Arkadaşlar,
Ben çocuklarımı büyüteli çok oldu, ama konular hiç değişmediği için (sonuçta kadın olarak hep karşılaştığımız olaylar) sizleri bilgilendirmek istedim. Dediğiniz ve bildiğiniz gibi, keçi sütü besin değeri olarak anne sütüne en yakın süt. Bu konuda Mersinde Timuçin Arı adlı bir beyin bir girişimi olmuş. Ben kendim de organik ürünlerle alakalı bir iş yaptığımı için (********************), bir vesile haberim oldu kendilerinden. Kendisi her hafta İstanbul'a isteyenler için taze keçi sütü gönderiyormuş. Lakabı da "Keçi Baba" bknz.: "
Aynı şekilde Silivride de bir karı kocanın benzer girişimleri var. Aysun the Sütçü ve ‘Kızları’ diye geçiyor, Gündönümü çiftliğinde üretimleri. Ama onlar inek sütü gönderiyorlar. Sağlık bakanlığı tarafından onaylı “hastalıklardan ari” sertifikası var "kızlarının = ineklerinin". Sütlerinin bir kısmını da Danoneye veriyolarmış. Okumak isterseniz:
Çok küçük çocuklar için keçi sütü tercih tabii ki, ama daha sonraları yoğurdunu, tatlısını evde yapmak isteyenler için UHT'siz doğal süt olarak inek sütü de güzel bir seçenek.
İnşallah birilerine bir şekilde faydam dokunmuştur bu yazı ile.
Sağlık ve sevgiyle kalın
Binnur