• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedili ev ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet evladınız daha kıymetli ama kediniz de bir can bence bir çözüm üretmeye çalışın
Suan riskli bir gebelik yaşıyorum doktorum kedini ver dedi veremem dedim çok şükür toxsoplazma da temiz çıktı yavrum iyice alışmış nereye kime vereyim onsuz yapamam yani ..
Sizde uzun zamandır bakiyormussunuz vicdanınız çok rahatsız olur verirseniz yani zor bir durum evlat herseyden kıymetli ama o kediler de bir can :( inşallah yavrunuz ve kediler icin en hayırlısı olur

Geçici olarak annenize veya kardeşinize varsa onlar bakadursa.Vermeyin ya hem kediler bebeğe zarar vermez diye biliyorum.Sizi kıskanmış olabilir

Sakin kalmaya çalışıyorum ama o masumlari düşündükçe kahroluyorum. Oyuncak mı onlar. Hiç mi anlamadınız ruh hallerini. Onlarda çocuk, bu yüzden meraklı, oyuncu diğer kardeşlerini (kendi cinslerini dahil) kiskanirlar. Çünkü birden ilgi kaynağı değişmiştir alanlarına yeni bir varlık gelmiştir. Ve onu kesfetmek için onunla oyun oynarlar. Bazen çizerler tabiki. İnsan cinsi kardeşlerinden bile sakınılır bebekler ve ona göre önlemler alınır. Tüyden şikayet edilmeside garip. Kedi cinsi onlar elbette tüy dökecek. Taranmali ve alanları supurulmeli. Kedilerin kendileri de temiz ortam isterler ki dünyanın en temiz yaratıklaridır. Kedilerin insanlara ne kadar iyi geldiğini anlatmıyorum bile. Sadece alıştığı ortamdan koparılan kedilerin ne hale düştüğünü araştırın lütfen. Usengecliginizin faturasını da insan olan bebeğinize kesmeyin. Keşke evcil hayvan sahiplenmek de izne ve sözleşmeye tabi olsa. Terkedecegi varlığı sahiplenmesin kimse. Helak olmasa garipler.

Kedi tüyü bebek doğduktan sonra mı gözünüze batmaya başladı? Neden kedi ve bebek bakımıyla yalnız ilgileniyorsunuz?
Verin gitsin kedileri burada vicdan yoklaması yapmayın bari.

Konu sahibinin eşi "ev işi kadın işi, ben erkeğim yapmam" kafasında, her işi konu sahibinin üstüne yıkan biri.
Kedi ve bebek bakımı da ev işi sayılıyor belli ki. Ama olan kedilere oluyor işte.

Konu sahibinin eşi "ev işi kadın işi, ben erkeğim yapmam" kafasında, her işi konu sahibinin üstüne yıkan biri.
Kedi ve bebek bakımı da ev işi sayılıyor belli ki. Ama olan kedilere oluyor işte.
Ay unutuyorum bazen bazı kocaların sperm bağışçısı olmaktan başka rolü olmadığını. 😑

Kedileri sahiplenirken bir gün evlenme, çocuk yapma ihtimaliniz olduğunu biliyordunuz. Bunları baştan düşünmeliydiniz.
Gidecekleri yerde daha iyi bakılacaklarını nereden biliyorsunuz ayrıca? Siz iyi mi baktınız ki, ilk tökezlemede gözden çıkarmadınız mı?
Burada vicdanınızı rahatlatalım istiyorsunuz sanırım. Bekleyin bakalım, 1-2 tane "kesinlikle vermelisin, çocuğu parçalarsa ne olacak? Hem kılını yutarsa kist olur" diyen birkaç yorum gelir elbet.

Tüy sorununu eşinizden yardım alarak çözebilirsiniz. İki günde bir ev süpürülse sorun ortadan kalkar neredeyse. Eğer eşiniz yardım etmiyorsa haftada bir yardımcı alın bari. Onu da kabul etmiyorsa yapacak bişey yok. Kediden ziyade onu atın diyeceğim de olmayacak. Diğer yandan kendiniz hırçın olmasa bile bebekler ayaklanıp kendilerini koruyana kadar aslında birlikte yalnız bırakılmamalı, gözetiminiz altında olmaları lazım. Benim kedim bebeğimin eve gelmesinden itibaren ona hep mesafeli durdu. Çok istememe rağmen yakın ilişki kurmadı. Yine de bir yaşına gelene kadar aynı odada yalnız bırakmadım, belli olmaz sonuçta.sonrası zaten rahatlık, bebeğiniz kendini korumaya başladığında hırçın olan kendiniz de ister istemez çekinecektir. Evi de iki günde bir süpürüyorum ya da eşim süpürür benim. kolay pratik bir süpürge edinirseniz bir elinizde bebek varken bile süpürürsünüz.bütçenize göre robot süpürge bile düşünün işiniz çok kolaylaşır. Tüm bunları yapamazsanız bilmiyorum ki yetişkin kedi nasıl sahiplendirilir, sizin gibi bakan olur mu. Yazık olur.

Yabancı çocuklar kedi köpekle uyuyor ısırıyor birbirini bir şey olmuyor bizde neden böyle istenmiyor

Açıkçası kedi sahiplenmek hiç kolay değil. Çünkü en az 10-15 sene bizimle birlikte olacaklar. Bunun tüyü de var, hırçınlığı da, kızgınlığı da...
Elbette bir taraftan bizlerin hayatı devam ediyor. Evleniyoruz, hastalanıyoruz, çocuk sahibi oluyoruz. ama onları ötelemeden bir hayatı birlikte sürmemiz gerekiyor.

İki kedim ve yaklaşık altı aylık bir bebeğim var. Kedilerimden biri uysal diğeri çok hırçın. Şu ana kadar bebeğe ikisi de yaklaşmıyordu. Ama bebek hareketlenmeye başlayınca yaramaz olan kedimin dikkatini çekti. Bebek ona yaklaşmaya çalışınca onunla oyun oynamak istediğini düşündü ve iki kere elini çizdi. Çocuk o kadar çok ağladı ki zor sakinleşti, çok korktum. Hala hareketlerini takip ediyor, ben yakınında olmasam yine atlamaya niyetli.
Kedileri sahiplendirmeyi düşünüyorum ama ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Hala bir çıkar yol arıyorum. Bekarlıktan beri benimleler. Hiçbir şey evladımdan değerli değil ama yaşayan birilerinin belki bir çözüm önerisi vardır diye yazıyorum.
Bebeğe tek başıma baktığım için zorlanıyorum ve kedilerin bakımıyla ilgilenemiyorum. Gittikleri yerde muhtemelen daha iyi bakacaklar onlara.
Öte yandan hırçın olan kedi benden başka sahip tanımaz, başkasına başını bile sevdirmez. Başka bir ev büyük travma olacak ona. Sabah kalkıyorum kesinlikle vereceğim diyorum akşama çok üzülüyorum vazgeçiyorum. Bir yol bulunur, idare ederim, yaklaştırmam diyorum. Ama her yerimiz kedi tüyü malum temizlik yapmakta çok zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Benzer tecrübesi olan var mı
Kedileri cok seviyorum.Bi kedim vardi disarda besledigim ve yokluguna alismak cok zor oldu.Ama tuy cok onemli bi sorun bence.Annem bu yuzden 7 kere cigerlerinden ameliyat oldu.Bazi insanlarin cigerleri kedi tuyune fazla alerji gosteriyo.Bunu dikkate alin.

Kedileri cok seviyorum.Bi kedim vardi disarda besledigim ve yokluguna alismak cok zor oldu.Ama tuy cok onemli bi sorun bence.Annem bu yuzden 7 kere cigerlerinden ameliyat oldu.Bazi insanlarin cigerleri kedi tuyune fazla alerji gosteriyo.Bunu dikkate alin.
Aşısız kedi tüyüne diyin bari .
Zaten vermeye yer arıyor.

Tuy cigere yapisinca asi fayda edermi bilemem.Ben versin diye demedim ama dikkate alinmali.Her yer tuy diyo.O yuzden dedim.Veterinere danisilmali boyle konular.

3 kedim var
Kedilerle yata kalka büyüdüm .
Aşısı olunca o kedilerin tüylerinin sizin sacinizdan farkı yok .
Tımar tomar alıp yutmuyoruz o tüyleri
Dışkı ile çıkıyor zaten

3 kedim var
Kedilerle yata kalka büyüdüm .
Aşısı olunca o kedilerin tüylerinin sizin sacinizdan farkı yok .
Tımar tomar alıp yutmuyoruz o tüyleri
Dışkı ile çıkıyor zaten
Bende zaten veterinere sorsun dedim.Her insanda ayni olmuyo.Cok cektik acisini.O kedilere acimadigimi dusundunuz sanirim ama insanlardan daha cok uzuluyorum zevk icin alinip en ufak bi sorunda basindan atilmasina.

Tuy cigere yapisinca asi fayda edermi bilemem.Ben versin diye demedim ama dikkate alinmali.Her yer tuy diyo_O yuzden dedim.Veterinere danisilmali boyle konular.
Tüy ciğere yapışınca mı🤦🏻‍♀️ Kedi köpek tüyü ciğere yapışıp kist oluşturmaz tabi evcilinizin veteriner kontrollerini aşılarını aksatmıyorsanız. Aynı risk sebze meyvelerde de var sebze meyve yemeyin mi diyelim yani. Kedi beslemişsiniz ama hiç veteriner kapısından geçmediniz herhalde. Annenizin muhtemelen başka bir sağlık sorunu var.

Tüy ciğere yapışınca mı🤦🏻‍♀️ Kedi köpek tüyü ciğere yapışıp kist oluşturmaz tabi evcilinizin veteriner kontrollerini aşılarını aksatmıyorsanız. Aynı risk sebze meyvelerde de var sebze meyve yemeyin mi diyelim yani. Kedi beslemişsiniz ama hiç veteriner kapısından geçmediniz herhalde. Annenizin muhtemelen başka bir sağlık sorunu var.
O zaman doktor yanlis biliyo.Arkadasimin basinada geldi ayni sey.Yasamayan bilmez.Arastirin goreceksiniz.Veterinere gittim merak etmeyin.

olay tüy değil tabi ki.

kediler rahatsız oluyor diye annemi bile çağırmıyorum ben eve. nasıl göndermek düşünülebiliyor ki.

her şeyin bir çözümü vardır. ayrıca hayvanla aynı evde büyüyen çocukların ileride daha farklı olduğu ortada.
Kuzum annenin ne sucu var yazik kadina

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back