• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi tirmalamasi. Acil.

Aykilil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2017
582
419
33
35
Merhaba arkadaslar. Biraz once sokak kedisine yemek yedirirken yemegi elimden almaya calisti. Isaret parmagimi bicak kesigi gibi derin bir sekilde 1 cm uzunlugunda cizdi. Hemen eve geldim. Sabunla yikadim defalarca. Kolonya doktum uzerine sikarak kanin akmasini sagladim. Basina boyle birsey gelen var mi Birsey olur mu.

Olmaz:)
Kuduz korkusuysa hic sanmiyorum.
Yemek yemek icin acele etmis yavrucak. Ama o derin kesikler acitiyor. Gecmis olsun.

Olmaz:)
Kuduz korkusuysa hic sanmiyorum.
Yemek yemek icin acele etmis yavrucak. Ama o derin kesikler acitiyor. Gecmis olsun.
Cok tesekkur ederim. Benim sokakta besledigim cok guzel bir kedim var. Ona yemek veriyordum aslinda. Bu cizen kedi gelmis yanima farketmedim bile. Ben diger kediye vermeyim diye elime atladi. Bos bulundum yani.

Benzer bir sey bana da oldu. Hem de gece saat 12 ye dogru. Ha dedin mi hastaneye gidemeyecek konumda.
Ablami aradim. Ablam doktor. Tetanos asin varsa yat uyu hic bir sey olmaz dedi.
Ertesi gun gittim saglik ocagina. O da bir sey olmaz dedi.
Neye dayanip diyorlar bilmem. Ama muhtemelen bu cevabi alirsiniz siz de.

Cok tesekkur ederim. Benim sokakta besledigim cok guzel bir kedim var. Ona yemek veriyordum aslinda. Bu cizen kedi gelmis yanima farketmedim bile. Ben diger kediye vermeyim diye elime atladi. Bos bulundum yani.
Allah razi olsun sizin gibi insanlardan.
Kedi yaramazmis biraz ondan olmus:)
Yikamissiniz zaten bir sey olmaz olsa simdiye bana olurdu. Sokakta surekli kedi severim ve bazilari tirmalar. Elimi yikarim yanimda islak mendil varsa silerim o kadar.

Merhaba arkadaslar. Biraz once sokak kedisine yemek yedirirken yemegi elimden almaya calisti. Isaret parmagimi bicak kesigi gibi derin bir sekilde 1 cm uzunlugunda cizdi. Hemen eve geldim. Sabunla yikadim defalarca. Kolonya doktum uzerine sikarak kanin akmasini sagladim. Basina boyle birsey gelen var mi Birsey olur mu.
tetanos yaptırın yeterli.. Elden yemek alıcak kadar uysal kedi kuduz olamaz.

Kendimi bildim bileli kedi cizikleriyle doluyum ( sokak kedileri) 25 yasindaym sağlıklıyım yaşıyorum :) o size yemek için teşekkür etms elinize işaret bırakms her baktgnzda yemek vermek aklınıza gelsn die ;))

Hastahaneye gitmenizi tavsiye ederim, yaşadığım ilde bu ara fazlasıyla kedi tırmalaması -şüpheli vaka ya rastlandı fakat kedi bulunamadığı için bişey yapılamıyor.

Kopek isirmisti beni hemen tetanoz(dogrumu yazdim bilmiyorum)birde kuduz asisi yaptirdim hatta kopegi takip ettik eger o sure zarfinda hala hayvanda bir degisiklik yoksa asinin sonunu vurulmuyorsun

Kediler icinde binde bir ihtimal bile olsa riske atmayin her hastane yapmiyor ben anadolu yakasinda oturuyorum marmara egit.arst.yapmamisti karta l egitim arst.yapmisti hastaneye gitmeden arayin mutlaka

Aa buarada baska bir zaman bir kedi tirmaladi ama bilinen bir kedi oldugu icin yaptirmadim zaten birseyde olmadi

Öncelikle bir daha böyle bir şey olduğunda parmağınızı sıkıp kan çıkarmaya uğraşmayın bol su ve sabunla yıkamanız yeterli. Kedi tırmalması bile olsa hastanede ki enfeksiyon doktorumuz (bağışıklama programı nedeniyle) kuduz aşısı ve td yaptırıyor bilginiz olsun. Hatta tarım bakanlığına yazı gönderiyoruz onlar da kediyi incelemesi için.

Tırnaktan kuduz bulaşmaz. Ama tetanoz yoksa yaptırın. Zaten tetanoz herkesin düzenli yaptırması gereken bir aşı. Heryerden bulaşması muhtemel

Bence doktora git nerden biliyorsunuz hayvanin hasta olmadigini.Eski esimide hayvan boyle cirmalamisti bir hafta mi ne asi yaptilar her gun.Hatta cok sallamayinca ariyorlardi gel diye.Ben mi cok pimpirikliyim acaba.

Back
X