Kaynanam cok otoriter

sevgi6853

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
273
2
46
35
Avustralya
arkadaslar allah rizasi icin birileri bana akil versin ne olur sirf bu yüzden üye oldum buraya cok güzel samimi yorumlar yaptiginizi gördügüm icin benim sorunum ben 4 senedir biriyle beraberim gecen senede istemeye geldiler beni ama kaynanam illa tutturdu ben büyük gelinimi ayri eve cikarcam sizin kizi yanima alcam ayri ev acmam haliyle benim ailemde dediki olmaz biz kizimizi ayni eve vermeyiz hani ayni bina olsun ama ayni ev olmaz dediler bende istemedim zaten neyse kaynanamda inat etti yok ozaman istemem diye ayni gün erkek arkadasima gitmisler birsürü yalanlar söylemisler yok sevgi seni sevmiyor söyle yapti bize böyle yapti bize falan diye doldurmuslar cocugu buda geldi bana patladi neyse ayrildik ertesii gün dayanamadik geri baristik ama dertler bitermi bitmedi annesinin aslinda benimle sahsi olarak bir sorunu yok nezaman bir isi olsa yardima cagrsa hep gitmisimdir herzaman saygimda kusur etmedim nekdar olayda yasadiysakda bayramlarda kandillerde anneler günlerinde mutlaka aramisimdir neyse bu bakdiki biz ayrilmadik ogluda bunlardan uzaklasiyor panik oldu oglu evi terk etti buuda vay vay sen benim oglumu bana soguttun diye kapima gelmis anneme demedigini birakmamis yinede ayyrilmadik biz simdiyse dahalen daha ayni ev konusu var erkek arkadasim kesinlikle birakmiyor beni ama anneside erkek arkadasima bir iki sene bekleyin madden durumumuz düzelsin yapcam dügüününü diyormus herkesede diyormuski alacam kizi ama bekliyoruz hele bir dursunlar aralari iyi nasil olsa diyormus ama eltimde bana diyorki nekadar dogru bilmem göya kaynanam diyormus ki bosuna dolasiyor oglumla ayni evi kabul etmezse almam onu edersede hemen simdi yaparim dügünlerini ama kadin ne ogluna nede bana daha ev konusunu acmiyor gecenlerde gittim onlara bana okadar iyi davrandiki görmeniz lazim hani bilmesem dicemki hic sorun yok aramizda sadece bana dediyi bir iki sene daha beklersiniz islerinizi yoluna koyana kadar hani demedi ayni ev kabul etmiyorsun nasil olcak falan normalde hayatta lafini geri cekmez cünki buda beni sasirtiyo diyorumki acaba eltim ben ayni evi kabul edimde o ayri eve ciksin diyemi beni gaza getirmeye calisiyor yoksa kaynanam ikilimi oynuyor offf biliyorm cok karisik yazdim ama napim vallah morelim cok bozuk ya cok seviyorum erkek arkadasimi ama ayni evde olursam o evliligin yürümiceginide cok iyi biliorum mutsuz olurum yapamam eltimin neler yasadigini bile bile onuda gectim okadar olay yasadi aileler buna ragmen ayni ev olurmuki ya :43:

arkadaslar allah rizasi icin birileri bana akil versin ne olur sirf bu yüzden üye oldum buraya cok güzel samimi yorumlar yaptiginizi gördügüm icin benim sorunum ben 4 senedir biriyle beraberim gecen senede istemeye geldiler beni ama kaynanam illa tutturdu ben büyük gelinimi ayri eve cikarcam sizin kizi yanima alcam ayri ev acmam haliyle benim ailemde dediki olmaz biz kizimizi ayni eve vermeyiz hani ayni bina olsun ama ayni ev olmaz dediler bende istemedim zaten neyse kaynanamda inat etti yok ozaman istemem diye ayni gün erkek arkadasima gitmisler birsürü yalanlar söylemisler yok sevgi seni sevmiyor söyle yapti bize böyle yapti bize falan diye doldurmuslar cocugu buda geldi bana patladi neyse ayrildik ertesii gün dayanamadik geri baristik ama dertler bitermi bitmedi annesinin aslinda benimle sahsi olarak bir sorunu yok nezaman bir isi olsa yardima cagrsa hep gitmisimdir herzaman saygimda kusur etmedim nekdar olayda yasadiysakda bayramlarda kandillerde anneler günlerinde mutlaka aramisimdir neyse bu bakdiki biz ayrilmadik ogluda bunlardan uzaklasiyor panik oldu oglu evi terk etti buuda vay vay sen benim oglumu bana soguttun diye kapima gelmis anneme demedigini birakmamis yinede ayyrilmadik biz simdiyse dahalen daha ayni ev konusu var erkek arkadasim kesinlikle birakmiyor beni ama anneside erkek arkadasima bir iki sene bekleyin madden durumumuz düzelsin yapcam dügüününü diyormus herkesede diyormuski alacam kizi ama bekliyoruz hele bir dursunlar aralari iyi nasil olsa diyormus ama eltimde bana diyorki nekadar dogru bilmem göya kaynanam diyormus ki bosuna dolasiyor oglumla ayni evi kabul etmezse almam onu edersede hemen simdi yaparim dügünlerini ama kadin ne ogluna nede bana daha ev konusunu acmiyor gecenlerde gittim onlara bana okadar iyi davrandiki görmeniz lazim hani bilmesem dicemki hic sorun yok aramizda sadece bana dediyi bir iki sene daha beklersiniz islerinizi yoluna koyana kadar hani demedi ayni ev kabul etmiyorsun nasil olcak falan normalde hayatta lafini geri cekmez cünki buda beni sasirtiyo diyorumki acaba eltim ben ayni evi kabul edimde o ayri eve ciksin diyemi beni gaza getirmeye calisiyor yoksa kaynanam ikilimi oynuyor offf biliyorm cok karisik yazdim ama napim vallah morelim cok bozuk ya cok seviyorum erkek arkadasimi ama ayni evde olursam o evliligin yürümiceginide cok iyi biliorum mutsuz olurum yapamam eltimin neler yasadigini bile bile onuda gectim okadar olay yasadi aileler buna ragmen ayni ev olurmuki ya :43:

sakın kabul etme, görünen o ki kaynananla aynı evde yaşarsanız daha çok konu açarsın buraya, hatta mümkünde ayrı semtte oturun aynı binada bile değil yani
kayınpederin falan yokmu onla konuşsun sözlün
bu ne böyle padişah gibi hiç ara yolu yok ben ne dersem o olcak tavrı

ay ayrıca sizi evlilik için bekletmeside hiç iyiniyetli gelmedi bana

biz evlenirkende kayınvalidemlerle aynı muhabbet oldu durumumuz müsait deil felan filan derken ben cahilliğimden yada aşkımdan mı kabul ettim bilemiyorum.3 seneye yakın oturduk ama oturmaz olsaydık evliliğimiz en güzel yıllarını heba ettiler benim.hah şimdi 30 lu yaşlarında bi bayan olarak diyorum şimdiki aklım olsa ne aşk ne meşk hiç bi şey onlarla oturmayı kabul ettiremezdi bana ne aynı evde nede aynı semtte.
sende aklını başına al arkadaşım.

ayni evi kabul etseydiniz bu kadar uzatmazlardi sanirim..
peki nisanlin ne diyor?
calisiyormu? kendisi bir seyler yapamazmi?
yoksa emrivaki ayni ev olayi bu gidisatla pek hayirli gorunmuyor bence

biz evlenirkende kayınvalidemlerle aynı muhabbet oldu durumumuz müsait deil felan filan derken ben cahilliğimden yada aşkımdan mı kabul ettim bilemiyorum.3 seneye yakın oturduk ama oturmaz olsaydık evliliğimiz en güzel yıllarını heba ettiler benim.hah şimdi 30 lu yaşlarında bi bayan olarak diyorum şimdiki aklım olsa ne aşk ne meşk hiç bi şey onlarla oturmayı kabul ettiremezdi bana ne aynı evde nede aynı semtte.
sende aklını başına al arkadaşım.

kesinlikle katılıyorum.
sevdiğiyle evlenmeyen 3 gün ağlar.sevdiğiyle beraber kaynanayla evlenen hergün ağlar.:60::60:

Bence de sakın kabul etme. Kayınvaliden hakkında iyi seyler düsünemedim ben. Eltin sen kayınvalidenle yasamadan ayrı eve cıkamıyor mu?? Sinir oluyorum böyle insanlara zorla mı aynı evde oturtacaksın?? Mümkünse aynı binada olmasın bu kaynanayla.

Bizim alt katta oturan arkadas yan binaya gelin gitmisti yası daha 19 ve 3 yıllık evli safca bir kızdı agzı var dili yok kac sene kayınvalidesi kayınpederiyle bir yedi icti. Cocugu oldu o zaman ayırdılar sofralarını. Kayınpeder diyormus ki, gelin benim kahvaltımı hazırlamıyor. Zorunda sanki babamda cok kızmıstı duyunca. :53:

Bebegine kaynamıs suyla mama hazırlamıyormus diye kavga etmisler herseyini almıslar üzerine bide dövüp annesinin evine göndermisler kızı. Kızına da cok düskündü bebegin de masallahı vardı iyi bakıyordu yani. Yaranamayınca yaranamıyorsun iste annesine bile zor gidiyordu hep evdeydi. :59:

Ne kadar iyi olsan da yaranamıyorsun bazılarına hep daha da fazlasında gözleri o kız cok iyi biriydi nereye ceksen oraya geliyordu onda bile sorun edecek birsey buldularsa birsey demiyorum artık. :26:

Son düzenleme:
sakın kabul etme. valla dinimizde bile böyle bir zorunluluk yok bunlara ne oluyor da kendilerine daha elleri ayakları sağlamken bir bakıcı hükmünde gelin arıyorlar. diret bence ama evleneceğin cocuga hayır istemem deme. "canım anneni kırmaktan korkarım araızdaki ilişki sağlam kalsın. ben ihtiyacı oldugunda elbet yanında olurum elimden geleni yaparım ama aynı evde senle başbaşa özel anlar geçirmek varken iki yabancı gibi olmayı sen de istemezsin sanırım" de :P :47:

:45:kesinlikle kabul etmemelisin bırak beraber oturmayı aynı semt'te bile oturmamalısın,kadın çok fenaaa:50::53:

Bence sen aynı evi kabul etsen bile

kayınvaliden sana yeni kurallar koyar

Bu tür insanlarla yaşamak çok zor

her ne olursa olsun sakın aynı evde

yaşamyı kabul etme canım...

gerekirse ikinizde çalışın çabalayım

yuvanızı kendiniz kurun

bu zor birşey ama isterseniz başarırsınız

bizlerde herşeyimizi kendimiz yaptık...

bende aynı ev kabul etme diyenlerdenim.kaldı ki senin kaynana fena bir tipe benziyor.:26:
gerekiyorsa karılı kocalı çalışın ama ayrı evinizi tutup öyle evlenin.hatta mümkünse bu kadından uzakta tutun evinizi:23:

Değil aynı ev aynı sokak bile dese ben istemiyorum deme gücüne sahip olmalısın.. Bu kadınla oturulmaz çamur bu söyleyeyim ben sana.. Bir sürü hır gür çıkarmış.. Allah yardımcın olsun arkadaşım...

Bir kere kaynanan baştan art niyetli olduğunu göstermiş olayı iyilikle çözmeye çalışmamış istersen git otur beraber sonra burda daha çok konu açarsın. Biraz geleceğinizi düşünün yav her şey aşk sevgi değil Allah bize akıl da vermiş biraz kullanın böyle art niyetli bir insanla aynı evde oturulur mu?

eltinin sölediklerini dikkate alma..niyeti belli..
sevgilinde aynı evde yaşanmıycagını görmemiş mi daha?
sorunlara bak.

bence sen bir an önce uzaklaş o aileden o kaynana neler yapar neler. benim kaynanamda baştan istedi sonra istemem dedi hakaretler kavgalar 3,5 sene ayrı kaldık sonra evlendik ama bu zamn içerinde ayrılmadık diye o..... luğum kaldı ne biyerleirmde kandırmadığım kaldı anlatamam sana. eşim takma kafana söylesin senide benide herkes biliyor dedi hep amaben gururuma yediremedim. yinede evleneceğiz bir evlensinler bakalım arkadaşken ayıramadım evlendisn dul bırakayım da görsün gününü demiş birielrinde onlarda geldi söylediler. ben 3. kavga çıkartışında söyledim artık eşime böyle böyle demiş annen kızma diye söylemedim annele aranızı açmak istemedim ama bunu yapmaya çalışıyor dedim. ondan sonra eşim beni asla yalnız bırakmadı.
başına gelecekleri düşün cnm ve ona göre hareket et bu dünyaya bir kere geliniyor. bir edepsiz için hayatını mahvetme

Mümkünatı yok aynı evde yaşanılmazzz
hele de evliliğin ilk yılları
tabi kaynanadan kaynanaya göre değişir
aklınızı kullanın ve bekleyin
hangi devirmiş bu herşeye o mu karar verecek

yazını okudum sonra bir düşündüm de..
kayınvaliden sonuçta senden önce bir kız istemeydi gelin almaydı ev mevzularıydı gibi konuları konuşmuş. neticede istediği bir şeyi hele de daha doğru dürüst tanımayacağı insanlara emir vererek şart koşarak yaptıramayacağını bilir. kaldı ki kendisi erkek tarafı olduğu için yapmayacak olsa bile tamam yaparız ederiz deyip orta yolu bulması gerektiğini de çok iyi bilir..
yani diyeceğim bana kadının derdi seninle aynı evde oturmak gibi gelmedi.. daha çok kötü kaynana, geçimsiz ve dediğim dedik bir insan tipi çizip sonra da ille de benimle kalacaksın deyip nişanlınla aranı açmaya çalışmış ve sizi ayırmak için en iyi yolun kayınvalide ile gelinin didişmesi olacağına karar vermiş gibi.. çünkü evleneceğinizi kabullenmiş ve istemiş olsa bi şekilde yalan yanlış orta yolu bulmaya çalışırdı, aynı ev istiyorsa da böyle haldır huldur yapmazdı bence..

sakın kabul etme, görünen o ki kaynananla aynı evde yaşarsanız daha çok konu açarsın buraya, hatta mümkünde ayrı semtte oturun aynı binada bile değil yani
kayınpederin falan yokmu onla konuşsun sözlün
bu ne böyle padişah gibi hiç ara yolu yok ben ne dersem o olcak tavrı

kayinpederimde yazik sözü gecmiyorki karisi ne derse o kackere konusdu kackere ama nerdeeee nuh diolar peygamber demiolar gerci bu aralar sanki kadin biraz kabulleniyor gibi ama bilmiyorumki nekadar güvenebilirim

ay ayrıca sizi evlilik için bekletmeside hiç iyiniyetli gelmedi bana

bilemiyorumki canim ya bende bazen öyle düsünüyorum ama bazende kadina hak veriyorum suanda ben meslek yapiyorum erkek arkadasimda daha yeni dükkan acti oturmasini bekliyoruz suanda ev acsakda nasil gecincezki yani oda bunlari düsündügünü söylüyor ozamanda hak veriyorum

allah razi olsun arkadaslar saolun hepiniz cok icten samimi yorumlar yapmissiniz
ama ben ayni evde otursammi diye sormuyorumki ben zaten büyük konusmim ama hic öyle bir niyetim yok zaten o yüzden bukadar cekiyorum ya ama benim aklimi karistiran simdi beklicez benim mesleyimin falan bitmesinide kadinda kabullenmeye basliyor gibiymis dogruluk payi varsa tabi ama hani ya sonundada deymezse beklediyime ama yasamadanda bilinmiyor iste bazi seyler ben o kadinla ayni eve girsem bosanirim her gün aglicagima bir iki ay aglarim diye demisdim aileme onlarda vermeyiz dediler ayni eve simdi erkek tarafi cok iy biliyor bizim kabul etmedigimizi ama iste neymis madem kabul etmiyormusum niye oglunun pesini birakmiyormusumda seviyorsam kabul etmeliymisimde gibi seyler söylüyorlar ne alakasi varki ben mutsuz oldukdan sonra sevgi mevgimi kalir sanki

Back
X