kaza yapınca trafik sigortası artar mı?

Gif

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2022
2.545
4.535
63
39
geçenlerde ters yönden gelen bir araç aracıma çarptı. 1500 tl lik bir hasar var. karşı taraf kusurlu büyük ihtimal onun sigortasından yapılacak. babam priminin çok artabilir elden yaptıralım diyor. karşı taraf önce biz ödeyelim tutanak tutmayın dedi. ben elimde belge olsun diye tuttum. işleme koymadan sizi ararım masrafı öğreneyim dedim. öğrendim sonra aradım. sigortadan yaptırın tutanak tuttunuz bizi üzdünüz falan gibi saçma sapan cevaplar verdiler. şimdi de babam böyle diyor yine canım sıkıldı. bir de göz göre göre vurdu adam bilerek vurdu nerdeyse. durduk yere masraf çıktı.

Yavşa.a bak, gel çarp, hatalı ol sonra da bizi üzdünüz. çarpmasaydın o zaman gerzek demezler mi? Derler. Karşı taraf sigortasından yaptırsın. Adam olsunlar, trafikte de adam gibi davransınlar, yok yapamazlarsa da yasal sonuçlarına katlansınlar. Doğrusunu yapıyorsunuz, herkes hatasının bedelini ödesin kaçak göçek oynamasın.

Artar. Hasar kaydı oluşuyor. Karşı taraf yaptırsın. Karşı taraf seneye daha fazla öder sigortasını, sizin sigorta fazla artmaz. Ne demek bizi üzdünüz, üzülsün çok mu önemli.
yaptırmıyor. o gün yalvardılar tutanak tutmayalım diye. ben belgem olsun elimde konuşuruz yine dedim. sonradan yan çizdiler. sigortadan yaptırın diyor. sanırım ilk gün de aynı şeyi yapacaklardı. tutanak tutturmayıp ödemiyoruz diyeceklerdi.

Siz ezik kocası olan üye miydiniz? İbiş kocanıza hiç ihtiyaç yok ararlarsa tekrara alın telefonu vah vah çok ayıp etmişim üzüldünüz mü diyin
mevzu o değil. babam elden yaptıralım 1500 ordan kazandım zannedersin sigortaya 4-5 bin fazla ödersin diyor. tamirci de hiç belli olmuyor yüzde yüz haklı olduğunu düşündüğünüz şeylerde bile yüzde 25 hata çıkarıyorlar demiş.

adam tavrıyla beni deli etti zaten. hem duran arabaya geldi vurdu. ben durdum çünkü geçiş mesafesi kalmamıştı. bir hışım saydırarak çarptı. kaçamadı terste olduğu için. gevşek gevşek istemesem tutanak tutmam vs dedi. zar zor tuttum neyse şimdi dosya açtırcam. babam da boyası kalsın boya yaptırma. daha düşük ücretle 400-500 e yaptırırız sigortadan çok zarar edersin diyor.

durduk yere gene ben uğraşıyorum sistem de saçma. tamirci neden öyle diyor anlamıyorum adam ters yönden girmiş ötesi var mı. park halinde duran araca çarpana bile yüzde 25 kusur çıktı demiş. kafamı karıştırıyorlar.

Ben bu konuyu okudum sanki.
Evet artar çünkü hasar kaydı var artık. Açıktan iş yapmayın verin sigortadan halledin karşı tarafın sigortası ödesin. Primden kaçalım derken sonra başka şekilde döner size. Bakın sonuca göre eğer araçta değer kaybı da oluşursa sigortacınız değer kaybı davası da açar, onu da alırsınız.

Niye polis cagirmadin onlar tutardı tutanak vs.

Ben sigortamın bitmesine 4 gün kala kaza yaptım 1.5 bin TL civarı hasar vardı ama ben suçluydum sigorta hasarsızlık indirimimi kaldırdı %30 gibi fazla bir rakam ödedim kalktığı için

Reactions: Gif
Niye polis cagirmadin onlar tutardı tutanak vs.
ehliyet alırken ki çok eskiden aldım. o dönem hoca şey demişti. polis geldiğinde kusura bakmaksızın iki tarafa da ceza kesiyor. hafif hasarlarda çağırmayın diye. güncel halini bilmiyordum ama o an emin olamadım. son çare polis çağıracaktım.

Ben sigortamın bitmesine 4 gün kala kaza yaptım 1.5 bin TL civarı hasar vardı ama ben suçluydum sigorta hasarsızlık indirimimi kaldırdı %30 gibi fazla bir rakam ödedim kalktığı için
ben yüzde yüz haklı olduğumu düşünüyorum resimlerde bile adam yolun yarısında. yolun ona ait olmadığı belli. ve ters yönde. ama fotoğraflardan tam anlamazlarsa ve tutanağa tam iyi ifade edememişsem falan diye benim de kafamı karıştırdılar. belki yüzde 25 falan size de çıkar hiç belli olmuyor gibi muallak konuşmuş tamirci.

Ters yolun ifade edilecek nesi var, %100 kusurlu adam, sigortadan yaptırın biraz daha üzülsün p....k, size kusur çıkmaz bundan nasıl çıkacak adam ters yoldan gelmiş akıl var mantık var

Deger kaybı davası açma hakkınız da var arkadaşın söylediği gibi. Karşı tarafın sigortası bunu karşılıyor. Biz de yaşadık bu durumu.

Ters yolun ifade edilecek nesi var, %100 kusurlu adam, sigortadan yaptırın biraz daha üzülsün p....k, size kusur çıkmaz bundan nasıl çıkacak adam ters yoldan gelmiş akıl var mantık var
ben de öyle düşünüyorum babam kafamı karıştırıp duruyor. tamirciye sormuş oda belli olmuyor park halinde çarpana bile kusur çıkabiliyor demiş falan. şimdi başka bir tamirciden dosya açtırcaz yaptırcaz. aynen biraz daha üzülsün. hayır anlamadığım o kadar yalvardılar tutanak tutmayın diye. ben belgem elimde olsun işleme koymam öderseniz tamam dedim. sonra saçma sapan cevaplar vermişler. kaç gündür sinir ettiler beni.

bir de öyle bir durum ki. bir anlık hata falan da değil. bariz bilerek vurdu nerdeyse. ya çok acemiydi. ama acemi insan daha korkar bir an hışımla geçer mi. geçiş mesafesi kalmadı ben durdum bekledim. birimizden birinin geri gitmesi gerekiyordu. ben daha aynalara bakamadan bastı geçti çatır çatır vurdu. sonra birde inip o bizi azarlıyor. biz de bağırdık çağırdık annemle. insanlar yardımcı oldu. hiç kaza olabilecek bir durum yoktu. ara sokak bir yer.

hasarımız az. yine de açılır mı
Burada zaten herkesi usulüne uygun yaptirirsaniz telefonlar gelmeye başlayacak. Değer kaybı ile ilgili sizin durumunuzla biz ilgilenelim diye. Biz çok telefon almıştık. Burada davadan kasıt mahkeme değil. Bütün islemler kağıt üzerinde sigorta sirketi ile yapılıyor. Değeri de o zaman belli oluyor bizim 5-6 binlik hasarimiz vardı 10 bin TL değer kaybı bedeline karar verildi.

Tutanakta acıklama kısmına yazmadılar mi çarptık vs diye,sizde yazmışsınızdır zaten ters yönden gelip çarptılar diye . O tutanak ve resimleri sigorta şirketine ulaştırinca iki tarafta kazanın oluş şeklini yazıp imzaladığı icin ,karşı taraf kusurluysa ki ters yöndeydi diyorsunuz, onlar kusurlu bulunur zaten. 3 gün icinde sonuclanıyor diye biliyorum,itiraz etme hakkınız da baki.
Başlatın işlemleri sorun yasanacağını sanmıyorum ben.
Bana arkadan çarpmıştı kadının biri,birde kacti sonra kamera kayıtlarından bulup,polis savcılık epey uğraşıp ayağıma getirtmiştim,tutanakta da yazdığımız icin beni etkileyen bir sorun olmadı,karşı taraf kusurlu bulundu.

değer kaybı verilirse daha iyi o zaman. bakalım dosya açtırcam artık ne çıkarsa. ilk kazam olduğu için ve kafamda bir dünya insan olduğu için adam akıllı tutanak tutamadım. krokiyi onlar çizdi. adam tutanağın kopyasını bile almadı. bir de gelen kişilerle benim için gelen kişiler tanıdık çıktı. ısrar kıyamet olduğu için zar zor tuttum tutanağı. sanki hep masrafı verecekler dosya açtırmayacağız gibi bir hava oldu. sonradan sigorta ödesin dediler işte. inşallah sıkıntı çıkmadan hallolur.

çok fazla başım ağrıdı bu konudan. üstelik o gün hastamıza gidiyorduk. hem o gün ayrı saatlerce yoruldum, hem tavırlarıyla beni deli ettiler. karısı geldi ayıptır ya akrabayız falan diyor. tutanak tutmam ayıpmış. anneme muhatap olma tartışma istemiyorum dedikçe kadın öyle abuk subuk konuşunca ben tartıştım. en son yine koluma girdi beni ikna etmeye çalıştı. tamam dedim telefonlaşırız.

sonradan demiş beni o gün üzdüler tutanak tuttular. gel de delirme. hayır tutanak tutunca ne oluyor ki önemli olan işleme koymak. ben insanlık yaptım kaç gündür fiyat alamamıştım yeni aldım onlara bildirdim. yoksa kaç gündür zaten dosya açılmış ve araba yapılmış olurdu. zaten sinirlerim yıprandı bir de babam kafamı karıştırıyor hepten sinirlerim bozuluyor. durduk yere ben neden zarara uğrayayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…