Kaynana yüzünden sinir hastası oldum ...

Korra

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
72
16
18
Merhaba arkadaşlar ben hem fikirlerinizi almak hemde içimi boşaltmak istiyorum kısaca sıkıntımdan biraz bahsedeyim ;
Ben çok uzun bir Flört ve nişanlılık Dönemi'nin ardından 1,5 yıl önce evlendim... Evlenmeden önce herkeste olduğu gibi kaynana çok iyiydi , evlenirkende eşim kendi işini kurmuştu evlilik kredisi falan derken ayrı bir eve çıkmamız imkansız olduğu için kaynana da tek başına yaşadığı için onun yanında yaşamaya karar verdik ... Evlenmeden önce kaynana sürekli geziyordu arkadaşlarında falan kalıyordu bana da ben zaten geziyorum siz rahat edersiniz diyordu tabii evlenince nedense kadının dışarı çıkmayası geldi resmen eve yapıştı bazen bir ay boyunca markete falan bile çıkmadığı oluyo o derece ... Bu arada ben evlendikten 3-4 ay sonra kaynım boşanıp bizim yanımıza geldi yani biz dört kişi yaşıyoruz ...Bu arada kaynana herseye karışıyo yemek yapıyorum gelip elimden alıyo,onu öle yapma şöyle yap gibi direktifler veriyo bu arada ben üniversite mezunu yabancı dili olan 30 Yaşında bi kadınım ... Bazen eşim denk gelirse anne karışma gel buraya diye müdahele ediyor o anda geri çekiliyor bi süre de Yapmıyo sonra başa dönüyoruz ... Eşimle ben bi ara iş dolayısıyla yurt dışına yerleşmeyi düşündük bizde herşeyi satıp gelelim falan demeye başladı ,eşim iş seyahatine çıkıyor bazen bende anneme kalmaya gidiyorum hemen laf sokuyo kocan gidiyo gidersin tabi diye...zaten normaldede laf sokmadan yaşayamıyor şunu yapıcaz mı diyorum yapamıycaz olsak almazdık herhalde diyo... Sürekli böle gereksiz terbiyesizce bir Üslup ... Küçük oğlu bi tane benim eşim tükaka paraya ihtiyacı olunca benim eşim annesinin kuzusu oluyo ama ,onun yüzünden birikim yapamadık olduğumuz yerde sayıyoruz ..bu arada sabah kalkar ortada hiçbirşey yoktur beş karış suratla günaydın dersin cevap vermez tabi sen Allak bullak olursun sonra sen öle oldun diye daha da trip atar,şu anda hamileyim bana sormak yok mesela ben puseti olan bebek Arabası istiyorum öle alalım falan diyo ,kuzum doğsun Mevlüt yapıcaz diş buğdayı yapıcaz falan diyo benim fikrimi soran yok ama bunun gibi bir Sürü şey ... Artık eşimle de kavga eder olduk tabi ben gün içinde bilendikçe ona saldırıyorum o da bende aranızda yıprandım hasta bu kadın öle kabul et diyo ama olmuyo işte şu aralar boşanmayı bile düşünür oldum ... Işte böle en azından yazarak biraz rahatladım

Birinin evinde oturmak onun hayatini yasamayı ve onun kurallarına uymayi da beraberinde getirir...

Simdi ben cikip arkadasimin evine gitsem onun kuralları ve onun hayati agir basacaktir çünkü düzen onun düzeni...

Bu yüzden basta ongormeniz gereken sorunlardı bunlar.. Bebeğiniz olduğunda müdahale katlanarak artacaktir..

bosanmadan once evini ayirmayi dusunsen ?
Ha bosanmissin ha evini ayirmissin, hemen hemen ayni maddi kulfet.

Bu işler hiç benim harcım değil amma, mükemmel olmasa da kirası düşük ayrı bir eve çıkın, içini idareten döşeyin bence. Siz de üni mezunu olarak çalışırsınız falan, bana ayrı eve çıkası çok imkansız insanlar gibi gelmediniz.

yurt dışı işini tekrar düşünün.. ben de geleceğim derse hemen vize vermiyorlar önce biz oturum alalım da diyin.. eşinizle iyiyseniz bunun yüzünden boşanılmaz işin doğrusu..

Ayri eve cikma imkaniniz yok mu? Azcik aşım kaygısız başım..

şu anda kendi evimize çıkmak mümkün değil .. Benimde ilk isteğim bu tatili ama maalesef olmuyo ... Evet Dediğiniz çok doğru başka birinin yanında yaşamak onun Kurallarına uymak zorunda bırakıyor zaman zaman bilemiyorum ki kafeste gibi hissediyorum kendimi tuhaf ...

Yurt dışı işi şu anda eşimin gidip gelmesi şeklinde devam ediyor devam oturum durumu ortadan kalktı maalesef bende aynı fikirdeyim ufakta olsa insanın kendi evi düzeni olması gerekir .. Eşimle de gerçekten çok iyi anlaşıyoruz Kafamı bu karıştırıyor zaten ....

Ayrı eve çıksak sorunlar çözülecek zaten ama ben uzun süredir kendi aileme de yansıtmadan mücadele etmeye çalıştığım için hamilelikte eklenince dibe vurdum psikolojik olarak ... Yani kendimi bu kadar çıkmazda hissetmemin ve dibe vurmamın nedeni kendime bu hayatı yakıştıramıyorum ben bunlara maruz kalıcaz böle taşıyacak insanmıydım diyorum ... Evlenmeden düşünseydim dieceksiniz belki ama hakkaten bu kadar zorlu olacağını tahmin etmemiştim ... Kaynana yüzünden boşanmayı düşünmeme de kızıyorum ... Bu kadar saygısız insanların hayatına saygı duymayan bi insan olmasına sinirleniyor ve hazmedemiyorum ne biliyim kafam Allak bullak oldu ....

Bnm hayatimi anlattiniz sanki yaa bnde bunaliyorum kaynanam yuzunden yaprigim seyleri hic yapmamisim gibi anlatir durur kahvaltilarini hep hazirlarim hazirlamiuor derr ama esime yansitmiyorumm smdilik susuuorumm allah yukarda goruyor olanlarii siz lendi cajinizi skmayin ben artik takmiyorum bile onu kafama gore yapiyorum herseyii

1+1 olsun , kendi eviniz olsun.Biran once o evden kurtulmalisiniz yoksa evliliginizi cok yipratirsiniz.

Biraz maddi sıkıntı çek ayri eve cik derim. Psikolojini daha da bozmasina musade etme kocan sana hak veriyor ve yaninda ..esine guzelce anlat anlasin bence baska eve uzak semte tasin ve bebek olunca kv cok daha karisir ALLAH yardimcin olsun

Başta bende yansıtmıyodum hiçbirşey anlatmıyordum ,aileme de yansıtmak istemiyordum ama kimseyle paylaşmayınca iyice şiştim bi yerden sonra eşimle paylaşmaya başladım ama bu sinirlerim bozulduğu için Gözyaşları ile sürekli şikayete dönüşünce onda da sinir bozukluğuna döndü... Seni Anlıyorum çok zor ama yapacak bişey yok çabalıyorum ama şu an olmuyo böle bende yıprandım artık yeter olmaya başladı .... Takmamaya bi öğrensem tek isteğim o zaten ne yaparsa yapsın ne laf sokarsa soksun ne tavır yaparsa yapsın umrumda Olmasın diyorum boşver hayatını yaşa diyorum ama yapamıyorum bi yöntemi varsa söyleyin Nolur

Bana kalirsa biraz sıkın kendinizi ve ayrı eve cikin bu hepiniz icin daha iyi olacaktir

Madem kaynın boşanmış onunla ikisi yaşasın siz ayrı eve çıkın.

Onlar ana oğul Yaşar o konuda sıkıntı yok sorun çözüm bu kadar basitken yani bizim sıkıntımızı ayrı bir ev kurtaracakken bizim çıkamamamız .... Onun çocuk olunca nelere nasıl karışacağını düşünmekten çocuğuma sevinemedim ne istiyorlar bilmiyorum Allah'a havale ediyorum artık ....

Belki kayinvalideniz de bunaldı sizinle yaşamaktan ama açık açık söyleyemiyor da bu şekilde belli ediyor olamaz mı? Taş taş üstüne olurmuşta ev ev üstüne olmazmış, gerekirse soğan ekmek yeyin ama kendi evinizde yaşayın.

Eğitim iniz ve yabancı diliniz varmış. Iş mi bulamadınız başka bir nedeni mi var. Yani sizde çalışıyor olsaydınız durum farklı olurdu sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…