Kedi tirmalama sonucu kuduz aşısı

DeryaDeniz38

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2023
6
0
39
5 yaşındaki kızım kediyle oynarken kuyruğunu çekmiş kedi koluna tırnağını batırmış ve kanatmis doktora götürdük hemen kuduz aşısı yaptılar 3 doz daha yapılacak 4 doza tamamlanacak yaptırdıktan sonra pişman oldum yaptirmasamiydim diye pişman oldum çevremdeki kişiler de keşke yaptirmasaydin ne varki onda deyince pişmanlığım arttı aşı da ateş ve halsizlik yaptı zararmi verdim kızıma gereksiz yeremi evham yaptım çok üzgünüm aşının zararı olurmu acaba yanlismi yaptım

Eklentiler

• 20231021_195152.jpg
    90 KB · Görüntüleme: 288

Elbette yaptır konu sahibi. Kuduz aşısı bunca senedir bu ülkede yapılıyor. Öyle yan etkisi olsa sayfalarca izerine tezleri yazılırdı. Sakın aksatma.

Böyle bilgisiz, tip tip konuşan insanları dinleme hele sağlık konusunda. Kan aktığında her seferinde aşı yapılıyor. Endişe etme.

Geçen yıl kızımı sokak kedisi tırmaladı bütün aşısını yaptırdım, bir kaç ay önce de oğlumu aynı şekilde tırmaladı yine sokak kedisi yine yaptırdım yine olsa yine yaptırırım tabi ki.
Sağlık konusu ihmale gelmez hele bilip bilmeden boş konuşanlara hiç aldırış etmeyin.

Küçük kızımı da köpek ısırmıştı ama küçüktü hemen doktora gittik
Doktor bizim için bir damla kan olması yeterli önlem amaçlı kuduz aşısını mutlaka yapıyoruz dedi

en dogru seyi yaptirmissiniz cevrenize kulak asmayin lutfen zira kuduzun dönüsu yok

Asıl tehlike tırnaktan değil de ağız sıvısından oluyor diye biliyorum. Diş izi lanama varsa risk alınmaz. Bir de eğer kedi bildiğiniz normal davranan bir kediyse tırnaktan kuduz olma olasılığı çok yok. Ama bakınca küçük de olsa derin bir tırnak izi var. Eğer kediyi görmediysem ben de risk alamazdım ama bildiğim kediyse yaptormazdım açıkcası. İyice temizlerdim birkaç gün.

Teşekkür ederim biraz içimi rahatlattiniz sizin çocuklarınız kaç yaşındaydı aşı olduğunda birazda küçük diye üzüldüm ablam da bugün boşuna çocuğu hasta etmişsin kedi timalamasindan hasataneye götürmek hiç aklıma gelmezdi çok abartmissin dedi benim vicdan azabım dahada arttı

Rica ederim
10 ve 11 yaşlarındaydı. Asıl aşı yaptırmasaydınız vijdan azabı çekerdiniz. Ne olur ne olmaz belli mi olur? Daha geçenlerde bi haber vardı hatayda kuduz vakası vardı belki görmüşsünüzdür. Kesinlikle ihmal etmeyin hepsini yaptırın.

Bu ara kuduz yayıldı malesef. Daha önce büyük oğlumu sokak kedisi tirmalamisti goturmemis yikamistim sabunlu suyla. Ama şimdi olsa hiç düşünmeden asi yaptıririm. Ev kedisi olsa gerek olmaz ama sokak hayvanlarına özellikle şu ara tedbirli olmak şart. En iyisini yapmışsınız. İnsanın başına bir kere gelir böyle şeyler tedbir almak önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…