Kaynana!

Erkekler evlendikten sonra 180 derece degisiyor. Bu toplumda iki insan degil evlenen iki ailedir. Simdilik nisanlin senin tarafini tutuyor olabilir ya da tarafsiz bir tutum sergiliyormus gibi davranabilir. Yalniz yarin oburgun evlendikten sonra , evlenmeden once annesi ile pek ilgilenmeyen erkekler birden asiri anneci oluyor. Sen ne kadar hakli olursan ol o senin tarafindan asla cikmayacak. Ciksa dahi icinde zamanla sana karsi birikecek öfke ve kin olacak. Sen onun biricik zavalli anneciginin kalbini kiran bir kadin olacaksin. Ve erkeklerin zihniyetine gore anne bir, eş coktur.
Arkana bakmadan kac, at nisani aklin varsa. Sevgi ask yalan!

arani mesafe koy ne cok yakin ne de esinle arani bozucak kadar uzak ol

kesinlikle çok sıkıntı yaşarsın.
ayrı evi şart koş derim ben.

nişanlınız ile sizin dini bakış açınızda farklılıklar var mı? (kapanma,dini eğitim veren kurslar gibi durumları ortak adım atarak çözebilirsiniz.)
eski eşyaya layık görme durumunu nişanlınızın tepkisi önemli olan.
altlı üstlü oturmak hiç iyi bir durum değil şu durumda ,allah yardımcınız olsun...
nişan bohçası vs gibi durumlarda sorulmalı diye düşünüyorum. içinizde kalacağınız bilerek hayır dediyseniz bu durumda sizi hatalı görürüm. beklentiler varsa karşılıklı iletişimle çözülmelidir.
benim kayınvalidem de sordu bende istemem dedim, gerçekten istemediğim için.
istiyor olsaydım olsa hatıra güzel olur anne derdim.

düğün bohçasını soran duydum da ( düğünde aile yakınlarına yapılan), nişan yani gelinin bohçasını (hediyelerini) istermisin diye soran ilk kez duyuyorum. Evlilikten dönme bence , eşine asla annesinden yakınma...kendini soğut kv den yani mutlaka ara sıra git net tavırlarını belli et, düğünden sonra bu iş yaş yoksa. Eğer şimdiden ne olduğunu alalen ortaya serersen ben hep böyleydim siz tercih ettiniz deme hakkın var, eğer düğünden sonra tavır alırsan '' bak bak neydi ne oldu diyecek'' bunların hepsi tecrübe. asla yüz göz olma , hep mesafeli ol ve net fikrini söyle o tarafa. Atıyorum ben buzdolabımın açılmasından hiç hoşlanmam de, ne bileyim eski eşyalardan kullanmak istediğin varsa atıyotum davlumbaz kalsın ama eski fırın neden kullanayım ki de. evlendikten sonra diyeceği tek şey ben söyledim siz kabul ettiniz kızım :)... altlı üstlü oturuyorum 7 sene oldu asla sorun yaşamadım çok iyi olduğumuzdan mı asla hayır, kesinlikle komşudan daha uzak olduğumuzdan , herkes yerini evini bilecek . 10 gün görmesem sen nerdesin deme hakkı olmayacak. her geleninden gideninden haberin olmayacak , sende söylemeyeceksin. sana misafir gelse çağırmayacaksın. ayrı ayrı aile olduğunuz net olacak. yook asla böyle şeylere gelemez dersen zaten şimdiden anlarsın, sen tavrını belli etmeye başlayınca o seni alt katında istemez :))) dişli bir kadınsa dediklerini yaptırmak isterse burda devreye eşin girer arkandaysa bu iş yoluna girer, oda olmadımı hiç hiç zorlama kendini ateşe atma.

cocuga dini egitime karsiyim, ancak bu ne sizin tek tarafli alabileceginiz bir karar ne de karsi tarafin. es namzetiniz ile konusun; o da annesi gibi dusunuyorsa 'fikir ayriligi' sebebiyle ya nisani atin yahut bir kez gozden gecirin iliskinizi.

diger konulara gelince de, terbiyesiz bir karakter olmasi kendisine mesafe koymanizi mesrulastirir. mesafeli olun, ancak maddi olarak da bir sey beklemeyin.

nİŞANLIMLA AZ ÖNCE DURUMU KONUŞTUM, SÖYLEDİĞİN DİLDE, SENİN CÜMLELERİNLE... bana dediği şey, annemi zamanla tanırsın, annemi yanlış anlıosun o masraf olmasın diye öyle diyor, annem kızından daha çok snaa özen gösteriyor, sen gelin kaynana çatışması yaşatıp uzaklaştırmaya çalışıosun kendinden ...
Yani benim yanımda değil savunmaya geçiyor...

Yol yakınken ayrıl.bende kaynanami ilk gördüm sevmedim.icine girdim halen sevmiyorum 5.5 yıllık evliyim.ustelik bulunduğum mis gibi sehrimi bırakıp ic Anadolu'ya geldim.halt etmişim.son pişmanlık fayda etmiyor.simdi toz pembedir herşey sana nişanlından dolayı belki ama içine girince pek farkı olmuyor.bastan belli etmiş kadın kendini,ne olduğunu.sobradan üzülme derim altlı ustlude oturcakmissin iyi düşün..Aileni saydir ne demek annenin adı neydi? Sen kimsin lan!!!!İyi düşün derim yol yakınken...

İşte böyle cici cümlelerle konuştuğun halde nişanlın annesini savunmaya geçiyor bir de eleştirsen sen kötü olursun.O açıdan inan ki kadına tabiki saygılı davran ama her lafını her cümlesini kafana takıp günlerini mahvetme.Onla çatışma ama kendi bildiğini oku.Buradaki en büyük handikap nişanlın para yönünden onlara bağlıysa annesi ne derse onu yapacak bi bakıma eli mahkum.Baksana beyaz eşyaya bile laf etmiş.Eğer nişanlınız kendi ekonomik bağımsızlığına sahip değilse malesef arkadaşım kaynana kayınpeder ne derlerse o olacak.O yüzden kendini ezdirmeden ancak tartışmaya girmeden işini halletmen gerekiyor.

masraf olmasın diye siz onun eşyalarını kullancaksınız, kendine masraf yaparak yeni eşyalar alcak çok düşünceli kaynana. annesine toz kondurmuyo. bu evliliği iyice düşünmelisin

Kendi kaynanami gordum resmen ben dort aylik evliyim. Nisanliyken kaynanamda bana oyle kizim olcaksin falan derdi. Ben kaynanamdan cok cektim yukarda allah var vs tarzi beylik laflar ederdi.

Sonra bigun ogluyla ben telde konusurken ne olduysa kavga cikardi ogluyla kendi arasimda. Ertesi gun nisanlimi evden atti resmen kovdu. Kendi oglunu bana ve ben.aileme kotuledi. Bakti olmuyor bu sefer beni ogluna kotuledi. Benim kalp kapagimda cokukluk var surekli kontrole gidiyorum hastaligimi bile bahane etti hastalikli dedi hakkimda. Kendi ogluna adam tutcam seni kacirtcam evlenme diye falan dedi o olaylardan sonra bizde hemen dugunumuzu yaptik. Suan ne esim ne ben gorusuyoruz. Ben en basta dedim annneni evime kesinlikle istemem diye.

Beni istemeyeni ben hic istemem. Oglumun evi diye cikip gelmesin zaten bi zahmet, bi igne almadi. Düğünede gelmedi hic biseyede.

Sakin kendini ezdirme. Sakin . Seni o buyutmedi dogurmadi, senin uzerinde hic bi hakki yok. Sana saygisizlik yapmayada yermeyede hakki yok. Yuz verirsen iyice tepene cikar

Canım bir de haline şükret ki çalışıyorsun,çünkü aynı binadasın ya kv den zırt pırt sana gelirdi.Ancak sanma ki ciddi olursam mesafeli olursam her zaman bana gelemez.Yaşayarak göreceksin aynı binanın zorluğunu.Annen bile istediği gibi gelip gidemeyecek sana çünkü kv ni çağırmazsan alınacak kırılacak.Bir yere gitsen haber vermek zorunda olacaksın.O açıdan kendini kv yle yaşama hazırla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…