- 22 Ekim 2013
- 817
- 228
- 34
dis hekimligi maasallah:)merhabalar, bende bir derdimi paylaşmak istedim.
aranızda kocasından daha çok kazananlar vardır mutlaka. bu sorun oluyor mu sizde. bende erkek arkadaşımdan fazla kazanıyorum. şu an pek sorun etmiyor. ama ihtisasım bitince aradaki fark dramatik bir hale gelecek. işte o zaman bunun sorun olmasından korkuyorum. bana kalsa hiç sorun değil belli bir miktarın üzerinde para eve girsin kim getirirse getirsin fark etmez aldı ki onun işi benim işimden çok daha ağır, daha fazla yoruluyor bunu biliyorum. ama bunu gurur meselesi yapmasından korkuyorum
bazı akrabalarım yokmuydu kendi mesleğinden biri demeye başladı bile. ben insanların böyle düşünmelerin çok rahatsızım. benim gibi durumda olanlar çevreden gelen bu parazit seslerle nasıl mücadele ediyorsunuz. bu konu her açıldığınca çok rahatsız oluyorum ben.
Amaaan canım dr bulayım onu mu takıcam adam belli ki daha zekidironu misal verdim. Çevremde genelde mühendisler oluyor işten dolayı. Hani benim basitçe anladıgım bir şeyi karşımdaki erkek anlamayınca gözümde tüm değerini yitiriyor işte. Yani benim zorlandıgım yerde bana destek çıkmalı, ben ona değil. böyle olmalı demiyorum da benim aptal takıntım işte
dis hekimligi maasallah:)
sen muhendis olup bu kadar kazansan kimsenin gozune batmazdi doktor doktorla evlenmek zorunda sanki
bizm burda bi kiz daha tip 4.snfta okuyor bi polisle nisanlanmis mi evlenmis mi ne o kizda kocasinda 5 10 kat fazla kazanacak sizin gibi, ama kimene?
Konusanlari bosver, onemli olan erkek arkadasinin gurur yapmamasisana gelen laflar onada geliyordur ki toplumda erkek kazanip getirmeli sacmaligi var umarim bunu asmis biridir.. Kolay gelsin:)
Erkek arkadasimdan daha cok kazaniyorum. daha onceden de yorum yapanlarin dedigi gibi bi kac sene sonra kimin kimden daha cok kazanacagi belli olmaz. Burda miktarlar da onemli, sen ayda 3000, o 1000 aliyorsa bu sorun olur. 1000 alan adamin, halinden memnun olmamasi, bi aile gecindirebilecek kadar kazanabilecegi daha iyi isleri hedeflemesi gerekir. Ama sen 3000 o 2500 aliyorsaniz, o zaman arada oyle kocaman bi fark yok, maaslar birbirine yakin, gecinir gidersiniz.
şu an iki katı kadar alıyorum, ihtisas bitince ne olacak bilemem. mesajlarıma bakarsanız mesleğime ya da başka birşeye güvenmediğimi görmüşsünüzdür. yarın ne olacak tabiki belli değil. benim 30 yaşında sapasağlam akrabam gözlerimin önünde çok ender rastlanan bir hastalık yüzünden eridi gitti ve vefat etti. inanın bu belirsizliğin bende farkındayım
ama allahın izniyle sağlıcakla ihtisasımı tamamlarsam fark en az 5 kata çıkar. isterse 20 olsun benim için gerçekten önemli değil zaten. ama bu benzer lafları duymak o kadar bıktırdı ki beni şimdiden ilerde daha çok yıpratılmaktan korkuyorum. haliyle etkileniyorsunuz midenize bi taş oturuyor anlatamam o durumu.
evet işte sorun bu :) gerçekten kolay gelsin :) çok teşekkür ederim
şu an iki katı kadar alıyorum, ihtisas bitince ne olacak bilemem. mesajlarıma bakarsanız mesleğime ya da başka birşeye güvenmediğimi görmüşsünüzdür. yarın ne olacak tabiki belli değil. benim 30 yaşında sapasağlam akrabam gözlerimin önünde çok ender rastlanan bir hastalık yüzünden eridi gitti ve vefat etti. inanın bu belirsizliğin bende farkındayım
ama allahın izniyle sağlıcakla ihtisasımı tamamlarsam fark en az 5 kata çıkar. isterse 20 olsun benim için gerçekten önemli değil zaten. ama bu benzer lafları duymak o kadar bıktırdı ki beni şimdiden ilerde daha çok yıpratılmaktan korkuyorum. haliyle etkileniyorsunuz midenize bi taş oturuyor anlatamam o durumu.
oh ne güzel çatır çatır yersiniz işte maaşın 5 katına çıktığında.
Allah aşkına bir erkek nereye para harcayabilir ki? (kumar falan oynamadıkça)
çarşıya çıkarız ben 3 tane kıyafet alırım, eşim 1 tane (o da belki)
hem o olmazsa ben istersem ayda 10bin kazanayım napıcam ki o parayı
birlikte yiyip içip geziyorsak, huzurlu mutluysak sanırım sorun olmaz
(tabiki erkekler biraz içleniyorlar ama büyütmedikten sonra sorun yok)
Biliyorum..
Bende suan erkek arkadasimin kazandiginin iki katini kazaniyorum. Ama o da okulu bitirip, kendini gelistirmeye basladiginda umuyorum ki bu fark kapanacak. ilk mesajimda da soyledigim gibi miktar burda cok onemli bir faktor. Ve kendiniz icin nasil bi hayat duslediginiz de oyle.. Ben hayatta sahip olmak istedigim seyleri az cok biliyorum ve erkek arkadasimin suan ki geliriyle evlensek ve bu gelir degismese, hayalini kurdugum cogu seye yakin zamanda sahip olamayacagimi biliyorum. Siz de kendiniz icin olcun bicin. Hayattan beklentileriniz neler? Hayatinizda olan kisiyle bunlari karsilayabilir misiniz? Sizin onun hayat standartlarini yukseltirken, o sizinkini asagi cekecek. Bu bugun sizi hafiften rahatsiz ediyor, peki ya evlenince? Sevgilinizi siz yaniniza yakistiyor musunuz? Ve en onemlisi onunla gurur duyuyor musunuz?
dimiii:) benim erkek arkadaşım bıraksanız kendine hiç para harcamaz, sigara dahi içmiyor. Allahtan hayırlısını dilemek lazım artık gelecek için :)
ben onun her şeyiyle gurur duyuyorum tipi olsun, kültürü olsun, karakteri olsun. zaten o bu kadar mükemmel olmasa işim belki daha kolay olur. o şu kötü huyu var diyebileceğim bir şey yok :) sigara bile içmiyorsadece az kazanıyor diye bitirmek bana çok iğrenç bir davranış gibi geliyor, asla yapamam böyle bir şey.
aslında benimde öyle gözüm yükseklerde değil. sonuçta ben memur anne babanın çocuğuyum. sıkıntı çekmesini bilirim. hayattan istediklerim kendi kazancımla bile sağlanır. ama işte bir 10 yıl sonra ne isteyeceğimide bilemem ki. ama kabataslak istediğim hayat standartına sadece kendi kazancımla bile ulaşabilirim. böyle düşününce çok rahatlıyorum işte. ben zaten lüks içinde yaşamak isteyen biri değilim, çok gezen tozan biri de değilim. hayatta çok fazla para bayıldığım tek şey kuaför
biyokimya çok güldüm
eşimle ben öyle olucaz gibi görünüyor.
eşim elektrik ustası ben akademideyim de
ne komik olur ama