kazanç farkı?

dis hekimligi maasallah:)
sen muhendis olup bu kadar kazansan kimsenin gozune batmazdi doktor doktorla evlenmek zorunda sanki

bizm burda bi kiz daha tip 4.snfta okuyor bi polisle nisanlanmis mi evlenmis mi ne o kizda kocasinda 5 10 kat fazla kazanacak sizin gibi, ama kimene?
Konusanlari bosver, onemli olan erkek arkadasinin gurur yapmamasi sana gelen laflar onada geliyordur ki toplumda erkek kazanip getirmeli sacmaligi var umarim bunu asmis biridir.. Kolay gelsin:)

Haha estagfurullah ya bende oyleyim erkek dediginin kafasi calisacak yoksa cekilmez erkaagin gafasini gullanani makbildir baska yerini deeel

Hic akliniza takmayin, bu kadar dunyevi seyler, iliskinizi yipratmasin, izin vermeyin.
Ben sizin yerinizde olsam bunu ne aileme, ne akrabalarima vs. anlatmazdim, kulaktan kulaga duyulur ve sonunda o zaman ki esiniz rencide olur. Tek sorun bu olabilir, cunku insanlar dedikoduyu, eselemeyi sever, hic konusu acilmasin.
Zaten zamanla bir iki sorarlar, konu acarlar, gulumser gecersiniz, maasinizi soran, laf almaya calisan olursa. Sonra da oturur iliskiler, konular kapanir zaten.

Bende eğitim farkı var felan sandım ne güzel eğitimli insanlarsınız ikinizde o da çalışır tekrar atanır nolcak..bide erkekleri okadarda genellememek lazım yani bu sorunun cevabı sevgilinizde baştan açık açık konuşun illa belli eder ne yani burda biz evet sorun ediyor erkek milleti duydugumuz herkes sorun etti desek adamı bırakacakmısın tabiki hayır dimi..oturun bi güzel konuşun olsun bitsin

Erkek arkadasimdan daha cok kazaniyorum. daha onceden de yorum yapanlarin dedigi gibi bi kac sene sonra kimin kimden daha cok kazanacagi belli olmaz. Burda miktarlar da onemli, sen ayda 3000, o 1000 aliyorsa bu sorun olur. 1000 alan adamin, halinden memnun olmamasi, bi aile gecindirebilecek kadar kazanabilecegi daha iyi isleri hedeflemesi gerekir. Ama sen 3000 o 2500 aliyorsaniz, o zaman arada oyle kocaman bi fark yok, maaslar birbirine yakin, gecinir gidersiniz.

yıllarca dershanelerde çalıştım. atanamadığımdan değil yaşadığım şehirin imkanlarını bırakıp bir ilçede ömür çürütmemek adına.
dershanelerde ne maaşın garantisi vardır ne de bir sonraki senenin.
maaşımı alamadığım aylar oldu.
çok düşük ücretlere çalışmadım ama yine de devlette verdiğim emeğin 10 katını vererek devlette aldığım ücreti ancak alabildim.
bence davul dengi dengine.ilerde çocuk olunca, sorumluluklar atınca çok farklı durumlar olabiliyor.
ben de bir öğretmenim ve eşim de hekim ancak kadın az kazanınca çok dert olmuyor.bir ilçede ömrüm çürüse de devlet memuru olmayı seçerek ruhumu rahatlattım.
eğer ben hekim eşim öğretmen olsaydı ben sanırım iki kez daha düşünürdüm.
bunu biz kadınlar sorun etmesek de erkek egosu çok kırılgandır. kaldıramaz. kendinize pahalı bir şey almak istediğinizde size eleştiride bulunsa sizin de zorunuza gider ya da ikinci durum:bunu bir arkadaşım yaşadı

kız hekim ve çok çok iyi para kazanıyor.
erkek bankdada gişe görevlisi kızın maaşının 5 te birini alıyor.
sonuç kız kazansın adam çatır çatır yesin oldu.

Son düzenleme:

evet işte sorun bu :) gerçekten kolay gelsin :) çok teşekkür ederim

şu an iki katı kadar alıyorum, ihtisas bitince ne olacak bilemem. mesajlarıma bakarsanız mesleğime ya da başka birşeye güvenmediğimi görmüşsünüzdür. yarın ne olacak tabiki belli değil. benim 30 yaşında sapasağlam akrabam gözlerimin önünde çok ender rastlanan bir hastalık yüzünden eridi gitti ve vefat etti. inanın bu belirsizliğin bende farkındayım
ama allahın izniyle sağlıcakla ihtisasımı tamamlarsam fark en az 5 kata çıkar. isterse 20 olsun benim için gerçekten önemli değil zaten. ama bu benzer lafları duymak o kadar bıktırdı ki beni şimdiden ilerde daha çok yıpratılmaktan korkuyorum. haliyle etkileniyorsunuz midenize bi taş oturuyor anlatamam o durumu.

oh ne güzel çatır çatır yersiniz işte maaşın 5 katına çıktığında.
Allah aşkına bir erkek nereye para harcayabilir ki? (kumar falan oynamadıkça)

çarşıya çıkarız ben 3 tane kıyafet alırım, eşim 1 tane (o da belki)
hem o olmazsa ben istersem ayda 10bin kazanayım napıcam ki o parayı
birlikte yiyip içip geziyorsak, huzurlu mutluysak sanırım sorun olmaz

(tabiki erkekler biraz içleniyorlar ama büyütmedikten sonra sorun yok)

Biliyorum..
Bende suan erkek arkadasimin kazandiginin iki katini kazaniyorum. Ama o da okulu bitirip, kendini gelistirmeye basladiginda umuyorum ki bu fark kapanacak. ilk mesajimda da soyledigim gibi miktar burda cok onemli bir faktor. Ve kendiniz icin nasil bi hayat duslediginiz de oyle.. Ben hayatta sahip olmak istedigim seyleri az cok biliyorum ve erkek arkadasimin suan ki geliriyle evlensek ve bu gelir degismese, hayalini kurdugum cogu seye yakin zamanda sahip olamayacagimi biliyorum. Siz de kendiniz icin olcun bicin. Hayattan beklentileriniz neler? Hayatinizda olan kisiyle bunlari karsilayabilir misiniz? Sizin onun hayat standartlarini yukseltirken, o sizinkini asagi cekecek. Bu bugun sizi hafiften rahatsiz ediyor, peki ya evlenince? Sevgilinizi siz yaniniza yakistiyor musunuz? Ve en onemlisi onunla gurur duyuyor musunuz?

dimiii:) benim erkek arkadaşım bıraksanız kendine hiç para harcamaz, sigara dahi içmiyor. Allahtan hayırlısını dilemek lazım artık gelecek için :)

ben onun her şeyiyle gurur duyuyorum tipi olsun, kültürü olsun, karakteri olsun. zaten o bu kadar mükemmel olmasa işim belki daha kolay olur. o şu kötü huyu var diyebileceğim bir şey yok :) sigara bile içmiyor sadece az kazanıyor diye bitirmek bana çok iğrenç bir davranış gibi geliyor, asla yapamam böyle bir şey.

aslında benimde öyle gözüm yükseklerde değil. sonuçta ben memur anne babanın çocuğuyum. sıkıntı çekmesini bilirim. hayattan istediklerim kendi kazancımla bile sağlanır. ama işte bir 10 yıl sonra ne isteyeceğimide bilemem ki. ama kabataslak istediğim hayat standartına sadece kendi kazancımla bile ulaşabilirim. böyle düşününce çok rahatlıyorum işte. ben zaten lüks içinde yaşamak isteyen biri değilim, çok gezen tozan biri de değilim. hayatta çok fazla para bayıldığım tek şey kuaför

soylenenlere kulagini tika gitsin o halde.

biyokimya çok güldüm
eşimle ben öyle olucaz gibi görünüyor.
eşim elektrik ustası ben akademideyim de
ne komik olur ama

açıkçası iki insan anlaşıp birbirini sevdikten sonra arada kompleks yapma ya da aşağılama durumu yoksa olabilir neden olmasın ki.. elaleme de hiç bir şey demek düşmez zaten. çok iyi, kariyerli eşlere kıskançlıkla; arada eğitim farkı olana acıyarak bakarlar.. onlara ne oluyorsa.. sanki hepsi mükemmell eşlere ve ailelere sahip.

meslek ya da para adamlık katmıyor çoğu zaman. adam yükseliyor iyi para kazanıyor ama adam mı ona bakmak lazım. sevgil,nin branşı ne ? oturur kpss çalışır branşından özel ders falan verir vs. ya da yapmasa da senin benim olmaz. Ruhuna hitap ediyorsa salla çevreyi derim.

herkes eleştirmeye çok meraklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…