mrb arkadaşlar bende içimi dökeyim dedim...
ben 10 aylık evliyim.kaynanamla beraber oturuyorum kaynanamın evinde.kayınpederim yok ayrıca eşimin kardeşi falanda yok..
bu anlatacaklarım evlılığimin ilk 6 ayında yaşananlar son 3 aydır pek yaşamıyorum hem işe başladım hemde kaynanama azcık dişimi gösterdim neye kızıp neye kızmadığımı biliyor artık..
bana o zaman zarfı içinde döktüğü incileri sıralııym..;
- siz eve bişey alınca (çerez çürez) hemen bitiriyorsunuz misafir gelse aniden önüne koymaya bişey yok (bunu yüksek sesle söyledi)
- ahmet (eşim) evlendikten sonra çok değişti (daha 15 günlük evliyim) bana bagırıyo artık. (alakası bıle yok eşim haksız oldugunda evet ona kızar hep öyleydi) bu arada kaynanam eşimden çekinir bunuda belirteyim.
- ohoo biizm camlar silinmeyeli 6 ay oluyo (annemin yanında söyledi üstelik daha 1 ay once sildiğimi bılıyodu)
- durumumuz olmadığı için fazla harcama yapmayalım anne gereksız dıye konusmustum bıgün onla oda tamam dedi.(bu arada keselerimiz bir)ertesi aksam bakkala gitti içeri girdi bagırarak 'aa yeter be onu alma bunu alma benım oğlum çalışıyo' dedi.(oğlunun maaşının kendı borçlarına yetmediğini bile üstelik annemin bana para verıpte evı ıdare ettığımı bılıyodu)üstelik ben herseyı peşin alıp getirdim.15 mılyar borç ödedik kendı oğlunun borçlarını.
- çamaşır oyle asılmaz boyle asılır dıyerekten onüme gecti.bulaşığı oyle yıkama böyle yıka (kendı yıkadıgı bulasıkları gosterdım ona 'aa çıkmamışmıı?' deyip buurn kıvırdı)süpürgeyi haftda bir açma ayda bir aç, çamaşırı öyle katlama böyle katla, makinaya çamaşırı oyle değil böyle sok, (çorapları çözmeden yumaklayıp katlı bı sekılde atan bir insan bu) ayrıca kalan yemeğide çöp kutusundan sızmasın diye tuvalete döker.zor vazgeçirttim şu huyundan.
- eğer yenı bir ev alırsanız evi benım üstüme yaparsınız..
- ağzı çok yayıktır yanında hıçbısey konuuslmaz hemen gidip anlatır biizm gelın boyle yaptı onu yaptı dıye..
- yaptıgım hiçbırseyı begenmez.bugune kadar ne yaptıysam arkadaslarından gelır 'o onu oyle yapmıyomuş boyle yapıyomuş bızde boyle yapalım der.
- misafır geldııgnde yatak odama girip eşyaları gösterir (gardolabın kapağını acıp çekmecelerının içinide gösterir)
- nerde ne konusulacagını bilmez yüzsüzdür ister çingene gibi mesela bana çay yapın ben çay istiyom karnım aç benım dıyebılır tanımadıgı yerlerde bu yuzden hiç bir yere gidilmez onla.
- adamı rezil eder gittiği yerde cakkıdı cakkıdı sakız çiğner yayılıp oturur rezil olursun.
- işe gitmiyorken eşimle beraber sabah kalkkıp kahvaltı yapıp tekrar uyumuyordum onla oturuyordum bu haldeyken bile bana sen çok uyuyosun dedi.
- işte falancanın gelini var kaynanasız biyere gitmezmiş deyip laf çarpıttı hep..
- ben şu arkadasıma gidecem yarın dediğimde 'aa ona fazla gıtme şimdi yarın oburgun kocasıyla bı boşansa senden bilirler sen sık gelıp gıdıyordu derler diyerek saçmaladı hep.
- kafaya birseyı taktıysa eger ki herseyı kafaya takar yaptırana kadar bezdirir adamı. başının etini yer hadi hadi deyip..
- bi keresınde bana sen kocana laf geçiremiyosun dedi.-
arkadasım geldı mısır patlattım tam tabak alıcam dolabla arama gırıp şu tabaklara koy onlara koyma deyip sinir etti.
-misafirler geldııgnde hangı mısafır tabaklarımı kullanacagıma, masanın uzerıne hangı örtüyü serecegıme hep o karar verdi.
- çok boş konusur sureklı araya gırer eşimle bişey konusamam alakasız da olsa illakı yorum yapar lafı böler.
- mahallede mimlidir kımse sevmez onu fenadır bıraz. herkes ayy sen onla nasıl yapıyosun falan der bana.. kendı arkadasları bile..
- bı aksam esımın arkadası geldı bıze.benı övdü hep işte çok begenıyor ii kız dıyolar çok iyi gelın dıyolar senın için felan dedi. oda kafasını kaldırıp 'benım içinde çok iyi kaynana ' diyolar dedi. sidik yarıştırıyor benle sanki./halbukı kımsenın oyle bısey dedııg yok)
- yenı gelınım. her ay hap alıyormus eczaneden ben ne bılıyım.. bıze hep 'ben zaten hap alamıyorum kı kaç aydır' (bu lafı 4 kre söyledi) bezdırdı bızı.yanı insan gibi bana para verın hap alıcam demıyoda hep kazık gıbı laflar edıp ima ediyo..
- çok yüksek sesle konusur mıllet onu bagırıyo zanneder. sesının ayarı yoktur.birden normal bişey konusurken bagırabılır.
- bi mont aldım geldım gösterdım nasıl dıye 'ben sana oyle alma demedımmı' dedi.
- bana 'ayy senın annen çok evhamlı ' deyıp durdu..
- sürekli laf çarpar. en basıt ornegi.. çorba yaptı dıyelım ben 'ayy çok sıcak' dedııgmde dun aksam senın koydugunda cok soguktu' diyebılen ve herdefasında lafın altında kalmayan biri.
- bütün akrabalarıyla kavgalı. kimse azetmıyor ondan.ama okadar yüzsüzki hadi oturmaya gidelım onlara dıyor.halbukı istemıyolar onu haberi yok.
-sürekli kendını över (baska yerlerde ben kendını öven insanları sevmem der hep) o çok akllı çok usturuplu konusurmuş bin düşünüp bir konusurmuş.herkes oyle dermiş
- sürekli eleştirir herkesi .işte ben senın şu arkadasını sevmedım halbukı 1 kere ayak ustu 5 dakka gördüğü kişi hakkında bunu söylüyor. ....nın çocugu cok çirkin aynı maymun gibi. annesinede dedim ayy kız bune boyle nasıl coocuk bu (tobe yarabbım) ii bana bısey demedı gene deyıp dalga gecen biri.
- içindeki pislikleri dışa yansıtan biri.namaz kılsada kuran okusada hacıda hocada olsa nafıle içi pis.. rabbim kanmaz bunlara..
ve aklıma gelmeyen bir sürü şey .ben bu yazdıgım şeylere hiç sesımı cıkarmadım cvp vermmeiştim ozamanlar.sonra birikti bende bunlar ve eşimede yansıdı
.
o içine atmadı söyledi laflarını hıç çekınmeden ben söylemedım ne kadarda salakmışım onun lafına bakıp hareket ettım.benlığımden ödün verdim.
eşime anlattım bir bir eşim konustu onunla şimdi düzeldi bıraz .fazla sorun olmuyo artık laf edıp karısamıyo.cvbını verıyorum artık.
kızlar siz siz olun içinizde biriktirmeyın sonra birden yanlıs yerde yanlış zamanda patlama oluyo noluyoo dıyolar.o her laf soyledıkçe sızde soyleyın altta kalmayın biriktirmeyin..
en çokta üzüldüğüm şey annem bana kızıdıgında hemen karşılığı verirdim şimdi kaynanaya karşılık vermedim.o kadın haketmıyor hıç bişeyi. annemın degerını okadar iyi anlıyorum kı suanda. anneciğim keşke zamanında sana iyi davransaydım.kimse sen gibi değil kimse senın gıbı anne değil..
çok uuzn oldu ama dolmuşum.