• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanama nasıl davranmalıyım?

ruyagibiseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2007
1.037
8
116
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar

benim sorunum kaynanam kısaca anlatmaya çalışayım.5 yıllık evliyim 3 aylık bebeğim var.ben en baştan beri istenmeyen bir gelinim. beni bırakın kızı olarak gelini olarak bile kabul etmedi 5 yıldır düşmanı olarak görüyor.sebepse öğretmen değilim(eşim öğretmen)çalışmam vs.ki mesleğim var.oğlunun parasını yiyen biri olarak görüyorki eşim kimin için ne için çalışıyor. resmen oğluna aşık biri. ailede kimse yok kayınpeder alkolik,görümce kocasından dolayı psikolojisi bozuk.kaynanamda ruh hastası resmen.5 yıldır çok proplemler yaşadık.hiçbirzaman aramız mükemmel olmadı. hep ben idare ettim.alttan aldım.maksat eşimin ailesi dağılmasın.aramızda böyle gerginlikler yaşanmasın diye çektim.allahtan başka şehirdeler. eşimden dolayı şanslıyım benden tarafa ama onunda hatası çok iyi niyetli annesini susturamadı.kaynanam herşeyi oğluna şikayet eden bana söylemeyen birisi.ki bence en büyük günah karı-koca arasına girmek fitne fesat karıştırmak eşim öyle biri olabilirdi.sorun doğumda çok kırıldım beni depresyona soktu gitti. çocuğum küvezdeyken bile eşime şikayet etti.şikayetlerde yalnış anlamalar onu dedi bunu dedi.eşimde hiçbirşeyi içinde tutamaz gelir söyler.eşime işte sana karımı lazım gibi çirkin laflar .sürekli suratı asıktır .sürekli negatiftir.bu insanla aramız hiçbirzaman iyi değildi ama doğumda çıldırdı resmen.kıskançlık demiyorum ama ne olduğunu bilmiyorum.kaç kere dedim anne bana de ne diceksen eşimi üzmeyelim onu aramızdan çıkaralım. ben yine gittikten sonra aramaya devam ettim şuandada görüşüyoruz. ama nefret ediyorum ondan. beni hiç sevmiyor. sorunum doğumda olanları içimden atamıyorum sütüm kesildi sözde torununu seviyor. torunun olmuş daha ne ? kadın kadının düşmanı olabilirmi?aklımdan çıkmıyor görüşmek istemiyorum neden bukadar iyiyim diye kendime kızıyorum neden tepkimi gösteremiyorum diye?yüzünü görmek bile istemiyorum.evet eşimin annesi bir anne o.bazıları der ya nede olsa annesi saygı göstermek lazım diye.saygı ve sevgi karşılıklı olan şeylerdir tek başına olmaz.hem ben onun anneliğine değil bana karşı tavırlarına kızgınım.sadece nasıl davranmalıyım siz olsanız napardınız? okuduğunuz için teşekkürler

en büyük kk

Okurken başım ağrı inanın,şanslısınız ki uzaktasınız ve eşiniz iyi.
Ama eşinizin annesiyle bu konuyu konuşup bir şekilde halletmesi lazım.ıyi olan eşler de ne yazıkki anneye gıkını çıkaramıyor genelde.Allah yardımcınız olsun,uzak durun .
Eşinizin size her şeyi anlatmasını da doğru bulmadım açıkcası.Madem o kadar düşünüyor sizi annesini de susturmayı bilsin.

canım annam hep şöyle der" kim sevmiş ki kaynanasını sen sevesin?"...hihi..tabiki sevenler iyi anlaşanlarda var ama ..sorun; gelininde kaynananında kadın olması..bizim doğamızda var didişme,çekişme,kıskançlık...haa sanada kötü denk gelmiş..napıcan artık...o olmasa eşim olmazdı de geç...eşinle kaynanan hakkında asla konuşma,oda sana laf getirmesin...bayramlarda git ara..hastalıkta vs..ama onun dışında mesafe koy...soğukluk değil mesafe...sen ne yaparsan yap bu insan değişmicek..kabullen..güler yüzlü ve alttan almaya devam et..sinirlenme hiiiiiiiç yokmuş gibi....olan sana olur yawwruu...bir daha mı gelicez dünyaya...kendini üzme...bak, ailedede sorun varmış. demek kadıncağzın sıkıntısı var ki size saldırarak çıkartıyor...mantıklı bir anne oğlunun mutluluğunu ister...demek ki bu mantıklı bir kadın değil...sende mantıksız bir insana nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranmalısın...3 maymunu oyna..kocanla bebeğinle mutlu yaşa...sevgiler...

Son düzenleme:
canım inanki bu yazdıklarını okurken sanki yaşadıklarım aklıma geldi.ki bende halada yaşıyorum.lanet olsun ki aynı kaynana bendede var.3 yıllık evliyim 3 yılda belki 33 kere annesi yüzünden boşanmaya kalktık.bide benim eşim seninki gibi de degil.hiç bişey söylemez artık alıştım tabi hemen anlıyorum.inanılmaz oglunu dolduran bi kadın.herşeyi laf söz eden kıskanç ogluna asık akıl hastasının teki bencede.ama elimden hiç bişey gelmiyo.ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.bende eşimi çok seviyorum gidemedim hala çekiyorum canım.

Kayınvaliden doğumunu mu kollamış,şikayet edecek.(Allahtan eşinden memnunsun.)
Sonuç sütün gitmiş.Neden dert ediyorsun?Hem uzaktaymış ya yakınında olsaydı.
Fazla muhatap olma,bırak oğlu arasın görüşsün,sende selam gönder karşıdan geç git.
Durumdan rahatsızsın .Bir de arıyorsun.Neden o kadar iyisin ki...
Mesafeli olmalısın,sıkma canını bence,bebeğinle ilgilen....

Zor gerçekten yaşadıkların annedir saygı duymak lazım lafına ne kadar katılsamda insan insana bunu yapmamalı lafıda bu duruma çok uygun.
Bence eşinle konuş bu konuyu annesinin senin hakkında söylediklerini sana yansıtmaması gerektiğini söyle ve sende benim için ne dedi diye merak edip sorma belli ki oğluna saplantılı bir kadın ve farkında olmadan oğlunun hayatınıda mahfediyor.
Yapabileceğin hiçbirşey yok hayatım bildiğim çok gelinler bunu yaşamış yada yaşıyor ve annemden pay biçerek söylüyorum en kıymetli gelin oluyorsun yıllar sonra ama işte o yıllar senden çok şey alıp götürüyor.
Sen saygından kusur etme laf ederse kapat bu saatten sonra yüzüne bakma konuşma gibi laflar yine dönüp dolanıp senin başına patlar bence.
Pozitif olup onun sana yaptıklarını düşünmemeye çalış yoksa hayatını içinden çıkılamaz bir hale sokarsın ayrıca onun sana yapmak istediğinin tam içinde olursun.
Mutlu olman dileği ile...

5 yılda birşeyleri çözemediyseniz biraz farklı bir şekilde yaklaşın bence.

önce eşinizle konuşun, annesi olabilir ama sizi her fırsat bulduğunda şikayet etmemeli. hatanız varsa, uygun bir dille size söylemeli. eşiniz, annesinin şikayetlerinde onu uyarmalı, aranızda halledin, beni karıştırmayın, demeli.
siz hareketlerinize, sözlerinize her zaman dikkat edin, ona karşı bir saygısızlık yapmayın, ama kayınvalidenize yaranmaya ya da kendinizi kabul ettirmeye çalışmayın bundan sonra. ben olsam, yaklaşmaya çalışmak yerine, kırgınlıklarımı bir şekilde yüzüne söylerdim(bazen ciddi ciddi, bazen şakayla karışık). değişmiyorsa kendimi geriye çekerdim. hatasını anlaması gerekiyor. hep sizin idare etmenizle yürümez...

yeni bebeğiniz olmuş, Allah bağışlasın. şu an hormonlar dolayısıyla daha yoğun yaşıyorsunuzdur herşeyi.
bebeğinize, eşinize, sevdiklerinize yönlendirin ilginizi. kayınvalideniz size bu şekilde davrandıkça kendi kaybeder... siz biraz uzaklaşırsanız, hatalarını daha iyi fark eder.

sizi istememesinin nedeni işle alakalı değildir. çoğu kayınvalide bahane arar.

canım inan bu sorunlardan herkesde var.sıkma canını.eşim yanında gerisi yalan.boşver minik yavrunla ilgilen.yanında olsa bu kadar basit olmazdı.benim bir arkadaşım var kaynanası yanında hemde 40 yaşında.manyak aşık oğluna ve arkadaşıma büyü bile yaptı biliyomusun.kız tıp fakültesinde yattı yeni çıktı hastaneden.ya beterin beteri var şükret haline

Televizyonda bi adam izlemiştim proğramlara çıkıyordu, kaynana gelin arasındaki kavgayı bitiren adam diye...
O da yıllarca hep annesiyle karısı arasında kalmış maalesef..
En sonunda çareyi bulmuş;

"Her ikinizi de asla dinlemeyeceğim; gidin problemlerinizi kendi aranızda çözün" ve ilginç ki yıllarca kavga eden gelin kaynana, o günden sonra bal kaymak olmuşlar... Ve bir kitap yazmış bu konuyla ilgili...

Demek asıl sorun eşlerde; kimisi annesini dinliyor, kimisi karısını...
Tabii evlat anneye, ya da karısına "dinlemiyorum, kendiniz halledin.." diye rest çekmediği sürece gelin kaynana çatışması hep olacak gibi görünüyor.

Bence eşinize bunu anlatın...
Annesini onaylamıyor diyorsunuz ama; onu (ya da sizi) dinlemesi bile, bir gün yanına çekme düşüncesi uyandırır insanda... Bu bakımdan asla vazgeçmeyecektir kayınvalideniz...

Bir de bırakın artık kabul görme çabalarını; o sizin peşinizde koşsun diyorum. Demek bazı şeyleri akışına bırakmakta fayda var... Her zaman ince düşünmeye çalışırken, daha büyük kayıplar yaşanabiliyor.

kızlar hepinize teşekkür ederim bu saatte okuyup yorum yaptığınız için.ben aynı şekil davranmaya devam ettikçe hiçbir şekilde hatasını anlamıyor.mükemmel değilim hatalarım olabilir ama büyük olarak onun beni kenara çekmesi lazım.herşey büyükte biter. o suratını asıp oturuyor herşeye kırılıyor bendende güleryüz bekliyor. oğlunu kaybetmek istemeyen anne gelinine iyi davrancak benim bildiğim bu.hep dediğim şey benimde oğlum oldu bende kayınvalide olcam nasıl oluncağını bilmiyorum ama nasıl olunmayacağını çok iyi öğrendim

kızlar hepinize teşekkür ederim bu saatte okuyup yorum yaptığınız için.ben aynı şekil davranmaya devam ettikçe hiçbir şekilde hatasını anlamıyor.mükemmel değilim hatalarım olabilir ama büyük olarak onun beni kenara çekmesi lazım.herşey büyükte biter. o suratını asıp oturuyor herşeye kırılıyor bendende güleryüz bekliyor. oğlunu kaybetmek istemeyen anne gelinine iyi davrancak benim bildiğim bu.hep dediğim şey benimde oğlum oldu bende kayınvalide olcam nasıl oluncağını bilmiyorum ama nasıl olunmayacağını çok iyi öğrendim

o olgunlukta değil maalesef bazı büyükler.
büyük diye her adımı ondan beklemek de hata olur, ama bence de ilk adım kayınvalideden gelmeli. büyük ise, olgun davranarak örnek olmalı. bizim ülkemizde tam tersi, birçok kayınvalide iyice çocuklaşıyor, gelinle yarışıyor...

siz bu güne kadar adım atmışsınız, geri dönüş olmamış. buraya kadar, deyin ; kayınvalidenizi böyle böyle kabul edin. değişmeyecek insanı, değiştirmek için uğraşmayın. sadece size müdahelesini engelleyin, yeter bence.

bence ne yaranmaya çalışmak, ne de belli bir yaşı geçmiş insanı değiştirmeye çalışmak faydasız. benim de kayınvalidem oğluna aşık. neler neler yaşadık... evlenmeden önce, evliliğimize engel olup ayrılmamıza sebep olmuştu. bana lohusayken yaptıklarını unutamam. baktım ki, mümkün değil aynı dilden konuşmuyoruz, ben de artık gerekmedikçe konuşmuyorum onunla. yani mesafe koydum araya.başka bir ilde yaşıyor ama 2 ayda bir mutlaka gelir.diğer oğlunun evine geldiği gibi, benim evime de gelir. her şeye müdahale etmek ister ama ben izin vermem.önemli hiçbir konuyu, hiçbir planımı, konuşmam onunla.hatta eşimle bile onun yanında ciddi konuları konuşmam.bilip bilmediği her konuya müdahil olmak istediği için...sonuçta artık benden çekiniyor. söyleyeceklerine, soracaklarına, yapacaklarına dikkat ediyor. başta eşimin beni sevdiğini hiç kabullenememişti ama artık çok iyi anladı, çok iyi biliyor.eşimi bırak, oğlumla bile arama girmeye çalıştı, beni 2. plana atıp odak noktası olmaya çalıştı. ama artık yerini biliyor.
burada en önemlisi eşin, doğrudan ya da dolaylı olarak verdiği mesajdır. en önemli görev ona düşüyor. dengeyi sağlaması gereken eşler.

Back