Hamur İşleri kayseri katmeri (mayasiz)RESIMLI

seydam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2009
3.270
5
cok cok kolay mutlaka deneyin

hazirlik olarak erimis margarin hazirlayabiliriz birde teflon tava ,sipatula ,bos bir tabak ))

1 kg un
2 yemek kasigi siviyag
tuz ve su üzerine ve arasina sürmek icin erimis margarin

hamur güzelce yogurulur kulak memesi kivaminda cevizden büyük bezeler alinir,diger tarafta margarinimiz eritilir ve bezeler tek tek acilir ,actigimiz bezeyi erimis margarinle bir güzel yagliyoruz ve dairenin tüm uclarini icine katlaya katlaya ortasina yaklasiyoruz ortasina geldigimizde boyutu kücüldügünde yani herhangi bir ucundan tutup yirtiyoruz uzun bir sekil aliyor onuda bir ucundan tutarak sara sara doluyoruz bezemizi ,hepsine ayni islemi uyguluyoruz ve 15 dk buz dolabinda muhakkak bekletiyoruz kendine gelmesi icin sonra tavamizi isitiyor bezelerimizi tek tek acip pisiriyoruz

hadi bayanlar bugün yaptim resimleride cektim hemen sizler icin yerimseniben

annemde yapar çok güzel oluyor... hatta dün yapmıştı oda nefiss..ellerne sağlık...

varya bugün yapsammı diye düşündüm de üşendim valla
görüntü beni sarstı resmen hemen yapıyorum canım cokacimcoook
ellerine sağlıkalkisalkisalkis

varya bugün yapsammı diye düşündüm de üşendim valla
görüntü beni sarstı resmen hemen yapıyorum canım cokacimcoook
ellerine sağlıkalkisalkisalkis
sagol bitanem seninde ellerine saglik suan yapmis afiyetle yiyorsundur umarim öpüyorum canim

çok güzel ama pek kafam almadı biraz daha detaylı anlatabilirmisin canım
tabi canim anlatirim sanirim sen yaglandiktan sonraki kivirma asamasini anlamadin simdi canim bezeyi acip yagliyoruz dairenin endis kisminin heryerini ice dogru 1 cm kadar katlaya katlaya dairenin ortasina yaklasiyoruz tam osirada beze kücüldü artik istedigin bir ucundan kopariyorsun uzun bir sekil aliyor onuda kendi etrafinda döndürüp bekletiyorsun ins anlatabilmisimdirvereliniortak

cokacimcoook

cokacimcoook

Ellerine sağlık gülüm..Çok güzel görünüyor..

Bayılırız biz..

Sevdiceğim de Kayserili..Bu tatilimizde Kayseri'ye daha varmadan Miyoş anneme söyledik bak katmerinden isteriz yemeden gitmeyiz bi yere diyekaydirigubbakcemile3

Sağolsun döktürdü yine..Canım annem:asigim:

Enfes bir tat..

Ben sordum tahin de kullanıyor k.validem..Pişerken mükemmel kokuyor , o yüzden..

Canım çekti yauv:kedi:

canim libyanacim bende kayseriliyim bizde cok yapardik evet tahin konulur ama ben nezamanki gurbete gelin geldim aliskanliklarimi degistirdiler ayol esim sevmedigi icin böyle yapiyorum artik begendigin icin cok mutlu oldum canim öpüyorum o güzel yanaklarindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…