Kedi kumu tavsiyesi !

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.571
Merhaba hayvan sever hanımlar, üç kedi annesiyim. İki tuvaletimiz var ve şimdiye dek kristal kum kullandım. Ancak yaptığım araştırmalarda bu kumun kedi ve insan sağlığına çok zararlı olduğunu okudum. Ayrıca ben de soluyorum ve çok tozutuyor bu kum. Şimdi iri taneli kuma döneceğim ama

* Tozutmayan
* Patilerle evin her santimine taşınmayacak
* Koku yapmayan

İri taneli kum tavsiyeniz varsa alırım.

Sevgiler,

Bizimkiler eşelenmeyi de seviyor ve kristali de heryere taşıyorlar. E üç tane de olunca korkuyorum ama silikaya devam edemem yavruların ciğerlerine yazık. Ne alabilirim fikri olan ?

Kristal kum kimyasal olduğu için önerilmiyor o yüzden kullanmadım ama benim de kedim var ve konuyu takipteyim tozutmayan ve iyi topaklanan kum bulmak kolay olmuyor gerçekten.

ben de henüz tozutmayan bulamadım, önlem olarak kumu değiştirirken maske takmaya çalışıyorum, unutmazsam tabi

Eczacibaşı pisipisi bentonit kum kullanıyorum toz sıfır diyemem azda olsa var ama güzel topaklanıyor. Ben ince taneli kullanıyorum ve tuvaletin önüne kedi paspası serdim dışarı taşmaları biraz daha engelliyor arada silkeliyorum seriyorum.

Kristalden vazgeçmeniz çok iyi olmuş, çok zararlı gerçekten. Aslında kalın sormuşsunuz ama ince kumda Cat pearl's topaklanan, rocat ve apex aklınızda olsun derim. Pet shoplarda ya da internette rahat bulunuyor. 4 yılda piyasadaki her kumu deneyip bu üçünden çok çok memnun kaldım. Cat pearl's bulursam ilk tercihim oluyor, süper gerçekten, koku olayında çok başarılı. Ancak işte ayaklarıyla taşıyorlar malesef, yine de tozutması az, çok iyi topaklanan, kum kabına çamur hiç gibi yapışmayan, kokunun hemen hemen sıfır olduğu kumlar bu bahsettiklerim. Tabi kumu hep belli bir seviyede tutarsanız.

Tavsiyem topaklanan kuma geçmenizle kum kabının önüne bir kedi kumu tuvalet önü paspası almanız, ayaklarındaki kumlar paspasta kalıyor çıkarken, çok işe yarıyor.

Ama mesela benimki oyun oynarken tutuyor herhalde, bir noktada sıkışıp tuvalete koşuyor bazen Tuvaletten de oyun hevesine fırlayarak çıkıyor, tüm eve taşıdığını bilirim kumları, yani mutlaka saçıyor. Ben kum kabı yanında hemen bir ayaklı faraş bulunduruyorum, her gün gelip geçtikçe birkaç defa alıyorum gördükçe, paspasıyla ve faraşla daha rahatım.
Kalın tanelide de akkum fena değil, önerebilirim. Ama hepsini denedim, ince kalın fark etmez taşıyorlar bir şekilde sağlığı için katlanıyorum artık

Arkadaşlar şimdi ben normalde Cats Pearl'in aşağıdaki modelini alacaktım, bunun yerine aşağıdakini mi almalıyım? Kristallerden kesinlikle uzak durmalıyım benim anladığım doğru mudur?

Link paylaşımı silindi..

Son düzenleyen: Moderatör:

Bentonit kum da tozutuyor ve tüyler yapışıyor. Sanıyorum %100 tozutmayan kum yok.

Bende konuyu takipteyim, kristal kumun zararlı olduğunu duyduğumda hemen normal kuma dondum gecen sene kışın, ancak havanın soğukluğu sebebiyle sıksık cam acamıyorum kokusuyla ve kumu eve taşımasıyla başa çıkamadım hep halıların yatakların üstüne kadar getirmiş 2 günden fazla evde tutamadım, iri taneli kumda bulamadım yada buldumda benim haberim yok, cunku 3 ayrı kum denedim yine aynı sorun olunca kristale malesef geri döndüm içim rahat olmasada

Duydugum ama hic kullanmadigim bir urun..alternatif olsun istedim

Çay Peleti Kedi Kumu

Tamamen organik, çay bitkisi artıklarından üretilmiştir. Yüksek emicilikte ve doğal hoş çay kokusu ile tercih sebebidir.

Kediler için doğal çaydan imal edilmişdir. Katkı maddesi içermeyen bir kedi kumu. Uzun süre dayanır, kokuyu tamamen yok eder.
O kadar doğaldır ki, içinde orkide bile yetiştirebilirsiniz.
Tanecikler ıslandıkça şişip dağılacaktır. Dağılanlar toplanır üzerine yeni kum eklenir.
Kullanılan ve tozlaşan kum klozete atılabilir. Tamamen doğal olduğu için suda eriyecektir.
Taze çay kokar.

kumların hepsi cigerine zararlı bana bile dokunuyor dökerken. ben 5 yıldır talaş kullanıyorum. çuvalı 5 tl. marangozdan alıyor eşim. kristal kum bile koku yaparken talaşta koku gercekten sıfır gibi diyebilirim. hem doğal zararsız hem ucuz 2-3 günde bir döküp yenisini koyuyoruz

Bende tigerino pudra kokulu ince taneli bentonit kumu kullaniyorum. Tozutmasi cok az. Koku olayini da diger kumlara gore daha basarili buluyorum.

Merhaba, konu eski ama yazayim dedim; ben hemenhemen butun kedi kumlarini denedim ve Vancat markada karar kildim. Vancat Clinic tercih edebilirsiniz. Ayrica urun antibakteriyel

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…