Kedilerde kısırlaştırılma konusunda yardım edin !!!!!!

saykodelik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
65
5
Ben kedi almak istiyorum her şeyini düşündün kedi mamasıymış tuvalet eğitimiymiş tırmalama tahtasıymış oyuncaklarıymış fakat bir sorum var kediler kısırlaştırılıyormuş ben biraz araştırdım ve fünah olduğunu öğrendim doğruluğunu bilmiyorum ama içime bir şüphe düştü kesiminde mutlu olmasını isterim dişi istemiyorum zaten hamile olursa yavrularına bakamam fakat erkek olursa onu da kısırlaştırmak gerekir şart değil fakat kızgınlık dönemi olduğu için kuytu köşelere tuvalet ihtiyacı duyarmış ve sinirli olurmuş ne yapacağımı bilemedim sırf bu yüzden kedi alma konusunda. Şüpheye düştüm lütfen yardım edin

Valla günah mı değil mi konusunda birşey diyemeceğim herkesin kendi düşüncesi, inancı... Benim dişi bir kedim var ve kısırlaştırdım. Şöyle düşünün; dişi bir kedi aldınız kısırlaştırmadınız yavruları oldu sahiplendiremediniz yada alanlar sözlerinde durmayıp sokağa saldılar. Zaten sokaklarda yaşam alanı diye bişey bırakılmadı hayvanlar için, en basiti tuvaletlerini yapacak kum, toprak birikintisi bile bulamıyolar bırakın beslenmeyi. Sonuç olarak bir kediden minimum 3 yavu çıktığını düşünün yılda binlerce yavru kedi (ezilme, açlık, hastalık vs sebeplerle) bir şekilde ölüp gidiyor. Bu daha günah, çünkü onlarda can ve acı çekerek ölüyorlar... Erkek kısırlaştırılmaz diye bişey yok tabi ki, aynı döngüde onların da rolü var. Ben kısırlaştırılması taraftarıyım bu mantıkla, çünkü anne-babalık güdüsü yok onlarda, bunun bilincinde değiller zaten.
Erkek kedi almak isterseniz 9 aylık olana kadar kısırlaştıramazsınız bu zamana kadar da bi kaç kez kızgınlık geçirecektir ve erkek kedisi olan arkadaşlarımdan biliyorum o evin her yerine bıraktıkları koku çok zor birşey çünkü eşyalara çok pis siiniyormuş. Bu durumda erkek kedi alacaksanız da büyük kısırlaştırılmış bir kedi alabilirsiniz. İlk defa kedi besleyecekseniz bunlar sizi zorlayabilir ve hayvanı sonra bu sebeplerle bırakmanız hoş olmaz.
Yok illede yavru alacağım derseniz de bence dişi alın ayını doldurduğunda kısırlaştırın, siz de rahat edin, kedicik de huzurlu bir yuvada tamamlasın ömrünü sonuna kadar

bizim 3 kedimiz var 2 si dişi 1 i erkek mecbur olarak erkeği kısırlaştırdık ama kısırlaştırmanız onun kızgınlık döneminde oraya buraya çişini yapmasını engellemicektir kedi ya da köpek bakmak ciddi bir sorumluluktur çocuk bakmaktan farkı yok..Bir daha düşünün çünkü biyolojik olarak çiftleşmesini engelleseniz de içten gelen bir duygu arada sırada dışardaki kediler gibi bağıracaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…