• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam eşimi kullanıyor

Hayatımda böyle bir konu ne gördüm ne duydum gerçek misiniz siz
Kocam çalışacak bir kardeşine ev diğerine araba alacak
Benim eşyalarım yeni geline verilecek
Şimdi bir şey yazardım da mübarek gün oruç malum günaha girerim

Yavrum senin beynin yok mu
Aklın kişiliğin yok mu
Hadi kocanın beyni sulanmış

Yavrum sen itiraz etsen kavga kıyamet kopsa hatta sen boşansan kızınla o evden ayrılsan yine bundan daha kötü olamaz hayatın

Vallahi şiştim bunca pısırıklık
O zavallı yavrunun rızkı yeniyor bari bunu düşün

Yani nasıl sessiz kalırsın bu kadarına
Müstehak o zaman
Tövbe ya rabbi
Kocamı geçin ona tek kelimem geçmiyor anası merkezci bi kadın bağları güçlü annesi için oğlunu benden koparmak çocuk oyuncağı ve benim işim gücüm gid3cek yarım yok ailem kabullenmez asla

Kusura bakmada agir konusup banlanmak istemiyorum.agzin hicmi laf yapmaz. Ne oluyor yahu diyemiyomusun. Biraz asaletli ol ezik gibi ne demek cocuguma yurutec almiyorlar. Ahhhh onlara benim gibi gelin olacakti. Adalet iste. Sen benim kaynanamlarin gelini olsan bas taci yaparlardi vallahi senin gibi sessiz sesi cikmayan vur basina al ekmegi gelin istuorlar. Yapma guzelim yapma. Kendini bu kadar ezdirme.
Benim elimden gelen bisey yok eşimin desteği olmadan ne yapabilirim hepsiyle tek başımanasıl direneyim ailem asla izin vermez bosanmami reddederler

kuzum doguluyum demissiniz surununun ozaman ,siz en basta doguluyum diyerek zorunlu kabul istemesenizde etmissiniz zaten, asla siz duzeltemezsiniz bu sitede bulunmayin bence mucadale icin dogu bati kurali asla olamaz olmamalida zaten, hepimiz oncelikle bireyiz onceliginiz bu olmali, bizler dunyaliyiz canliyiz sadece lutfen onceligimizin farkinda olursak sonrasinda cozum icin cabaliyayilim al;lahaSKINA BU KAKADARMI ZOR BU INSANLIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?
Bizin oralarda sesi çıkanın sesini keserler canı pahasına bile olsa

Benim kaynvalidem de aynı ayırmıyor evimi 6 aylık kızım vr beni resmen hizmetcisi gibi kullanyo eşim hiç sesini çkarmyo yatağını bile bana toplattrıyo yemin ederim bıktım artık canım çkyo onun tarif edip durmasndan çocuğa baksa onuda yapmıyo gerçekten ne ypcam bilmyorum 😔😔

Ne yapmamalıyımdan başlayın mesela yatağını toplamayın 🤷🏻‍♀️

Off kızlar sus sus nereye kadar bilmiyorum. Eşim tam ana kuzusu anasida bundan faydalanıyor ayırmıyor evimi :KK43:
Eşime kredi çektirip bi oğluna araba birine de ev alıyor ne yapacam bilmiyorum eşimin bu hareketleri beni ondan soğutmaya sebep oluyor ne benim ne kızımın ihtiyaçları görülüyor bi yürüteç nedir ya onu bile aldırmıyorlar evlerinin eşyaları kırılmasın diye. Küçük kaynım evleniyor ,kaynanam ona dediki senin tazminatin cebinde kalsın yatırım yap bizim gelinin eşyaları öylece duruyor onları al dedi ve bana sormadan yaptı bunu deli olacam ne beni nede eşimi sayıyor bildiğini okuyor eşim de hiç ses etmiyor ben sana alırım diyor kardeslerime günah diyor. Kızım var bırakıp gidemem ailem doğulu aslâ kabul etmezler ne yapacam ben :KK43:

200 liralık yürüteç için aile meclisinden karar çıkması gerekiyorsa boşanmanızı kabul etmemelerini anlarım! Ama en azından siz aileniz gibi olmayın ilerde kızınıza. Başka da diyecek bir şey yok, zaten çözümün önünü kapatmışsınız direkt.

Bu konuyu ben açmış olsaydım siz bana ne önerirdiniz?
Boşanmanın dışında çözümler üretmeye çalışırdım şuanda mevzunun içinde olduğum için yıprandım ve nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum sağlıklı kararlar veremiyorum bundan dolayı belki birşeyleri değiştire bilecek bi fikir çıkar umuduyla derdimi buraya döküyorum

valla aslında aynı evde olup da çok mutlu olan da var. bizim komşumuz gibi kız 8 senelik evli kp vefat etmiş kv ile yaşıyorlar ama nasıl mutlular.
kv sürekli bunları yalnız bırakır kızlarına gider,
çocuklara bakar kendileri dışarı çıkar,
kızım sen uyu ben çocuğa bakarım der,
kıza hiçbir iş yaptırmaz bebelerinle vakit geçir der.
bilmiyorum kişilerin yapısıyla alakalı aslında bu durum. asla ayrı eve çıkmayı düşünmüyor kız hatta espiri yapıyor anne sakın ölme ha bir çocuk daha yapacağım ona da bak sonra öl diyor 😂

valla aslında aynı evde olup da çok mutlu olan da var. bizim komşumuz gibi kız 8 senelik evli kp vefat etmiş kv ile yaşıyorlar ama nasıl mutlular.
kv sürekli bunları yalnız bırakır kızlarına gider,
çocuklara bakar kendileri dışarı çıkar,
kızım sen uyu ben çocuğa bakarım der,
kıza hiçbir iş yaptırmaz bebelerinle vakit geçir der.
bilmiyorum kişilerin yapısıyla alakalı aslında bu durum. asla ayrı eve çıkmayı düşünmüyor kız hatta espiri yapıyor anne sakın ölme ha bir çocuk daha yapacağım ona da bak sonra öl diyor 😂
🤦‍♀️Kızdaki şansın biri bende olaydı keşke ona melek denk gelmiş desene

🤦‍♀️Kızdaki şansın biri bende olaydı keşke ona melek denk gelmiş desene
valla öyle ben çok yadırgamıştım başta öyle iş mi olur ev ev üstüne diye Allah herkesin yardımcısı olsun valla ama memnun olmadığım yerde bir dk durmazdım fedakarlık artık enayilik olarak algılanıyor çünkü günümüzde

Ne güzel anlayan çıkıyor bizim oralarda boşanmaktansa ölmemiz daha iyi ,tutunacak dalı olmayan insan susmaktan başka ne yapabilir ki
Senin yapacağın tek şey kocanı ince ince işleyip senden taraf olmasını sağlamak.

Susma kısmına gelirsek senin hayatına hükmetmeye çalışan o insanlar aslında üç kuruş bile etmezler. Hatta güçlü bile değiller. ( Güçlü insan gücünün farkında olduğu için asla bağır çağır tehdit ile iş yapmazlar. ) Sadece seni güç gösterisi yaparak bastırmışlar. Önce sen insan olduğunu idrak et, sonra gücünün farkına var. Kendinden geçmişsin anlaşılan ama bir anne olarak evladından geçmemelisin. Gerekirse devlete sığın, gerçi devlet de arkamızda değil ki...

Herşey göründüğü kadar basit değil ve yapmak kadar da kolay değil. Ömrümü heba ettiğim okulumu evlilik için bitirmedim töre kurbanı olacaktım abim katıl bende ölü olacaktım bi iftira yüzünden mecbur kaldım son çarem buydu. Evlilik hayatım bile zehir boşanmak için neyime güveneyim dirimdense ölümüme razı olan ailememi yoksa olmayan işime gücüme mi ?
Töre mi kaldı ya?
Şaka mı ?

Herşey göründüğü kadar basit değil ve yapmak kadar da kolay değil. Ömrümü heba ettiğim okulumu evlilik için bitirmedim töre kurbanı olacaktım abim katıl bende ölü olacaktım bi iftira yüzünden mecbur kaldım son çarem buydu. Evlilik hayatım bile zehir boşanmak için neyime güveneyim dirimdense ölümüme razı olan ailememi yoksa olmayan işime gücüme mi ?

Töre için kızını öldürecek bir aile onu asla üniversiteye göndermez...

Boşanmanın dışında çözümler üretmeye çalışırdım şuanda mevzunun içinde olduğum için yıprandım ve nasıl hareket edeceğimi bilemiyorum sağlıklı kararlar veremiyorum bundan dolayı belki birşeyleri değiştire bilecek bi fikir çıkar umuduyla derdimi buraya döküyorum
Kendinizi boşatacaksınız.
Madem aileniz boşanmanıza karşı, çirkeflik yapın, kocanız sizi getirip baba evine bıraksın.

Ayrıca sizi iftira için öldürmek isteyecek kadar yobaz bir çevre varken biraz zor koca bulurdunuz. Kimse adı çıkmış kadını gelin diye almaz. Belki 60-70 yaşındaki adamlara satarlar.

Yani konunuz çelişkili geldi.

Son düzenleme:
Benim ailem bana çok uzak ve doğunun insanı ellerinden hiç bişey gelmez dert yağamam onlara çünkü onları üzmekten başka bişey yapamam ne yapacam hiç bilmiyorum ama bunalıma girdim delirecem

Bu mesaja bakılırsa aileniz hiç kötü bir imaj çizmiyor.
Muhtemelen Ağrı'dan İstanbul'a zengin aileye gelin gitmek cazip geldi ama umduğunuz olmadı.

Ya kavga çıkaracaksınız ya da katlanacaksınız.

Ayrıca diğer mesajınızda ayakkabı vs aldığınızı yazmışsınız. Yürüteç de alabilirsiniz bence.

Anlattıklarınız çelişkili biraz. O yüzden başınıza bir şey geleceği için değil istemediğiniz için boşanmayacağınızı düşündüm.

Bu durumda ne denir bilemiyorum ki. Eşiniz madem kredi çekip ev alabiliyor, çeksin kendinize alın. Eşyalarınızı da kendiniz kullanırsınız. Buna eşinizi ikna edemiyorsanız ve boşanmak da istemiyorsanız mecbur razı olacaksınız ömür boyu.

Bu mesaja bakılırsa aileniz hiç kötü bir imaj çizmiyor.
Muhtemelen Ağrı'dan İstanbul'a zengin aileye gelin gitmek cazip geldi ama umduğunuz olmadı.

Ya kavga çıkaracaksınız ya da katlanacaksınız.

Ayrıca diğer mesajınızda ayakkabı vs aldığınızı yazmışsınız. Yürüteç de alabilirsiniz bence.
Babam daha zengin. Benim evlilik niyetim yoktu mecbur kaldım üzün mesele. Ve yürüteci almama sebebleri de bebek sürekli hareket edip eşyaları kiracakmis dolaplari cizecekmis falan filan

Kendinizi boşatacaksınız.
Madem aileniz boşanmanıza karşı, çirkeflik yapın, kocanız sizi getirip baba evine bıraksın.

Ayrıca sizi iftira için öldürmek isteyecek kadar yobaz bir çevre varken biraz zor koca bulurdunuz. Kimse adı çıkmış kadını gelin diye almaz. Belki 60-70 yaşındaki adamlara satarlar.

Yani konunuz çelişkili geldi.
Neden öyle birşey yapim ben burda kocamı değiştirecek çözümler üretilmesini isterken gelen giden boşan diyor ! Kızım var ailem kabul etmez heleki cirkefligi yapan ben olursam. Iftira meselesi sırasında devlete sığındım olay aydinlandiktan sonra evime döndüm ve psikolojim yıprandı evliliği çözüm sandım uzaklara gitmek istedim ve sonuç bu sil baştan nereye kadar kolay mi yıkmak yapmak varken

Töre için kızını öldürecek bir aile onu asla üniversiteye göndermez...
Arkadaş iyi mısınız ya okuldan önce bu meseleler olmadı üniversite ye gideli 3 ay olmadan bi dedikodunun kurbanı olacaktım az daha ne yapsın ailem gelen giden ayıplarken babama adını temizlemedn çıkma topluma diyenlere napsin ki doğudan bahsediyoruz ,batıda bile namus oldu mu ne cana kiyanlari duyuyoruz kaldı ki benim meselem

Back