Kristalden vazgeçmeniz çok iyi olmuş, çok zararlı gerçekten. Aslında kalın sormuşsunuz ama ince kumda Cat pearl's topaklanan, rocat ve apex aklınızda olsun derim. Pet shoplarda ya da internette rahat bulunuyor. 4 yılda piyasadaki her kumu deneyip bu üçünden çok çok memnun kaldım. Cat pearl's bulursam ilk tercihim oluyor, süper gerçekten, koku olayında çok başarılı. Ancak işte ayaklarıyla taşıyorlar malesef, yine de tozutması az, çok iyi topaklanan, kum kabına çamur hiç gibi yapışmayan, kokunun hemen hemen sıfır olduğu kumlar bu bahsettiklerim. Tabi kumu hep belli bir seviyede tutarsanız.
Tavsiyem topaklanan kuma geçmenizle kum kabının önüne bir kedi kumu tuvalet önü paspası almanız, ayaklarındaki kumlar paspasta kalıyor çıkarken, çok işe yarıyor.
Ama mesela benimki oyun oynarken tutuyor herhalde, bir noktada sıkışıp tuvalete koşuyor bazen
Tuvaletten de oyun hevesine fırlayarak çıkıyor, tüm eve taşıdığını bilirim kumları, yani mutlaka saçıyor. Ben kum kabı yanında hemen bir ayaklı faraş bulunduruyorum, her gün gelip geçtikçe birkaç defa alıyorum gördükçe, paspasıyla ve faraşla daha rahatım.
Kalın tanelide de akkum fena değil, önerebilirim. Ama hepsini denedim, ince kalın fark etmez taşıyorlar bir şekilde
sağlığı için katlanıyorum artık