kaza yapınca trafik sigortası artar mı?

o dönüş yaptım araca çarptım diye yazdı. ben ters yönden gelen araç ben beklerken neden beklemiyorsun diyerek bilerek çarptı dedim. orda biraz anlamsız yazmışım sanki başım çok kalabalıktı sürekli baskı altındaydım. itiraz hakkı varsa iyi. aksi sonuç olursa itiraz ederim. kendimden hiç süphem yok da sistemsel olarak zarara uğrarım korkusu oldu biraz. teşekkür ederim.

benim bildiğim kusur kimdeyse onun trafik sigortası artar. 6 ay önce bir kaza yaptım, aslında suçlu olan karşı taraftı ama ben tali yoldan çıktığım için kusurlu çıktım. polis çağırdık, tutanak tutuldu. bizim sigortamız karşı arabanın hasarını karşıladı. siz de kusurlu değilseniz sigortanız artmaz diye biliyorum.. yanlışım olabilir eşim ilgilendi prosedürle.
geçenlerde de kayınpederimin arabasına bir motor çarpmış, sigortacısı değer kaybı davası açmış ve iyi bir para aldı. ters yönden geliyorsa yüzde yüz kusurludur, sigortası varsa sizin arabanın hasarını karşılar. değer kaybı açarsanız da aracınız kusurunuz yokken değer kaybettiği için para alabilirsiniz.

Senin elinde tutanak var. Sigorta acentesini ara olayı anlat. Servisi arayıp hasar dosyası açtırsınlar. Konu senden çıkar onun sigortası var öder zaten. Elinde tutanak olmasa hiç ödemezlerdi. Sen acenteni ara onlar halleder.

Reactions: Gif
Neden bu tutanak için bu kadar ısrarcı oldular acaba. Trafik sigortasını falan mı ödemediler acaba.
poliçesini aldık. ilk başta uzunca zaman poliçeyi getiremedi. o zaman sigortasız mı yada sirket aracı mı diye süphelendim. güya bizim de onlarında sigortası yükselecekmiş vs vs. ama benim şu anki düşünceme göre tamamen ödememek için yaptılar. bana sil geçer sende bir şey yok diyip durdular. hiçbir talebim olmasın diye umdular galiba.

İspatlanır diye düşünüyorum, bakın kadın kaçtığı için,olay yeri fotoğrafı bile yoktu elimde benim olayımda,ama yine de karşı taraf kusurlu çıktı ki öyleydi de zaten. Sonuçta imzaladı onlarda sizin yazdığınıza itirazları olmamış.
Baktınız sorun oldu ki sanmıyorum,o zaman itiraz edersiniz.
Kasko bozulmaz zaten,trafik sigortasından karşılanabilir tutar. Onların belli baremleri var ilk kazada %25 , 2.kazada %50 vb şekilde artıyordu en son,belki daha evvel kaza yapmıştır karşı taraf,sigorta bedeli artacaktır ondan tutanağa yanaşmamıştır. Siz doğrusunu yapmışsınız,tutanak tutmasanız nasıl ispat edilecek,adam canı istemezse gelmeyecek vs. Kimsenin sözüne güvenilmez bu devirde.

Bu da ayrı saçmalık,her arabanın kalitesi farklı,atıyorum bir araca carparsın göçer, senin arabanın kasası daha sağlamdır,ufak bir çizik olur. Kendi arabasının hasarina göre karar veremez sonuçta sizin aracınıza zarar vermiş.

Bizim arabaya da öyle yaptılar sonra utanmaz adam gitmiş babamı suçlu göstermek için ne dümenler çevirdi de mahkeme yemedi elinizde belgeniz varken yaptırın sigortacınız uğraşsın onlarla hakediyorlar

Bir zahmet üzülsünler. İyimiş hem çarp hem de üzdünüz. Ne güzelmiş. Elden de vermez böylesi hiç güvenmeyin. Verin sigortaları ödesin. Bir daha dikkat etsin. Alal uyanığa bak ya.

Benim arabama da çarpmıştı adamın biri %100 hataliydi. Onun sigortası karşıladı. Tutanak tutmuştuk neden tutmayacakmissiniz neden üzülmüş anlamadım sigorta zaten bunun için var. Sigorta arttı mi hatırlamıyorum ama tamirci nasılsa sigorta karşılıyor diye baya sisirmeye calismisti onu net hatırlıyorum :) komple arabayı tamir edip karşı sigortaya kitleyecekti engel olmasak. Sonuçta hasar kaydı siz hatalı olsanız da karşı taraf hatalı olsa da araba geçmişine ekleniyor değer kaybınız oluyor. Sigorta onun içinde bizi aramıştı değer kaybı davası açalım diye ama onu da istemedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…