Kedi tirmalama sonucu kuduz aşısı

DeryaDeniz38

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2023
6
0
39
5 yaşındaki kızım kediyle oynarken kuyruğunu çekmiş kedi koluna tırnağını batırmış ve kanatmis doktora götürdük hemen kuduz aşısı yaptılar 3 doz daha yapılacak 4 doza tamamlanacak yaptırdıktan sonra pişman oldum yaptirmasamiydim diye pişman oldum çevremdeki kişiler de keşke yaptirmasaydin ne varki onda deyince pişmanlığım arttı aşı da ateş ve halsizlik yaptı zararmi verdim kızıma gereksiz yeremi evham yaptım çok üzgünüm aşının zararı olurmu acaba yanlismi yaptım

Eklentiler

• 20231021_195152.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 288
Daha bugün ben ve kızım kuduz aşısına başladık. Yavru kediye parazit ilacı vermek isterken elimizi tırmaladı. Mecbur yaptırıyoruz. Ben bu yaşıma kadar 4 kere daha yaptırdım bu 5.ci. Şimdiye kadar hiç bir yan etki de yaşamadım

Çok teşekkür ederim aslında ben kızımın küçük olmasından dolayı korktum bide cevremdeki herkes kedi tirmalamasindan kuduz aşısı yaptirilirmi korkmuyormusun diye konuşunca iyice telaslandim zararı olurmu diye

Kuduzun şakası olmaz. Ki son yıllarda ülkemizde kuduzdan dolayı birçok insan hayatını kaybetmeye başladı. Kuduz hastalık ortaya çıktıktan sonra müdahale edilebilen bir hastalık değil. En kısa sürede müdahale edilmesi gerekiyor. Doğru olanı yapmışsınız. Lütfen hurafeleri bir kenara bırakın. Geçmiş olsun.

Beni de tırmalayınca yaptırmıştım. Etrafınızdakiler kuduzun ne kadar ciddi ve ölümcül bir hastalık olduğunu bilmiyorlar sanırım. İlk günlerde aşı yapılmazsa şayet hayvanda kuduz varsa ölümcül bir hastalıktır. Bu riski alacağınıza bırakın birkaç gün ateşi çıksın, halsiz olsun. Diğer dozlarını da mutlaka yaptırın. Ayrıca doktorum bana köpeklerde ısırma tehlikeliyse kedilerde daha çok tırmalama tehlikelidir demişti. Geçmiş olsun

Hekimlere güvenmeyip etraftaki saçma sapan insanlarım lafıylamı pişman oldunuz?
Ya Allah korusun kuduz olsa?

Gecen benımde oglumun kolunu sokak kedısı tırmalamıs
Ama ben 3 gun sonra haberdar oldum birde cok ınce ve mınıcık bırseydı
Yınede doktora goturdum
3 gun olmaz bısey yok dedı

Ama sızınkı bıraz derıye gırmıs rusk almaz bende gotururdum

bu yaradan hiçbirsey olmaz diye düşünüyoruz
Gercekten belkıde hıcbısey yok ama ınsanın aklı kalması daha kotu . Gecmıs olsun

Tabikide aşısını yaptıracaksınız.
Hele de heryerden çeşit çeşit hastalıklar hortlarken.
Kuduz vakaları dikkat ettiyseniz artıyor.
Yıllardır dünyada da bu aşı yapılır.
Risk almaya ne gerek var.
Ne geliosa başımıza o elalemden gelio zaten.

çevremdeki kişiler de keşke yaptirmasaydin ne varki onda deyince pişmanlığım arttı
Bu çevrenizdeki cahillere sorun bakalım sorumluluk alırlar mıymış. Bir kağıda, aşıya doktora gerek yok bir şey olmaz diyorsunuz, bir şey olursa da sorumluluk %100 sizde yazın onlar da imzalasınlar. Çocuk onların değil tabi, ağlarsa anası ağlar.
Siz niye pişman oldunuz, kuduzla kumar mı oynanır? Ateş halsizlik genelde her aşı sonrası olur. Vücut bağışıklık kazanıyor. Sizin cahillerin düşüncesiyle hareket edip pişman olma lüksünüz yok, annesiniz. Kuduz aşısı gereksizse bırakın bunu doktorlar söylesin.

Sizin ve kizinizdada ateş ve yorgunluk oldumu acaba bizim 1.aşı cumartesi yapılmıştı 2 .aşıyida yarın yaptircaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…