• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynananın sağlık sorunu ve benim sorguladığım vicdanım

Kızlar merhaba. Eski konulardan bilenler bilir kaynana çok zor bi karakter. Hamileyim,doğuma 1.5 ay falan kaldı ve özellikle doğumdan sonra herşeye çok karisacagindan adım gibi eminim. Şimdiden yok artık yalnız kalamazsin yok bilmem ne diye yeterince darliyor. Allah biliyor özellikle çocuk doğduktan sonra bi şekilde benden uzak olsun diye çok geçirdim içimden. Gel gelelim 2 gün önce göğsünde sertlik farketmiş doktora gitmiş ve mamografi çekilmiş. Sonucunda kitle tespit edilmiş şimdi ne olduğu araştırılacak. Aynı şeyi bundan 2 yıl önce kardeşi yaşamıştı ve kanser teşhisi kondu tedavisi hala devam ediyor. Bu aşamada bildiğiniz vicdan sorgulaması yaşıyorum. Ağlayarak sadece bana anlattı,ben daha paşamı büyütmek istiyorum vs dedi ama gelin görün ki üzülebildim mi hayır. Sevindim mi ona da hayır. Eşime ve gorumceme durumu ne olduğu kesinleşince soyleyecekmis. Sanada soylemicektim ama soyliyim dedim diyo ki o da tuhaf geldi. Şimdi eşime soylediginde bilmiyor gibi saçma sapan rol yapmak zorunda kalcam. Zaten uzulemedigim için de ilk duyunca bi tepki vermek zor oldu. Üzülemediğim için kötü bir insan mıyım sorgulaması yaşıyorum ama birlikte yaşamak zorunda kaldığımız süreç itibariyle gerçekten çok bunalttı beni ve kafa yapilarimiz gram uymuyor. Sadece eşimden dolayı alttan alıyorum. Şu anda bile kötü bişey tespit edilirse eşim üzülecek tadımız kaçacak endişesi hissediyorum sadece ve sonra kendime kızıyorum. Bu normal gelmeyen ama aşamadığım duyguyla ne yapicam ben. Gerçekten gaddar,ruhsuz falan mı oldum 😞
Sizin üzülmemenize de bir anlam veremedim ne kadar şeyler olursa olsun o sizin sevdiğiniz insanı doğuran insan ayrıca hadi onu da geçtim normal bi insanmış gibi de olsa insan azcık üzülür artı kayınvalidenizi de anlamadım kendi çocuklarına söylemiyor hamile hamile size söylüyor o da bi saçma geldi

Niye ki? Ben iş yerinde 10 kişi üstüme gelse çatır çatır cevabını veririm. Ama özel hayatımda laf sokan birini niye çekeyim? Ömür boyu kendi evine geldiklerinde niye huzursuz otursun konu sahibi? Niye sürekli laf yetiştirmekten uğraşsın ki?
E çatır çatır versin işte cevabını buna birşey diyen yok zaten kim çeksin dedi. Laf yetiştirmek istemiyorsa temizliğe de çağırmaması lazım. Alınan hediyeye dahi laf söylüyor. Üzülsün kendini kaybetsin demiyorum azıcık içi sızlar insanın. hadi kadına üzülmüyor eşine üzülsün.

Olayların konudan sonrası da vardı. Son kuruslara rağmen şartları zorladım az cok ne olacağı iyice belli olunca ama olmadı. Hala daha kendi hariç hepimizin özellikle annemin yaptığı işin lafını ediyor. Dünyada temizlikten bir ben mi anliyorum anlamadım ki şeklinde sürekli konuşuyor. Bunlar sizce normal mi gerçekten? Bunları duyup duyup hala ay olsun sonucta kötü kadın değil diyebilmeli miyim? Bu kadar sorun bende mi gerçekten?
Kötü değil takıntılı. Size kötülük nedir anlatayım. Kötülük oğlunun düğün günü cebinde para olmadığını bilmesine rağmen gelininin akrabalarının taktığı altınları kaçırmaya çalışmaktır. Kötülük 2 maaş almasına rağmen her ay tek maaş asgari ücrete ev döndüren oğlundan para isteyip durmaktır. Kötülük evladı ağzını açıp az dert yanmaya kalksa hemmen hastalıklarını saymaktır. Kötülük evlatlarım beni yiyip bitircek sanıp onlar yapmadan ben yapayım diye saldırıya geçmektir. Bunu da en yük olmaktan imtina eden evladına yapmaktır. Kötülük evladını koca uğruna elinde çocukla evden atmaktır. Sonra vicdana gelip torunu büyütüp onu anasından kıskandığı için kayın aile evine bir an evvel postalamaya çalışmaktır. Siz kötü görmemişsiniz. Sizin kötü görmeden sırf annenizin yapmadıklarını yapıyor diye kaynananın her hareketinden mânâ çıkarmanız çok tehlikeli umarım elin oğlu/kızı gelip de sizin gibi düşünmez hakkınızda.

Bakmayacagim için demiyorum altını kalın kalın cizeyim önce ki burdan da farklı anlamlar çıkmasın tamamen yazdiginiza cevap vermek için yazıyorum daha geçen hafta yaşlanınca hasta olunca kim bakcak ki bana tabiki gelinim diye bir cümle çıktı kendisinin ağzından.
Bakmak zorunda da değilsiniz, o ayrı mevzu. Herkes kendi annesine bakmak zorunda, eşinize düşer zaten öyle bir şey olsa size düşmez.
Ama kanser oldu tadımız kaçacak cümleniz baya ofsayt, onu söyleyeyim.

Niye ki? Ben iş yerinde 10 kişi üstüme gelse çatır çatır cevabını veririm. Ama özel hayatımda laf sokan birini niye çekeyim? Ömür boyu kendi evine geldiklerinde niye huzursuz otursun konu sahibi? Niye sürekli laf yetiştirmekten uğraşsın ki?
Eski konusunu okuyup öyle yorum yapmanızı tavsiye ederim. Konu sahibi kayınvalidesini ihtiyacı olduğu için kendisi çağırıyor. Temizlikçiye para vermemek için kendisi ve eşi evini temizlemelerini istedi. Laf sokmalarından rahatsızsa çağırmayabilir. Ancak istiyor ki hem temizlik hastası kayınvalidesi kendisine hizmet etsin hem de ağzını açmasın. Muhtemelen okbli kv bir insan. Böyle birinden iş isteyip sonra laf ediyor diye şikayet etmek de enteresan

Üstelik annesi temizlik işlerini hiç sevmeyen bir insan olmasına ve temizlik yapmayı istememesine rağmen onu da emrivakiyle temizliğe çağırdı. O da çok isteksiz diye laf söyledi

E çatır çatır versin işte cevabını buna birşey diyen yok zaten kim çeksin dedi. Laf yetiştirmek istemiyorsa temizliğe de çağırmaması lazım. Alınan hediyeye dahi laf söylüyor. Üzülsün kendini kaybetsin demiyorum azıcık içi sızlar insanın. hadi kadına üzülmüyor eşine üzülsün.
Orası doğru eşinin üzülmesine uzulebilir. Ama

Alenen gel evimizi temizle diye yardım hiç istemedik. Zaten son anda kadın tutacak gibi de olduk kiyametleri kopardı onlar düzgün yapmıyor ben yapicam benim kontrolumde olcak diye. Hediye konusunda da yanlış anlamissiniz. Ben kimseye hediye aldı diye laf etmedim. Bize hiç bişey bırakmadı . Eşim bile bunla alakalı ablasıyla kavga etti. Yani en azından o konuda haksız çıkmadım çünkü hiç fikrimi bilmeden eşim bile aynı kafaya girdi.
Bacım şöyle bi göz gezdirdim yorumlara valla ben senden tarafım benim huzurum bozulacaksa en iyisi araya mesafe koymak. Kadın hasta olabilir ama bir kızı var oda ilgilenebilir ayrıca hamile gelinine bunu soylemek ne alaka kizin ile paylas gelin durumuna uzulcek kendi kizin sevincek degil ya daha da destek olur kizi daha yakinlar sonucta. Valla sen git esine anlat sen kendinle mi esinle mi dogacak bebeginle mi kaynananla mi uğraşacaksın sen aileni kurdun.

Eski konusunu okuyup öyle yorum yapmanızı tavsiye ederim. Konu sahibi kayınvalidesini ihtiyacı olduğu için kendisi çağırıyor. Temizlikçiye para vermemek için kendisi ve eşi evini temizlemelerini istedi. Laf sokmalarından rahatsızsa çağırmayabilir. Ancak istiyor ki hem temizlik hastası kayınvalidesi kendisine hizmet etsin hem de ağzını açmasın. Muhtemelen okbli bir insan. Ondan laf söylememesini bekliyorsa çağırmayabilir.

Üstelik annesi temizlik işlerini hiç sevmeyen bir insan olmasına ve temizlik yapmayı istememesine rağmen onu da emrivakiyle temizliğe çağırdı. O da çok isteksiz diye laf söyledi
Dur okuyayım.

Kendi evlatlarına kıyamıyor ama evladının çocuğunu taşıyan hamile insan uzulurmu aklından bile geçmiyor.. vallahi insanları anlamıyorum ben artık..
Kendi evlatları kadar üzülmeyeceğini bildiği için biriyle paylaşmak istemiş olabilir.
Nitekim konu sahibi üzülmemiş, kendi düzeni, ev huzuru bozulacak diye endişe etmiş sadece.

Kötü değil takıntılı. Size kötülük nedir anlatayım. Kötülük oğlunun düğün günü cebinde para olmadığını bilmesine rağmen gelininin akrabalarının taktığı altınları kaçırmaya çalışmaktır. Kötülük 2 maaş almasına rağmen her ay tek maaş asgari ücrete ev döndüren oğlundan para isteyip durmaktır. Kötülük evladı ağzını açıp az dert yanmaya kalksa hemmen hastalıklarını saymaktır. Kötülük evlatlarım beni yiyip bitircek sanıp onlar yapmadan ben yapayım diye saldırıya geçmektir. Bunu da en yük olmaktan imtina eden evladına yapmaktır. Kötülük evladını koca uğruna elinde çocukla evden atmaktır. Sonra vicdana gelip torunu büyütüp onu anasından kıskandığı için kayın aile evine bir an evvel postalamaya çalışmaktır. Siz kötü görmemişsiniz. Sizin kötü görmeden sırf annenizin yapmadıklarını yapıyor diye kaynananın her hareketinden mânâ çıkarmanız çok tehlikeli umarım elin oğlu/kızı gelip de sizin gibi düşünmez hakkınızda.
Ben zaten kadına kötü demiyorum sizler onu kötü olarak gördüğümü yorumladiniz. Olay gerçekten çok çok başka. Olay tamamen kadının insanı boğan bir tip olmasi ve sonucunda benim ondan aşırı soğumuş olmam. Daha az önce eşim bile anne sen bi susmak nedir bilmez misin herşeyin içindesin diye bir cümle kurdu. Ne kadar yakınınızda olsa yaptığınız herşeyi eleştiren, herkes onun dogrulariyla yaşasın isteyen biriyle ne kadar sevgi dolu bir iletişim sürebilirsiniz ozelinizde?

Olayların konudan sonrası da vardı. Son kuruslara rağmen şartları zorladım az cok ne olacağı iyice belli olunca ama olmadı. Hala daha kendi hariç hepimizin özellikle annemin yaptığı işin lafını ediyor. Dünyada temizlikten bir ben mi anliyorum anlamadım ki şeklinde sürekli konuşuyor. Bunlar sizce normal mi gerçekten? Bunları duyup duyup hala ay olsun sonucta kötü kadın değil diyebilmeli miyim? Bu kadar sorun bende mi gerçekten?
Yine de kv 'yi temizliğe çağırmak mantıklı değil, keşke anneniz tek gelseymiş daha az bilenirdiniz bu kadar kin , kavga oluşmazdı, şuanda hamileyim kv lerden tek bişey istemiyorum ailem yanımda değil bazen çorabımı giyecek mecalim olmuyor evde sürünüyorum ama yine de bana şunu yapın demiyorum zaten onlar da can atmıyor bana yardım etmeye , çok şükür yardımcı alabiliyorum hatta 2 kadın çağırdım haftaya gelecekler temizliğe, sizin imkanınız yokmuş insanlık hali bu ama sadece anneniz gelmeliydi, kv ve anne aynı ortamda olmuyor hele konu gelin damat evi ise, kv nin durumu hakkında üzülmemeniz ( öyle olduğunu belirttiniz ) tamamen sizin düşünceleriniz ile ilgili..

Ya bir de tutturmuşlar eşine anlat diye. Bunu söylemek bence konu sahibine düşmez. Kadın biraz kararsız, doğru tepkiler veremeyeceği bir dönemde belli ki tutup çok da yakın olmadığı hamile gelinine anlatmasından belli. Ama şimdi söyleme deneni gidip görümceye eşine falan yetiştirirse işte o zaman kaynanasıyla arası bozulabilir. Ben olsam kaynanaya bırakırdım söyleme işini. Olaya müdahil olmamak en iyisi.

Aynen konu sahibinin kayınvalidesini tanımlayacak kelime: takıntılı. Kvsi benim anneme çok benziyor. Belki de o yüzden bu kadar tepki veriyorum. Benim annem de temizlik konusunda takıntılı, mükemmeliyetçi ve kontrolcu bir insan. Evime gelince hep bir kusur bulur. Evime ilk yerleşeceğim zaman temizlikçinin yaptığı temizliği beğenmeyip bana bunu mu buldun diye saydırmıştı. Sonra benden habersiz gelip evi kendi temizlemişti.

Ama kötü bir insan kesinlikle değil. Bu huyunu bildiğim için ondan ya bir şey istemiyorum eğer çok mecbur kaldıysam ve istediysem de alttan alıyorum. Yapacak başka bir şey yok. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor maalesef

Son düzenleme:
O zaman kayınvalideye yaptırmasaydınız temizlik. Kadını hem kullanıyorsunuz hem beğenmiyorsunuz. Yardım istemeseydiniz böyle bir sorunla karşılaşmazdınız

Ayrıca sorun sadece bu değil ki. Bu insanlar bebeğinize hediyeler aldığında da sanki kötü bir şey yapmışlar gibi şikayet ediyodunuz
Ne şanslı gelinler var ,vay be..Temizlik falan yapıyor kv leri ve hiiicccc mecbur değilken.Burdan konu sahibine sesleniyorum; siz evinizin temizliğini kv nin yapmasına izin verirseniz kv ile aranızda mesafe falan olmazzz,, kadını hem kullanıp hem de size karişmamasini bekleyemezsiniz. Başka bir çözüm mutlaka bulunurdu temizlik konuysa. Kadın hem size karismayacak ,hem istemeden hastaligi ile oğlunu üzecek diye siz kaygilanacaksiniz, hem temizliğinizi yapmasına izin vereceksiniz ..çok tuhaf davranışlar ve bakış açıları.Terapi alın mutlaka.

Yine de kv 'yi temizliğe çağırmak mantıklı değil, keşke anneniz tek gelseymiş daha az bilenirdiniz bu kadar kin , kavga oluşmazdı, şuanda hamileyim kv lerden tek bişey istemiyorum ailem yanımda değil bazen çorabımı giyecek mecalim olmuyor evde sürünüyorum ama yine de bana şunu yapın demiyorum zaten onlar da can atmıyor bana yardım etmeye , çok şükür yardımcı alabiliyorum hatta 2 kadın çağırdım haftaya gelecekler temizliğe, sizin imkanınız yokmuş insanlık hali bu ama sadece anneniz gelmeliydi, kv ve anne aynı ortamda olmuyor hele konu gelin damat evi ise, kv nin durumu hakkında üzülmemeniz ( öyle olduğunu belirttiniz ) tamamen sizin düşünceleriniz ile ilgili..
Onu da denedim. Bebeğe oda almıştık marangoz geldi kurdu ve temizliğini sadece annemle yaptık. Ertesi gün mobilyayı gorcem diyerek geldi. Tüm dolap içleri çekmeceler yine parmaklandi ve yine elestirildik.

Ben zaten kadına kötü demiyorum sizler onu kötü olarak gördüğümü yorumladiniz. Olay gerçekten çok çok başka. Olay tamamen kadının insanı boğan bir tip olmasi ve sonucunda benim ondan aşırı soğumuş olmam. Daha az önce eşim bile anne sen bi susmak nedir bilmez misin herşeyin içindesin diye bir cümle kurdu. Ne kadar yakınınızda olsa yaptığınız herşeyi eleştiren, herkes onun dogrulariyla yaşasın isteyen biriyle ne kadar sevgi dolu bir iletişim sürebilirsiniz ozelinizde?
Ben o bahsettiğim kötüye kek yapıyorum şu an, siz takıntılı biraz da kibirli, ama evlatları için canını verebilecek klasik anadolu anasının yanında nefes alamaz hale gelebilirsiniz sizin sorununuz ama kadın kötü değil ve siz ona hemen önceki mesajınızda zaten kötü dediniz. 2 dk oldu bari bunun arkasında durun.

Kayınvalideniz zor biri olabilir ama sizde gayet pasif davrandınız bu zamana kadar ve bir şekilde onun üzerinden de işlerinizi yürüttünüz.
Tutarlı bir tavır içinde değildiniz.
Kanser olma ihtimaline karşın da,esim üzülecek eve yansıyacak gibi şeyler düşünmeniz çirkin kibar tabiriyle.
Bu kadar olumsuz duygular beslediğiniz kadının evinde kalmasaydıniz ne olursa olsun, evinizi bile ona temizlettiniz, hadi diyelim beraber yaşarken illallah ettiniz, en son yine etinden sütünden faydalandiniz.

İnşallah kötü gelmez sonuçları, huzurunuz da kaçmamış olur.

Ben o bahsettiğim kötüye kek yapıyorum şu an, siz takıntılı biraz da kibirli, ama evlatları için canını verebilecek klasik anadolu anasının yanında nefes alamaz hale gelebilirsiniz sizin sorununuz ama kadın kötü değil ve siz ona hemen önceki mesajınızda zaten kötü dediniz. 2 dk oldu bari bunun arkasında durun.
Sizler kadını kötü gördüğümü vurguladiginiz için ben kötü kelimesini kullandım kendi düşüncem olarak yazmadım orda. Ben tüm çevreme anlatırken bile kadın için kötü değil ama çok tuhaf diyorum hep. Kötü olması için gereken şartlar çok farklı onun bilincindeyim zaten.

Siz söledikleriyle çok çakışan birisiniz az önce böyle böyle yapıyor hala kötü değilmi demeliyim sorun bende mi dediniz şimdide ben kötü demiyorum demişsiniz ve ben az önce ilk yorumu yaparken öteki konularınızı bilmiyordum ama az baktım ki cidden sorun sizde profesyonel yardım almalısınız bazı şeyleri abartma huyunuz var kaynananız kötü değil kötü olan sizin kafanızdaki düşünceler

Sizler kadını kötü gördüğümü vurguladiginiz için ben kötü kelimesini kullandım kendi düşüncem olarak yazmadım orda. Ben tüm çevreme anlatırken bile kadın için kötü değil ama çok tuhaf diyorum hep. Kötü olması için gereken şartlar çok farklı onun bilincindeyim zaten.
Kadını kötü gördüğünüzü vurgulamadım, ne yapsa yaranamadığını söyledim. Kaldı ki kötü görüyorsunuz, boşuna dil dökmeyin içinizdekini içerde tutamıyorsunuz yani. I ıh yenmiyor.

Back