- 13 Eylül 2018
- 1.725
- 2.709
- 133
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Doganin dengesimi bozuyorsunuz kismini anlayamadimGüzel yüreğinize ne diyebilirim ki
Ama doğanın dengesini bozuyorsunuz, etrafta ne bir sincap kaldı ne de kuş.
Doğada güçlü olan kazanır, hayatta kalır; elenmesi gerekiyordur belki böyle düşünün, kısırlaştırmaya bütçe ayırın daha çok.
Ay bizim sitede oturuyor olabilir misin ? İzmir'de misin?Hayvanların yaşam hakkına çok saygı duyuyorum. Ama gerek temizlik alışkanlıklarım gerekse kızımın alerjileri nedeniyle evde hayvan beslemem. Buna benzer bir durum bizim sitemizde de mevcut. Site sakinlerimiz kedileri besliyorlar. Bu durumda kediler tabiki durmaksınız ürüyor ve popülasyon sürekli artıyor haliyle. Dışarıda kalan yemeklere fareler ve gelicikler dadanmış vaziyette. Kediler sürekli üstümüze atlamaya çalışıyor. Tabi bu durumda kızım korkuyor bu ani atlayışlardan. Yazın ise kapı cam açık bırakamıyorum sineklikleri tırmalayarak içeri girmeye çalışıyorlar. Şimdi böyle olunca ben site yönetimine şikayet ettiğimde hayvan düşmanı sayılıyorum. İki ucu boklu değnek dediklerinden.
Bu mantigi da anlamak mümkün degil bence. Ona yardim etme buna et, niye? Hayvanların yardima ihtiyacı mi yok, yoksa hayvan onlar ne de olsa, ne gerek var kafasi mi bu? Ay neyse ben gideyim burda sinirlerim bozulucak belliBoşuna dememişler herşeyin fazlası zarar. Tabi besleyin büyütün çok güzel ama hangisine yeteceksiniz dünyada sadece hayvan olarak kediler de yok ki kuşlar köpekler vs. Hangisine yetebiliriz çok yardım etmek istiyorsanız bebeğine mama alamayan anneler sma yüzünden kaybettiğimiz meleklerimiz var onlara yardım edin
Bu mantıkla birçok insanında elenmesi gerekiyor ama bizim vergilerle yardımlarla vs hayata tutunuyorlarGüzel yüreğinize ne diyebilirim ki
Ama doğanın dengesini bozuyorsunuz, etrafta ne bir sincap kaldı ne de kuş.
Doğada güçlü olan kazanır, hayatta kalır; elenmesi gerekiyordur belki böyle düşünün, kısırlaştırmaya bütçe ayırın daha çok.
Bebeğine mama alamayan insan neden çovuk yapıyor?smalı ailelerde bile 2.,3. çocuğu sma olan oluyor.kedi köpek kuş kendi zekasını kullanıp üremeyeyip aç kalırım diyemiyor ama insan bu zekaya sahip.bütün canlılara değer vermek lazım sadece insanlara değil.Boşuna dememişler herşeyin fazlası zarar. Tabi besleyin büyütün çok güzel ama hangisine yeteceksiniz dünyada sadece hayvan olarak kediler de yok ki kuşlar köpekler vs. Hangisine yetebiliriz çok yardım etmek istiyorsanız bebeğine mama alamayan anneler sma yüzünden kaybettiğimiz meleklerimiz var onlara yardım edin
Bu doğru mu peki?onlari buralara alistirma senin yuzunden etraf doldu
Siz bebeklere yardım edin, komşunuz Ayşe hanım hayvanlara, başkası kanser hastalarına, diğeri Mehmetçik vakfına, bir diğeri okuyamayan kız çocuklarına …. Bu sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum . Herkes aynı deliğe i$emek zorunda mı ?Boşuna dememişler herşeyin fazlası zarar. Tabi besleyin büyütün çok güzel ama hangisine yeteceksiniz dünyada sadece hayvan olarak kediler de yok ki kuşlar köpekler vs. Hangisine yetebiliriz çok yardım etmek istiyorsanız bebeğine mama alamayan anneler sma yüzünden kaybettiğimiz meleklerimiz var onlara yardım edin
Doğru! Benimde rahatsız olduğum o kadar şey var ki aç sokak hayvanları şöyle dursun tek derdimiz onlar çünkü yok olsunlar belediye işini yapsa bu kadar çoğalmazlar bizde bayılmiyorum o kadar masraf yapmaya beslemek icinBu doğru mu peki?
Bu pahalılıkta herkes bütçesi kadar destek olabiliyor. Altından kalkamayacağınız yükün altına girmemelisiniz. Mahalledeki çocuklar size yavru kedileri getirmeye başladı ise isminiz duyulmuştur. Bu şekilde yardıma ihtiyaç duyan hayvanları artık size getireceklerdir. Bu işin sonu var mı yok mu siz tartın düşünün. Hala ailenizle yaşıyorsanız ailenizin kararları da önemli hala geliyor.
Bir insanın hayvanlarla etrafındaki tüm insanlarla kötü olarak kurduğu bu tür ilişkileri sağlıklı bulamıyorum üzgünüm. Yani kendini bu kadar yıpratıp bu kadar bu işlerle kafayı bozmak neden. Üstelik komşularınız rahatsız oluyor aileniz rahatsız. Biraz başka şeylere odaklanın bence vakti gelmiş. Ayrıca yukarda da yazılmış bu işlerin sonu yok.
Ben zihinsel açıdan çok zorlandığım için artık bu tür davranışları yapmıyorum. Besliyorum büyütüyorum kısırlaştırıyorum ve sonuç araba çarpması... Sürekli kötü şeyler oluyor sonuç hep hüsran. Kısırlaştırdığım kediyi yan apartmandaki komşuma sahiplendirdim ama sonradan sokakta bakmaya karar vermiş. Hayvan stresten kendi tüylerini yoldu sokağa geri dönünce.
Evde iki kedim var onun dışında gözlerimi kapatmak zorunda kaldım. Özellikle yavru kedilere… Hüff hepsi çok güzel hepsi çok tatlı hepsine yardım etmek istiyorum ama nasıl olacak? Bu seviyede hayvansever olan herkes çok mutsuz fark ettiyseniz. Biraz doğayı akışına bırakmak gerekli. Yardım etmeye çalıştıkça sizden eksiliyor parça parça. Kendinizi geri çekin. Bütçeniz oldukça bu işi yapan gönüllülere para yardımı yapabilirsiniz.
Öncelikle duyarınızla duygulandım, allah güzel kalbinize göre versin.
Ben de bir kedi annesi olarak bi yerde bi kedi gördüğümde bile hassaslaşıyorum, dışarı mamayla çıkıyorum zaten ama hastalığı var mıdır ezen olur mu vs diye düşünüp üzülüyorum. Keşke tüm hayvanlar daha güzel şartlarda yaşatılabilse.
Örneğin 1 ay önce kıbrısa tatile gittim otelin maskotu yavru bi kedi vardı, her gün sevdim takıldım ona kahvaltımdan yiyecekler yedirdim artık beni görünce koşarak gelir oldu, otelden ayrılırken bile uğurladı adını lokma koydum aklım hala onda mesela.
Siz elinizden geleni yapmaya devam edin, okumayı düşünürseniz veteriner olun, ( benim mesleğime yakın bir meslek ama yine de pişmanım veteriner olmadığıma) ama bu hassasiyetin sizi zorlayacak yıpratacak boyutlara varmamasını da sağlayın. Yaptıklarınızdan mutlu olun, mutsuzluk sağlarsa hem psikolojiniz hem iyilikleriniz bundan olumsuz etkilenir.
Bu arada allaha emanetsin özledim seni lokma
Hayvanların yaşam hakkına çok saygı duyuyorum. Ama gerek temizlik alışkanlıklarım gerekse kızımın alerjileri nedeniyle evde hayvan beslemem. Buna benzer bir durum bizim sitemizde de mevcut. Site sakinlerimiz kedileri besliyorlar. Bu durumda kediler tabiki durmaksınız ürüyor ve popülasyon sürekli artıyor haliyle. Dışarıda kalan yemeklere fareler ve gelicikler dadanmış vaziyette. Kediler sürekli üstümüze atlamaya çalışıyor. Tabi bu durumda kızım korkuyor bu ani atlayışlardan. Yazın ise kapı cam açık bırakamıyorum sineklikleri tırmalayarak içeri girmeye çalışıyorlar. Şimdi böyle olunca ben site yönetimine şikayet ettiğimde hayvan düşmanı sayılıyorum. İki ucu boklu değnek dediklerinden.
Kedi ve köpek sevgisi sanırım biraz insana yakın olabilmeleriyle ve sevimli olmalarıyla ilgili. Yoksa kediyi fareden tavuktan daha değerli kılan hiçbir yanı yok.
Hayvan beslemek güzel ama kendi kontrolümüzde ve alanımızda olursa. Her kedi yaşamak zorunda değil. Doğada insan müdahalesi olmasaydı (kedi orman hayvanı değil ama öyle olduğunu varsayalım) zaten öleceklerdi. Bir kedinin bir batında 6 ,7 yavru dogurmasinin bir sebebi var. Bunların bir kısmının öleceği doğal bir akışa göre programlilar. Tabi insan müdahalesi olmasaydı.
Maalesef komşularınız haklı. Başka insanları huzursuz edecek bir hayvan sevgisi (!) Makul değil. Öncelikli olarak insanız.
Benim Sağ Olsun komşum da kendince iyi niyetli köpek besliyor mesela. ama özellikle köpeğimle dışarı çıktığımda korkuyorum. Kucağımda tutmak zorundayım saldırmasınlar diye.
Ne gereği var? insan da eni konu hayvandır. Doğadaki tüm canlılara borcumuz yok. Keza onlar da birbirine zarar veriyor yaşatma gayeleri yok. Kendi köpeğime bakım veriyorum çünkü benim köpegim. Dışardaki köpek kedi bizim meselemiz olmamalı
Boşuna dememişler herşeyin fazlası zarar. Tabi besleyin büyütün çok güzel ama hangisine yeteceksiniz dünyada sadece hayvan olarak kediler de yok ki kuşlar köpekler vs. Hangisine yetebiliriz çok yardım etmek istiyorsanız bebeğine mama alamayan anneler sma yüzünden kaybettiğimiz meleklerimiz var onlara yardım edin
Ay bizim sitede oturuyor olabilir misin ? İzmir'de misin?Neyse ben kedileri besleyip kurtarmaya calisan taraf olarak o kediler olmasa asil o zaman görürsünüz fare popülasyonunu der giderim
Bu mantigi da anlamak mümkün degil bence. Ona yardim etme buna et, niye? Hayvanların yardima ihtiyacı mi yok, yoksa hayvan onlar ne de olsa, ne gerek var kafasi mi bu? Ay neyse ben gideyim burda sinirlerim bozulucak belli
Bu mantıkla birçok insanında elenmesi gerekiyor ama bizim vergilerle yardımlarla vs hayata tutunuyorlar
Bebeğine mama alamayan insan neden çovuk yapıyor?smalı ailelerde bile 2.,3. çocuğu sma olan oluyor.kedi köpek kuş kendi zekasını kullanıp üremeyeyip aç kalırım diyemiyor ama insan bu zekaya sahip.bütün canlılara değer vermek lazım sadece insanlara değil.
Ben hem uzuluyorum onlara ama rahatsiz olan komsularada hak veriyorum.. keske bu konuda herkes birbirine biraz daha anlayisli olsa
Bu doğru mu peki?
Siz bebeklere yardım edin, komşunuz Ayşe hanım hayvanlara, başkası kanser hastalarına, diğeri Mehmetçik vakfına, bir diğeri okuyamayan kız çocuklarına …. Bu sizi neden rahatsız ediyor anlamıyorum . Herkes aynı deliğe i$emek zorunda mı ?
Banada deli gözüyle bakiyorlar ama umrumda değil son nefesime kadar bakacak besleyecek tedavileri icin uğraşıcam sincap hangi şehirde varmışta tükenmiş bana biri bi goatersim ayrıca sokakta beslenen kediler sincap mı yakalıyormuşhep açlıktan o zaman az yemek verince sincap yakalamasınlar benim gibi kısırlaştırma yaptırıranız belediyede üremeleride yavaşlıyor tavsiyem odur
Her mesaja tek tek cevap vernek isterdim ama firsatim olmafigi icin toplu cevvsp vefmek zorunda kaldım kusura bakmayın lütfen...Doğru! Benimde rahatsız olduğum o kadar şey var ki aç sokak hayvanları şöyle dursun tek derdimiz onlar çünkü yok olsunlar belediye işini yapsa bu kadar çoğalmazlar bizde bayılmiyorum o kadar masraf yapmaya beslemek icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?