• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kedi mi Köpek mi?

VikingPrincess

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2009
1.183
4
0
İstanbul
Merhaba hanımlar.Aslında dert değil ama deneyimli arkadaşların fikrini almak istiyorum.Yalnız yaşıyorum,bana can yoldaşı olacak bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyorum.Fakat daha önce balık hariç hiç hayvanım olmadı.Yazlıkta bahçemize gelen kedileri köpekleri beslerdim ama tamamiyle bir hayvanın bakımını üstlenmedim hiç.Apartman dairesinde yaşıyorum ve okulum olduğu için bir yavrum olursa günde 3-4 saatliğine evde yalnız kalacak.Eğer bir canı sahiplenirsem ömrü boyunca benimle olsun istiyorum barınağa ya da başka birine vermenin vicdan azabını taşıyamam.Bu şartları göz önünde bulundurursak sizce hangisine bakmam daha kolay olur kedi mi köpek mi?

Merhaba hanımlar.Aslında dert değil ama deneyimli arkadaşların fikrini almak istiyorum.Yalnız yaşıyorum,bana can yoldaşı olacak bir hayvan sahiplenmeyi düşünüyorum.Fakat daha önce balık hariç hiç hayvanım olmadı.Yazlıkta bahçemize gelen kedileri köpekleri beslerdim ama tamamiyle bir hayvanın bakımını üstlenmedim hiç.Apartman dairesinde yaşıyorum ve okulum olduğu için bir yavrum olursa günde 3-4 saatliğine evde yalnız kalacak.Eğer bir canı sahiplenirsem ömrü boyunca benimle olsun istiyorum barınağa ya da başka birine vermenin vicdan azabını taşıyamam.Bu şartları göz önünde bulundurursak sizce hangisine bakmam daha kolay olur kedi mi köpek mi?

ben köpek almanı tavsiye ederim , köpekler çok sadık hayvanlar , fazla süre yalnız kalmayacakmış da madem, wc alışkanlığı edindikten sonra da işin kolay sabah ve akşam tuvalet için dışarı çıkarman lazım ki sen yokken evi pisletmesin. onun haricinde harika zaman geçirebilirsin , ben husky yetiştirdim şimdide golden almayı planlıyorum :16:

İyi geceler canim apt dairesi icin kedi daha uygun olur gibime geliyor kopek almis olsan acaba komsularla aranizda sorun olurmu ki acaba bilemedim simdi.Senin gonlunden hangisi geciyor

ben köpek almanı tavsiye ederim , köpekler çok sadık hayvanlar , fazla süre yalnız kalmayacakmış da madem, wc alışkanlığı edindikten sonra da işin kolay sabah ve akşam tuvalet için dışarı çıkarman lazım ki sen yokken evi pisletmesin. onun haricinde harika zaman geçirebilirsin , ben husky yetiştirdim şimdide golden almayı planlıyorum :16:
goldenlar çok güzel ya çok seviyorum ben de ama biraz büyük olmuyor mu onlar?bir de havlama problem olursa diye korkuyorum
İyi geceler canim apt dairesi icin kedi daha uygun olur gibime geliyor kopek almis olsan acaba komsularla aranizda sorun olurmu ki acaba bilemedim simdi.Senin gonlunden hangisi geciyor

merhaba canım ben köpekleri daha çok seviyorum aslında ama kedi de sessiz oluyor o yüzden apartman dairesine daha uygun gibi sanki.sorun olur mu bilmiyorum apartmanda başka hayvan besleyen yok bildiğim kadarıyla.alt katta gürültücü öğrenciler var ama onlara gösterdikleri hoşgörüyü köpeğe gösterirler mi acaba.gerçi kedilerde de tuvalet biraz sıkıntılı sanırım kumunu sürekli temiz tutmak lazım köpek gibi dışarı çıkartıp yaptırma şansı var mı bilmiyorum.

köpek bambaşkadır ama apartman dairesinde ve de yalnız yaşıyorsan zorluğu da çok. ayrıca yıllarca beraber olacağını düşünürsek ilerde şartların da değişebilir, tüm gün yalnız kalması gerekebilir vs. her yönünü düşünmek lazım. kedi apartmanda bakmak için çok daha kolay, temiz ve zahmetsiz. yine yalnız olduğunu düşünerek rahatsızlansan bile köpeğini gezdirmen, en azından tuvalet için dışarı çıkarman gerek, karda kışta yine zor. kedi bu açıdan problemsiz oluyor. umarım her açıdan düşünüp, doğru kararı verip yalnızlığını paylaşacak ev arkadaşına kavuşursun :16:

bende kedi oneririm kopegin tuvalet egitimi zor olur gunde 2-3 kere disariya cikmasi gerekir. kedinin tuvaleti kolaydir kumuna yapar uzerinide kapatir birseycik gozukmez

Can yoldaşı arıyorsan, kesinlikle ve kesinlikle köpek.
Ama cins bir köpeği yavruyken alacaksın.
Eğitiminden anlamıyorsan, özel eğitim yerlerine verebilirsin.

öncelikle merhaba canım bu güzel karar için seni kutlarım evde hayvan beslemk süper bi duygu daha önce 1 köpek ve 2 kedi beslemiş bir insan olarak kesinlikle kediyi öneriyorum :) ben köpek severim diyen bir çok arkadaşım benim sayemde kedici oldu şu an schottish fold cinsi bir oğlum var şu an 9 aylık :) daha önce de bahçede bulduğum bir yavruyu sahiplenmiştim su an o ev arkadaşımda evlenince evleri ayırmak zorunda kaldık ve o benden daha fazla alıştığı için ve evi değiştirip depresyona girmesini istemediğim için onda kaldı hala arada gider severim :) ama kedi bakmak başkadır sadece 6 ay dayanabildim kedisizliğe şu an yeni bi oğluşum var 9 aydır benimle kedi bakım olarak çok daha basittir köpeğe göre çünkü köpek çok daha fazla fedakarlık ister günde 3 kere tuvalet için dışarı çıkmak v.s hele ki tuvalet eğitim süreci ilk 4 ay kabustur :( ama kediye kumu bir kere gösterirsin alışır. akşamdan akşama da temizliğini yaparsan kumunun sorun kalmaz ve hiperaktif hayvanlar değillerdir hele schottish fold cins olarak en uysal ırktır bazen ben evde varlığını unutuyorum hep bi kenarda uyuyor :)

bizimde evimizde 2 tane kedimiz var kedi beslemek daha kolaydır kumu koyarsın tuvaletini yapar eğitmene gerek yok, tüy problemi oluyor ama biz yılda 2 sefer traş ettiriyoruz oda sorun olmuyor :16: şöylede birşey var evde yanlız bırakacaksanız hiç almayın ne kedi ne köpek hayvan beslemek büyük sorumluluktur bizim evde hep biri olur tatile bile giderken evde biri kalıyor bu yönünüde düşünün alıp sonra bakamıyorum derseniz daha kötü oluyor :14::14:

köpek bambaşkadır ama apartman dairesinde ve de yalnız yaşıyorsan zorluğu da çok. ayrıca yıllarca beraber olacağını düşünürsek ilerde şartların da değişebilir, tüm gün yalnız kalması gerekebilir vs. her yönünü düşünmek lazım. kedi apartmanda bakmak için çok daha kolay, temiz ve zahmetsiz. yine yalnız olduğunu düşünerek rahatsızlansan bile köpeğini gezdirmen, en azından tuvalet için dışarı çıkarman gerek, karda kışta yine zor. kedi bu açıdan problemsiz oluyor. umarım her açıdan düşünüp, doğru kararı verip yalnızlığını paylaşacak ev arkadaşına kavuşursun :16:

Evet ben de köpekleri daha cana yakın buluyorum.Fakat dediğiniz gibi ileride çalışmaya başladığımda belki 8-10 saat yalnız kalacak arkamdan ağlamasını istemiyorum bütün gün.Ha belki okul bitince ailemin yanına taşınabilirim o zaman yalnız kalmaz ama orada da problemli komşular var köpeği görüp şikayet edebilirler.Baya bir düşünüp öyle karar vereceğim sonuçta can bu bir kere alınca evladım gibi olacak biliyorum.Bakalım hayırlısı olsun

Can yoldaşı arıyorsan, kesinlikle ve kesinlikle köpek.
Ama cins bir köpeği yavruyken alacaksın.
Eğitiminden anlamıyorsan, özel eğitim yerlerine verebilirsin.
Eğitim nasıl yapılır hiç bilmiyorum malesef şuan öğrenmeye çalışıyorum.Hayvanları damızlık gibi üretip satanlara hele hele pet shoplara çok karşı olduğum için sahipsiz bir yavruyu sahiplenmeyi düşünüyorum
öncelikle merhaba canım bu güzel karar için seni kutlarım evde hayvan beslemk süper bi duygu daha önce 1 köpek ve 2 kedi beslemiş bir insan olarak kesinlikle kediyi öneriyorum :) ben köpek severim diyen bir çok arkadaşım benim sayemde kedici oldu şu an schottish fold cinsi bir oğlum var şu an 9 aylık :) daha önce de bahçede bulduğum bir yavruyu sahiplenmiştim su an o ev arkadaşımda evlenince evleri ayırmak zorunda kaldık ve o benden daha fazla alıştığı için ve evi değiştirip depresyona girmesini istemediğim için onda kaldı hala arada gider severim :) ama kedi bakmak başkadır sadece 6 ay dayanabildim kedisizliğe şu an yeni bi oğluşum var 9 aydır benimle kedi bakım olarak çok daha basittir köpeğe göre çünkü köpek çok daha fazla fedakarlık ister günde 3 kere tuvalet için dışarı çıkmak v.s hele ki tuvalet eğitim süreci ilk 4 ay kabustur :( ama kediye kumu bir kere gösterirsin alışır. akşamdan akşama da temizliğini yaparsan kumunun sorun kalmaz ve hiperaktif hayvanlar değillerdir hele schottish fold cins olarak en uysal ırktır bazen ben evde varlığını unutuyorum hep bi kenarda uyuyor :)
Teşekkür ederim canım:)Kedilerde tüy sorunu çok oluyor mu peki önlemenin bir yolu varmı aşı vs gibi?Benim biraz alerjim var da :)Bir arkadaşımın terrier cinsi köpeği vardı bembeyaz koyun gibi tüyleri vardı ama hiç tüy dökmezdi o kadar kucağımda severdim hiç tüy olmazdı üzerimde aşı yaptırmıştı sanırım yanlış hatırlamıyorsam.
bizimde evimizde 2 tane kedimiz var kedi beslemek daha kolaydır kumu koyarsın tuvaletini yapar eğitmene gerek yok, tüy problemi oluyor ama biz yılda 2 sefer traş ettiriyoruz oda sorun olmuyor :16: şöylede birşey var evde yanlız bırakacaksanız hiç almayın ne kedi ne köpek hayvan beslemek büyük sorumluluktur bizim evde hep biri olur tatile bile giderken evde biri kalıyor bu yönünüde düşünün alıp sonra bakamıyorum derseniz daha kötü oluyor :14::14:

yanız yaşadığım için ve okulum olduğu için malesef günde birkaç saat yalnız bırakmak zorunda kalacağım :( kediler yalnız kalmayı daha az sorun ediyor sanırım ne dersiniz?

dökmüyor desem yalan olur tabiki
ama belli dönemleri var bu dönemlerde traş ettiriyorum o zaman sıkıntı olmuyor
hızlı tüy dökmesi için ilaçlar var
ve kaliteli mama kullanırsan sürekli dökmüyor ben hill's marka mama kullanıyorum simdi kışlık tüylerini döktüğü için son 2 haftadır problem yaşıyorum ama öncesinde bi tüy problemimiz yoktu
zaten kedi türleri arasında en az tüy döken cins american short hair ve scottish fold diyorlar
ama cidden çok uysal oluyorlar
işte benim tipsizim :)
$20121204_201910.webp

Kedilere hiç ısınamadım ben. Köpekler daha samimi ve içten geliyor bana. Bu yüzden de köpek besliyorum.

ikisinin de güzel yanları vardır ama köpek bambaşka dost, kardeşimin var çocuğu olsa bu kadar sever, köpüşümüz de o dışarı çıkınca ağlıyor bildiğin ağlıyor..

bu arada izmirde yaşıyorsanız, sokakta bulduğumuz 1 aylık bir rus finosu var, beyaz, müthiş bir hayvan, çok uysal (köpeklerin huysuzu mahvediyor insanı bizimki cocker çok inatçı) çişini sadece gösterilen yere yapıyor, (buda çok önemli çünkü bizim cocker 1 yaşına gelene kadar istediği her yere yaptı sonra alıştı dışarıya yapıyor artık) biz ona bakıyoruz, iyi bir sahiplenici buluncaya kadar da bizimle, düşünürseniz irtibata geçebiliriz, barınaklara biz de karşıyız orada hayvanlar rezillik çekiyor...

dökmüyor desem yalan olur tabiki
ama belli dönemleri var bu dönemlerde traş ettiriyorum o zaman sıkıntı olmuyor
hızlı tüy dökmesi için ilaçlar var
ve kaliteli mama kullanırsan sürekli dökmüyor ben hill's marka mama kullanıyorum simdi kışlık tüylerini döktüğü için son 2 haftadır problem yaşıyorum ama öncesinde bi tüy problemimiz yoktu
zaten kedi türleri arasında en az tüy döken cins american short hair ve scottish fold diyorlar
ama cidden çok uysal oluyorlar
işte benim tipsizim :)
Eki Görüntüle 653045

çok çok çok güzel allah bağışlasın miniğini :) dönemsel dökülmelere katlanabilirim ama bazı kedilerde çok fazla oluyor mesela yazlıkta yemek verdiğim tekirler bacağıma sürtünürdü pijamam tüy içinde kalırdı evde öyle birşeyle yaşayamam diye düşünüyorum.ozaman scottish fold en ideali olur benim için

Son düzenleme:
ikisinin de güzel yanları vardır ama köpek bambaşka dost, kardeşimin var çocuğu olsa bu kadar sever, köpüşümüz de o dışarı çıkınca ağlıyor bildiğin ağlıyor..

bu arada izmirde yaşıyorsanız, sokakta bulduğumuz 1 aylık bir rus finosu var, beyaz, müthiş bir hayvan, çok uysal (köpeklerin huysuzu mahvediyor insanı bizimki cocker çok inatçı) çişini sadece gösterilen yere yapıyor, (buda çok önemli çünkü bizim cocker 1 yaşına gelene kadar istediği her yere yaptı sonra alıştı dışarıya yapıyor artık) biz ona bakıyoruz, iyi bir sahiplenici buluncaya kadar da bizimle, düşünürseniz irtibata geçebiliriz, barınaklara biz de karşıyız orada hayvanlar rezillik çekiyor...
malesef izmire bayağı bir uzağım :( köpek hakikaten daha bi masum daha bi dost sanki kediler çok cin ama onlar da çok tatlı köpek kadar sadakatli görünmese de sahiplerine bağlanıyorlar aslında

bende kediyi öneririm..bende kedi var..
köpeğe apartman hayatı eziyet olur.birde ekstra ilgi istiyor köpek,
günde 3 kere tuvalete çıkar,hele çiftleşme zamanı bir de eş ara.
işin gücün olur şehir dışına çıkman gerekir.nereye bıraksam diye dert olur.
köpekler fazlaca bağımlı insana..

ama kedi öyle değil.bir kere tuvalet, çiftleşme derdi yok..benim ki gezmeyi seviyor kendi dışarda,tuvaletini dışarda hallediyor,ben kum
almayı bıraktım.şimdi arada uyumaya ve mamaya geliyor.ben dışardayken bazen kapı önüne mama bırakıyorum yiyip gidiyor.

hoş köpekte sürekli ilgi ve gezdirme isteyecek.

kedi birde daha temiz.yıkanmalarına gerek kalmadan kendi kendilerini yalıyorlar merasim gibi bir görsen.:)köpek ne kadar temizlersen temizle kokuyor.

Back
X