• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedili ev ve bebek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Muezzaa

Ey akşam vapuru, sana mı kalır dünya
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
741
971
33
İki kedim ve yaklaşık altı aylık bir bebeğim var. Kedilerimden biri uysal diğeri çok hırçın. Şu ana kadar bebeğe ikisi de yaklaşmıyordu. Ama bebek hareketlenmeye başlayınca yaramaz olan kedimin dikkatini çekti. Bebek ona yaklaşmaya çalışınca onunla oyun oynamak istediğini düşündü ve iki kere elini çizdi. Çocuk o kadar çok ağladı ki zor sakinleşti, çok korktum. Hala hareketlerini takip ediyor, ben yakınında olmasam yine atlamaya niyetli.
Kedileri sahiplendirmeyi düşünüyorum ama ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Hala bir çıkar yol arıyorum. Bekarlıktan beri benimleler. Hiçbir şey evladımdan değerli değil ama yaşayan birilerinin belki bir çözüm önerisi vardır diye yazıyorum.
Bebeğe tek başıma baktığım için zorlanıyorum ve kedilerin bakımıyla ilgilenemiyorum. Gittikleri yerde muhtemelen daha iyi bakacaklar onlara.
Öte yandan hırçın olan kedi benden başka sahip tanımaz, başkasına başını bile sevdirmez. Başka bir ev büyük travma olacak ona. Sabah kalkıyorum kesinlikle vereceğim diyorum akşama çok üzülüyorum vazgeçiyorum. Bir yol bulunur, idare ederim, yaklaştırmam diyorum. Ama her yerimiz kedi tüyü malum temizlik yapmakta çok zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Benzer tecrübesi olan var mı

Edit: arkadaşlar hadsiz hadsiz yorumlar okuyorum. Tek tek alıntılayamadım. O hayvanlardan biri sokağa terkedilmiş bir İran kedisi. Tabiatı itibarıyle çok sakin olduğundan diğer kedilerden dayak yemiş yara bere içindeydi. Üst solunum yolu enfeksiyonu vardı. Perişan olduk veteriner kapılarında. Diğeri 3 haftalıkken tır tekerine sıkışmıştı, gerizekalı şoföre anlatamadığım için arabayı çalıştırıyordu az kalsın son anda kurtardık. 3 senedir bebek gibi bakıyorum ben bunlara. Kolunun altına cins kedisini alıp instagrama atan tipler bana burada hayvanseverlik taslıyor.
Arkadaşlar çocuğum var çocuğum. İnsan bebeğim var. Tırlamalığında o kadar ağladı ki nefesi kesildi acile götürüyorduk neredeyse.
Yok tüy beni rahatsız ediyormuş yok üşengeçmişim. Sen 6 aylık bebeğe tek başına bak bakalım yemek yemeye vaktin oluyor mu
Kediler için ortamı düzenleme vs aklıma gelmiyor çözüm önerisi olan varsa yazsın. Yoksa yalan yanlış iftira atası olup da yazanların ne düşündüğü umrumda değil

Son düzenleme:
merhaba benim de iki kedim var.

anlattığınız kadarından anladığım kadarıyla sorun kedilerde değil. evdeki iş paylaşımınızda. eşiniz vardır diye düşünüyorum. bu durumda bir sorum var: eşiniz kedilerin bakımında yardım etmiyor mu? "çalışıyor, bu yüzden ilgilenemiyor" diyecekseniz bu bahanedir diye düşünüyorum. ben de çalışıyorum ve kedilerimle ilgileniyorum bekar halimle. tek başınıza hepsini halletmeniz zor tabi ki

İkinci bir çocuğunuz olduğunda da büyük olan oynamak istediği için küçüğün canını yakarsa ne yapacaksınız mesela? Bi de vermişken uysalı da veriyosunuz ne hikmetse.

Tüm olasılıkları düşünmeden hayvan sahiplenen insanları asla anlamıyorum ve anlamayacağım da. Zamanla birbirlerine alışacaklarını siz de biliyorsunuz. Ki kediler hakikaten büyük insanla bebekleri ayırt edebiliyorlar ona göre davranıyorlar kaç kez şahit oldum buna. Yani ben de vicdan rahatlatmanıza yarayacak bi cümle yok. Çok büyük vebal yaptığınız. Yine yani benden daha iyi bakarlar diye kendinizi kandırıp verin tabi. Tüy toplamak zor nihayetinde, dimi?

Bir tane dogurunca hemen vazgeçilen illaki bu garibanlar oluyor ..
Size çözüm yok .
Kafadan silmissiniz burada gelip günah çıkartmayın boşu boşuna .
Bı daha da hayvanların günahına girmeyin !!!
Mümkünse alintilamayin kalbinizi kırarım .
Vicdansızlar ..

İki kedim ve yaklaşık altı aylık bir bebeğim var. Kedilerimden biri uysal diğeri çok hırçın. Şu ana kadar bebeğe ikisi de yaklaşmıyordu. Ama bebek hareketlenmeye başlayınca yaramaz olan kedimin dikkatini çekti. Bebek ona yaklaşmaya çalışınca onunla oyun oynamak istediğini düşündü ve iki kere elini çizdi. Çocuk o kadar çok ağladı ki zor sakinleşti, çok korktum. Hala hareketlerini takip ediyor, ben yakınında olmasam yine atlamaya niyetli.
Kedileri sahiplendirmeyi düşünüyorum ama ne kadar üzgün olduğumu anlatamam. Hala bir çıkar yol arıyorum. Bekarlıktan beri benimleler. Hiçbir şey evladımdan değerli değil ama yaşayan birilerinin belki bir çözüm önerisi vardır diye yazıyorum.
Bebeğe tek başıma baktığım için zorlanıyorum ve kedilerin bakımıyla ilgilenemiyorum. Gittikleri yerde muhtemelen daha iyi bakacaklar onlara.
Öte yandan hırçın olan kedi benden başka sahip tanımaz, başkasına başını bile sevdirmez. Başka bir ev büyük travma olacak ona. Sabah kalkıyorum kesinlikle vereceğim diyorum akşama çok üzülüyorum vazgeçiyorum. Bir yol bulunur, idare ederim, yaklaştırmam diyorum. Ama her yerimiz kedi tüyü malum temizlik yapmakta çok zorlanıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Benzer tecrübesi olan var mı
sizi çok iyi anlıyorum. bebek bakarken başka sorumluluk çok zor oluyor. alışık olduğu başka birileri varsa anneniz kardeşiniz vs geçici olarak verebilirsiniz.

Sizi sahiplendiği için kodlanıyordur büyük ihtimalle hiç kedi bakmadım ama sonucda o da bir canlı ilgiye ihtiyaç duyabiliyordur. Eşinizle bakımları konusunda yardım almalısınız.sonucda oyuncak değil ki bunlar birine veresiniz ben doğru bir davranış olarak bulmuyorum. İki kuşumuz var tüy se döküyorlar ama hiç vermeyi düşünüyorum cocugumda var

İkinci bir çocuğunuz olduğunda da büyük olan oynamak istediği için küçüğün canını yakarsa ne yapacaksınız mesela? Bi de vermişken uysalı da veriyosunuz ne hikmetse.

Tüm olasılıkları düşünmeden hayvan sahiplenen insanları asla anlamıyorum ve anlamayacağım da. Zamanla birbirlerine alışacaklarını siz de biliyorsunuz. Ki kediler hakikaten büyük insanla bebekleri ayırt edebiliyorlar ona göre davranıyorlar kaç kez şahit oldum buna. Yani ben de vicdan rahatlatmanıza yarayacak bi cümle yok. Çok büyük vebal yaptığınız. Yine yani benden daha iyi bakarlar diye kendinizi kandırıp verin tabi. Tüy toplamak zor nihayetinde, dimi?

olay tüy değil tabi ki.

kediler rahatsız oluyor diye annemi bile çağırmıyorum ben eve. nasıl göndermek düşünülebiliyor ki.

her şeyin bir çözümü vardır. ayrıca hayvanla aynı evde büyüyen çocukların ileride daha farklı olduğu ortada.

Hayır bir de hamile kalmadan önce düşünülmüyor tabii en olsa kedileri başımdan atarim zorlanirsam , ne olacak ki ağızları var dilleri yok .
Kim koruyacak onları , haklarını ..
İki tane de cahil pislik vermeyi savundu mu aaaa canım iyi etmişsin bebekle zor , ayyy canım tüyler bebeği hasta eder diye hooop bahane de hazır tamam napiyoruz kedileri firlatiyoruz ..
Çünkü İngiliz prensesi ya da şehzade doguruyoruz ya onlarin yanında kedi köpeğin esamesi mi okunur at gitsin ..

Benden de asla sizi destekleyici bir sey duyamazsınız. Bir gün evlenip çocuğunuzun da olacağı ihtimalini bilerek sahiplendiniz onları. Ve hiçte gittiği yerde onlara iyi falan bakmazlar. O değil bunu düşünmeniz bile cok üzücü gercekten
Ben hergun köpeğime bakıp ağlıyorum yaşlanıyor yaşi ilerliyor diye ve hamileyim

Sadece doguma giderken 1 günlüğüne babamlara bırakacağım ve doğum sonrası hemen gelecek buraya. Onsuz bir hayat düşünmek dahi istemiyorum o yüzden sizi anlamıyorum üzgünüm.

Tüy temizlemek onlardan vazgecmekten daha mi zor gerçekten?
Eşiniz napiyor acaba bu esnada? Her kedili evde var tüy toplama rulosu alırsın bebeği kucağına koltuğu orayı burayı rulolarsın en fazla. Ben sizi anlayamam boşuna yazıyorum zaten çünkü benim icin de en değerli sey evladımdir. Ve benim de 2 evladım var. 1 i 4 ayaklı biri 2.

Benden de asla sizi destekleyici bir sey duyamazsınız. Bir gün evlenip çocuğunuzun da olacağı ihtimalini bilerek sahiplendiniz onları. Ve hiçte gittiği yerde onlara iyi falan bakmazlar. O değil bunu düşünmeniz bile cok üzücü gercekten
Ben hergun köpeğime bakıp ağlıyorum yaşlanıyor yaşi ilerliyor diye ve hamileyim

Sadece doguma giderken 1 günlüğüne babamlara bırakacağım ve doğum sonrası hemen gelecek buraya. Onsuz bir hayat düşünmek dahi istemiyorum o yüzden sizi anlamıyorum üzgünüm.

Tüy temizlemek onlardan vazgecmekten daha mi zor gerçekten?
Eşiniz napiyor acaba bu esnada? Her kedili evde var tüy toplama rulosu alırsın bebeği kucağına koltuğu orayı burayı rulolarsın en fazla. Ben sizi anlayamam boşuna yazıyorum zaten çünkü benim icin de en değerli sey evladımdir. Ve benim de 2 evladım var. 1 i 4 ayaklı biri 2.

daha güzel anlatılamazdı

Merhaba bebeginiz hayırlı olsun. Benim cevremde ve ailemde kediyle bebeği bir arada büyüten çok insan var. Ve ben de hamile ve kedili bir anne adayı olarak yazmak istedim. Kedilerin bakimina eskisi kadar zaman ayiramamaniz cok normal. Birakin kediyi eminim evin isleri de aksiyordur. Bu bir surec. Ben de kedilerle buyudum. Annem de zorluk cekmis tuy problemi vs... ama simdi donup bakinca iyi ki evimizde hayvan vardi. Hem duygusal hem mental olarak bir cocuga kattigi anlam paha bicilemez. Tuy problemi icin kendi kendine donerek calisan robot supurgeler var. Kumlarinin temizliğini eşinize yaptırsanız? Bir görev paylaşımı olur. Hırçın olan kedi hep öyle miydi bebekle mi öyle oldu bilmiyorum ama onları en azından biraz daha büyüyene kadar yalnız bırakmamalısınız. Biraz da kedinin dunyasindan bakin, bilmedigi bir sey bebek. O da nasil davranmasi gerektigini bilmiyor oyun oynayacak saniyor. Ayni sekilde bebek icin de oyle. Dis dunyayi taniyor, buna kediler de dahil. Bir alisma sureci bu....Zaten kedi olmasa da bebekler öyle yalnız bırakılamiyor. Şu an dezavantajını çok yaşıyorsunuz ama akli biraz erince zaten ona anlatirsiniz onlarin oyuncak olmadigini ve ustlerine gitmemesi gerektigini. Burda çok sert yorumlar da okudum ama zaten kedisini atacak olan insan atardı. Belli ki çözüm arıyorsunuz. Her şeyin çözümü vardır. Sevdiğimiz şeylerinmiş sorumluluğu ve bedeli oluyor, ama sevgi hepsinden üstün gelmeli. umarım vazgeçmezsiniz. Sevgiler

Son düzenleme:
Evlendigimizde esim dogum gunu hediyesi olarak kedileri cok sevdigim icin kedi evine goturdu beni kizimizi sahiplendik 2 senedir bizimle ve 4.5 aylik oglum var benim kizimda benden baskasina asla gitmez yabanidir ve beni cok kiskanir ki oglumdanda kiskaniyo ve ondan korkuyo sadece arada gelir basini ve ayaklarini koklar sonra gider gunduz yanima hic ugramiyo uyuyo surekli aksam olunca oglum gece uykusuna gecince geliyo yanima oyun oynuyoruz seviyorum ilgileniyorum ve gece yatak odasinda 4muz birlikte uyuyoruz ve benim oglum kolik bir bebekti 2.5 ay susmadan agladi hala mizmiz bir bebek surekli kucak surekli ilgi oyun isteyen bir bebek evlilik nedeniyle gurbetteyim ailemden kimse yok yasadigim sehirde ona ragmen oglum her ne kadar zorlu bir bebek olsa da temizligimide yapmaya calisiyorum tuyunu vs sorun etmissiniz pusetiniz varsa koyun bebegi her gun ev supurun ben supurdugum yere oglumu gorecek sekilde pusetine koyuyorum hem isimi yapiyorum hem oglumu gozetliyorum ve birbirlerine alismasi icin oglumun eline odul mamasi veriyorum o da kediye veriyo bizim yardimimizla hicbir zaman birine vermeyi dusunmedim aksine biran once ogluma alissin ve birlikte oyunlar oynasinlar diye cozum uretmeye calisiyorum size de tavsiyem olumlu cozumler uretmeniz baskasina vermek en son seceneginiz olsun onlarda evin bir uyesi unutmayalim.

Ne yani 2 çocuğunuzdan biri çok hırçın olup diğerine zarar verseydi onu da sevgievine falan mi bırakacaktınız? Ne yapacaktınız? 😬
2 senedir bizimle yaşayan bir kedimiz var canımız cananımız herşeyimiz. Her zaman diyorum bir kızım vardı bir de oğlumuz olacak diye. Hatta yaş aldıkça üzülüyorum öyle bir sevgi içimdeki.

Çözüm bulmaya çalışmak yerine direkt sonuç odaklı yaklaşmanız üzücü.
Size ailesi tarafından terk edilmiş ve bunun üzerine depresyona girmiş bir kedinin yaşadıklarını anlatan videosunu atacağım. Olayın ciddi kısmından bakarsınız belki😕

Veteriner bir arkadaşım iç parazit aşısı/ilacı alırsa kedi tüyü insan saçı gibidir bir zararı olur diyor. Hem de mikroparça olmadığı için ciğerlere zor inermiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back