Aslında çok insancıl bir durum, hatta yaşadığımız dönemde çok kadınsal bir durum ,ne yalan söyleyeyim ben de ister istemez özeniyorum mankenlere, ünlülere, ya da dergi reklam vs deki bayanlara ve kendi bedenimi onlarla kıyaslıyorum ;yani standart ölçülere sıgdırmaya çalışıyorum kendimi, olmayınca da üzülüyorum, hatat dönemsel boşluklarıma bağlı olarak kafayı acayip takabiliyorum :)) ama şu an olduğu gibi kendime gelip dısarıdan baktıgımda daha mantıklı dusunebiliyorum . Bu her insan için gecerli 4 4lük değiliz , yani mesela benım boyum uzun degıldır ama bacaklarım guzeldır ya da belım cok ınce degıldır ama popom guzeldır gibi gibi... Bence güzel olan yerlerine odaklanıp kendınle ılgılı genel anlamda olumlu dusunceler olusturmaya baslasan, kendini iyi hissedip bedenınle daha barısık olabılırsın, hepimiz için öyle. Bu kendini ıyı hıssetme noktasından sonra zaten kendıne daha ıyı bakıp daha çok spor yapıyorsun, yedıklerıne dıkkat edıyorsun cunku sevdıgın bır seyı daha da ıyı hale getırmek ıstıyorsun . Ve burda kedı gercekten harıka paylasımlar yapıyor ve destekleyıcı motıve edıcı davranıyor. Emın ol , o hayaller cok uzak gorunse bıle olmayacak dıye bır sey yok .İnternet 50-60 kılo veren kadınların hıkayelerıyle dolu ,bu sıtede de 30 kılodan fazla verıs arkadaslarla karsılastım ben . Yani kilo vermek, vucudu sekıllendırmek, daha guclu ve saglıklı olmak hayal degıl , hedef :) ama tabı bir gecede ya da 1 haftada olabılıcek bir sey de degıl , günbe gün , emek verdıkce rahatlıkla ,her ınsanın ulasabılecegı bır sey . Ben squat programına basladım , hayatım boyunca cok nadır spor yapan bırıydım 1 hafta oldu , ılk gun sadece squat yaptım , sonra yanına bır ıkı hareket ekledım, sonra yuruyus ekledım, yanı ufak ufak 1 haftada gunluk 30-40 dakıak spor yapar hale geldım , tabı burdakı arkadaslara ve paylamsımlara gore yetersız ama boyle bır method buldum kendıme şimdilik bu işe yarıyor, bu şekilde yavas yavas artırark standarda ulasmayı planlıyorum .Çok uzattım :)) demem o ki, olmayandan çok olana odaklan, şöyle bir kendını karsına al, dısarıdan objektıf bır gozle bak, begendıgın kısımlarına odaklan once mutlu ol, her seyden önce saglıksıın Allah'a sukret, begenmedıgın kısımlarına gelınce de , karar al, kendı kendıne soz ver , ve hemen bır seyler yapmaya basla , spor dıyet vs. Yaza kadar nasıl bır degısım gosterırsın var ya kendın bıle ınanamazsın, ben bunun ıcın mı sıkılmısım dersın :))