Kedi ---- Acil Yardım

Sokakta beslediğimiz yavru kedinin gözleri enfeksiyon kapmış. Önerebileceğiniz bir göz damlası var mı?

benim tavşanımın gözü mikrop kapmıştı teramicin sürdüm önce ıslak pamukla bi güzel silip teramicin sürüyodum ve bunu her 2 saatte bir yparak kızımın gözünün 2 güne iyileşmesini sağladım burada veteriner bulamamıştım ama

Kaç aylık gebesiniz?
Toksoplazma testi zaten yapılmıştır size değil mi? Evde bir de köpiş olduğuna göre.........

toxoplasma gondii kedide bulunur köpekte bulunmaz. :) Bilginize

Hayvanlarla dost olunduğuna göre bağışıklık zaten vardır vücutta..
Arkadaşımız,sokaktaki pisilerle de yakın olduğunu söylemişti..

Son düzenleme:
Zaten bilinçli bir hayvanseversiniz..
Kolaylıklar dilerim bebek pisiyle ilgili olarak da..

Bu benim ikinci gebeliğim 6 ay önce düşük yaptım. O zamanki veterinerimizin ihmali yüzünden 3 hafta köpeğime yaklaşamadım. Psikolijik olarak yaşadıklarımı söylemiyorum biel. Ondan şimdi kedilerden bu dönemde toxoplazmam pozitif olmasına rağmen uzak duruyorum. Ama kedicik için eşim elinden geleni yapıyor. Veterinere götürmekten kaçmak gibi, masraf yapmamak gibi bir düşüncemiz yok zaten. Sadece eşim ilaç tedavisi ile çözeceğini düşünüyor. Bu tarz vakaların kedilerde sık görülmesi genelde veterinere gidilmeden ilaç ile tedavi edilebilmesi nedeniyle iyileşeceğini düşünüyor. Yoksa benim veterinere götür dememe bile gerek kalmaz.

içim rahat etmedi yanlış bilgi vermek istemiyorum köpeklerde toxoplasma taşır ancak son konak kedidir ve asıl bulaştırıcı kedidir ancak son yıllarda köpeklerde mekanik olarak bulştırabileceği gündeme gelmiştir.

Ben sizi de çok iyi anlıyorum. Hekim olarak kediye doğru teşhis ve tedavinin uygulanmasını istiyorsunuz. Eşim müdahale ettiğinde durumunu daha iyi anlatacaktır akşama bana. Yarın size daha detaylı bilgi veririm.

Siz bir veteriner hekim olduğunuz için,siz doğrusunu biliyorsunuzdur..
Kendi bilgilerimi de küçümsemek istemem tabii..
(yıllar ve yıllar içinde yaşanan hayvan dostluğundan mütevellit olan..)

Son düzenleme:
Günaydın herkese,

İlaç işe yaradı kedinin gözü açılmaya başladı ama bugün doğru tedavi olması için veterinere götüreceğiz.

Yardımlarınız ve desteğiniz için teşekkür ederim.

Pisiciğe iç dış parazit aşısı yapılmış ve antibiyotik tedavisi verilmiş. Eşim geri dönüyormuş. Bayramdan sonra da karma, kuduz, felç aşılarını yaptıracağız.

Hepinize ilginiz için teşekkür ederim.

Çok sevindim pisi için herşeyin yolunda olmasına
Mutluluklar dilerim size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…