Kedi ciğer meselesi...

Amelie25

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2016
163
78
13
29
Merhaba kızlar canım o kadar sıkkın ki aylardan beri psikolojim bozuldu. Resmen. Ve hic birsey yapmadigim ve yapamadigim icin herkesin yaptugi yanina kar kaldigi icin gittikce daha da bunaliyorum sinirlerim bozuluyor.
Olay soyle bundan yillar once ablam bir arkadasinin kiz kardesiyle abimi tanistirdi. Ben o zaman 17 yasinda universiteye hazirlaniyorm. Aklimda hic evlilik yok ablamla o arkadasi arasinda soyle bir mevzu olmus kiz demiski ablama kiz kardesinlede erkek kardesimi tanistiralim ona kiz ariyoruz..ablamda cocuk uni okuyo memur olcak falan diyince olur bakariz demiz ama yalan okudugu falan.
Neyse bu kizin kiz kardesi abimi bir guzel tavladi nisan falan taktilar benim ayagim kirildi o donemde hic birine gitmedim. Soz taktiklari gun demislerki erkek kadesimede kiz kardesini aliriz artik ablam cocugu bir goruyorki 155 boyu ya var ya yok cok bilmis kendini bi halt sanan tiplerden yok demis ablam biz disariya kiz vermeyiz daha kucuk hem .(Boyu kisa diye alay ettigim kucumsedigim dusunulmesin insaninin kalbi eksik olmasin kalbleri kotu oldugu icin bu elestiri az bile o aileye)
Abimle o kiz sonunda evlendi ve oyle cirkef bir aile olduklarini bize her firsatta gosterdiler omrumde ben onlar kadar kotu insan tanimadim hic abartmiyorum.
Fakirler zenginiz diye ovunurler cirkinler guzeliz dunya guzeliyiz diye gezinirler. dedekoduculuk fitne hak getire oyle bir aile.
Neyse küs barıs tam 8 9 yildir bu kadin ailemizin icinde abimin karisi biz onu her affettigimizde olumlu dunya bosver herkes yaptigindan utansin dedigimizde daha beterini yapti ve en son yaptiginida bana yapti.
yengemin erkek kardesinin o donemden beri gozu bende o donem ben uniyi kazandim gonderme diye abimi doldurdular okutma dediler ben okumasam onlara kalcam ya. Hemem bu cocuguda benim kazandigim bolumu okuyor yaptilar. Hic umursamadim.
Abimin karisi surekli agzimi aradi kuzenlerimden biriyle evlenirmiyim evlenmez miyim. Kardesinin her firsatta gozu ustumde iste soyle zenginiz boyle zenginiz ovunmeler. Ustundeki marka giysisiyle bile ovunen gormemis bir insan biz iste hep boyle marka giyeriz.
Hatta bir keresinde yengem cocukla beni konusturmak icin oyun bile yaptu ben oyuna gelmedim. Anneleri bana ceyiz gonderir havlu kenari lif bilmem ne. Yuz bulamadilar hic bir sekilde benden.
Sonuc olarak abimin karisi birgun geldi bana annem ablam teyzem abim hakkinda o kadar kotu laflar konustu ben cokn sinirlendim ama her zamanki gibi sustum cunku abim karisi ne yaparsa yapsin onu tutuyo biz kotu oluyoz. Bu olaydan sonra abini aradim getirme karini dedim hem suclu hem guclu oldu oyle dedim diye abim bana kustu. Karisinada hic dememis ameliayi arama o senle gorusmek istemiyor diye. Bunun karisi zirtpirt ariyo beni turlu bahanelerle. En son dayanamadin beni arama senle konusmak istemiyorum dedim yine acti agzini yumdu gozunu ne deliligim kaldi ne baska birsey ne okulumu bitiremedigim ki 2 yil oldu mezun olali en sonundada seni kardesime almiyom diyemi boyle yapiyon almam almam dedi yuzume kapatti telefonu. Ben aradim acmadi bende abime dedim bak boyle diyo ben onun kardesinemi kaldim ben ona kizarim bilmemne dedi sonraki gunlerde ariyoz acmiyo telefonu abim 2 hafta boyunca bizede gelmedi abim. Sonra elinde bir davetiye geldi meger kiz kacirmis yengem olacagin kardesi dugun varmis. Utanmadan bide kart gondermisler. Ki haliyle gitmedik dugune.
Abim bir guzel gitmis halay basi olmus bacisina iftira atanlarin dugununde. O kadar kirginimki.
Su mubarek gunlerde canim o kadar yaniyoki yaptigi soyledigi sozler hep kar kaldu yine o kadinin yanina Rabbime havale ediyorum ama acisi cikmiyo icimden. Bin gonlum olsa birini vermeyecegim adama beni almadi muhtesem kadin yengem. Cok zoruma gidiyor. Hic bir sey yapamiyorum. Allaha havale etmekden baska. Ama ne fayda o kadin mutlu ben 2 aydir mutsuzum beynimi kemiriyo soyledikleri hakaretleri. Ama bunlarin hic biri abimin umarsizligi mazlum olan kardesinin yaninda degilde zalimlerin yaninda olmasi hesabini sormamasi kadar canimi yakmiyo.

Baslikla cevabi vermissin zaten arkadasim
Niye sikiyosunki canini.
Ailen sen herseyi biliyosaniz birak onlarda bilmesin.

Boşver ne diye bu kadar takıyosun herkes yoluna. Kaçırdığı kız yengenden beter çıkar belki görürler hanyayı konyayı. Sen kendi hayatına bak.

Işte bunlarin sebepleri hep 'ben yine de sustum' cümlesinin altında yatıyor. Maalesef öyle olmuyor, kimin sesi daha cok çıkıyosa o haklı oluyor. Bu zamanda saf olmayacaksin, hakedene hakettiği cevabı ver, sonra ne hali varsa görsün.
Ama bu saatten sonra bunu kendinize dert etmeniz de manasız. Bırakın ne halleri varsa görsünler size ne ? Yeriniz de olsam abim de dahil hiç biriyle yüz göz olmazdım. Yemişim öyle abiyi :KK12:

Yazınızın son kısmına doğru biraz karışmış gibi, 2 aydır neden mutsuzsunuz, beyninizi kemiren nedir?
Yengenizin söyledikleri mi?

Tüm yazı boyunca anlattığınız yenge profili telefonlarına bakılacak, dönülüp aranacak ya da abine "Bana böyle böyle dedi" diye şikayet edilecek, özetle umursanacak bir yenge tipi değil. Ben bu derece suskun kalmanızı da anlayamadım. Bana kardeşini ayarlamak için baskı yapacak saçma bi yengem olacak da onun anası bana havlu filan yollayacak... Affedersin g.t ister biraz o işler. Tamam belli ki abinizden yüz buluyorlar ama vakti zamanında sizden de yüz bulmuşlar, sessizliğinizden, pasifliğinizden.
Ve esas hazmedemediğiniz şey, kendi hakkınızı layığıyla savunamadığınız, sabrettiğiniz zamanlar sanırım?

Çıkarın hayatınızdan tamamen öyle yengeyi. Hiçbir şekilde muhatap almayın ve mümkünse abinizle katı bir şekilde aldığınız "Yengem yok" kararını konuşun. Ve eğer artık daha da saçmalarsa yengeniz, abinizi de hayatınızdan çıkaracağınıza dair, abinizi uyarın. Abiniz de abi değilmiş zaten ya neyse...

Keskin ve kesin olun artık.

:KK48::oha: resmen bu kadar benzer canım biz görümcegillerin kaderi bu sen istediğin kadar sus istediğin kadar iyi ol ama bir kere bir kelime edersen ooo senden kötüsü olmaz bir kac gun once bende iftiracı görümce oldum diye başlık açmıştım ve yapılan yorumlardan bir çoğunu dikkate aldım ne yenge bozuntulariyla ne de abi olacak kişilerle konuşmuyorum inan o günden beride çok rahatım benim 8 yıldır abim hic karısını haksiz bulmadi boyle de gidecek artik o yuzden sen hic takma bile kafana bosver

Boşver ne diye bu kadar takıyosun herkes yoluna. Kaçırdığı kız yengenden beter çıkar belki görürler hanyayı konyayı. Sen kendi hayatına bak.
Yok cnm kiz iyi birine benziyo turnayi gözunden vurmuslar yine.

Kol kırılır yen içinde kalır demişler. Siz abinizle aranızı hiç bozmasaydınız onlar aynı evin içinde bir şekilde küs barışık götürüyorlar demekki... Abiniz halay başı olacak kadar mutlu ise demekki bir sorun göremiyor. Gerekirse abinizin yanında saygı da kusur etmeseydiniz yengenize karşı ama ikili diyalog halinde içinizden geleni söylerdiniz. Neyse bayram geliyor küsler barışır abinizle sakin konuşun ve diğer evlilik muhabbetinizi anlatın.

Işte bunlarin sebepleri hep 'ben yine de sustum' cümlesinin altında yatıyor. Maalesef öyle olmuyor, kimin sesi daha cok çıkıyosa o haklı oluyor. Bu zamanda saf olmayacaksin, hakedene hakettiği cevabı ver, sonra ne hali varsa görsün.
Ama bu saatten sonra bunu kendinize dert etmeniz de manasız. Bırakın ne halleri varsa görsünler size ne ? Yeriniz de olsam abim de dahil hiç biriyle yüz göz olmazdım. Yemişim öyle abiyi :KK12:
Ben ezmek ietesem kirmak istesem daha beterini yapardim zaten tarzim degil insanlari kirmak bu yuzden hep ben uzuluyorum hos kizsamda o kadina abim yinr knu desteklerdi sen ne dedin benim karima derdi, cunku hepnoyle oluyo karisi demedigimiznlaflari dediler diyo abime olmayacak yalanlar hep o hakli oluyo her seferinde mesele bize donuyor anlamiyorum haksiz olannsusmasi gereken taraf hep biz oluyoruz.

yaaa kruban olduğumunun şimdi senin zaten arkasında tef çalan bir çocuk evlenmiş yani ailenin yapğtığı yengenin falan zaten komik ötesi... abine kırgın olabilirsin birşey diyemem ama bence kurtulmuşssun çocuktan gül geç niye kafana takıyon yaaa... yaaa hastayım bua rada böyle tiplere haaa aynada kendini aslan gören minnoş kediler senin yengenin takımı heuheuehe eğlenmene bak yavrum sen ;)

En çok canını sıkan son cümleye cevap verememeniz sanırım. Bundan sonra konuşma görüşme. Ne halleri varsa görsünler. Abin tabi damat olarak kayninin düğününe gider takma yani.

Abiniz tabiki eşinin kardeşinin düğününe gidecek .

Şimdi sizin düğününüz olsa eşiyle probleminiz var diye sizinkine gelmiycek mi yani ?

Tavrını baştan net koysaydın ailen asla olmaz bu iş deseydi ne lif mif gönderebilirdi ne de böyle ısrar edebilirdi.

Yazınızın son kısmına doğru biraz karışmış gibi, 2 aydır neden mutsuzsunuz, beyninizi kemiren nedir?
Yengenizin söyledikleri mi?

Tüm yazı boyunca anlattığınız yenge profili telefonlarına bakılacak, dönülüp aranacak ya da abine "Bana böyle böyle dedi" diye şikayet edilecek, özetle umursanacak bir yenge tipi değil. Ben bu derece suskun kalmanızı da anlayamadım. Bana kardeşini ayarlamak için baskı yapacak saçma bi yengem olacak da onun anası bana havlu filan yollayacak... Affedersin g.t ister biraz o işler. Tamam belli ki abinizden yüz buluyorlar ama vakti zamanında sizden de yüz bulmuşlar, sessizliğinizden, pasifliğinizden.
Ve esas hazmedemediğiniz şey, kendi hakkınızı layığıyla savunamadığınız, sabrettiğiniz zamanlar sanırım?

Çıkarın hayatınızdan tamamen öyle yengeyi. Hiçbir şekilde muhatap almayın ve mümkünse abinizle katı bir şekilde aldığınız "Yengem yok" kararını konuşun. Ve eğer artık daha da saçmalarsa yengeniz, abinizi de hayatınızdan çıkaracağınıza dair, abinizi uyarın. Abiniz de abi değilmiş zaten ya neyse...

Keskin ve kesin olun artık.
Zaten iyi niyetli sakin biri oldugumdan yapistilar o gonderdikleri seyleru hep attim.
Son ayarlamaya calistigini abimde gordu zaten o zamanda suc bana atildi.
Olay soyle oldu beni evine cagordi gel yeni bi filmnbuldum izliyelimndiye gittim sonra kardesine mesaj atti sanirim gelndiye beni oyaladi gece 10 gibi kardrsi aradi ben sana geliyom diye bende o geliyosa ben gidiyim dedim yengem dediki sen dur iste o daha gelmez 2 saat surer dedi ki cidden oyle uzakta oturuyolar iste beni oyaladi camasiri toplayim sen cocuga bak oyle git dedu o balkina cikti 5 dk sonra kardesu geldi. Abimede demiski amelia kendi durdu gitmedi demis. Cocuk benibkandirmaya calisti iste bende kazanirdim senin okudugim bolumude bennistemedimde dersaneye gitmedimde ovunuyo boyle he he dedim 10 dk sonra zaten abim geldi bemi eve birakdi i zaman soyledim abime bak bunlar boyle yapiyor diye surekli kardesini ovuyo bana dedim abiminbsesi cikmadi sonra tartismalarinda catmis yengemde demiski iftira kendi gitmedi ben kardesim geliyo got dedim demis bu olaydan sonra ben zaten mesafemi koydum ama yinede birakmadilar pesimi. Sonuctada son hamlesini yapti anliyacagin.
Canimi sikan ben o cocuga hic yuz vermedigim halde ban iftira atmalari oldu.abiminde hic sesinin cikmamasi her zamanku gibi karisindan yana olmasi.

Susmak iyi bişey değil
Sustukça ezerler
Seviyesine inmeden ağzının payını verseydi keşke aileden biri
Ağbiniz zaten ipleri vermiş eşinin ellerine
Size değer vermiyor ki, siz niye onun hatırına susuyorsunuz?
Gelmezse gelmesin, ne kadar dayanabilecekse..

Kırılma ama yıllardır dilinden düşürmediğine göre sanki gönlün varmış gibi bu oğlanda da evlenmesiyle dertlenip konu açmışsın gibi
Yok canim onlar yillardir benle ugrasiyor benden olumsuz tavri gorunce gidup baska kiz bakiyorlardi. Kimse kiz vermiyordu. Zaten garibin birini kandirip kacirdi aciyorum ben o kiza. Nesindengonlum olsun 5 para etmez insanlar diyorum o kadar netminsan demeye bin sahit isterhatta onlara. Yillardir ablasi zaten burnumuzdan getirdi bide kardesini napim ben.

Back
X