Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

kızlar bir incimide ben dökeyim kaydirigubbakcemile2benim kayın validemde hep el kız der :dilcikar:
bende ona derimki ne yapacaktı bacısınmı alacaktı :roflol::roflol:

kayınvalidem ve kayınpederim evin küçük çocuğu gibi bakarlar bana.. geçenlerde yeni açılmış bir doğa parkını geziyoruz. orada salıncaklar kayacaklar var. ikisi birden canım sen kay istersen biz burada dinleniriz hıı.. bende yok anne kaymıycam dedim..
o da ozaman salıncağa bin baban sallasın bak çekinme hı dedi.. :))
beni küçük çocuk gibi görüyorlar 24 yaşındayım halbuki çok severler beni çocuk gibi davranırlar hep..

nişan alışverişine gitmiştik eşim bana her seferinde uçan balon alır yine aldık ve bileğime bağlamıştı o arada migrosa girdik biraz alışveriş yaptık ve çıkarken yine kayınvalidem canım çikolata şeker ne istersen al da gel hadi dedi:))

bu böyle uzayıpp gider bu benzeri şeyler yaşarız hep:))

ne güzel şanslıymışsın ama kayınvalidelerin iyi halleri diye bir topik var istersen git orada yaz:icecream:

bende yazacam bitane

geçen seneydi kaynanamlar hacca yazıldılar
eğer çıksaydı gideceklerdi
kaynanamlar eltimle altlı üstlü oturuyolar evde bide bekar görümcemiz vardı o zaman...ben büyük gelinim
görümcem tuttu lafın ortasında "beni niye götürmüyosunuz hacca ben napacam gelinlerin arasında "dedi
kaynanamda "neyi düşünüyon aklını kullan gelinlere iş gördür sen otur "dedi
görümcemde "nasıl yapacam "dedi
kaynanamda "meltem yenge sen yemekleri yap ,yeliz sende ev işini yap dersin onlar yaparlar sen oturursun keyfine bakarsın "demişti

ayrıca bizim yerimizede karar vermişler onlar hacdayken ben evimi kitleyip onlarda kalacakmışım :dilcikar:
bende "hafta sonları gelir yoklarım koskocaman yetişmiş insanlar evde kalabilirler "dedim

2 gün öncede görümcemi aradım ...yeni evli 1 aylık ...istanbula gelin gitti
napıyosun nasıl gidiyo alıştınmı aileye , yemek yapmayı öğrettimi kaynanan dedim
oda sadece mercimek köftesi yaptım şimdiye kadar oda çok güzel olmuştu dedi
bende iyi biz gelince bizede yaparsın dedim
bu hemen yoooook ben gelecem size yapacam hemi,,,, ben artık misafirim siz bana yapacaksınız ben yiycem dedi
bende biz gelince yaparsın dedim bize gelince demedim dedim
cevabı hemen hazır annesinden ders aldığı şekilde verdi
aman yenge ev sizin gelin istediğinizi yapın yiyin bende sizle yerim benneyaptımki

şalterlerim attı :kızgın: nasıl atmasınki :dilcikar:
bende olur canım başka derdin varmıydı buraya gel misafir ol biz sana gelelim kendi evindede misafir ol ne yaparım nede yerim dedim :umursamaz:

bir incide benden

yine böyle ramazan vakti ben işten gelmişin yorgunum
daha oturmadan kadın demezmi git abdest al ve namaz kıl
ay bir sinirlendim sana ne benim namazımdan dedim, sonra beyime tel. açtım
onu şikayet ettim ,oda bi güzel azarladı
sonra dedim ki senin oğlun namaz kılmıyor sen ona söyle bana söyleyeceğine
sonra küs küs oturdu

benim kaynanam da bana daha nişanlıyken s.. çavuş dedi bi kaç kez. uyardım o ne biçim laf dedim. erkek gibi kızsın ondan öyle diyorum dedi. ben de oğlun ne gibi olur o zaman onu düşündündün mü dedim bişey diyemedi. oğlumu eline kukla yaptın parmağına doladın falan derdi ben de o da marifet kaç yıllık kadınsın kocana yapamadıysan hata ne mutlu ki bakıyo oğlun lafıma ağzıma derdim kudururdu kadın resmen.eltimde eşime dermiş sen mi onun kocası olcan o mu senin hep lafına ağzına bakıyosun diye.ama şimdi kimseyle görüşmüyoruz da rahatız.

kayınvalidem ve kayınpederim evin küçük çocuğu gibi bakarlar bana.. geçenlerde yeni açılmış bir doğa parkını geziyoruz. orada salıncaklar kayacaklar var. ikisi birden canım sen kay istersen biz burada dinleniriz hıı.. bende yok anne kaymıycam dedim..
beni küçük çocuk gibi görüyorlar 24 yaşındayım halbuki çok severler beni çocuk gibi davranırlar hep..

nişan alışverişine gitmiştik eşim bana her seferinde uçan balon alır yine aldık ve bileğime bağlamıştı o arada migrosa girdik biraz alışveriş yaptık ve çıkarken yine kayınvalidem canım çikolata şeker ne istersen al da gel hadi dedi:))

süpersiniz ya çok mutlu oldum:) bayıldım valla,allah herkesi kendisne değer eren insanlarla karşılaştırsın :ecrin_bebek:

benim kaynanam da bana daha nişanlıyken s.. çavuş dedi bi kaç kez. uyardım o ne biçim laf dedim. erkek gibi kızsın ondan öyle diyorum dedi. ben de oğlun ne gibi olur o zaman onu düşündündün mü dedim bişey diyemedi. oğlumu eline kukla yaptın parmağına doladın falan derdi ben de o da marifet kaç yıllık kadınsın kocana yapamadıysan hata ne mutlu ki bakıyo oğlun lafıma ağzıma derdim kudururdu kadın resmen.eltimde eşime dermiş sen mi onun kocası olcan o mu senin hep lafına ağzına bakıyosun diye.ama şimdi kimseyle görüşmüyoruz da rahatız.

kız onlar ne güzel cevaplar, valla kaynanaya cvp verildim mi sanki ben vermişim gibi içime bir huzur doluyo sengözlerimebaksanab

zamanında annem babannemden çok çektiği için ufak yaşlarda tecrübe kazandım kaynanalara karşı. şimdi ben kötü gelinim.( herşey karşılıklı tabi ) ama çok da tın bana oğulları lazım o beni üzmüyo seviyo ya biz mutluyuz ya gerisi boş.

zamanında annem babannemden çok çektiği için ufak yaşlarda tecrübe kazandım kaynanalara karşı. şimdi ben kötü gelinim.( herşey karşılıklı tabi ) ama çok da tın bana oğulları lazım o beni üzmüyo seviyo ya biz mutluyuz ya gerisi boş.

zaten mutluluklar kıskanıldığı için huzursuzluk veriyorlar ya ah bacım ah

çatlıyolar kuduruyolar resmen. oğullarının evine hiç gelemediler daha. ve biliyolar evimin dört dörtlük olduğunu sağdan soldan duymuşlar eşyaları alırken de çok titizlendim. herşeyin en iyisi olsun die. çok laf ettiler o zaman çok lükse gidiyosun diye falan. şimdi akılları gidiyo. ben evime sokar mıyım o pis büyücüleri benden uzak allaha yakın olsunlar. benle aşık atamıcaklarını anladılar ama geç oldu.

dünden beri okuyorum yazılanları demekki diyorum % 99 u aynı durumdayız .. hepimiz aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz.Benimde başta çok moralim bozuluyodu ama artık takmıyorum yaa.. bende anlatıyım size bikaç tane :)))

nişan alışverişine çıktık çanta alıcak bana ..çantacıya girdik satıcı yanıma geldi abla gel hakiki deri çantalar var dedi .. bende baktım ama pahalı geldi iyi niyetliyim ya salak kafa işte..neyse dedimki yok bunlara gerek yok ucuzlara yöneldim .. adam kaynanama

- valla böyle gelin bulunmaz bu devirde

kaynanamda

- o da benim gibi kaynana bulamaz

adam resmen şok oldu... tabi annemde bende .... abla dedi adam buraya gelen gelinler ilk önce hangisi en pahalıysa onu ver diyolar dedi .. kaynanamda dediki alsın işte pahalısını ben biseymi dicem .................................................sonra kuyumcuya girdik zaten bisey istememistim sadece set alıcaklar ben girdim set bakıcam dediki ben seti begendim sana sürpriz olsun diye aldım !!!!!!!!!!!!!!!!!! onada eyvallah dedim...dügündede hiç bisey istemedim amaaa dügünde takıya çıkıcaz yanıma gelip dediki sendeki bileziklerden verde takalım biz sana bişey yapamadık ayıp olmasın dedi kafamçokkarıştı ........... ben de salak kafa gittim annemden aldım verdim ..... annem cok üzülmüs ama o an anlıycak kapasitem yoktu işte .... çok cahildim :sinifsinif:

maşallah allah muhabbetinizi artırsın da bunlar çok gerip gelir bana çikolata şeker al kendine uaçan balonlar filan..
hoşuma gidecek şeyler değil açıkçası hele sen bin baban sallasın dese heralde bakardım şok şok:))

kızlar size dün akşam yaşanan olayları anlatayım: iş çıkışı eve gidiyoruzü,eşime sen bi annenlere bak dedim,ben yukarı çıktım(evlerine gitmiycem demiştim) Kaynanam; rengarenk neden gelmiyo demiş
eşim---siz daha iyi biliyonuz demiş
kaynanam--- sen pek bi yılanmışın,yüzünü sonradan gösterdin(bana demişti),yanlış tahtaya basmışız lafları için hemen ben o lafı şundan söledim(savunulacak bi lafmış gibi)diye savunmasını yapmış,sonrada demişki 1 ay oldu daha bizi çaya bile çağırmadınız!!!
eşim--- kıza çağıracak fırsat mı verdiniz,hergün suratınız 5 karış demiş ve görümceme dönüp:hadi annem hasta,hadi yaşlı kadın,bugüne kadar rengarengin hiç mi haklı olduğu bi konu geçmedi de sen annemi savunuyosun,yangına körükle gidiyosun demiş!!!
görümcem---yo haklı oldugu yerler var demiş :1shok:
eşim--- sen demiş annem o lafları söylerken "anne bu lafın ağır oldu deseydin" demiş benim karım zaten annesi hasta idare ederim derdi demiş (doğru a.s )
görümcem--- başlamış dırdıra... kaynanamdan görümceme bi sus yeter diye bağırmış
eşim tam kalkmış yukarı çıkıcakken kaynanam az dur babanında söyleyeceği şeyler vardır belki demiş (adamcağıza sen şunu söle diye ezberletmiş besbelli)
eşim--- babam ne sölicek ki demiş,adam bişey söylese üzerine biniveriyosunuz o yüzden baba sen bişey söleme demiş :)

Sonra eşim yukarı cıkarken kaynanamda geldi(salçaların üzerini kapatma bahanesiyle) suratını görünce bile sinirlendim imalı bi şekilde hoşgeldiniz dedim ama gecen konusmadan haberim yok!!!!
Sonra görümcem geldi ve suratıma bile bakmadan balkona cıkıp işini bitirip suratsız bi ifadeyle beni görmemezliğe gelip cıktı :mymeka: acayip sinirlendim ve söylenmeye başladım,o sırada kaynanam kapıdan cıkıyo ve iyi akşamlar diyip çıkacakken bende 1 dk diyom( tatlılar bölümünden ağlayan pastanın tarifini almıştım ve süper olmuştu,onlarada koymuştum) o sırada kaynanam kapıyı paaaaaaaaat diye bi çarptı,bende eşime döndüm ve al şunu götür yoksa atıcam dedim,oda duysunlar diye bağırdı ve yemesinler sen niye koyuyon ki dedi bana :1rolleyes: sonra zorla indirttim bıraktı geldi....

sen de fazla iyilik timsalisin ya deli misin arkadaşım bırak zıkkım yesinler ya. eşinde görüyo zaten tavrı. sen bi de ısrarla gömdererek bak biz buna ne yapsak da bu yine bize yapışıo derler. öylesi insanlar iyilikten anlamazlar böbürlenirler senin bu davranışına.

ben kocamdan bir inciyi paylaşmak istiyorum hiç unutmayacağım maalesef...

ilk bebeğime hamileyim sevgili kocacığım kimselere söylemiceksin diye tutturdu...
nese ben durabilirmiyim söyledim anneme, kızkardeşime, eşe dosta....
kayınvalidemle telefonda görüşürken yine çocuklailgili bir laf batırma oldu ve ben nerden biliyorsunuz belki vardır dedim o vesileyle söylemiş bulundum. nese.. eşim neden söyledin falan dedi kızdı bana.... bende ne var bunda onlar bilmicekte kim bilicek dedim...
aradan 1 hafta 10 gün geçmediki bende kanam başladı doktora gittim doktor kalp atışı alamıyorum dedi ben şok tabi daha cuma günü her şey yolundaydı dedim... evet dedi doktorun kalp atışı almış ama şu anda kalp atışı yok.... ben başladım ağlamaya... ağladığın için şu an da bebeği alalım demiyorum ama her an düşük yapabilirsin ben burdayım dedi ben ağlaya ağlaya çıktım doktorun yanından kapıda annem eşim bekliyorlar bebek düşüyormuş dedim.. ağlıyorum tabiiii... :KK43: nese eve gittik yatıyorum gece oldu ağlıyorum yine eşim ne dese beğenirsiniz ben sana kimseye söyleme demedimmi ben şimdi anneme ne dicem :1shok: ben tabi o sinirle benim derdim ne senin derdin ne dedim kapattım konuyu hiç unutmam hiççççç ve gidip kayınvalideme ne demiş biliyormusunuz kuzu yanlış anlamış hamile falan değilmiş.... :mymeka: Allah akıl fikir versin diyorum başka dicek bişeyim yok.... :kızgın:

niye konuyu kapattın ki ben olsam gebertirim o kocayı :eek:klava:
şuna bak ya annesine ne diyecekmiş
başalarım sanada ananada Çok üzgünüm çoook

sen de fazla iyilik timsalisin ya deli misin arkadaşım bırak zıkkım yesinler ya. eşinde görüyo zaten tavrı. sen bi de ısrarla gömdererek bak biz buna ne yapsak da bu yine bize yapışıo derler. öylesi insanlar iyilikten anlamazlar böbürlenirler senin bu davranışına.

aslında kaynanam gördü onara hazırladığımı ve kapıyı carpınca benımde arkasında gidip anne ben pasta yaptımda buyrun dememi bekledi,bende eşime senin ailen böyle alttan alıyo baksana dedim(aralarında gecen konusmayı bana anlattıgı zaman) kadının bana demediği laf kalmadı bi de peşinden gidicem sengözlerimebaksanab allah tan eşim yanımda da destek veriyor:)

allahtan biz altlı üstlü oturmuyoruz zor zapdederdim kendimi herhalde. sen de mümkün olduğunca muhatap olma eşin gerçek yüzlerini görmüş seni de suçlayamaz neden mesefalisin die. ne kadar uzaklar o kadar iyiler.

biz hafta sonu denize gittik görümcem bu yaz canı sıkılmış çok bizle gelmek istedi ne gerek varsa bizde götürmedik geldiğimizde illa benide bi yere götürün dedi zaten 2 hafta vardı ramazana geçen hafta regl oldum bu hafta sonuda (bizde araba yok) abimler bizi denize götürdü Allaaahhh dün resimleri gördü makinede beni de alsaydınız antika ya abimle bi samimiyeti yok üstelik biz 2 kişi abimler çocukla 4 kişi kıç kadar arabaya nasıl sığacaktı acaba?? gaiba arabanın tepesinde gelirdi..
Üstelik koçiş ondan enteresan neymiş efendim denize girmek değilmiş derdi hava değişikliği istiyomuş sanki bakıcısıyım ben onun, çocuk yapmayıp görümceme annelik yapacağım kızlarrr

iste bu mesaj hosuma gitmedi.. kizcagizin ne gunahi var.. senin kocansa onunda abisi, seni gezdirdigi kadar kardesini de gezdirsin nolur ki??
benim de kardesim var, eger kocam senin yaptigini yapsa, benim kardesimi istemese, kardesimi istemeyen kocayi da ben istemem..

cok yadirgadim..

evlenince esler sadece bizim olmuyor hanimlar; onlari tum ailelerinden soyutlamaya calismak bence yanlis..

tabi cadi kaynanalar gorumceler var, onlar icin sozum yok, onlarin gelinlerine aciyorum.

ama bu mesajda geline degil gorumceye acidim..yasakkelime

X