• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananın sağlık sorunu ve benim sorguladığım vicdanım

Onu da denedim. Bebeğe oda almıştık marangoz geldi kurdu ve temizliğini sadece annemle yaptık. Ertesi gün mobilyayı gorcem diyerek geldi. Tüm dolap içleri çekmeceler yine parmaklandi ve yine elestirildik.
Ya belli ki kadın baya takıntılı zaten Allah korusun kanser hastalığı stres ve takıntı ile doğru orantılı, size yapılan yorumlarda sadece suna hak verdim kayın aileden bişey bekliyorsan veya iş yaptırıyorsan maalesef sen de onların istediği gelin olmak zorundasın, şikayet edemezsin bu konuda hemcinslerime çok fazla katıldım, ben evde geberiyorum hastalıktan bazen ama yine de demiyorum bana baksınlar çünkü olmuyor sınırlar bir şekilde ihlal ediliyor, yeni evliyken bir kaza geçirdim hastahane yakın diye kv lerde kalmam için ısrar ettiler aklımı kaçıracaktım eşimin huyları bile değişmeye başladı o günden sonra tövbe dedim , kv zor bir insan evet ama sizin de beklentileriniz varmış haliyle de dahil olmuş herşeyinize, ben şuanda herşeyimi tek yapıyorum bazen çok yoruluyorum ailemden birilerine ihtiyaç duyuyorum ama kimse yok napalim , evimde özgür olabilmek için kimseyi dahil etmiyorum 🤷‍♀️ Kayinvalideniz acaba başak burcu mu nedense öyle hissettim , başak kadınları aşırı zorlar genelde takıntılı olmaya yatkınlar ve çok eleştirel insanlar ...

Siz söledikleriyle çok çakışan birisiniz az önce böyle böyle yapıyor hala kötü değilmi demeliyim sorun bende mi dediniz şimdide ben kötü demiyorum demişsiniz ve ben az önce ilk yorumu yaparken öteki konularınızı bilmiyordum ama az baktım ki cidden sorun sizde profesyonel yardım almalısınız bazı şeyleri abartma huyunuz var kaynananız kötü değil kötü olan sizin kafanızdaki düşünceler
Neden kötü tabirini kullandığımla alakalı az önce bir cevapta açıklama yaptım. Burdan noktasına virgülüne herşey anlatilamadigi için ve galiba bende ifade etmekte güçlük çektiğim için beni anlamamanizi normal karşılıyorum artık. Çünkü gerçek hayatta kadını tanıyan tüm çevrem hatta çoğu zaman kendi çocukları bile benimle aynı fikirde. O yüzden burda anlasilamasam da kafam rahat.

Neden kötü tabirini kullandığımla alakalı az önce bir cevapta açıklama yaptım. Burdan noktasına virgülüne herşey anlatilamadigi için ve galiba bende ifade etmekte güçlük çektiğim için beni anlamamanizi normal karşılıyorum artık. Çünkü gerçek hayatta kadını tanıyan tüm çevrem hatta çoğu zaman kendi çocukları bile benimle aynı fikirde. O yüzden burda anlasilamasam da kafam rahat.
Kolay kadın olmayabilir ki kötü değilmi diyorsunuz 5 dakika önce sonra da ben kötü demedim diyorsunuz dedikleriniz çok çelişkili benim kendi annem ben evleneceğim zaman ne gidip temizleyeceğim ben onun evini ya demiş insan en basiti daha yaptıkları benim ailemin kendi ailemin siz cidden kötü insan görmemişsiniz

Ya belli ki kadın baya takıntılı zaten Allah korusun kanser hastalığı stres ve takıntı ile doğru orantılı, size yapılan yorumlarda sadece suna hak verdim kayın aileden bişey bekliyorsan veya iş yaptırıyorsan maalesef sen de onların istediği gelin olmak zorundasın, şikayet edemezsin bu konuda hemcinslerime çok fazla katıldım, ben evde geberiyorum hastalıktan bazen ama yine de demiyorum bana baksınlar çünkü olmuyor sınırlar bir şekilde ihlal ediliyor, yeni evliyken bir kaza geçirdim hastahane yakın diye kv lerde kalmam için ısrar ettiler aklımı kaçıracaktım eşimin huyları bile değişmeye başladı o günden sonra tövbe dedim , kv zor bir insan evet ama sizin de beklentileriniz varmış haliyle de dahil olmuş herşeyinize, ben şuanda herşeyimi tek yapıyorum bazen çok yoruluyorum ailemden birilerine ihtiyaç duyuyorum ama kimse yok napalim , evimde özgür olabilmek için kimseyi dahil etmiyorum 🤷‍♀️ Kayinvalideniz acaba başak burcu mu nedense öyle hissettim , başak kadınları aşırı zorlar genelde takıntılı olmaya yatkınlar ve çok eleştirel insanlar ...
Açtığım konuda ne kadar yanlış bir dil kullanmışım ki herkes elimde kırbaç insanlara iş buyuran biri gibi görmüş beni. Gerçekte olaylar o kadar ama o kadar farklı ki... Aylardır zaten mecburen onlayim diye ne kadar kırmızı çizgim varsa saygısızlık olmasın ve tabiri caizse ağzımızın tadı kaçmasın diye sustum. En son hamilelikte son aydayim diye zor nefes almaya başladığımdan bahsederken ahahaha ay canım ne bekliyodun hamileliği ne saniyodun şikayetçi misin yoksa dedi. İşin satır arasında böyle boyutlari var. Ama burda her satır arası yazılmıyor işte. Ve evet başak burcu.

kafanız rahatsa neden buraya yazıp onaylanma ihtiyacı hissettiniz?
Hak vermeye gelince bana da cümle alem hak veriyor. Ama sürekli kafamda döndürüp, sürekli kin tutsam ehh bunun da farklı bir numarası yokmuş derler haklı olarak. Buraya yazdığı fikirlerini çevresi bilmez ki.

kafanız rahatsa neden buraya yazıp onaylanma ihtiyacı hissettiniz?
Derdim şikayetlerimle alakalı onaylanmak değil. Konu zaten tabiki sevinmedim ama uzulemedim de sebebiyle KENDİMDEN rahatsızlık duymam. Olay çok farklı yerlere geldi.

Derdim şikayetlerimle alakalı onaylanmak değil. Konu zaten tabiki sevinmedim ama uzulemedim de sebebiyle KENDİMDEN rahatsızlık duymam. Olay çok farklı yerlere geldi.
E söyledik ya hamilesiniz diye çok kırmadan psikolojik destek almalısınız diye çünkü insan normal bir insan diye en azından bi içi cızlar ve tanıdığınız biri yani duygusuz kalmanız normal değil

Açtığım konuda ne kadar yanlış bir dil kullanmışım ki herkes elimde kırbaç insanlara iş buyuran biri gibi görmüş beni. Gerçekte olaylar o kadar ama o kadar farklı ki... Aylardır zaten mecburen onlayim diye ne kadar kırmızı çizgim varsa saygısızlık olmasın ve tabiri caizse ağzımızın tadı kaçmasın diye sustum. En son hamilelikte son aydayim diye zor nefes almaya başladığımdan bahsederken ahahaha ay canım ne bekliyodun hamileliği ne saniyodun şikayetçi misin yoksa dedi. İşin satır arasında böyle boyutlari var. Ama burda her satır arası yazılmıyor işte. Ve evet başak burcu.
Burçlar konusunda pek yanılmam 😅 Evet belli ki ilk açtığınız konuda kendinizi iyi ifade edememissiniz, bak benim kv öyle fena değil ama sürekli yapışması beni deli ediyor, yengeç burcu ve aşırı anaç bir kadın, herkesin bir huyu var önemli olan bizlerin saygı çerçevesinde sınır çizebilmemiz, siz kv ye çok maruz kalmışsınız belli ki ilişkileriniz de çok iç içe geçmiş bir halde , böyle bir ilişkide sevmek ve sevilmek zor zaten , hamilesiniz ve bu yorumlar dolaylı dahi olsa bebeğinize stres olarak yansıyacak , bu süreçte bebeğinize odaklanın, kv ye de dua edin kendinizi sorguya çekmekten vazgeçin, vicdan muhasebesini doğumdan sonrasına bırakın, yorum yapan bizler sizin anlattığınız kadarına vakıf olabiliriz ancak, o yüzden kimseye kızmayın, gücenmeyin ..

Kızlar merhaba. Eski konulardan bilenler bilir kaynana çok zor bi karakter. Hamileyim,doğuma 1.5 ay falan kaldı ve özellikle doğumdan sonra herşeye çok karisacagindan adım gibi eminim. Şimdiden yok artık yalnız kalamazsin yok bilmem ne diye yeterince darliyor. Allah biliyor özellikle çocuk doğduktan sonra bi şekilde benden uzak olsun diye çok geçirdim içimden. Gel gelelim 2 gün önce göğsünde sertlik farketmiş doktora gitmiş ve mamografi çekilmiş. Sonucunda kitle tespit edilmiş şimdi ne olduğu araştırılacak. Aynı şeyi bundan 2 yıl önce kardeşi yaşamıştı ve kanser teşhisi kondu tedavisi hala devam ediyor. Bu aşamada bildiğiniz vicdan sorgulaması yaşıyorum. Ağlayarak sadece bana anlattı,ben daha paşamı büyütmek istiyorum vs dedi ama gelin görün ki üzülebildim mi hayır. Sevindim mi ona da hayır. Eşime ve gorumceme durumu ne olduğu kesinleşince soyleyecekmis. Sanada soylemicektim ama soyliyim dedim diyo ki o da tuhaf geldi. Şimdi eşime soylediginde bilmiyor gibi saçma sapan rol yapmak zorunda kalcam. Zaten uzulemedigim için de ilk duyunca bi tepki vermek zor oldu. Üzülemediğim için kötü bir insan mıyım sorgulaması yaşıyorum ama birlikte yaşamak zorunda kaldığımız süreç itibariyle gerçekten çok bunalttı beni ve kafa yapilarimiz gram uymuyor. Sadece eşimden dolayı alttan alıyorum. Şu anda bile kötü bişey tespit edilirse eşim üzülecek tadımız kaçacak endişesi hissediyorum sadece ve sonra kendime kızıyorum. Bu normal gelmeyen ama aşamadığım duyguyla ne yapicam ben. Gerçekten gaddar,ruhsuz falan mı oldum 😞
kadını sevmeyebilirsiniz, sevmek zorunda da değilsiniz. vicdanınızı falan sorgulamayın. üzülmek zorunda da değilsiniz. duygularınız size ait. ben sizin yerinizde olsaydım sadece kötü bir senaryoda eşim üzülecek diye üzülür o şekilde kaygılanırdım. lütfen biraz farklı açılardan bakın olaylara. kadın iyidir kötüdür bilemem ama cocugunuz oldugunda bu hayatta size ya da eşinize bi şey olsa ilk sahip çıkan kişilerden biri o olur bunu da unutmayın olur mu ? hani gidin kadına bakın edin samimi olun demiyorum, istediğinizi hissedersiniz, sadece farklı açılardan da bakmak lazım aile ilişkilerine.

Eşimle ne kadar huzurluysam kaynana ile o kadar huzursuzum. Oturmaya bile gelsek diken üstündeyim ve bu konu da samimiyet ilerledikçe cozuttu. İnanilmaz şekilde kuralları olan bi kadın. Evinde hiç huzurla hareket edilmiyor. Anlatamıyorum ki burdaki insanlara. Gerçekten yaşanması lazım.
Eski konununu simdi okudum. Şimdi kv kötü değil ama fazla domestik, fazla bilmiş çok yapıyor ama çok konuşuyor. İnsanı bunaltan tipten. Zordur böyle insanların hayatı. Dış dünya hep beceriksiz hep aptal gelir. Mesela benim kv asla kendi yormaz ama yapilana da cakcak laf soylerdi.

Ama senin sinirin kv değil kv gibi olamayan öz annene. Aslında şimdi üzülmeme sebebin bile kök ailedeki kopuk ilişkiler.

Eşine söyle. Çok takılma. Ve objektif ol. Kvdene annem sizin kadar becerikli değil diyebilmelisiniz. O da muhtemelen yapıp yapıp siz onu kendi annenizle eş tutunca sinirleniyordur. Herkese hakkını teslim edin.

E söyledik ya hamilesiniz diye çok kırmadan psikolojik destek almalısınız diye çünkü insan normal bir insan diye en azından bi içi cızlar ve tanıdığınız biri yani duygusuz kalmanız normal değil
Ah destek alabilsem daha nelere alcam da elde imkan yok. Çok özetle doğar doğmaz dolandırıcı babası tarafından terkedilmis,sonra yine onun tarafından dolandirilmis,10 yaşında üvey baba şiddetine maruz kalmış ve genel anlamda sadece huzur aramış onuda hayal ettiği şekliyle bulamamış olunca insan benim gibi hissizlesiyor sanırım. Mesela eskiden aşırı sulu gozluydum artık aglayamiyorum bile. kavgam bu hislerle aslında ve bu konuyu açma sebebim olan kaynanaya uzulemedigime bundan dolayı taktım. Derinlerde birşey hala aslında neyin normal neyin normal olmadığının farkında ama farkında olmak yetmiyor. His kalmamış bende.

Ah destek alabilsem daha nelere alcam da elde imkan yok. Çok özetle doğar doğmaz dolandırıcı babası tarafından terkedilmis,sonra yine onun tarafından dolandirilmis,10 yaşında üvey baba şiddetine maruz kalmış ve genel anlamda sadece huzur aramış onuda hayal ettiği şekliyle bulamamış olunca insan benim gibi hissizlesiyor sanırım. Mesela eskiden aşırı sulu gozluydum artık aglayamiyorum bile. kavgam bu hislerle aslında ve bu konuyu açma sebebim olan kaynanaya uzulemedigime bundan dolayı taktım. Derinlerde birşey hala aslında neyin normal neyin normal olmadığının farkında ama farkında olmak yetmiyor. His kalmamış bende.
İnşallah anne olduğunda yani yavrunu kucağına aldığında hislerin duyguların düşüncelerin iyi yöndr değişim gösterir herşey psikolojik destekte değil belki meleğin iyi gelir

Verdiginiz tepkiler normal degil. Bunun iyi veya kötü olmakla da alakasi yok, ama bence profesyonel biri ile görüsün. En cok ta kendi cocugunuz icin. Travmalariniz mi var nedir bilmiyorum,ama bu anneliginizi de etkileyecek.
Kayinvalidenize acil sifalar dilerim. Insallah iyi huyludur. Allah insani baskasinin vicdanina muhtac etmesin

İnşallah anne olduğunda yani yavrunu kucağına aldığında hislerin duyguların düşüncelerin iyi yöndr değişim gösterir herşey psikolojik destekte değil belki meleğin iyi gelir
Umarım en azından onunla olan hayatımda herşey benim için huzurlu ilerler. Aslında kaynana baskısından bunalmamin altında yatan sebepte bence bu huzura müdahale edilecek olmasını bilmem olabilir su an aydınlandım bunla alakalı.

Genel olarak hayatınızdan bahsedince bu tepkilerinizin nedenini daha iyi anlayabiliyorum. Siz ilgisiz bir kök aileden sonra bu kadar insanların üstüne düşen bir aileye gelin gidince afallamışsınız. bebeğe erkenden bir sürü hediye geldi diye şikayet etme nedeniniz de bu.

Ben kayınvalidenizi çok garip bulmadım anneme çok benzediği için. Ama mesela eşime başta çok garip gelmişti. Ama emin olun bir ihtiyacınız olduğunda, çocuğunuzu bakılmak gerektiğinde kayınvalideniz hiç tereddüt etmeksizin canını dişini takarak yardımcı olur. Böyle kabullenmeye çalışın onu. İçinizdeki duygulara yapacak bir şey yok onları kontrol edemiyoruz. Ama en azından dile getirmemeye çalışın. Kalbinizi temiz tutmak için onun sağlığıyla ilgili güzel şeyler dileyin içinizden.

Umarım en azından onunla olan hayatımda herşey benim için huzurlu ilerler. Aslında kaynana baskısından bunalmamin altında yatan sebepte bence bu huzura müdahale edilecek olmasını bilmem olabilir su an aydınlandım bunla alakalı.
Bu kadar takmazsanız huzurum bozulck diye çünkü kayınvalidenizin rahatsızlığını bile bahsederken huzurumuz bozulcak kocam öğrenirse diye bahsediyorsun neyden çok korkarsanız onla sınanırsınız

Genel olarak hayatınızdan bahsedince bu tepkilerinizin nedenini daha iyi anlayabiliyorum. Siz ilgisiz bir kök aileden sonra bu kadar insanların üstüne düşen bir aileye gelin gidince afallamışsınız. bebeğe erkenden bir sürü hediye geldi diye şikayet etme nedeniniz de bu.

Ben kayınvalidenizi çok garip bulmadım anneme çok benzediği için. Ama mesela eşime başta çok garip gelmişti. Ama emin olun bir ihtiyacınız olduğunda, çocuğunuzu bakılmak gerektiğinde kayınvalideniz hiç tereddüt etmeksizin canını dişini takarak yardımcı olur. Böyle kabullenmeye çalışın. İçinizdeki duygulara yapacak bir şey yok onları kontrol edemiyoruz. Ama en azından dile getirmemeye çalışın. İçinizden de kendisi için güzel şeyler dileyin.
Bakar zaten ondan yana bir sıkıntı yok ama nasıl anlatsam bilemiyorum ki işte değişik gelen hoşuma gitmeyen şeyler var. Mesela şimdiden benim eve kıyafet yolluyor neymiş en az 40 gün benimle olacakmış. Arada annen gelsin istersin vs diye düşünmek yok. Her seferinde paşama ben bakicam diyip duruyor. (Erkek çocuklarının paşa diye sevilmesinden nefret eden ben oğlumla ilgili kurulan her cümlede bu kelimeye maruz kalıyorum ve alınmasın diye buna bile bişey demiyorum) birikiyor işte daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum ki. Bir de ağzı çok bozuk çocuğa da küfür ogretcekmis. Bunun gibi öyle çok detay var ki...

Back