Kedi kumu

Teşekkğr ederim herkese. En son vancat fresh aldım. Biraz daha memnun kaldım diyebilirim. Topaklanması daha iyi geldi. Biraz daha devam edicem. Silikaya geçmeyi ben de reddediyorum. Eşime sadece ayaklarına yapışmayıp odalara taşıyamaz diye cazip geliyor zaten. Yoksa görüntü hiç cazip değil. Şimdilik böyle devam edicem.

Kum konusunda uzman geldi :KK16:
2 böcüğüm var biri 10 biri 4 yaşında. Senelerce çok fazla kum denedik en son artık uçuk fiyatlar olunca daha minimal ücrete neler bulabilirim diye araştırırken PatiCat Bebek Pudralı Kokulu Doğal İnce Kedi Kumu buldum. yaklaşık 3 senedir aynı kumu kullanıyorum.
Tozutma bütün ince kumlarda olduğu gibi var.
Gram koku dışarıya vermiyor, kızların benim wc girdiklerini evi saran bebe pudrası kokusundan anlıyorum.
Kimileri der ki 2 ve üzeri kedisi olanların evi çiş kokar. Benim kızlar korkaktır eve gelen kişiler kedi var evde bilmiyorsa asla inanmıyorlar. Nasıl evde hiç koku yok diyorlar.
İşin kilit noktası
Kum ince olacak
Pudra kokulu olacak
Bu sayede çişlerini yaptıkları anda taş gibi olur o kısım, bende evdeysem hemen, değilsem akşamında alır atarım.
Kum kabının altında ikisininde minnak paspas var. Ona patileri deydiği için etrafa da gelmiyor tanecikler.
Dediğim kumu ya n11 ya gitti gidiyor üzerinden alırım. Son geçen ay 10+10KG toplam 20kg olan 2pk 42TL ödemişim kargo ücretsiz.
Her ay 2-3 lira zamlanıyor. Sene başında 29liraya alıyordum nerdeyse 20kg kumu.
5kg boyu da var deneme amaçlı 5lik alın dediğim gibi sizide mutlu ederse büyük boyunu alırsınız kafanız rahat eder.
Pisilerinizi upuzun sağlıklı ömür olsun hepimizin

Aro ince taneli kumu tavsiye ederim bende heryerde bulunmuyor yalnız.ikinci seçeneğim de vancat yıllardır.

Merhaba hanımlar. Beş senedir kedim var. Yıllardır aynı bentoit kumu, kapalı tuvaletinde kullanıyorum ama artık şikayetler artmaya başladı. Düzenli temizliyorum fakat hem eskisi gibi iyi topaklanmıyor, hem de odalara daha fazla kum taşır oldu. Özellikle eşim şikayetçi, bugün de gelmiş arkadaşının silika kum kullandığını, etrafta hiç kum olmadığını anlatıyor. İyi topaklanmadığı için ve tüm kaba bulaştığı için hijyenik olmadığını söyleyip duruyor. Piyasadaki ever clean dışında tüm kumları denedim. Sürekli kullandığım kum ise mırmır. Ama o da eskisi gibi değil kaliteyi inanılmaz düşürdü. Silika kuma hep soğuk baksam da onu da denesem mi diyorum. Kullanımı nasıl bilenler var mı. Başka tavsiyesi olan da yazarsa çok sevinirim.
Öncelikle merhaba. Ben her zaman 2 markanın kullanıyorum hangisi indirimdeyse onu alıyorum ve inanın hep böyle şikayetleri gördüğümde şaşırmışımdır nasıl kum dağılıyor diye. Bir kere asla silika kullanmayın biliyorsunuz ki ciddi zararlı. Yani sonuçta can o da zararını bile bile almayın. Benim 1. Tavsiyem MIR MIR ince taneli. 2. Tavsiyem PROLİNE yine ince taneli. Bir de tuvaletinin önüne kediler için yapılan paspaslardan koyarsanız kum o paspasa takılıp kalıyor patisinde hiçbir şey de kalmıyor

Benim kum kabim extra buyuk dusakabinin icinde hemen onunde yine dusakabinin onunde delikli paspas var. Cikisinda yine paspas var. Ama yinede heryer kum ve kedilerim uzun tuylude degil. Kullanmadigim marka kum kalmadi.. ever clean bile kullandim sonuc ayni. Artik micho kullaniyorum. Yapacak bisey yok gulu seven dikenine katlanir

Öncelikle merhaba. Ben her zaman 2 markanın kullanıyorum hangisi indirimdeyse onu alıyorum ve inanın hep böyle şikayetleri gördüğümde şaşırmışımdır nasıl kum dağılıyor diye. Bir kere asla silika kullanmayın biliyorsunuz ki ciddi zararlı. Yani sonuçta can o da zararını bile bile almayın. Benim 1. Tavsiyem MIR MIR ince taneli. 2. Tavsiyem PROLİNE yine ince taneli. Bir de tuvaletinin önüne kediler için yapılan paspaslardan koyarsanız kum o paspasa takılıp kalıyor patisinde hiçbir şey de kalmıyor
Merhaba cevabınız için sağolun. Ben beş yıldır mırmır ince taneli bentoit kullanıyordum. İlk iki sene falan hiç şikayetim olmadı. Sonraları dağılsa da ben şikayet etmedim. Ama bu sene kum artık o eski kullandığım özelliklere sahip olmayı bıraktı.hem topaklanma eskisi gibi değildi, hem de kabın dışına ve odalara çok yayıldı. Şimdilik vancat kullanıyorum bakalım. Bu arada en başından beri tuvalet kabımız kapalı ve dışında tırtıklı paspası var. Proline da denicem ilk fırsatta, silika kum hiç almadım, almam da.

X