Kaynanama bu lafı yedirmeliyim ....

ss kuralı bebişim, seve seve kabul edecek, etmiş olsun ya da olmasın evlendiniz mi evlendiniz, dert etme boşver

Yaşananlardan dolayı kırılmışsınız belli ki..Ama ne olursa olsun o kadın sizin sevdiğiniz insanın eşinizizn annesi.onu o doğurdu.Sadece bu bile onu sevmeye çalışmanız için bir nedendir.Henüz çok yeni evlisiniz.Evlilik oturana kadar belki çok karşılaşırsınız bu tarz şeylerle.Ama bunların altından kısasa kısas yapmakla kalkamazsınız.Oturup konuşmalı kendinizi anlatmaya onu da anlamaya çalışmalısınız.Burada bizden çok tecrübeli ablalalrımız var.Onlarda yaşamış görmüştür.Onların fikirlerini dikkate alın ve yapıcı olmaya çalışın derim ben..

eşim ailesini askerliği ve düğün döneminde kendi ailesini çok iyi tanıdı ve kabul etti.oda bılıyo yalancı olduğunu
benim amacım artık bişeyleri konuşup en azından şu aradakı soğuk duvarı kaldırmak
konuyu yazarken yanlış ve agrasif cümleler kullanmış olabilirim amaa
_____gidip benım aileme böyle bişey söylemeside kabul edilemez ayrıca hiç kimsenınde böyle bi lafı yutacağını sanmıyorum. sormak yada kavga etmek herkesın kışılığı tavrı başka ama hep köstek olan tarafında tek destek olan anne babayı üzmesinede göz yumulmaz.

herhangi bir insanın arkanızdan konuştuğu şeyi yüzüne vurursanız, asla aradaki duvarlar yıkılmaz, soğukluk kalkmaz..
madem soğukluk kalksın istiyorsunuz, unutun gitsin..
eğer duvarları kalınlaştırmak istiyorsanız gidin konuşun..

ne güzel benimde çevremde var böyle örnekler sonradan bütünleşen gelin kaynanalar ama biz koptukça kopuyoruz.bizim ailede gelin diye bişey yoktur aile vardır yıllarcada özendim kaynanasını alıp dolaşan kuzenlerime çok zor gorunuyo ama içimizdeki kırgınlıklar düzelmiycek olsada en azından ağız tadıyla gıdıp gelelım istiyorum

asude hanım sanırım biz ayrı dünyaların insanlarıyız bi anlaşamadık yahu :)

Yorumuma cevap vermemenize ve asudeyle aynı fikirde olmama rağmen yeniden yazacağım.
Hem aradaki soğuk duvarı kaldırmak istiyorsunuz, hem de lafı yedirmekten bahsediyorsunuz.
Bu çelişki değil mi?
Lafı yedirerek aradaki soğuk duvarı kaldıramaz, aksine yeni duvarlar örersiniz.
Ve evliliğinize çok zarar verebilir bu duvar.

sınırden başlıkta agresif bi kelime kullandığımın farkındayım evet yanlış arkamdan konuşmuş ne yapsamkı falan olmalıydı belkıde.evet anlaşamıyorum ama bizimkilerle görüşüyoruz devamlı eşimin ezilmesini yanlız kalmasını istemiyorum.ne kadar uyuşamasakta bu sorunların düzelmesi gerekir bence evet arkamdan konuşmuş kızgınım ama yarın birgün bebek olduğunda ne olucak nasıl görüşülücek ben bukadar kızgınken nasıl gelıp torununa bakmak istiycek vssss yanı olan kınımız dahada buyumeden bi adım atmak istiyorum

Altta kalıversniz ne olur canım?Tabiiki ezilin demiyorum ama o kadar da büyütülecek bişey değil..
Laf yedirmek yerine yapın güzel bir yemek,güleryüzle yedirin

Belki buzlar da kırılmış olur

O halde gidip kayınvalidenizle açık açık konuşun.
Ama giderken lafı yedirtme düşüncesiyle değil. Gerçekten sorunu bitirme düşüncesiyle gidin.
Sonuç verir mi?
Sizin kayınvalidenizle zor..
EN azından ben gidip sorunu halletmeye çalıştım dersiniz. Haklıyken haksız duruma düşmemek için sinirlerinize hakim olmanız şart.

''ben aslında bennuyu almazddımda oğluma laf geçiremedim''

arkadaşım benimki yüzüme karşı ben seni en baştan istemiyordum, hep akif istedi, oğlum istedi, ben istemedim,sevmiyorum seni, akifi bende ayırmaya çalışıyosun, vsss dedi va daha bir çok şey...
en sonunda kadın üstüme kustu,ben sadece bir iki kelime ettim ama o an dan sonra söyleyecek kelime yok,bitti, takke düştü kel göründü
umarım seninkilerde senin yüzüne söylesinlerde gerçek yüzlerini daha iyi görürsün,acı ama olsun, arkadan zaten sürekli filim fırıldak ceviriyorlardı, ilk defa bu kadar agızlarından attılar, düşünün eşim vc ye yada mutfaga gitse eşime beni kötülüyorlardı ya, bu kadar allahtan kokmazlardı işte

tabiki sinir bozucu bi konu ama en gıdıp kavga etmıycem hanımlar derım bu olsa o akşam eşimi alıp giderdım.Kayınvalidem değişik bi kadın yalancı ve inkarcı kendini çocuklarına acındırmayı sever sadece konuyu nasıl açsam ne desem diyorum belkıde laf lafı açıcak düğün zamanından buyana olnaları konuşucaz ve herşey düzelicek kafaya takma diye bişey yok kayınvalidem ve görümceler bana karşı dolu durumda bende onlara sadece bu son damla nasıl toparlasam derdındeyım bende

tatlım olması gereken ayrı olmasını arzuladığın şey ayrıdır, kişisel gelişim kitapları da yazar ya pozitif düşünün 5 dakikada evet dedirtin strese son vs gibi...iyi hoş güzel ama pratikte öyle olmuyo, senin durumunda olması gereken kafaya takmayıp hayatına devam etmek ama yapmak istediğin tabir-i caizse ağzının payını vermek, bunu yapınca mutlu olacaksan kayınvalidene durumu söyle madem oğluma söz geçiremedim diye beni kabullendin o zaman kabullenmeye devam et ailemede bu durumu dillendirme de

sevgili bennu,

bir yandan konuşunca sorunların çözüleceğini sanarken, bir yandan da kaynanın ne kadar inkarcı ve yalancı bir kadın olduğunu vurguluyosun..

madem kadın inkarcı, oturup arkandan söylediklerini itiraf etmez..

eğer bize inanmıyorsan, git ve dene.. sonucun kötü olacağının garantisini ben sana veririm. ama sen gözümle görmeden inanmam diyosan, bizzat dene bakalım o buzlar nasıl buz dağına dönüyor, o duvarlar nasıl çin setti gibi uzanıyor..

En tehlikeli kayınvalide türü.Nasıl hareket edersen et o kafasındaki seneryoyu yapar iyide olsan kötüde olsan.Benide istememişler benim haberim yoktu her gün arar gel evlenin artık düğün yapalım hazırlık yapıyoruz .Şehir dışındaydım ozman ben.Sonradan öyle olmadığını anladım evi başına yıkarak kabul ettirmiş eşim beni..Ben 5 senede gelemedim hakkından iftiralarmı kalmadı yalanlar hakaretler hiç bir şekilde önünü alamadım..Farkettim ki eşim bana güzel davranınca bi triplere giriyor .Öylemi dedim ..Artık yağım balım gülüm yanındayken çekinirdim böyle yapmaya eşim öpredi ayıp derdim hataymış anladım..Herkez yerini bilecek bu sebepten kocanı sıkı tut herşeyden haberi olsun kayınvaliden ona bişey dediğinde ben biliyorum diyebilsin ..yanındada samimi davran ..Bende kalmıştı dün kayınvalidem. Eşim onun yanında sarıldı sevdi kafamı bi kaldırdım elinden gelse gırtlaklayıverecek beni ayıp oluyo bak annen var dedim boşver dedi bişi olmaz sonra birşey istermisin anneciğim dedim küplere bindi yok istemem dedi astı suratı oturdu..:Böyle dene senin mutlu olmanı istemiyosa onu mutluluğunla cezalandır hem suç bulamaz hemde keyfine bakarsın..

Yani saçma olucak belkı ama keşke yuzume söyleselerdi :) benım 3 görümcem var 2 si annesinin huyundan 1 i patır patır söyler kına gunu beni ağlattı kapıdan sesını dudum akşama kadar ağlasın naapalım ama bende içlerinden bi onu seviyorum ( s.ken yaranır misali töbe töbe ) ama neden ötekileri kimbilir neler söylüyo neler çevırıyo arkamdan ama bu öyle diil arkamdan dalaverası yok en azında.

güzel lafmış kullanılabilir :)

güzel cevap olur. kullanılabilir :)

Biz düğünden beri çok mesafelıyız 1 kere bile konuşmadık bu konuları bu sefer susmak istemiyorum olmadı eşime sordururum bende enne böyle sözler verdin tutmadın böyle dedın yapmadın şimdide dedıkoduya başlamışsın amacın ne dıye karşımıza alır bi konuşuruz bakalım.ne demişler denemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…