Mutfak Püf Noktaları kaynanam ilk defa gelecek lütfen yardııımmm.

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
merhaba arkadaşlar,
yemek konusunda çok başarılı değilim. evleneli 6 ay oldu ilk kez
kaynana kayın peder kayın falan yanımıza gelecekler. aşırı eleştirel
ayrıntıcı insanlar onlara ne yemek yapacağımı bilemiyorum.
lütfen bana akşam yemeği için bir menü tavsiye edin. neler yapim
sofraya sunuşum sırası sofra düzeni falan çok cahilim biraz tarif edin lütfen.
son anda haber verdiler yarın geliyolar. bu gün alışveriş yapim ki işten
eve giderken yarın bir daha merkeze gelmek zorunda kalmadan
zamanımı temizliğe yemeğe verim.

6 ay iyi dayanmışlar valla. Kanımca şehir dışından geleceklersengözlerimebaksanab

Birinci kural hiç paniklemeyeceksin. Kendine güveneceksin. Çünkü panik paniği doğurur, elin ayağın birbirine girer. Birinci kuralı hiç unutma.

İkinci kural banyo WC temiz olacak. Havlular filan önemli. Ev zaten düzenlidir ona birşey demiycem tozunuda şöyle bir alıverirsin.

Gelelim sofraya. Güzel bir karnıyarık, mis gibi bir pilav, salata, çorba,bide sütlü tatlı, kolay bir börek, tamam işte, daha ne.

Yav burda tonla uzman var bu konuda iyisimi ben susiyimde onlar konuysun, Libyana, Pınaripekçi, Sympatig hepiciği uzmandırvereliniortak

hayden kolay gelecokacimcoook

merhaba canim bence cok abartili birseyler hazirlamak zorunda degilsin.(bana ilk geldiklerinde bunlari yapmistim..

mercimek corbasi yada tarhana corbasi yapabilirsin ( minik firinda kizartilmis ekmek esliginde)

Firinda sebzeli Tavuk...

Pilav.

Kirmizi biberi közleyip icine beyaz peynir koyabilirsin ve meze seklinde masaya ortaya koyabilirsin.
Guzel bi salata yap.

Patlican kizart.( buyuk patlicani alacali soy dorde böl.ama ayirma sakin sapindan bu sekilde hasla.sonra misir ununa batir ve kizart yagda. ( yaninada guzelce sarmisakli yogurt hazirla.

üzum yapragi sarabilirsin.

Tatli olarakta .. kolay bir tatli sec bence.mesela sütlü bir tatli olabilir.

evi tertemiz yap:KK70:

hee bence onlar masadaykene sen cayini demlemis ol. masadan kalktiklarinda cay servisine basla. cerez felan koyarsin.yemekten sonra cay gelince mutlu oluyorlar hele bide zaman gectikten sonra bi turk kahvesi tam gozune girersin kayinbabanin:1rolleyes:

tavuk suyuyla güzel bir kırmızı mercimek çorbası yap .
nohut haşla ve biraz etle nohutunu pişir
et kavurma yap yada fırında patatesli tavuk domatesli sarmısaklı pişir tepside
pilavını en sona bırak gelmelerine yakın yap
bir tatlı al
güzel bir mevsim salata yap
çayın yanınada bir yufkayla börek yap
birde etimekle etimek tatlısı yap
bundan daha iyisi can sağlığı bence

ben geldiklerinde ilk böyle yapmıştım. yanlız hem et sote hemde tavuk yapmıştım.

arkadaşlar çook teşekkür ederim öğle arasına çıkmıştım şimdi korka korka açtım acaba dedim cevap yazan falan oldu mu diye sağolun yazdıklarınız için.
evet altı ayda ilk kez gelecekler ve aşırı ayrıntıcılar, zaten evim hep topludur ama tabi onlara özel bir ince temizlik toz alma falan yapacağım. çok uzak değiller 3saat aramız ama işte eşimin zoruyla tenezzül ettiler gelmeye. ya hani onlar değil başkası olsa bende az çok bişiler çıkarır becerir yapabilirdim ama sonuçta eşimin ailesi ve beni ev işleri yemek meselesi gibi konularda küçümsüyorlar yapamaz edemez diye... ben beceremem diye kaynanam kendi evinde çay bile demletmez demlesemde beğenmez, hatta kayın peder çayı benim yaptığımı sanarsa güzel değil der sonradan kaynanamın yaptığını öğrenince aslında güzel ama gelin acele döktü der. dertliyim yani. onların evinde her yaptığıma kulp takmaları ve sanki ben hiç bir şey beceremem gibi davranışları tavırlarına karşılık öyle karşılamak istiyorum ki söylediklerinden utansınlar. yardımlarınız için teşekkürler.

hee bence onlar masadaykene sen cayini demlemis ol. masadan kalktiklarinda cay servisine basla. cerez felan koyarsin.yemekten sonra cay gelince mutlu oluyorlar hele bide zaman gectikten sonra bi turk kahvesi tam gozune girersin kayinbabanin:1rolleyes:

kayın babanın gözüne girmek:nazar:
çook dertliyim çook. giremem beyzacım giremem kayınbabamın gözüne mümkün değil arasıra şeytan da diyoki gözüne girmek zaten mümkün değil şunun gözünü çıkarkötükedihüso
az öncekindede yazdım adam eleştirmek için yaratılmış, eminim en mükemmel şekildede yapsam bir kulp bulacak ama en azından eşim için en iyi şekilde yapimde haksız kulp takarsa o ayıp etmiş olsun.

şimdii sizlerin yazıları sonucu aklımda oluşmaya başlayanlar
ana olarak
1. mercimek çorbası(eşim çok beğenir güzel yaptığımı söler)
2. nohut yada kuru fasülye(kalp hastası et yasak)
3. pilav
masanın ortasınada
4. karışık kızartma ve yanında sarımsaklı yoğurt.
5. mevsim salata
6. yaprak sarma
tatlı olarak nasıl olsaaa sütlü tatlı iyi fikir ama var mı önerdiğiniz?:çok üzgünüm:

Bence nohutla kuru fasülye ofsayt olur arkadaşım. Daha özenli bişe olsun:nazar:

kuru mu dlga gecerler yaapma kuru yada nohut
al buda benım fıkrım canım
tavuk şinitsel hem kolay hem cok lezzetlı hem sık olur..buyuk servus tabagında pilavla servs edresın..
pilav
ptates püresi
mercimek çorba
bıber dolması
tiramüsü
salata

kaydirigubbakcemile3
cacık
kolay bı gul börek

mercimek çorbası, göveç, pilav, salata, sütlaç yapabilirsin..
yemekten sonra kahve,çay, meyva
bu kadar yeter.
daha ne olsun..
takdir etmek onlara kalmış..
gelinini gerçekten kızı gibi görenler eksik aramaz eline sağlık kızım çok güzel olmuş der..

Kalp rahatsızlığı olanlara beyaz et yasak değil.Balık veye tavuk yemeği düşünebilirsiniz.
Etsiz yemek hazırlamanız ilk ağırlama için hoş olmayabilir.
Tavuk bagetleri az haşladıktan sonra soslayıp bir fırın tepsisine dizin. Üzerine bolca patates doğrayın, biraz bezelye, yeşil biber çok az salçalı su gezdirin bol kekik ile fırınlayın yanına da pilav gayet hoş olur.
Tatlı olarak sütlü irmik tatlısı yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.

bakın unutmuşum tabi sadece kuru yada nohut olmaz. fırında tavuk yaparım sebzeli. ama onlar pilavı görünce öle bakliyat ararlar onuda yaparım.

mercımek corbası
fırında sebzeli tavuk
soguk ara sevıs için barbunya..
pirinç pilavı

tatlı olarak
revani
çayın yanınada

hazır yufkadan borek yap..misler gibi olur valla..hiç panik yapma..madem uzaktan gelıyolar onlar gelene kadarda masayı hazırla..daha rahat olur..onlar varken panıklersın..sana kolay gelsın canım..ınsallah basarıyla cıkarsın..

Bence hiç uğraşmayın . Dışardan güzel ev yemekleri yapan bir yer bul,her şeyi ordan al,kendin yapmış gibi sun.kaydirigubbakcemile3
Evi topla yeter,ama birkaç gün sizde kalırlarsa foyanız ortaya çıkar.kaydirigubbakcemile3

Bence hiç uğraşmayın . Dışardan güzel ev yemekleri yapan bir yer bul,her şeyi ordan al,kendin yapmış gibi sun.kaydirigubbakcemile3
Evi topla yeter,ama birkaç gün sizde kalırlarsa foyanız ortaya çıkar.kaydirigubbakcemile3

ilahi güldürdün beni, dediğin gibi ilk gün aldım ya ikinci gün?
bu arada kızlar ertelemişler gelmeyi salı gelmediler bu gün öğleden sonra gelecekler. eşimle konuşuyodum şunu yapacam bunu yapacam diye, yaa aşkım yanlış anlamada sen babamın önüne kuş sütü dahil her şeyi koysanda biliyorsun o beğenmeyecek beğenmez moralin bozulur sen günlük bana hazırlar gibi hazırla. öğlede beğenmez bölede en azından emeğine yazık olmasın dedikaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

X