Kedi maması

sivaz

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2014
1.223
4.236
333
İzmir
İyi geceler burdan daha çabuk cevap alırım diye umuyorum. Dört yaşında kedim var. Yıllardır iyi kalite mamalar alırdım gayette güzel gidiyordu fakat işten çıktım. Dolar ve vergiler malum mama fiyatları korkunç vaziyette. İçeriği nispeten temiz ve uygun fiyatlı mama ya da kullandığınız mamalar neler yardımcı olurmusunuz. Bir de sağlıklı ev yemekleri yapmak istiyorum en kaliteli mamanın da nihayetinde sanayi ürünü olmasından dolayı zararları olacağını düşünüyorm. Fakat benim kedimi bir türlü alıştıramadım. Var mı böyle güzel tarifleriniz arada vermek amacıyla paylaşırsanız sevinirim.

Petshoptan acik mama almayi dusundunuz mu? proplan vs. Kaliteli mamalari acik satiyorlar cok uyguna geliyor. Ben arada boyle aliyorum param kalmadiginda:)

Petshoptan acik mama almayi dusundunuz mu? proplan vs. Kaliteli mamalari acik satiyorlar cok uyguna geliyor. Ben arada boyle aliyorum param kalmadiginda:)
Proplan kaliteli bir mama degildir sadece ulkemizde fais fiyatlara satilan icerigi düşük bir mamadir ve kedileri resmen obez ediyor bende yediriyordum bıraktım

Sanebelle diye bir marka vardi icinde taurin orani fazla onu deneyin indirimlerde baya uyguna geliyor migrosun mamasini da seviyor benimki purina sari paketli ama icerigi ne durumda bilmiyorum.

Ev yemegi benimkide yemiyor ama haslanmis tavuk gogsu deneyebilirsin yemezse zorlama

Teşekkürler cevaplarınız için. Oetshoplara güvenemedim açıkçası. Wiskastan farkı yok diye düşündüm açık mamalar için o yüzden yamaşmadım bile ama artık bakma zamanı gelmiş. Bir süredir migros tan alıyordum ama bu aralar anormal derecede de tüy dökmeye başladı ona bağladım arayışına girdim yine. Bir de ben dediğim gibi ciğer balık gibi şeyler de yesin istiyorum en azından daha katkısız diye ama mamanın yanında aperatif olarak lütfederse bakıyor.

Teşekkürler cevaplarınız için. Oetshoplara güvenemedim açıkçası. Wiskastan farkı yok diye düşündüm açık mamalar için o yüzden yamaşmadım bile ama artık bakma zamanı gelmiş. Bir süredir migros tan alıyordum ama bu aralar anormal derecede de tüy dökmeye başladı ona bağladım arayışına girdim yine. Bir de ben dediğim gibi ciğer balık gibi şeyler de yesin istiyorum en azından daha katkısız diye ama mamanın yanında aperatif olarak lütfederse bakıyor.
Inanin koskoca guzelim cupra balığı nı elimle verdim yemeye tenezzül bile etmedi. Malesef bazi kediler cok secici olabiliyorlar.tuy dokumu mevsimsel de olabilir mamadan da olabilir bu mama isini ne yazikki deneye deneye görüyoruz.
Veterinere guvenmemekle.iyi yapmissiniz yani petshopa sonucta icerigini bilmeden bi posetin icindeki mamayi satıyorlar .
Mesela benim kopegimde var acana yemiyor migros mamasi yiyor buda enteresan. Hayvanlari anlamak cok zor :D

Farmina matisse'yi tavsiye ederim
Yine N&D dusuk tahilli mamalar da icerik bakimindan iyi.
Pakette alirsaniz pahali ama bazi sitelerde acip kilo olarak satiyorlar. Daha uyguna geliyor,tavsiye ederim.

Royal canin ve sonrasında nd ile matisse dönüşümlü olarak veriyordum fakat dediğin gibi fiyatlsrı yüzünden bırakmak zorunda kaldım. Zooplusdan alırdım ben de ama açık olarak hiç görmedim. Site ismi yasak verebilirmisiniz bakayım.

Inanin koskoca guzelim cupra balığı nı elimle verdim yemeye tenezzül bile etmedi. Malesef bazi kediler cok secici olabiliyorlar.tuy dokumu mevsimsel de olabilir mamadan da olabilir bu mama isini ne yazikki deneye deneye görüyoruz.
Veterinere guvenmemekle.iyi yapmissiniz yani petshopa sonucta icerigini bilmeden bi posetin icindeki mamayi satıyorlar .
Mesela benim kopegimde var acana yemiyor migros mamasi yiyor buda enteresan. Hayvanlari anlamak cok zor :KK70:
Teşekkir ederim aynen benim kedim de öyle. Bazen gerçekten kedi mi şüpheye düşmüyor değilim. Ton balığını seviyor sıpa sadece. Mevsim geçişlerinde olan tüy dökümünden çok çok fazla. Eşim söylenmeye başladı bile her gün ev süpürmek mesele değil okşamak istesem perişan oluyor üstüm başım. Vitamin takviyesi de yapıyorum arada ama fayda etmedi. mama değiştirdiğim için aşırı suçlu hissetmeye başladım ama ithal ürün politikası ve kur iyice belimi büktü.

İyi geceler burdan daha çabuk cevap alırım diye umuyorum. Dört yaşında kedim var. Yıllardır iyi kalite mamalar alırdım gayette güzel gidiyordu fakat işten çıktım. Dolar ve vergiler malum mama fiyatları korkunç vaziyette. İçeriği nispeten temiz ve uygun fiyatlı mama ya da kullandığınız mamalar neler yardımcı olurmusunuz. Bir de sağlıklı ev yemekleri yapmak istiyorum en kaliteli mamanın da nihayetinde sanayi ürünü olmasından dolayı zararları olacağını düşünüyorm. Fakat benim kedimi bir türlü alıştıramadım. Var mı böyle güzel tarifleriniz arada vermek amacıyla paylaşırsanız sevinirim.
Reflex marka manalar gerçekten uygun fiyatlı ve güzel mamalar 2 kedim var ağırlıklı reflex yediler şeytan kulağına kurşun sıkıntı olmadı:)) ev yemeği tarifi istemişsiniz ; 1 paket tavuk ciğeri,1 orta boy patates,1 orta boy havuç , 1 tatlı kaşığı kadar tereyağı hepsini dograyip 2 bardak suyla haslayin hafif ezip verin,benimkiler delleniyorlar bu tarife :)
Yeniden güzel bir iş bulmanız dileğiyle.

Bonacibo (temizmama sitesi satıyor) bizimki 2 yaşına kadar yedi
Sonra kısırlaştırıldığı için royalcanin ve proplan aldık
Ama kötü bi mama değildi bonacibo
Çok seçici olabiliyolar
Benim kız polonez marka hindi füme jambon dışında ne peynir yer ne et yer ne başka bişey
Kimisi ayran bile iÇiyor
Bizimki anca kuru mama ve jambon

Benimde 1 yaşında minik bir kızım var, friskies yemeyi çok seviyor diğerlerini yemiyor. Ha o da çok sağlıklı değil, market maması yani. Pet shop mamaları fazla pahalı geliyor öğrenciyim sonuçta :KK42:
Haşlanmış tavuk vermiştim yememişti. Bazende yemediği yiyeceği ben elimle verince yemeye başlıyor. Umarım alıştırabilirsiniz ev yemeğine. Ben başaramadım :KK42:

benim kedim de 8 yaşında her mamayı denedim, evde de yaptım ama en sevdiği bir süredir internet üzerinden aldığım mama oldu. kızımın da kedilerine aynı mamayı alıyoruz. temizmama.com adresinden alıyorum ben memnunum hesaplı ve evdekiler de sokaktakiler de seviyor. bir deneyin derim. kısır olduğu için kısırlaştırılmış kediler için olanı alıyorum. sokağa da normal mama hepsi severek yiyor. arada yaş mama da alınabilir düzeyde.

Benim aklıma br tek tazemama geldi. Bir arkadaşım gayet memnundu. Bir deneyin isterseniz. Ben orijen kullanıyorum,1,8kg 140TL oldu. Çok hassas bir köpeğim olmasa ben de değiştiricem ama ne kadar denediysem ya ishal oldu ya tüy döktü ya kilo verdi. 5 yıldır kullanıyorum değiştiremedim. Allahtan küçük ırk da aldığım mama bi 20 gün falan gidiyor.

Ben sokak kedilerine yetişemeyince en son açık kilo ile mama almaya başladım. Yine de ucuzuna kaçmıyım dedim ama deneye deneye bizim kedicikler micho diye bir mamayı seve seve yediler. Daha pahalılarını beğenmediler :) bunun kilosu 9 tl şu an

Proplana kötü denip purina'dan bahsedilmiş ama ikisi de aynı firmaya ait zaten. Market maması vereceğinize matisse, golosi, sanabelle gibi markalar alabilirsiniz. İçerikleri çok kötü değil yanlış hatırlamıyorsam. Benim kedim de normalde haşlanmış tavuk ve ciğeri çok sever, yoğurt yer ama sevdiği kuru mama olunca yüzlerine bakmıyor. Royal Canin'den başka kuru mama yemiyor maalesef, N&D yiyor bir de ama aç kalmamak için. Tadı da önemli, bazen zorla her gün bamya yedirdiklerini düşünüyorum bana yine sevdiğini alıyorum o yüzden. Veterinerlerde kaliteli mamaları açık olarak satıyorlar. Bayat mı değil mi bilemiyor insan ama Whiskas vermekten de iyidir.

Acikta olan mamalari ben olsam almazdim. Bazen ustleri acik kaliyor kimsenin umurunda olmuyor, o mamalar ne kadar taze kaliyorlar.
Baska kediler o acik mamalarin icinde dolaniyor hep. Baska kedilerden igrenmiyorum buarada. Onlara da mama alirim ekstra hep ama evdeki kedimin sagligini da dusunmek zorundayim.

Hepsiburada sitesine bakarsaniz indirimlerde N&D mamalardan alabilirsiniz cok indirime giriyor. Ben hep 5 kiloluk tahilsiz paketlerden alirim. Suan 200-250tl civarina var gayet uygun.
Suan geyik&balkabak tahilsiz olanini yiyor kedim. 1,5 kilo 90 tl gibi biseydi. (5 kilolugu yok)

Yumurtlamayan erkek civcivlerin ezilip kedi maması yapıldığını biliyor muydunuz? Ben de geçen gün öğrendim. O yüzden en sağlıklısı ev yemeği bence. Ama kediler etçil oldukları için yine aynı kapıya çıkıyor, işiniz zor. Ben vejetaryenim sırf et konusu yüzünden kedi, köpek sahiplenemiyorum.

Ciger alip patates ve havucla haslayip robottan gecirebilirsiniz, benim.onceki kedim cok seviyordu, simdikileri ev yemegine alistirmiyorum. Ev yemegine alisan kedi mamayi birakiyor cunku. Market mamalari saglikli degil ve Turkiyede cok pahali. Whiskasin fiyatiki gorunce sok oldum. Ben Norvecte ayni mamayi daha ucuza aliyordum. Internette Temizmama dan oneriyorlar, ucuz ve tazeymis . Ben royal caninle whiskas veriyorum. Royal caninin yas mamasini sevmediler, whiskas sagliksiz oldugu halde cok seviyorlar, arada veriyorum.

Back
X