kaynanamdan nefret ediyorum

o konudada haklısın canım...yokmuş gibi davranıyorlar....burda okuyorum gelinlerin dertlerini, kafamda birşeyler oluşturuyorum...tek korkum şu, bazen ne kadar iyide olsan, kayınvalide önyargısı varya, bazen öyle gelen gelinlerde var..yada gelin iyi bir insan oluyor fakat gelinide dolduran çevresi oluyor..annesi , ablası yada arkadaşları gibi...öreneğin daha flörtte bile kızın cevresi önyargılı olarak, yakınlık kurma, taviz verme vb. düşünceleri sokuyorlar kızların kafalarına..
örneğin bana bile, kayınvalide olmuş kişiler diyorki, geline hiç yüz verme, yardım da etme yaranamazsın diyorlar..örneğin bnm 1 evim var, diyorumki oğlum evlenince kira ödemesin, evliliğin ilk yılları borçla, harçlai kirayla uğraşmasınlar diyorum.
ben kiraya çıkayım onlar bnm evimde otursun diyorum, çevremde herkes bana kızıyor, geline evimi verilir, onlar genç çalışıp öderler kirayı diyorlar...diyorumya her kafadan bir ses...ama şu var sevgi herşeyin ilacıdır....benim kayınvalidem 26 yıllık geliniyim 1 gün şikayet etmemiştir eşime...ayrıca hep benden yana olmuştur...inş. bende onun gibi olmak istiyorum..

valla ben kayınvalideme hiç önyargılı olmadım başta hatta çok ç
Aynen benimkide arardi ne yediniz die.zikkim yiyoruz diyesi geliyor.insanin

ay deme yinede öyle kız kıyamam :KK70: geçen konusu geçti biri ne yediniz die sormş kayınbabama bend ay o ne ya herkesn yedğini soruyor ne kadar ayıp hiç sevmem öyle şeyleri dedim :) anladı büyük ihtimal ne demek istediğimi kayınvalidemdee :KK70:

Valla biri öldürülecekse arada ki dengeyi sağlayamamış koca olmalı. Benim de büyük problemlerim var ama eşim asla ezdirmez onlara benim de zaten laf söz olarak ileri gitmeyeceğimi bilir. Beni çok iyi tanır eşim o yüzden hep yanımdadır. Kv kişisi zamanın da çok doldurdu ama eşim bir iki ufak şey için kalbimi kırdı bende aynı kozu oynadım bende babamı doldurdum bundan sonra böyle dedim annen sana benimle ilgili konuşursa bende babamla sizinle ilgili konuşurum dedim. Son oldu bir daha annesine benim hakkımda konuşturmadı. çok korkar babamdan allah başımdan eksik etmesin babamı. Dinsizin hakkından imansız gelir diye boşuna dememişler.

Farkında tabiki ama zavalim köklerini daha iyi tanısin diye iyice iç içe oluyorum bu sefer eşim ailesinden kaçmak istiyo :KK66: sürekli annen baban böyle dediğim zamanlar adamın içindeki anne baba aşkını kabartıyodum şimdi ben iç içeyim o ailesinden kacma peşinde :KK66:
Ben fqzla iyi olamiyorum ha gorumcwlerimle ic iceyim ama kaynanam la iki dakika saglikli sohbet edemiyoruZ hele mevzu cocuklarim oldumu ..kalkip oglumun degil oglunun eli kesilsin dio yada kizin kör degil birswyi yok deyip scmaliyor yada bana ölme kanser sen de ölme cocuklara ben bakamam bunlr ne ya

Ya bi ara ole yaptm ama gecen gittik hosgeldin bile demedi scma sapanda konusunca eve geldik esime dedim bidaha iki kucuk bebeyle sefil olup gitmem ben kadin agzini acsa sorun ..annen gelsn buraya hem bizim ev sobali dgl ayrca oglunun evi gelsn ama ben gtmem dedim o nasil muamele ediyor.insana hayvan muamelesi yapiyor annen resmen kucuk bi tartistik tabi anasini sqvundu ddi sna oyle gelmistir falan hosgeldiniz dedi ya.bilmem ne..bende netim bu konuda gtmem artk bna deme gidelm sen kendin gt oda.gelsn ama ben iki cocukla gidemem o soguk eve rezil oldguma Degmez esimde o laflarimdan snra tavirli oldugumu biliyor ara ara bni gicik etmek icin ogluma babaannene sni goturiyimmi dio alttanda guluyor bende hic birsey demiyorum

Canım boşver, bak ne güzel oğlunun yanında yapmış yapacağını, sen şimdi hiç bir şey demeseydin inan eşin annesini savunamazdı. O görmüyor mu sanıyorsun annesinin davranışını?

Sen eşin için yap yapacağın kadarını, ama asla abartmadan, sadece gereği kadarını yapacaksın. Kv ne kadar kötü olursa olsun sen bir şey dersen eşin onu savunur.

Eşin annesinin anne olduğunun farkında olduğu kadar seninde karısı çocuklarının annesi olduğunu fark etse kaynanandan nefret etmek durumunda kalmazdın . İş eşinde bitiyor maalesef o yüz vermese kaynanan bunları yapamaz sizin huzurunuzu kaçıramazdı. Allah yardım etsin size annesiyle uğraş oğluyla uğraş ne bu kadınların çektiği ya

Ben olsam eşimden nefret ederdim, kendi aklıyla düşünecek, annesinin laflarını tartacak kapasitede olmadığı için. Sonuçta onda o kapasite olsa, annesi ne derse desin hayatınıza etki edemezdi.

Erkekler düz mantigini bence bitirelim artik. Ne yapsalar "erkekler duzdur" diyoruz. Bahane bu ya...
Her soylenene inaniyorsa neden esinin dedigine degil de annesinin dedigine geliyor hep?
Erkek cocuk akilli, duz dusunen hatta beyni olmayan varliklar degiller. Sadece işlerine geldigi gibi davraniyorlar.

Burda erkekleri savunmadım yanlış anlaşılmasın:) Burda annesine inanıyorsa kadın onu etkileyecek inandıracak şekilde konuşuyordur, düz olmaları bu yani.

Bu konularda çok ağzı yanmış biri olarak, erkeklerin eğer iflah olmaz ana kuzusu değil ise yönlendirilebileceğine inanıyorum.

Burda erkekleri savunmadım yanlış anlaşılmasın:) Burda annesine inanıyorsa kadın onu etkileyecek inandıracak şekilde konuşuyordur, düz olmaları bu yani.

Bu konularda çok ağzı yanmış biri olarak, erkeklerin eğer iflah olmaz ana kuzusu değil ise yönlendirilebileceğine inanıyorum.

Bunun erkek olmayla ilgisi yok. Bir kadini da etkileyecek ve inandiracak sekilde konusunca kadin da yonlendirilebilir olur gayet. Tum insanlar her konuda yonlendirilebilir. Bunun kolay veya zor olmasi kişinin karakterine bagli, erkek düzlügü degil.

Eşimi biseye yonlendirmek hele istemedigi biseyse hic kolay degildir. Bunu annesi de yapamaz genelde. Ben yaparim ama bin tane mantikli aciklama yaparim ve esim dinler ama hemen yönlenmez dusunur yine bir sure.

umarım anlattığınız gibi bir kayınvalide olursunuz :)
benim kv siz gibi konuşup sonradan çokta uygulamayanlardan işine geldiği gibi yaşayan davrananlardanda o yüzden umarım ki oğlunuz evlendikten sonra güzel bir çizgi koyup nerde ne yapılması gerektiğini bilirsiniz :)
ve sunu unutmayın örnek veriyorm gelininz olduğunda bi yere gidilcekse gelincekse oturulcaksa bu durmların oğlunuz götürse bile onla alakalı olmadığını gelininizi arayıp müsait msn gelin demeniz gerektiğini unutmayn. çünkü en çokta insana yok gibi davranılması koyuyor çünkü. ben bunu kayınvalideciğime idrak ettiremedim.. siz böyle olmayın sevgili ablacım :)

Bu dediğiniz yüzünden ne tartışmalar yaşadık eşimle. Ama ben kv lerin özellikle yaptıklarını düşünüyorum; bak bu benim oğlumun evi istediğim zaman gelir gider ailemi de getiririm sen de afedersin eş.k gibi hizmet edeceksine geliyor ...

Hepsi mi aynı fabrikadan çıkmış gibi olur.
Benimki de aramız iyiyken komşuları oğlunu hiç kıskan mıyormusun? Diye sorarmış oda oğlum sıcacık evinde, yemeği pişiyor neden kıskanayım diyormuş herkes buna hayranmış çok iyi bir anne ve kv miş anlatır anlatır dururdu.
Tabi sonra hayatımda hiçkimsenin yapmadığı vicdansızlığı yaptı orası ayrı :KK70:

Ah sorsan hepsi böyle...Yersen...

Ne yaptı size?

Bunun erkek olmayla ilgisi yok. Bir kadini da etkileyecek ve inandiracak sekilde konusunca kadin da yonlendirilebilir olur gayet. Tum insanlar her konuda yonlendirilebilir. Bunun kolay veya zor olmasi kişinin karakterine bagli, erkek düzlügü degil.

Eşimi biseye yonlendirmek hele istemedigi biseyse hic kolay degildir. Bunu annesi de yapamaz genelde. Ben yaparim ama bin tane mantikli aciklama yaparim ve esim dinler ama hemen yönlenmez dusunur yine bir sure.

Eşiniz gibi olanlar azınlıkta bence.

Vallahi kaynanada sorun yok kocanız adam olsunda dolduruşa gelmesin.
Yoksa kaynana konuşur durur.
kaynana konussun dursun zaten bende az degilim kendimi ezdrmem ama kadin dusman ediyor beni kocama ordada elim kolum baglaniyor bi ara esim rqhatszdi bnde o ara hamile kaldim esime kaynanam demiski karin hamile.kalinca rahatszlandin sen bqzen oluyor boyle seyler ondan korkuyorsun demis bu ne sqcma bisey adam bni hamileligim boyunca evden gondermeye calisti cunju rahatszligini artik bana bagliyordu kaynanam sagolsun

X