Kusura bakmayın ama ne gereksiz yorumlar yapıyosunuz.. Hani sırf konuşmak için konuşan gereksiz insanlar vardırya siz o grubun içindesiniz. Okuduğunu anlamadan tek derdi ''Huu millet bakın bende burdayım'' demek için sadece varlığını belli etmek için yazmışsınız işte.. Ne diyeyimki size Allah sizi bildiği gibi yapsın... Sağlıcakla :))
evet canım çok çok haklısın,ben de burdayım diye yazıyorum,,çok gereksiz bir insanım.napalım her insan da gerekli olacak diye bir kanun yok
dileklerin için de teşekkür ederim,bilmukabele
Bütün kayınvalideler aynı değil, anlatılan kayınvalideleri kendiniz veya anneniz olarak karşılaştırdığınız için empati yapamıyorsunuz, henüz çok gencim, kaynana yerine koyamıyorum kendimi ancak kayınvalidemden memnun olduğum, annem de iyi bir kayınvalide olduğu halde görüyorum kör değilim, basbayağı sırf gelinin kötülüğü için çalışan kötü kayınvalideler mevcut. Yahut kötülüğünden değil de cahilliğinden bunaltanlar.
Biraz anlayışlı olmaya çalışın lütfen. Yazılan bazı mesajlar bazen eyvah ilerideki kaynana adayları geldi dedirtiyor.
evet canım çok çok haklısın,ben de burdayım diye yazıyorum,,çok gereksiz bir insanım.napalım her insan da gerekli olacak diye bir kanun yok
dileklerin için de teşekkür ederim,bilmukabele
Aslında konu sahibi dışındakilere yorum yapmayı doğru bulmuyorum ve adetim değildir fakat şimdi yapmak istiyorum...
Kayınvalideden çeken gelinlerin yazdıkları konularda sizin daima kayınvalideden taraf bir tutum içinde olduğunuzu görüyorum. Olay bariz kayınvalide haksız durumuysa hiç sesinizi çıkartmıyor, gelinin haksız görünebileceği en ufak bir açığı aramaya çalışıyorsunuz. Tüm olaylarda gelinler her zaman haklı olmayacağı gibi kayınvalideler de her zaman haklı değildir. Tavsiyem olaylara daha geniş perspektiften bakmanız daha tarafsız yorumlar yapmanıza yardımcı olur
ayyy kızlar şaka gibi
komşum geldi kaynanasından dertliymiş
halbuki bilse ne kadar yanlış ve gereksiz birine dert yanıyor
neyse derdini dinledim,o senin sevgili kocişinin annesidir,saygıda kusur etme dedim gönderdim
ayyy kızlar şaka gibi
komşum geldi kaynanasından dertliymiş
halbuki bilse ne kadar yanlış ve gereksiz birine dert yanıyor
neyse derdini dinledim,o senin sevgili kocişinin annesidir,saygıda kusur etme dedim gönderdim
Gercekten cadi kaynanalar mevcut bazen de okudugum yazilarda k.v hakli buluyorum. Tarafsiz cevap yazmak en iyisi.. Biz gelin-kv iliskisini gelinin yazdiklarindan anliyoruz ona göre yorum yaziyoruz... Egem arkadasimiz da iyi bir k.v olmak istedigini yazmis... Gereksiz oldugunu düsünmesini yazmak biraz sert olmamis mi ? fikrini beyan etmis...Kimse konu sahibini tanimiyor aralarinda bir husümette yok. K.v ve gelin arasindaki sorunlarin olmasini cogunu iletisime bagliyorum... Bir sekilde yanlis anliyorlar ya da yanlis anlasiliyorlar...Akli basinda oglunu seven bir k.v hic bir zaman oglunun mutsuzlugunu huzurunu bozmak istemez... Herkes gördügünü isler, arada cok kültür farki, cag farki olabilir ... En iyi cözüm karsidakini oldugu gibi kabul edip, üstüne gitmeden sorunlari halletmekte gecer....
yaşamayan anlayamaz çünkü ben kendimden biliyorum. benim kaynanam beni hiç sevmedi ben hamile kaldım kadın kıskançlıktan deliye döndü oğlunu kaybedeceğini düşündü herhalde.ben sezeryanla doğum yaptım daha hastanede başladı çocuğu benden kıskanıyordu.durmadan beni kötülerdi oğluna ben kapıların arkasından dinlerdim bide ona yüz verme onun deiklerini yapma ben nedersem onu yap diye öğütlerdi hergün ağlatırdı beni tabi oğlundan yüz bulmasa yapamazdı.bana hiç yararı olmadı maalesef çocuk bakmaktan hiç anlamazdı ben neyapsam tersini savunur beni kötüler evde tepinirdi istediği olmasa huzursuzluk çıkarırdı.oğluna beni dövdürdü bikere ben hamileyken ertesi sabah kapı çaldı kaynanam gülek içeri girdi güya bizi barıştıcak.tabi benim kafam gözüm mosmor akşama babası geldi yalandan kızarmış gibi oturdular bide yemek yediler utanmadan.ben okadar soğudumki onlardan torunlarını bile sevmezler hepsi numaradan...
Evet gereksiz olduğunu düşünüyorum o kişinin yazdıklarını. Başlığı attığım an itibariyle ki o gün hemen çıkmak zorunda kalmıştım sebebini de açıklamıştım. Okuduğunu anlamadan ya da anladığını yorumlayamadan :)) hemen bişeyler yazıp çizmeye başlamış tamamen ön yargıyla. Daha sonra yazdığım yaşadığım anlarıda paylaşmama rağmen gereksiz bi muhalif olma rolünü üstlendi bu müstakbel ve tedirgin kayınvalide adayımız. Yoksa ben olayları asla şahsileştirmem. Tüm yazdıklarımı nedendir bilmem kendi üzerine alındı.. Bikaç örnek var böyle düşünmeden eleştiren arkadaşlar.. Ama gerçekten eleştirilmek inanın benim için sorun değil.. Buraya o yüzden yazıyoruz zaten...doğruyu yanlışı paylaşıyoruz... Ki ben en başında eleştiren arkadaşlarada tşk etmiştim. Sadece şunu anlamakta güçlük çektim. Sanki benle aynı hayatı yaşıyolarmışta, yaşadıklarımı o kadar iyi biliyolarmışta o kadar emin bi şekilde suçlama pozisyonuna geçmeleri ve ayrıntılı anlatmama rağmen bu suçlamalara devam etmeleri inanın beni şaşırttı. İşte bu yüzden gereksiz dedim. Diğer bütün yorumlara ve mantıklı eleştiren arkadaşlarada ayrıca tşkler..
yaşamayan anlayamaz çünkü ben kendimden biliyorum. benim kaynanam beni hiç sevmedi ben hamile kaldım kadın kıskançlıktan deliye döndü oğlunu kaybedeceğini düşündü herhalde.ben sezeryanla doğum yaptım daha hastanede başladı çocuğu benden kıskanıyordu.durmadan beni kötülerdi oğluna ben kapıların arkasından dinlerdim bide ona yüz verme onun deiklerini yapma ben nedersem onu yap diye öğütlerdi hergün ağlatırdı beni tabi oğlundan yüz bulmasa yapamazdı.bana hiç yararı olmadı maalesef çocuk bakmaktan hiç anlamazdı ben neyapsam tersini savunur beni kötüler evde tepinirdi istediği olmasa huzursuzluk çıkarırdı.oğluna beni dövdürdü bikere ben hamileyken ertesi sabah kapı çaldı kaynanam gülek içeri girdi güya bizi barıştıcak.tabi benim kafam gözüm mosmor akşama babası geldi yalandan kızarmış gibi oturdular bide yemek yediler utanmadan.ben okadar soğudumki onlardan torunlarını bile sevmezler hepsi numaradan...
canım senin demenle ne gerekli olurum ne de gereksiz.ben benim.belli bir duruşum var.yazdıklarını da gayet iyi anlıyorum.evet senin gibi ben de müstakbel kaynanayım.ama asla tedirgin değilim.çünkü ben kendimi oğullarıma ve gelinlerime kendimi ezdirmeyeceğim.hayatında mutluluklar dilerim
Tabiki benim söylememle olmazsınız. Zaten gereksiz olmayı siz tercih etmişsiniz. Bu sizin doğrunuz ve sizin tercihiniz. Saygı duyuyorum.Oğluma ve gelinime kendimi ezdirmeyeceğim diye o kadar şartlamışsınızki kendinizi neden böyle hastalıklı bi düşüncedesiniz.. İşte bana yazdığınız GEREKSİZ yorumlarınızın ana fikri sizin bu cümlenizde yatıyo. Allah evladınıza kolaylık güç kuvvet versin
Arkadasim sizin adiniza geldiginiz duruma üzüldüm. k.v gercekten size kötü davranmis. Ama burada k.v den cok esinize kizdim. Esiniz daha suclu neden k.v. söyledigi herseye yapiyor hatta size siddet uyguluyor. Bu kadar mi acimasiz... Hic bir bayana el kalkmaz ama hamile bayana hic hic kalmaz...Siz bu durum karsisinda sizin tutumunuz ne oldu ? Bu kadar siddet görmenize ragmen esinizle birlikteniz ... Sizi yargilamiyorum lütfen yanlis anlamayin.... kendimi suçluyorum bazen bunlara nasıl izin verdim diye gurur yaptım ailemin evine dönemedim ozaman 7 aylık hamileydim. çocuk doğana kadar katlanırım ondan sonra başımın çaresine bakarım diye düşündüm.hep içime attım. herkes istediğini yaptı ben cevap vermedim kimseye uymadım.eşimin ve ailesinin sorumsuzlukları sonra çocuğu alıp birsüre sonra ailemin evine döndüm 3 sene ailemle yaşadım tabii bu arada boşanmadım.hiçbişey yokmuş gibi bize glip oturup çay içiyodu birde yılbaşlarını bayramları tatilleri bizle geçirdi maddi yönden benim aileme muhtaç oldu.kendi ailesi sırtını döndü ortada kaldı.yani gene benim başıma kaldı ben çocoğumu büyüttüm şimdi 4 yaşında tekrar evime döndüm.eşim daha iyi bir işte çalışıyor bol kazançlı.ama ona ve ailesine hiçbir zaman hakkımı helal etmiyorum sadece kızım babasını çok seviyor onun için bu saatten sonra kimseye eyvallhım yok.kötüde olmam çünkü umrumda bile değiller.ama kim nederse desin benim kaynanm aklı başında olgun davransaydı oğlu suçlu olsa bile ben bunları yaşamazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?