Kaynanasiyla altli ustlu oturup sorun yasayanlar ....

Bende aynı aprtmndayım. Malesef evde olsam benıde hergun rahatsız eder. Zile basar mutlaka. Çalışıyorum ben. İşten gelınce cagırırsada bulasık çamaşır bahane edıp gıtmem. İşim var yorgunum der gecıstırırm. Tabı hergun bahane bulunmuyor haftada 2 3 kere ugrarsın. Eşinle konuş ben evımde kalmak evlılıgın tadını böyle cıkarmak istiyorum de.

Olayı neden biraz olumlu tarafından değerlendirmiyorsunuz ki? Çalışsanız anlarım da zaten bütün gün evdesiniz. Karşılıklı bi kahve içseniz zararınıza olmaz diye düşünüyorum. Alt tarafı 30-40 dk. Kafanız da rahat etmiş olur.
Iste o dediginizi yapabilmesi icin mecbur birakilmamasi gerekiyor. Karsisindaki bu yuzden surat asiyormus. Psokolojik baski bu. İnsanin özgürlüğüne dem vuruyor. Zaten ozgur olduğunu hissette sklsa kendi gider kahvesini icer. Ama karsi taraf mecburi gorunce insan yapmak istemiyor, boyle kvler itiyorlar gelini. Bu her gun gorme istegi biraz ego tatminiyle alakali yoksa kim kimle her gun görüşür görüşmek zorunda tutulur amaç ne.. Bunun doğru oldugunu dusunuyor ki kvler uygulatmak istiyor kara kasi kara gozu hatri icin değil egosunu tatmin edebilmek icin maalesefki...

Konunu okuyunca sanki ben yazmışım bu kadar olur dedim bizde kv ile altlı üstlü oturuyoruz üç sene olacak 1,5 yıl ben her sabah kahvaltsını hazırladım temizliği ve yemeğini yaptım kaynım görüncem de vardı ayrıyetten her gün evime gelir kim ne getirmiş ben ne almışım diye çekmecelerimi karıştırırdı birde bir yere mi gidicez hemen yolumuzu keser nereye diye hesap sorardı en son bi konudan kavga ettik o gün bu gündür gidip gelmiyorum fazla yine konuşuyorum ama gerekmedikçe konuşmuyorum kafam kulağım rahat en azından

Bu arada bir sey sorabilir miyim? Bu sitede ortaya konu nerden ve nasil acılıyor ? Yardimci olur musunuz?

Kizlar selam, benim büyük olmasada bir derdim var. Her iki tarafida rahatsiz edecek derecede. Hem beni hem esimin ailesini. Dogru yapip yapmadigimi ve ya dogru dusunup dusunmedigimi bilmek istiyorum. Esimin annesi dogru biseymi istiyo?
Ben almanyada dogdum ve buyudum. Orda yetistim. Ama orda sosyal hayatim yoktu.
24 yasima kadar tek bir odanin icinde yasadim. Oyle seviyodum yanliz olmayi seviyodum. Hala da severim degismedim fazla. Arkadaslarim yoktur. Tek takilirdim. Utangaclik vardi. Sosyal fobiliydim. Boyle bir hayatim vardi.
Gegen sene 2018 in Ekim ayinda evlendik esimle. Bir sene olacak hayirlisiyla insallah. Turkiyeye gelin geldim. Bursaya geldim. Bu arada esim kürt. Esimin ailesiyle altli ustlu oturuyorum. Esimin annesi istiyorki yukari cikayim onlarla oturayim vakit gecireyim cay iceyim. Sabahlari bir annesiyle kucuk 12 yasinda kiz kardesi var. Digerleri calisiyor. Esimde diyoki hergun 1 saatte olsa yukari cik görün iki muhabbet et geri asagiya in. Yeterki hergun az da osa görsünler sümeyye yukari yanimiza geliyo desinler diyo. Bende bunu istemyrum. Altli ustlu oturuyorum ayni dis kapidan girip cikiyoz diye hergun yukari cikmak zorunda degilim. Onlarla hergun görünmek zorunda degilim. Haksizmiyim? Benim dsuncem su: Altli ustlu oturuyorum diye, her allahin gunu yukari cikmak zorunda degilim, biyere giderken "Anne biz cikiyoruz haberiniz olsun" denk zorunda degilim. Gunduzleri Herkes isteyken yukarda takilmak zorunda degilim. Yanlismi dusunuyorum kizlar ne olur dusunceniz nedir? Kim dogru dusunuyor? Altli ustlu oturmak nasildir yani. Ben almanyada Boyle bisey yasamadim gormedim de tuhafima gidiyor.
Öyle isteyebilirler bana çok tuhaf gelmedi.Ben sürekli evde olsam kendim arada uğrayıp çıkarım gibi geliyor en azından bir kahve içmeye şunuda söyleyeyim bende evcimenimdir,kayınvalıdem sürekli çağırır iki haftada bir giderim 15 dk lık mesafede arabayla ama altlı üstlü olsak sürekli evde olsam yarım saatlık görünmeden bir sorun olmaz bence

haklisin.
ne her gun yukari cikmak zorundasin, ne de bir yere giderken haber vermek zorundasin.

kendi aileni de her gun gormuyorsun sonuc olarak. ailenin bir yeri eksilmiyor seni gormedikleri icin. kaynananin da eksilmez, korkmasin.

yuz verme bu

haklisin.
ne her gun yukari cikmak zorundasin, ne de bir yere giderken haber vermek zorundasin.

kendi aileni de her gun gormuyorsun sonuc olarak. ailenin bir yeri eksilmiyor seni gormedikleri icin. kaynananin da eksilmez, korkmasin.

yuz verme bu
zorunda degilsin yazacaktim zorundasin yazmisim, pardon😊

valla her gn bir saat çıkarsın sonra o bir saate surat yaparlar çıkarsın iş beklerler aş beklerler bırak kendi düzenini kur her kapıyı çaldıklarında da açma.

Yok valla sukur KV nin ist yaptirma gibi biseyi yoktur. Bana sunu Yap bunu Yap demez. Bir senedir bir defa demistir sadece. Tek derdim benim hergun yukari cikmamam bu yuzden surat bile yapiyor bana .
yuz bulsa diyecek demis iste. demek ki yuz bulamamis bir daha diyememis.
biz de bunu diyoruz, bir kahveyle baslar elinde bezle cam silerken bulursun kendini.
yuz verme.

Bütün gün evdeyseniz çıkıp kahve içmenin yarım saat oturmanın size bir zararı yok. Kayinvalideniz de ters laf söyleyen biri değilse. Ben şu an tatildeyim kv ile dün oturmaya gittik 3 saat oturduk ne olacak ki? İşiniz olur hasta olursunuz o zmn yatın evinizde.

Coķ haklısınız ama işte onlara göre çok ters bi durum gelin sabah gelip akşam gitmeli sürekli beraber olmalılar diye düşünüyorlar çok gitme sen basta laf ederler ama sonra alışırlar bu duruma bu arada bende bursa da oturuyorum ne tarafta oturuyorsunuz
yani şöyle ,eşiniz her iki tarafında gönlünü yapmak istiyor.
Bir yere giderken izin almak değil bence bu sadece altlı üstlü oturduğunuz için merak edebilirler sizi.bunda bişey yok normalde.Nekadarlık evlisiniz bilmiyorum ama bu 1 saatlik görme olaylarını zamanla aşabilirsiniz.Bu süreçtede idare etmeniz lazım..
Ben onlardan izin almiyorum almamda zaten ama evden cikip cikmadigimi bilmek zorunda degiller. Esime soyleme gerek yok diyorum dinlemiyor Ben uzerimi giderken yukari cikip evden cikcagimizi ve nereye gitcegimizi soyluyor. Soyledigim zamanda kiziyo kapat artik bu konulari diyo.

Merhaba,Bursaliyim ve yillarca kayinvalidemlerle ayni sokakta yaşadik.Hic hatirlamak bile istemiyorum.Surekli gözleri üstümüzdeydi.Hesap sorar,karışir ve hadlerini hic bilmezlerdi.Tek iyi huylari vardi iş vs beklemezlerdi ama onca şeyin yaninda bunun iyi bir sey oldugu farkedilmiyordu bile 😊 12 yil sonra iş degisikligi sebebiyle şehir degistirdik.Bir süre yasadigim yerde kendime gelemedim.O kadar göz hapsindeymişim ki ,o kadar beklentileri varmis ki bizden kendi hayatimi yasayamamisim maalesef..Ve üstelik ne cocuguma bakardi,ne de herhangi bir faydasi olurdu bana..yemek ,lohusalikta yardimci olmak vs hic birini yasamadim yardim olarak.Size tavsiyem ,daha yeni evlisiniz ve baştan nasil tavir koyar sınır cizerseniz öyle gider.Asla başkalari icin degismeyin.Kendiniz olun.Hic değmiyor çünkü buna.Yalniz takilmaktan hoşlaniyorsaniz bunu kırmadan ,uslubünce belli edin,belirtin.Kirmizi cizginiz mutlaka olsun,kendi aileniz hakkinda yüzeysel konusun ,sırlar vs vermeyin.Ama eşinizin ailesi ile olan görüşme şekline mumkun oldugunca karismayin.cunku onlar onun ailesi .Sinirli bile olsaniz ,söyleyeceginiz laflari gülumseyerek ,sinirinize hakim olarak söyleyin.inanin böyle insanlarin sözü daha cok dinleniyor.Bagirip ,cagirmakla hic bir sey hallolmuyor.Ben cok gec ögrendim keske bunlari daha önceden bilseydim..Mutluluklar diliyorum bu arada 🙏🙏
Sagol tesekkür ederim guzel yazin icin

Her gun yukari cikma hele ki bir yere giderken haber verme zorunlulugunuz tabiki de yok ama her gun cikmayacagim diye de kendinizi şartlamayin.Butun gununuzu orada gecirecek degilsiniz.Gidip bir 20 dakika gorunup gelmek,iki lafin belini kirmak zor olmasa gerek.Yazdiklarinizdan anladigim kadari ile cevreniz de yok pek.Size de bir degisiklik olur.Sohbet,muhabbet..Yapmazsaniz daha cok isterler,beklerler.Her gun yapin sonrasinda bu konunun hic acilmadigini,,her gun sizi beklemediklerini goreceksiniz..

Yemin ederim kendimi gordum esin sanki benim eşim. VALLA 5 seneye dayandik ben ancak mesafe koydum.Yeri geliyor 1 hafta bile çıkmıyorum bana kalmış kesinlikle çıkmak zorunda değilsin zaten çıksan inemezsin misafirleri gelir Sümeyye hizmetlen.

İlk gelinseniz, çok hevesleniyorlar. Benimki de beni çanta gibi heryere taşımak istiyor. Akrabalarını, komşularını bana getirmek istiyor. Çok iyi yemek yapıyorum, ikram hazırlıyorum diye herkese göstermek istiyor. Özellikle, kendi kız kardeşine çünkü o kendi gelinlerini överken kendinden geçiyor. Benimki de daha çok hırslanıyor. Evliliğimin ilk aylarında burnumdan getirdi.
Zamanla her isteğine bir bahane buldum, hatta bir keresinde "ağda yapacağım." bile dedim yani çünkü çok inatçı illa getirecek beni. Zamanla hafifledi, hala var tabi ki ama eskisi kadar yok.
Haftada bir gideriz, kışlık hazırlığı onun evinde yaparım. Kendim yaparım deyince küser, beraber yaparız, paylaşırız. Öyle.
Sen de," ağda yapacağım, ev temizleyeceğim, işim var.." gibi bahaneler bul.
Benimki herkesin yanında "benim gelinin ev temizlemesi bitmez, pimpirikli." der güler. Hiç takmam, "napayım mikrop mikrop mu oturayım, oğlun hiç sevmiyor pisliği (eşim titizdir)" der geçerim.

Back
X