• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi ve Hayatımızdaki Yeri

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.850
698
Evde Kedi Beslemek Günah mıdır?

Kedi pis değildir. Gezdiği yerlerde namaz kılınır.

Sahabeden bir hanım anlatır:

Abdest alması için bir kaba su koymuştum. Kedi gelip bu kaptan su içince dayım Ebu Katade biraz daha su içmesi için, kabı kedinin önüne uzattı. Benim hayretle baktığımı görünce, dedi ki:

Niye hayret ettin? Resulullah efendimiz buyurdu ki:

Kedi necis değildir. Etrafınızda çok dolaşan [sevimli ] bir hayvandır.

| Kaynak: Tirmizi, Nesai, Ebu Davud, Muvatta

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Kedisi Müezza:)

Kedilere İslam dininde de büyük önem verilmiştir. Ancak bir kedi vardır ki, tüm İslam âlemindeki kedilerin kaderini değiştirmiştir. Belki de değiştirmesi görevi yüklenmiştir. O’nun adı Muezza’dır. Çünkü o, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in kedisidir. Muezza, birden fazla kedisi olduğuna inanılan Peygamberimizin en sevdiği, karamel rengi bir habeş kedisidir.

Bir gün Muezza, Peygamberimizin tam da giysisinin yenine kıvrılıp uyur. Peygamberimiz namaza çağrılınca, kediyi rahatsız etmektense giysisinin yenini keser. Döndüğünde Muezza, sahibinin önünde eğilir; bunun karşılığında da üç kere sırtı okşanır. Rivayete göre kedilerin sırt üstü düşmemesinin sırrı, Muezza’nın sırtına yüce peygamberimiz ellerinin değmesidir.

Pek muhtemel bir sokak kedisi olduğu tahmin edilen Muezza’nın “Mekke’nin kavurucu sokaklarından Hz. Muhammed’in ilgisi ile kurtulmuş” olduğu rivayet edilir. Kendisi de sıkı bir kedi dostu olan ve hadisleri aktaran Abu Hurayra, (Anlamı: Kedi babasıdır) Hz. Muhammed’in, kedilerin ticari alım satımını da yasaklattığını söyler.

Yine onun vasıtasıyla aktarılan bazı hadislerde “Kedisine eziyet eden bir kadının cehennemde çektiklerinden” bahsedilir. Mesaj oldukça açıktır! Kedilere iyi muamele şarttır! Bir başka efsane önerme ise “Bir kediyi öldürürsen yedi cami yaptırman gerekir” yaptırımıdır.

Günümüzde genelde İslam ülkelerinde “Muezza” marka kedi mamaları raflarda yerini almıştır. Muezza hakkında Prophet’s Cat (Peygamberin Kedisi) isimli yayınlanmış bir de kitap yayınlanmıştır. Ama ne acıdır ki Muezza gibi nice kedilere nasıl muamele edileceği, maalesef Müslümanların kalbindeki raflarda yerleşmesi gerektiği yeri bulamamıştır.

Alıntıdır..

ne güzel bir konu çok sağol :16: ama herşeyi yarım yamalak yaptığımızdan hayvanlarada sevgi göstermiyoruz (kendimi katmıyorum ölüyorum hayvanlar için 2de kedim var :16:)

1,5 yaşında bir kuzum var. bir kere yıkanmadı ama bebek kokusuna ölürüm onun :16: ohhh missssssss

Tam bir kedi hastasıyım, çok kedi besledim ama şimdi eşim ve miniklerimin tüy alerjileri var. o kadar özlüyorum ki kedi kokusunu :14:

Ben kendimi hep köpeksever zannederdim. Sadece yavru kedileri severdim. Ama oğlumla tanıştıktan sonra anladım ki kedi bambaşkaymış. Tabii ki tüm hayvanlar çok kıymetli ve sonsuz bir sevgiye hak ediyorlar. Fakat kedilerin o karakterli halleri inanılmaz güzel geliyor bana. Ama bunu anlayamayanlar ne yazık ki "nankör" damgasını yapıştırıyorlar. Ben bunu onların kaybı olarak değerlendiriyorum açıkçası. :) Oğlum artık orta yaşlı bir kedi oldu ve ben çok çok uzun zamanlar daha sağlıkla bizimle olmasını diliyorum her gün. Bir gün az görsem, bir kediyle karşılaştığımda onu ne kadar özlediğimi daha da iyi anlıyorum. Ve onun o mis gibi olan kokusunu duymak, mırltısını hissetmek bu dünyada yaşadığım en güzel duygulardan biri. Son olarak herkese güzel dostlarıyla mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum. :)

Kedimin yatış pozisyonundan dolayı horlama sesini hiç bir şeye değişmem, o nasıl bir huzurdur...doktorlara sık sık gidip türlü ilaçları kullanıp sakinleşmeye çalışanlar!!! eğer içinizde biraz canlı sevgisi varsa hayvan sevin. ama bunun önkoşulu var: samimi olun, menfaat gütmeyin. bunu yapamayacaksanız dr' a gidin ilaçlara devam edip bünyenizi zehirleyin. evt.

Back
X