Kaynanamın yaptıklarını düşündükçe delireceğimm :((

burcu_bjk

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Mart 2009
43
4
39
günaydın kızlar...

kızlar benim acilen sakinleşmem lazım ama günlerdir başaramıyorum :KK50:
ben 2 senelik evliyim vede sorunum kaynanam
bu nasıl kapris bu nasıl bi bencillik anlayamıyorum
biz başka semtlerde oturduğumuz halde sürekli gelinsin gidilsin isterdi
bende bunu bizi özlüyo ondan yapıyo diyip her isteğine eyvallah dedim
yaa bir sürü laf soktu bu zamana kadar hep duymamazlıktan geldim
içinde kötülük yok dedim hep kendi kendime ama ben böyle bi insan olduğunu çok geç anladım
yuvamı dağıtıyodu kadın resmen kaprisleriyle :KK14:
neden ? çünkü 3 ay kadar önce onların tarafından bi düğüne değilde kendi yiğenimin nişanına gittim diye
tabii eşimde beni yanlız bırakmadı diye
kadın tabii tek bi istediği olmadı yaa resmen savaş ilan etti beni bezdirip kaçırmak için
ben nasıl gözlerimi kapamışım böyle kendime kızıyorum :KK19:
benim ailemi unutmam gerektiğinden tutunda, eşimin küçük kardeşinin düğününü bizim yapmamız gerektiğine kadar gitti
çünkü ben onların ailesine geçmişim kendi ailemi unutmalıymışım
çünkü onlar bizim düğünümüzü yapmışlar da bizimde kardeşin düğününü yapmamız görevimizmiş
yok çocuğu bize vericekmiş artık bakamıyomuş ben bakıcakmışım
inanın kızlar düğünde biz yapıcaz dediği herşeyin ödemesi benim altınlarımın bozulmasıyla yapıldı düğünden önceki taksitleride eşim kendi maaşıyla karşılamıştı zaten
yaa düşünün o ara en ucuz kına gecesinde giyilen bindallı 80 liraydıda kına gelip çattığı halde yapılmadı bi arkadaşımınkini ödünç almıştım ben
yaa hadi tek kaynanam olsa oda iyi kayınpederimde ikinci bi kaynana benim başımda öyleki sen erkek adamsın
ne işin var mutfak dolaplarının içinde evlendikten sonra gelip mutfak dolaplarımı karıştırıp bunları neden böyle koydun hiç olmuşmu diyen insan
kaynanamı düşünün artık
tüm bunlara rağmen bu zamana kadar kalp kıracak bişey yapmadım ne dedilerse itirazsız kabul ettim canımı sıkan onca şey yaptıkları halde
bigüne bigün surat dahi asmadım ben onlara...eşime hiçbi yaptıklarını yansıtmadım
işte bu yiğenimin nişan mevzusundan sonra kadın iyice abarttı herşeyi artık hergün arar bizim adımıza iş çıkışları ve hafta sonlarıda dahil planlar yapmaya başladı
ve bunları yaparken kendinide melek gibi göstermek için sürekli topu yaa küçük oğluna yada eşine atar
yavaş yavaş farkettim ben herşeyi tabi
en son küçük oğlan sizde iftar yemeği yicem diye tutturdu iş çıkışı al dedi
alıp gittim eve ve mevzu patlak verdi boşuna dememişler çocuktan al haberi diye ezan saatini beklerken
eşim çocuk sıkılmasın diye sen bizdemi iftar yemeği yemek istedin bakıyım felan diye öylesine konuşuyo onunla
çocuk hayır ben istemedim annem zorla yolladı dedi
ee biz son 3 aydır eşimle tartışıyoruz zaten...çocuğu annesine bırakıp geldikten sonra tartışma çıktı işte siz benle dalgamı geçiyosunuz
sen çocuk istemiş diyosun, o annem zorla yolladı diyo ne yapmaya çalışıyosun felan bende annesine sormasını söyledim tabii
bu tartışma uzadı gitti sinirle bana ben seni mutlu edemiyorum boşanalım bile dedi bana
ertesi gün pişman olup özür diledi sinir anında söyledim dedi ama
bu öyle amanda pişman olmuş hadi unuttum gitti dicek bişey değil
4-5 gün boyunca konuşmadık biz en sonunda baktım olacak gibi değil sen bana böyle bişey söyledin
ve ben sana artık bu konuda güvenemem ailemi çağırıyorum kim ne yapmış onlarda bilsinler
neyse ertesi gün çağırdım bizimkiler kaynanamlarıda alıp gelmişler
daha ne olduğunu sormadan kaynanam açtı ağzını yumdu gözünü
kendisi kaynanasını memlekette bırakıp buralara gelmiş insan
bize siz uzakta oturuyosunuz diyo yaa minibüsle 15 dk yol var aramızda
biz sizi düğüne derneğe çağırıyosunuz gelmiyosunuz diyo bizi köpek yerine koymuyosunuz diyo
ne saygısızlığım kaldı ne imansızlığım din bilmezliğim
halaa şoktayım kadının yaptıklarına daha neler neler ama çıldırmış gibiydi resmen
sonuçta arayı bulmaya değil daha çok sorun çıkarmaya geldiklerini eşimde anladı
neyse bunlar gittikten sonra
eşim artık ben ailemin diğer yüzünü gördüm bugün, sana bir daha bu şekilde davranamazlar izin vermem
herkes kendi derdinde, bende bundan sonra evim dışında yok o küsmüş, yok bu darılmış umursamam, kimin ne hali varsa görsün gibi bir sürü laf etti
haa güvendimmi hayır ama kaynanam o gün bizim boşanmamız taraftarı olduğunu gösterdiği için (çünkü durmadan boşanıcaksanız boşanın lafını etti durdu)
onun istediği olmasın ve evliliğim bitmesin diye eşime bi şans daha verdim görücem nasıl olucak bundan sonra
aynı gün akşam eve dönerken kaynanam benim anneme biz onların büyüğüyüz biz ne dersek yapmak zorundalar felan diye konuşmuş
olayların buralara kadar gelmesini asla istemezdim o yüzden bu zamana kadar herşeylerine göz yumdum
şuan yüzlerini dahi görmek istemiyorum ama el mahkum bütün hayat boyunca bu insanlarla sık sık olmasa bile eşimin hatrına karşı karşıya kalıcam
hala ne onlar aramış durumda ne de ben, aramayıda düşünmüyorum ama ben böyle davrandığım için beni aramıyo demezki
sorun yine bana patlıcak ve vay efendim beni hiç aramıyo olacak bi süre daha beklersem
ama bu olanlardan sonra daha fazla kaynanamın kaprisini çekemicem
ooff kafam karman çorman
ben kaynanamların o kadar isteklerine yaptıklarına karşılık fazla bişey beklemedim onlardan
eşimde bende çalışıyorum haftanın altı günü tam zamanlı olarak
yeni ev almışız krediler etrafa borçlar bilmem ne zaten maddi sıkıntımız çok
yaa biraz düşünceli olsalardıda bi süre en azından sağa sola olan borçlarımız hafifleyene kadar sorun çıkarmasalardı
bizim sorunumuz kendimize yetiyo zaten bide böyle saçma sapan şeyler kocaman sorunlarmış sanki hiçbi dediği yapılmıyomuş gibi yansıtılıyo
ona canım çok sıkılıyo
yaa sen bunları sorun ediceğine bi gün sordunuzmu sizin paranız yetiyomu ne yapıyosunuz diye harçlığınız varmı diye
ben zaten alacak değilim senden ama bak bizi düşünüyo sıkıntımızın farkında derdim en azından
hadi onu yapmıyosun her ay başka bişey yok halı beğendim onu alıcam
küçük kardeşin ayakkabısı kıyafeti yine bizde zaten bu zamana kadar geçen her bayramda tam takır giydiririz zaten her ayda yeni bişey yeni oyuncaklar
aaah yarabbim bu nasıl bi nankörlüktür, nasıl bi bencilliktir yaaa düşündükçe içim acıyo öyle doluyumki :KK14:

Şu anne babaların çocukları eşek kadar olsa bile onları yönetme isteği beni çileden çıkarıyor.Gül gibi geçinip gitmek varken ne batıyor bunlara anlamıyorum ki.Bence koy tavrını.Sınırları aşmaya kalkmasın ama saygısızlıkta yapma.Herkes kendine yapar.Oda anca konuştuğu ile kalır.

Şu anne babaların çocukları eşek kadar olsa bile onları yönetme isteği beni çileden çıkarıyor.Gül gibi geçinip gitmek varken ne batıyor bunlara anlamıyorum ki.Bence koy tavrını.Sınırları aşmaya kalkmasın ama saygısızlıkta yapma.Herkes kendine yapar.Oda anca konuştuğu ile kalır.

teşekkür ederim canım öncelikle bu kadar uzun bi yazıyı okuduğun için
ben o kadar doluyumki anlatamam... bu zamana kadar onları böyle alıştırdığım ben üstüme ondan bukadar fazla geliyolar zaten
her yaptıkları kabul edilebilir diye düşünüyolar sanırım en son olan olaylardan sonra
eşimde dedi bana artık yok öyle her istedikleri olacak diye bişey
o konuda içim rahat ama kaynanam millete beni rezil edicek onu adım gibi biliyorum
olayları abartma ve sorunu hep karşıda bulma huyu çok fazla

Siz bundan sonraki hayatınıza odaklanın.
Eşinizin size destek olacağını düşünüyorum.

3 aydır yine de benim yanımdaydı ama kaynanamın yaptıkları konu olunca sinirlenmiyoda değildi
ama son olan olaylardan sonra benim ailem benim sorunumu konuşacakları yerde kendi içinde kalanları döktüler ortalara diye konuştu
şimdilik herşey süt liman inşallah bidaha olmaz böyle şeyler :KK14:

eşinizle aranıza girmelerine izin vermeyin.
kapınızı kapatın ve evinizde oturun ence, hiç de gitmeyin sizin boşanmanızı isteyen insanlara.
bi de küçük çocuğu sizin için mi doğurmuşlar neden siz karşılıyorsunuz annesi var babası var.
haftanın 6 günü onun için mi çalışıyorsunuz?
bu sorunu da eşinizi borca sokarak aşmanız lazım.
bizim paramız yok mesajını versin onlara.
öncelikli olarak evinizin ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayın.
elde avuçta kalmayınca veremezsiniz zaten.
eşiniz ilk sorunda boşanma lafı etmesi ise hiç hoş değil.
umarım tekrarlanmaz ama temkinli davranın.

Bu kadar üzmeyin kendiniz.
Siz bu olaylar ayyuka çıkmadan da, arkanızdan konuşulduğunu tahmin etmişsinizdir
en azından bu konularda güveniniz yok.
Anlatacağı kişiler ister inansınlari isterlerse de inanmasınlar.
Siz ve eşiniz gerçeklerin farkındaysa geçmişin pek de önemi yok.
Eşiniz yanınızdaykaen inanın onlarda anlıyacak ve bir daha cesaret edemeyeceklerdir.
Ama siz de çok büyük sorunlar dışında kendi aileniz ve diğer tarafı yüz göz etmeyin.

eşinizle aranıza girmelerine izin vermeyin.
kapınızı kapatın ve evinizde oturun ence, hiç de gitmeyin sizin boşanmanızı isteyen insanlara.
bi de küçük çocuğu sizin için mi doğurmuşlar neden siz karşılıyorsunuz annesi var babası var.
haftanın 6 günü onun için mi çalışıyorsunuz?
bu sorunu da eşinizi borca sokarak aşmanız lazım.
bizim paramız yok mesajını versin onlara.
öncelikli olarak evinizin ve kendinizin ihtiyaçlarını karşılayın.
elde avuçta kalmayınca veremezsiniz zaten.
eşiniz ilk sorunda boşanma lafı etmesi ise hiç hoş değil.
umarım tekrarlanmaz ama temkinli davranın.

bizim borcumuz çok fazla zaten canım ev kredisi aldık peşinat yetmedi ufak tefef sağdan soldan borçta aldık
bu haldeyken bile habire isteniyo bizden çoğu şey
küçük kardeş içinse ben yapmak zorundayım gibi bi hava var onlarda
ama onuda konuştum eşimle bana hiç bişey yapılmadı sadece etrafa yapıldı gibi gösterildi
bizi bile ayakta uyuttular çoğu zaman diye
eşimde şuan her söylediğimi doğruluyo kabul ediyo haklısın diyo ama
ben yinede şimdilik pek umutlanmıyorum tabii
çünkü kaynanam bununla kalmıcak biliyorum şimdi sesleri çıkmıyo ama
kendini bi toplasın acısını çıkartmaya çalışacak tabii
o zaman neler yaşarız eşimle bilemiyorum :KK50:

Siz bu olaylar ayyuka çıkmadan da, arkanızdan konuşulduğunu tahmin etmişsinizdir
Eşiniz yanınızdaykaen inanın onlarda anlıyacak ve bir daha cesaret edemeyeceklerdir.
Ama siz de çok büyük sorunlar dışında kendi aileniz ve diğer tarafı yüz göz etmeyin.

eşimde aynen böyle söylüyor bidaha yapamıcaklar cesaret edemiyolar diye
aileler konusunda evet haklısın
benim kendi ailem halimi gördüğü halde orta yolu bulmaya çalıştılar ogün ılımlılardı ama
eşimin ailesi o şekilde davranınca anladım bende neyin ne olduğunu pişman olmuştum ama
bi yandanda iyi oldu diyorum eşimde gördü çünkü kendi ailesinin ne şekilde yaklaştığını bizim evliliğimize
ama bidahamı ?? asla
yedi kat yabancı olsa onların ogün yaptığını yapmazdı :KK14:

eşimde aynen böyle söylüyor bidaha yapamıcaklar cesaret edemezler diye...
aileler konusunda evet haklısın
benim kendi ailem halimi gördüğü halde orta yolu bulmaya çalıştılar ogün ılımlılardı ama
eşimin ailesi o şekilde davranınca anladım bende neyin ne olduğunu pişman olmuştum ama
bi yandanda iyi oldu diyorum eşimde gördü çünkü kendi ailesinin ne şekilde yaklaştığını bizim evliliğimize
ama bidahamı ?? asla
yedi kat yabancı olsa onların ogün yaptığını yapmazdı :KK14:

herzaman söylüyorum bu evlatlar bekarken değerli olmaz kız bulda evlen başımdan gidin diye bakılır evlenince ne oluyosa kıymete biner bu nedir ya kimse kimseyi yönetmesin efendim burda kaynanalara değil iş eşlere düşüyor hemde çok büyük bir iş evlenen erkek artık başka bir aile kurduğunun farkına varıp ona göre hareket etmeli tabiki anneye babaya saygısızlık edilmemeli ama mesafeyide bilmeli benim eşimde anne kuzusu nasıl kafalarına sokucaz artık ailelerinin biz olduğumuzu bilmiyorum. akşam dedimki şimdi sen araba alıcaksın baban bana danışmadan neden aldınız diye sana kızmasın dedim kimse kusura bakmasın dedi arabayı alacak olan benim onları ilgilendirmez dedi bakalım sözünde duracakmı benim kaynanamda tam bi cadoloz malın teki afedersin ama tatile onların yanına gidicez denize bana diyoki sanki ben bilmiyorum gellirken pantolon filan getirme burda abes kaçar rahat bişeyler getir diyo sanki ilk defa tatil yeri,ne gidiyorum bende sen oralarını merak etme ben işimi bilirim dedim salak kadın ya gezmediğim yer kalmadı kalmış bana tatilde ne giymem gerekitiğini söylüyo bigünde mutfağıma girmiş bu kap gacak çok fazla annenlere yolla kalabalık dedi halılarında fazla yolla dedi ona ne ki ister yollar ister çöpe atarım işte böyle ağzımı bozucamda banlarlar beni :)

herzaman söylüyorum bu evlatlar bekarken değerli olmaz kız bulda evlen başımdan gidin diye bakılır evlenince ne oluyosa kıymete biner bu nedir ya kimse kimseyi yönetmesin efendim burda kaynanalara değil iş eşlere düşüyor hemde çok büyük bir iş evlenen erkek artık başka bir aile kurduğunun farkına varıp ona göre hareket etmeli tabiki anneye babaya saygısızlık edilmemeli ama mesafeyide bilmeli benim eşimde anne kuzusu nasıl kafalarına sokucaz artık ailelerinin biz olduğumuzu bilmiyorum. akşam dedimki şimdi sen araba alıcaksın baban bana danışmadan neden aldınız diye sana kızmasın dedim kimse kusura bakmasın dedi arabayı alacak olan benim onları ilgilendirmez dedi bakalım sözünde duracakmı benim kaynanamda tam bi cadoloz malın teki afedersin ama tatile onların yanına gidicez denize bana diyoki sanki ben bilmiyorum gellirken pantolon filan getirme burda abes kaçar rahat bişeyler getir diyo sanki ilk defa tatil yeri,ne gidiyorum bende sen oralarını merak etme ben işimi bilirim dedim salak kadın ya gezmediğim yer kalmadı kalmış bana tatilde ne giymem gerekitiğini söylüyo bigünde mutfağıma girmiş bu kap gacak çok fazla annenlere yolla kalabalık dedi halılarında fazla yolla dedi ona ne ki ister yollar ister çöpe atarım işte böyle ağzımı bozucamda banlarlar beni :)

aaah canım yaa valla artık sinirlerim o kadar bozukki gülsem mi ağlasammı bilemiyorum
hani farkındayım oğlan evlendirince kadınların içine bi canavar kaçıyo nedense ee be kadın sende bu yollardan geçtin zamanında
bizimki kendi kaynanasını bırakmış memlekette istanbullara gelmiş şimdi bana 15 dakikalık yola siz çok uzağa taşındınız diyo
bizim yanında oturmamızı istiyodu koloni halinde yaşamamız gerekiyomuş
benim eşimde farkında değildi.. 3 aydır sürekli söylenen kelime sen ailenin kim olduğunun farkına varamamışsın diyodum
şimdi pişman pişman gelmiş bana diyoki ben hayatımı sana endekslemem gerekirmiş Allah korusun öyle bişey yaparda ben boşanma lafını ettim diye
benden boşansaydın ben bu aileyle ortada kalırdım felan dedi
inşallah sözlerini unutmaz çünkü annesi bu zamana kadar iki ağlayıp dram yaptımı dengeler değişiyodu
seninkide inşallah unutmaz canım herkesin hesabı kitabı kendine kaynananlar bişey alcakları zaman size danışıyyomuki
ooof bizimkilerde aynı yaa :KK50:

canım hiç kendini üzme. bu oalyın bir iyi tarafı eşinin bunları görmüş olması. anlamış olması yani. bence eşine güvenebilirsin. zaman içersinde herşey yerine oturacaktır. yalnız senin istisnasız şaşmaman gereken şey mesafeyi korumak olsun. unutma ki onlar senin yuvanı yıkmak istediler rabbim buna fırsat vermedi. inşallah vermez de. eşinle konuş. dırdırcı ve ısrarcı bir tutum sergileme. kendiliğinden anladığı şeyleri birde sen başına kalkma o zaman savunmaya geçebilir... bir çok erkek ailesinin hatasını afedersin eşek gibi bildiği hale gene karısına itiraf etmez. eşini bu yönden takdir etmelisin. rabbim yardımcın olsun. koy mesafeni olsun bitsin. haklı olduğun durumlarda ses çıkarmamazlık etme. tepene binerler. söyle lafını canım ya sende kalacağına onlarda kalsın

canım hiç kendini üzme. bu oalyın bir iyi tarafı eşinin bunları görmüş olması. anlamış olması yani. bence eşine güvenebilirsin. zaman içersinde herşey yerine oturacaktır. yalnız senin istisnasız şaşmaman gereken şey mesafeyi korumak olsun. unutma ki onlar senin yuvanı yıkmak istediler rabbim buna fırsat vermedi. inşallah vermez de. eşinle konuş. dırdırcı ve ısrarcı bir tutum sergileme. kendiliğinden anladığı şeyleri birde sen başına kalkma o zaman savunmaya geçebilir... bir çok erkek ailesinin hatasını afedersin eşek gibi bildiği hale gene karısına itiraf etmez. eşini bu yönden takdir etmelisin. rabbim yardımcın olsun. koy mesafeni olsun bitsin. haklı olduğun durumlarda ses çıkarmamazlık etme. tepene binerler. söyle lafını canım ya sende kalacağına onlarda kalsın

sağol canım benim hatam zaten bu zamana kadar ses çıkarmamam zaten biliyorum
sadece zoruma gidiyo nasıl bu kadar yaptıklarımdan sonra bu derece tahammülsüzler :KK43:(
bu zamana kadar hep bekledim bizi bize bırakmalarını ama olmadı ben içime attığımla kaldım
artık dediğin gibi yapmaya çalışıcam inşallah başarırım :KK59:

X