Kaynananızın sevmediği yemekleri yapar mısınız?

neden haftada 2 defa size geliyor? başka misafirleriniz olduğunda neden o da geliyor. bence pilavdan daha büyük sorun bunlar.

Ben de konuyu ilk okuduğumda aklıma bu geldi

Amcam geldiğinde o da geliyor demiş. Ne alaka? Hani kendi kardeşi, ablası, abisi gelince o da gelir normal de diğer misafirler gelince neden geliyor ki?

Altlı üstülü mü oturuyorsunuz? Misafirlerinizin ne zaman geleceği bilgisine nasıl bu kadar hakim?

Ben hiç yapmıyorum kayınvalideme yemek.Zaten yemek yapmayı sevmiyorum.Kendileri giriyor mutfağa ne isterlerse yspıoyorlar.

Anlayamadım kv geliyorsa yemeğe onun sevdiği yapılır, baskasi geliyorsa yenege kendiniz belirleyin tabiki

Sevdiği yemekleri yaparım sonuçta misafir siz evinize misafir geldiginde hep onun dedigi oluyor diye sevmedigi yemekleri onune koyma gibi bir sey yapmiyorsunusdur umarim bu misafire gösterdiğiniz saygiyi belirtir

Sevdiği yemekleri yaparım sonuçta misafir siz evinize misafir geldiginde hep onun dedigi oluyor diye sevmedigi yemekleri onune koyma gibi bir sey yapmiyorsunusdur umarim bu misafire gösterdiğiniz saygiyi belirtir

Misafir kayınvalide değilmiş ki
Amcası misafir mesela, kayınvalide onların yanında geliyormuş. Üstelik bu olay haftada 2 defa oluyormuş.

Ben kendime menü oluşturmaya zorlanıyorum, bir de yemek seçen ve haftada 2 gün gelen birine menü mü oluştıracağım?

Çok saçma değil mi sizce

Misafir sayılır mı bu kayınvalide?

Mesela misafir gelio kaynanamda tabi
Pirinc pilavini biz cok seviyoruz esimle ama kendisi bulgur sevio ve bana hep dio ki Princ yapma biz sevmiyoz diye yani hep Bu kadinin dedigimi olacak??? Mercimek corbasi yapiyim diorum yok dio yapma Ben fasulye yapar getiririm sevmedigi icin Böyle siz olsaniz naparsiniz ?
Misafir umdugunu degil buldugunu yer bizde

Misafir kayınvalide değilmiş ki
Amcası misafir mesela, kayınvalide onların yanında geliyormuş. Üstelik bu olay haftada 2 defa oluyormuş.

Ben kendime menü oluşturmaya zorlanıyorum, bir de yemek seçen ve haftada 2 gün gelen birine menü mü oluştıracağım?

Çok saçma değil mi sizce

Misafir sayılır mı bu kayınvalide?
Yani evet bende ilk başta istediği neyse onu yaparım dedim ama kendisi yemeğe dahi çağırılmamış sanırım
Konu sahibinin amcası gelince damlamış ve sanırım bunu sürekli yapıyor

Misafir oysa onun sevdiklerini yaparım. Çok sık geliyorlarsa diğer aile üyelerinin tercihlerini de göz ardı etmem ama sofrada sevdiği ve yiyebileceği birşey olmasını önemserim.

Misafir başkalarıysa ve sık olan bir durumda menüyü kendime göre oluşturur ama kadının da yiyebileceği şeyler olmasına dikkat ederim.

misafir tek başına oysa sevmediği yemek yapılmaz sanki..
ama başka misafirin yanında çıkıp geliyorsa kusura bakmasın menüde ne varsa yiyecek..
haftada 2 kere yemeğe gelmesi de ayrı saçmalık ya neyse!!

Misafirlikte nezaketen asla sevmediğim yemekleri yemem, birinin sevmediği yemeği de zorla önüne koymam zira yemeğim yenmediğinde bir tuhaf hissederim, misafir ağırlamanın amacı zaten yedirmek içirmek hoş sohbet.
Sürekli pirinç pilavı yiyorsanız kv geldiğinde bulgur yeseniz ne olur ayrıca bulgur daha sağlıklı diyorlar:işsiz:

Ayrıca bak poker face durumu var, gelinin ailesinden kardeşi olur annesi olur biri gelse asla sevmediği birşey yapılıp önüne konmaz, aile içinde de ayıplanır bak misafirliğe geldik bunu mu uygun gördün diye yüze vurulur. Ama konu kv ve eşin akrabaları olunca hep onun istediğini mi yiyeceğiz diye konu açılıyor. Kızlar kendimizi eleştirelim kvye sallamadan önce.

Haftada iki kere gelmesi çok yalnız şu var hergün pilav yemiyorsunuzdur. Onun geldiği gün birinde bulgur yaparsın birinde hiç pilav yapmazsın.

Ne önemli konuymuş şu pilav.
Pirinç pilavı mı,bulgur pilavı mı diye referandum yapılsın oldu olacak.
Hayatta,pilavdan daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorum.
Mesela misafire güler yüz ve tatlı dil göstermek,
Allah ne verdiyse,pişirip ikram etmek,
kv'ye 'eşimi büyütüp,yetiştiren anne' diye bakmak gibi.

Kanka soğan yemeyene tahammül edemiyorum
Babamın misafiri geldi,
Balık yemez
E geleneksel yemek yapayım dedim bilmediğim halde
İstemedi soğan var diye

Yemeğe çıkardık, soğanlı salata da yedi, soğanlı çorba da içti ee bol aspavada başka seçenek yık
O gece hiç midesi ağrımadı.

Zeytinyağ ve soğanı kavursan iğrenç bir tat oluyor

Diyetisyen önerisi, soğanı suyla pişir.
Salçayı suyla aç
En son yağ koy

Yağı takıyırsun belki ağır geliyor

Yemekle aram iyi değil, ama yağı yakmamaya özen gösteririm

Özetle bizim misafirin evinde sırf zeytinyağı ile yapılır yemek
Ama çok çabuk yanar o

Kim bilir ne yedirdiler de sebebi soğanda buldu zavallı
Benm kp o kadar takmis disarda yemez yemek soganlidir diye ozellikle sorar mecbur kalirsa vallaha her insanin bi huyu var iste ama bazıları abartir

Haftada iki kere gelmesi çok yalnız şu var hergün pilav yemiyorsunuzdur. Onun geldiği gün birinde bulgur yaparsın birinde hiç pilav yapmazsın.
Haftada iki kez cok mu benm kv birgun gelmezse diger gun gelir yakin oturuyoruz torununu gormeye gelir esinin annesi sonucta nasl annen geliyorsa o da geliyor işte

Haftada 2 gün yemeğe misafir çok bence. Yorucu yani. Ben ayda 1 gelince stres yapıyorum alışmışım az yemek yapmaya:) bir kere dalgınlığıma geldi yemeksiz kaldırdım, kadın diğer gelişinde çanta çanta yemek çekmişti😂
Siz samimi olursanız karşı taraf bunu görür ve yanlış düşünmez. Ne var ki işte geliyor bu kadııın! Gelecek! Bulgur yapıver ablacım ne olacak yani?

X