Çocuk Hastalıkları Kedi tırmaladı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mybeans

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
213
7
621
Çanakkale
Merhaba arkadaşlar.
5 gün kadar önce parkta 20 aylık kızım kedinin yanına yaklaşmış. Kedide rahatsız olup elini tırmalamış. önemli birşey değil iyileşti sayılır ama.....
Ben çok pimpirik biriyimdir. Kuduz olmasından korkuyorum.
Bir doktora sordum buralarda kuduz görülmüyor dedi.Parka hemen hemen hergün gidiyoruz, kalabalık bir park öyle kuduz kedi haberi falan da yok.
Çevremdeki herkes özellikle eşim çok abarttığımı söyleyip dalga bile geçiyor.
Bugün biraz ateşi var hafif burnu akıyor üşüttü galiba. Ama ben bunu bile kuduza yoruyorum.
Hastaneye gitmelimiyiz sizce 5 tane aşı yapıyorlarmış.Yan etkisi var mıdır acaba.1 hafta önce de pnömokok yapmıştık. Paranoya yapıp çocuğuma zarar da vermek istemiyorum.

Sizden birinin başına geldi mi kedi tırmalaması? Doktorlarınız nasıl yönlendirdi?Fikirlerinize çok ihtiyacım var.

canım benim böyle için içini yiyecegine git br hastaneye biz n eyapabilirz ki ama bencede abartıyorsun gibime geliyor anne olmak böyle birşey aslınd abartıyorsun kelimesi yanlış oldu endişelenmekde haklısın annelik kalbin sana bunu yaptırtıyor ama bence sakin ol canım

kedi tarafından tırmalanıp kuduz olunsaydı en başta ben kudurarak ölürdüm. kendimi bildim bileli kedilerin arasındayım. korkmayın bebeğinize birşey olmaz.bırakın hayvanlarla iç içe olsun böylelikle bağışıklık sistemi daha çok gelişir

evet bencede yani kedi tırmalamasıyla kuduz olunsaydı ben daha yenidoğmuşken tahtalı köye gitmiştim.. annem beni doğurduğu zaman kedisi varmış kedi hep benim başımda durur annemden başkasını yanıma sokmazmış :) tabi tırmaladığıda olmuştur heralde..
bende tam bi kendi hastasıyım merak etme hiçbişey olmaz...

ben olsam kedi tırmalar tırmalamaz hastaneye götürürdüm. hem için rahat ederdi. bişey yoksa zaten doktorlar söyler. içindeki şüpheyle yaşamaktansa götür bence. melekler koruyor bebekleri. bişey olmaz ama için rahat eder.

offffffffffffffffffffff bugünde bnm oğlumu kedi tırmaladı.. eşim gerek yok deyip bizi götürmüyor ama risk almaya değermi.. sokak kedisi ama sitemizin kedisi hep burdaydıı ve gözlemim altında ama çok korktum şimdi napcam :((

nilang76 sen napptınn??

Merhaba miss özel mesaj atmaya çalıştım ama hata verdi. Bu ara işlerim yoğundu mesajını geç gördüm. Kızıma aşı yaptırmadım. Çevremdeki herkes abarttığımı söyleyince yaptırmadım. Aşı 5 kez yapılıyormuş acı çektirmek istemedim kızıma. Bizim buralarda kuduz vakası görülmemiş uzun zamandır, en büyük etken bu oldu.
Sizin bölge nasıl bir araştır istersen. Bir de bu kediyi her gün görüyorsan bu iyi birşey kediyi hergün gözlemle kuduzsa yakında belirti verir zaten. Ya da veterinere götürürsen anlarlar belki seninde için rahatlar.Zor bir karar umarım atlatırsınız.

selam arkadaşlar.geçen yıl 12 yaşında ki kızımı da kedi tırmaladı.ne yapacağımı bilmediğimden sağlık ocağına telefon ettim.dr hanım hemen acile götürmemiz gerektiğini söyledi.evime çok yakın olan devlet hastanesinin aciline götürdüm.pansuman yapıp(çok küçük çizik olmasına rağmen) ertesi günü şimdi hatırlayamadığım bir servise randevu almamı söylediler.dr un muayenesinden sonra hastanenin eczanesinden imza ile aşıyı alıp her gün 1 tane olmak kaydı ile 5 adet yaptırdım.elimize bir kart verdiler ve sağlık ocağına gittik.burada bu kart ile kayıt yapıldı.bundan önce evimize gelip sağlık ocağına bildirmemiz gerektiğini söylediler.kedi mahallemizde değil çarşı içindeydi.kediye ulaşılamamıştı.veee tüm bu tebbirleri ilimizde yıllardır kuduz vakası görülmediği halde aldık.sizlere tavsiyem hemen dr başvurun.sağlık bu ihmale gelmez.tecrübemi sizlerle de paylaşmak istedim.herkese çok çok geçmiş olsun.kedileri ve köpekleri çok seven kızım şimdi mümkün olduğu kadar uzağa kaçıyor artık malesef.sahipli olsalar bile.=(
not:bu arada sanıldığı gibi karnından değil normal aşılar gibi omuzundan yapıldı.

Son düzenleme:
Biz küçükken sokaktaki kedileri köpekleri severdik tırmıkta yerdik sonrada eve gidip sabunlu suyla yıkardık ve üstünede kolonyayla silerdik biter giderdi..bencede abartıyorsun tatlım ..ama için içini yiyecekse hastaneye gidip bir doktira sorabilirsin..

Merhabalar bebeğinizi o gün hasataneye götürdü uz mü yoksa bişey olmadan kendi kendine geçti mi benimde dün bebeğimi bildiğimiz bir sokak kedisi tirmaladi

Back