Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

valla bnm kavın valdemde çok söyler bana o sözüüüü amaaaaaaaaaaaaan desin dursunlar takmam :)) he der geçer yine bildiğmi okurum

Yeni evliyiz.ama güya ben uzaktayım rahatım nerde yılanlık yapacak ordada yapıyor.yemeğe misafir almışız. Benim elim ayğım birbirine girmiş.aradı eltim. Eşimde dedi yemeğe misafir var.oda hemen ordan yemek yaptımı seni rezil etmesin diye.çok üzülmüştüm

Bende inciler bitmez.buna çok güldüm.yeni araba almıştık.görümcemi eşim aramayınca gelin aratmıyo oluyo.ara dedim.aradık araba aldığımızı duymuş.her halinden belli hoşuna gitmemiş.eşimde evde aldım.kaynanamgilin karşısında dedi.
çok bozuldu.bütün memlekete yaymış.küçük görümcem aradı. Ev almışsınız hayırlı olsun dedi.eşimde yatta aldım malatyaya nasıl getircem onu düşünüyorum dedi. Mor oldu.anladı ev almadığımızı.

Ikizlere hamileyken memlekete gitmiştik.bende sarma dolma yapamıyorum.çok özlemişim.annemde bir tencere lahana sarmış.evin önünden geçiyoruz götürmüyo beni annemlere bende kızdım.indim arabadan.oda arkamdan geldi.yemek yeyip çıktık.
Saati hesaplamışlar nerdeydiniz.kıyamet koptu.anangilemi gittiniz.yok yolda yemek yedik ondan geciktik.inanmıyorlar.bende daha ışınlanma çıkmadı.kusura bakmayın dedim.kocaeline gelene kadar kayınbabam bizle konuşmadı.eşimi seviyorum ama ailesi hiç çekilmiyor:KK52:

Sözlümün annesi aBlamla hiç tanışmamıştı. ABlam dişarda çalişiyodu falan, neyse aBlam Burda Bir mağazaya işe girdi, kayınvalideciğim de çaliştiği mağazaya uğramiş tanışmak için. Neyse aBlam Bişeyler ikram etmiş Biraz sohBet muhaBBet derken eve geldi, Ben de onlardayım o an. Kimin yanından geliyorum Ben ? Dedi, kimin dedik. ABlanın dedi, ne tatlıymış ne şekermiş çok sevdim Bayıldım dedi, çok hoşuma gitti aBlamı övmesi, neyse ordan kayınBaBam döndü "Burcu ' ya Benziyo mu ?" diye sordu Canım kayınvalidemin cevaBi : " Ayyy yoook hiç Benzemiyo o çook farklı, çook tatlı, çok sevdim" ... Yorumsuz...

Bu gerçekten iyiymiş canım yaaa:KK9:

Arkadaşım yaklaşık 3 yıldır evli...Kayınvalidesi illa çocuk istiyor...Arkadaşımda ısrarla daha düşünmediklerini söylüyorç...Kadın geçen hafta arkadaşıma acaba siz yanlış mı yapıyorsunuz şu işi de çocuk olmuyor demiş oy oyyyyyyyyyyyyyyy :KK66::KK53::KK52:

arkadaşlar bende 2 yıl kaynana maduru olarak yaşadım eşim kızar die sesimi çıkaramıyodum ama yaşasın sonunda ispatladım kocama annesinin iki yüzlü olduğunu o varken farklı o yokken farklı davrandığını artık dayanamadım eşimin yanında ağzıma geleni saydım şöyle yapıyosun böyle söylüyosun bu adamın hiç birinden haberi yok doldurup üstüme salıyosun işte yüzü ona hesap ver şimdi die dondu kaldı eşim ben söyledikçe annesine doğrumu diye sordu gıkı çıkmadı bundan sonra karımın ağzından annen şöyle dedi üzüldüm lafı duymucam dedi en sonki vukuatı da bize geldi hoşgeldin dedim cevap yok bida dedim cevap yok bida dedim cevap yok eşime döndüm görüyosun dimi yaptığını al yanında yapıyo işte sen yokken yapsa anlatsam inanmazsın dedim kaynanam mosmor duymadım dedi kocacıım açtı ağzını yumdu gözünü ben kocamı çok seviyorum yaaaa :nazar:annesine beni savunduğu sürece daha çok sevicem :nazar:şimdi küsüm kaynanama bana ne dedi biliyomusunuz inşaallah seninde oğlun olurda gelinlerin aynını yapar dedi çocuk diyince hassas noktam zaten yeterki oğlum olsunda eğer ben gelinime senin yaptıklarını yaparsam yüzüme bakmasın 3 tane gelinin var hepimiz dert yanıyoruz senden hepimiz kötüyüzde bitek senmi iyisin defol git ya dedim ama yüzsüz anacım yine geliyo bende kapıyı açmıyorum :KK64::KK64:teytey 2 sene durumumuz düzelene kadar onlarda kalmıştık sapık kadın ya kapımızı dinlerdi bide eşim evde yokken bana film izliyosam eğer amaaan ben bunları sevmiyom öpüşmeli sevişmeli filmleri seviyorum yokmu açta izleyelim derdi geçen günde eltime sizde kırmızı noktalı kanallar çekmiyomu die sormuş:KK60: yaaa ne güldüm ama biz iki eltide muhabbet çok :KK1:

ben nişanlıyım canım kaynanam çok iyi bana karşı çok şükür .ama eltilerden yana yüzüm gülmüyor bir eltimle konuşmuyorum bende onu sevmem oda beni sevmez çok uzakta zaten ama bir tane varki çok sinsi kıskanç
dün halsizdim biraz nişanlım bana yemek hazırlayıp getirdi annemn yanında hemen ddi damadına bak nasılda nişanlısını besliyor bize öyle bakan yok fln nişanlım bana çay getirdi elimi tuttu bunun oğlu gördü bizi annesine demiş(oglu 3 yaşında) amcalar eleele oturuyor diye tabii buna dert olmus annem amcam babmlar hepsi odada oturuyor oğluna ddi oğlum amcamlar dün ne yaptı anlat hele tabi ben kızarak susturdum içine dert oldu illa birine diyecek ya mutfakta anneme söyledi annemde onu tersledi tabi nişanlı elini tutması normal yaymaya ne gerek var fln dedi daha birşey demedi

ben nişanlıyım canım kaynanam çok iyi bana karşı çok şükür .ama eltilerden yana yüzüm gülmüyor bir eltimle konuşmuyorum bende onu sevmem oda beni sevmez çok uzakta zaten ama bir tane varki çok sinsi kıskanç
dün halsizdim biraz nişanlım bana yemek hazırlayıp getirdi annemn yanında hemen ddi damadına bak nasılda nişanlısını besliyor bize öyle bakan yok fln nişanlım bana çay getirdi elimi tuttu bunun oğlu gördü bizi annesine demiş(oglu 3 yaşında) amcalar eleele oturuyor diye tabii buna dert olmus annem amcam babmlar hepsi odada oturuyor oğluna ddi oğlum amcamlar dün ne yaptı anlat hele tabi ben kızarak susturdum içine dert oldu illa birine diyecek ya mutfakta anneme söyledi annemde onu tersledi tabi nişanlı elini tutması normal yaymaya ne gerek var fln dedi daha birşey demedi

ayyyy şükür eltim yok benim tek erkek.

Sözlümün annesi aBlamla hiç tanışmamıştı. ABlam dişarda çalişiyodu falan, neyse aBlam Burda Bir mağazaya işe girdi, kayınvalideciğim de çaliştiği mağazaya uğramiş tanışmak için. Neyse aBlam Bişeyler ikram etmiş Biraz sohBet muhaBBet derken eve geldi, Ben de onlardayım o an. Kimin yanından geliyorum Ben ? Dedi, kimin dedik. ABlanın dedi, ne tatlıymış ne şekermiş çok sevdim Bayıldım dedi, çok hoşuma gitti aBlamı övmesi, neyse ordan kayınBaBam döndü "Burcu ' ya Benziyo mu ?" diye sordu Canım kayınvalidemin cevaBi : " Ayyy yoook hiç Benzemiyo o çook farklı, çook tatlı, çok sevdim" ... Yorumsuz...

buna benzer bi olayı da ben yaşadım.eltim bi muhabbet sırasında "ikizimin" dikkatinizi çekiyorum tek yumurta ikiz kardeşimin bnden daha güzel daha sıcakkanlı,fiziğinin çok hoş olduğunu işte onu çok sevdiğini falan söyledi.tamam ikizler arasında mutlaka farklılık vardır kabul ederim de,bu kadar da abartılmaz:KK1: bu arada 1 yada 2 kere görmüştür kardeşimi.bn de "canım kardeşim bnm ailenin en güzeli o dur" dedim,bir daha da öyle bişey demedi:KK1:

ayyyy şükür eltim yok benim tek erkek.

benimki de tek erkek.görümce de yok.
kaynana bana kaldı.(eltiye görümceye bedel)
en azından gorumce olsaydı bıraz alırdı anasını bakardı.3-5 ay.. biraz nefes alırdım.
yada elti olsaydı bir ay o, bir ay ben bakardım.
tek çocuk olmanın devantajları...

:KK37:ANNE VE KAYNANA GÖZÜYLE
Yaşını başını almış iki eski arkadaş hanımefendi yolda karşılaşmışlar.Hal hatır sormuşlar.Sıra çocuklarına gelmiş.“Senin oğlan nasıl,evlendi mi?” diye sormuş biri,“Evlendi” demiş öteki,“evlendi ama ah,sorma,öyle bir gelin çıktı ki,felâket!.. Sabahtan ...akşama çalışıyor,evde doğru dürüst yemek pişmiyor,yorgun olduğu zaman oğluma yemek pişirttiriyor.Bazen sabah kahvaltısını bile oğlum hazırlıyor.Ne dikiş var, ne ütü. Bir kadın bulmuş, bütün işi ona yaptırtıyor. Evde prensesler gibi oturuyor, oğlum için özel hiçbir şey yapmıyor, çok üzgünüm, çok…” “Vah vah” demiş arkadaşı, “peki kızın nasıl, o da evlendi mi?”… “O da evlendi” demiş arkadaşı, “ama o çok mutlu, öyle iyi bir damadım var ki, kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmuyor. Kızım çalıştığı için çok yoruluyor, çoğu akşam, yemekleri beraber pişiriyorlar, hatta bazen damadım hazırlıyor. İnanır mısın öyle iyi bir çocuk ki tatil günlerinde kahvaltısını kızımın yatağına götürüyor. Bir kadın bulmuşlar, evin bütün işlerini o yapıyor, kızım evde hiç yorulmuyor, prensesler gibi oturuyor, kocası da ondan iş beklemiyor, çok memnunum, çok…”

benimkinin en son yaptığı şeyi anlatıcam.

kayınpederim yurtdışına çıktı. kaynanam da evde kaynımla beraber kaldı..benim misafirlerim vardı yatılı o yüzden kalmaya gidemedik.ama misafirlerimi gönderince salak gibi hadi dedim gidelim annene kalmaya babam gelene kadar.gittik kaldık 2 gün. ertesi gün babam gelcek bende 1 gün önceden bi güzel pazarlık düzdüm kendi kafamda belirledim şunları şunları yaparım diye..akşamdan sarmamı yaptım.kaynanam da sarmaya yardım etti. neyse sonra herkes odasına çekilince dedim gidiim yapiim. elmalı turta yapıcam ilk defa yapıcam canım da çok çekmiş..internetten tarif almışım. kaynanm geldi hemen napcan dedim yapcam güzel bişey napcan? dedim sürpriz neyse söyledim. sonra dioki şeyy yap. napiim dedimm. az yap dedi hamur yasak biliyosun dedi herkese. bu arada 2 gündür evinde normal yemek yok hamur yiyoruz ama onaları hamurdan saymıyo kadın makarnayı falan ... neyse ben dedim çok yapıcam beğenmezseniz ben götürürüm dedim. yaptım bir güzel oldu bir güzel oldu. hemen 1 dilim yedim. eşimde kokuya kalkmış oda 1 dilim yedi.
sabah oldu babam geldi herşey hazır oturduk kahvaltı yaptık..en sonda turtalarımı koydum ama herkes doyduğu için yiyemedi. eşim aldı eline bi tane.. kaynanam elinden almaya çalıştı yarıısnı bana ver dedi... dedim anne orda var büssssüürü al ordan yok küçük bi parça vardı onu aldı.. sonra ben kahvaltıdan kalkınca güzelce bi kap hazırladım nasıl olsa çok var diye 3-4 tane koyup da işe götüreyim düşüncesiyle. getirdim kabımı masaya ellerini bağladı göbeğine girdi kaynana moduna... eesfaaaa onları koyup götürmeyi düşünmüyon demi dedi... evet dedim dükkanda yiycem dedim akşama kadar... misafirler falan gelir şimdi onlara veririz dedi. e dedim var orda daha bi tepsi. kayınpederim de yanımda... oda dio hanım burda 1 tepsi var die... neyse ben bıraktım kabıda daha elimi bile süremeden turtalara çektim gittim... ağlaya ağlaya ütümü yaptım giyindim valizimi topladım eşimle beraber çıktım gittim. çıkarken eşime veriyo bi kaba doldurmuş... alma dedim gerek yok.... yolda ananesine verdim o da şahit olaylara... kaynanan kızar bana dedi. al dedim al yoksa atıcam hepsini çöpe... inşallah söylemiştir öyle dediğimi....

ya ben hamileyim dimi insan bi düşünür canı çeker die... bi iştahla yapmışım... hem kendisi dedi çok yapma die. ayrıca akşam sarmaları da ben hemen pişircektim. pişirtmedi sonra pişiririz die meğer onlarıda misafirler için yaptırıyomuş ... o kadar önemliki misafirleri.. alsın başına çalsın misafirini...

allahın üşengeç tembeli...
yemin ediyorum biz işe gittik annesini de almış evde oturdu akşama kadar insan bi yemek yapar demi ya... akşama kadar otur lafla lafla sonra tam akşam olunca kalk bi makarna yappppppppp ohhhh ne güzel... ben yapınca hamur olsun ama..

bu ne tembellik diceksiniz... yaşı daha 42 ... ama hanımımız günlere gitmekten pek evde duramaz... nasıl aldıysa artık babam...o gün senin bu gün benim gezeeer durur... bi günde oturayım evimi temizleyeyim demez...en son kaldığımda sabah kalktım kahvaltı hazırlayayım die. bi açtım dolabi berbatbi koku var... allahım ne bu en bu... milattan kalma şeyler var hepsini çöpe attım bide kıyma gördüm. belki bi aydır dolapta beklemiş.. ne renk kalmış en bişey... ciddi manada leş gibi ölü gibi kokuyodu... bide kustm sabah sabah sayesinde...ihtiyar oılsa anlıcam anlayış göstercem hatta temizlemey bile giderim ama... ben akşama kadar çalışayım o ya evde oturup bi yerini büyütsün yada günlerde sürtsün... işte o zmaan hiiiiiç bişi yapmam...askerlikte yaptım yapcaamı salak gibi 6 ay yanında kaldım..ama artık akıllandım...

eski evinde yani ilk evlendiğim yıllarda 1 sene falan önce sözde hep temizler. giderdim sabah erkenden misafiri geleceği zaman.koltukların minderlerini kaldırmak die bi adetleri yok.. neler topladım o minderlerin altından çoraplar, tesbihler, çöpler,çikolatalar,bozuk paralar,,, artık kumbara yaptım orda bi tane buldupğum paraları koymak için :KK9::KK9::KK9:

Son düzenleyen: Moderatör:
benimkinin en son yaptığı şeyi anlatıcam.

kayınpederim yurtdışına çıktı. kaynanam da evde kaynımla beraber kaldı..benim misafirlerim vardı yatılı o yüzden kalmaya gidemedik.ama misafirlerimi gönderince salak gibi hadi dedim gidelim annene kalmaya babam gelene kadar.gittik kaldık 2 gün. ertesi gün babam gelcek bende 1 gün önceden bi güzel pazarlık düzdüm kendi kafamda belirledim şunları şunları yaparım diye..akşamdan sarmamı yaptım.kaynanam da sarmaya yardım etti. neyse sonra herkes odasına çekilince dedim gidiim yapiim. elmalı turta yapıcam ilk defa yapıcam canım da çok çekmiş..internetten tarif almışım. kaynanm geldi hemen napcan dedim yapcam güzel bişey napcan? dedim sürpriz neyse söyledim. sonra dioki şeyy yap. napiim dedimm. az yap dedi hamur yasak biliyosun dedi herkese. bu arada 2 gündür evinde normal yemek yok hamur yiyoruz ama onaları hamurdan saymıyo kadın makarnayı falan ... neyse ben dedim çok yapıcam beğenmezseniz ben götürürüm dedim. yaptım bir güzel oldu bir güzel oldu. hemen 1 dilim yedim. eşimde kokuya kalkmış oda 1 dilim yedi.
sabah oldu babam geldi herşey hazır oturduk kahvaltı yaptık..en sonda turtalarımı koydum ama herkes doyduğu için yiyemedi. eşim aldı eline bi tane.. kaynanam elinden almaya çalıştı yarıısnı bana ver dedi... dedim anne orda var büssssüürü al ordan yok küçük bi parça vardı onu aldı.. sonra ben kahvaltıdan kalkınca güzelce bi kap hazırladım nasıl olsa çok var diye 3-4 tane koyup da işe götüreyim düşüncesiyle. getirdim kabımı masaya ellerini bağladı göbeğine girdi kaynana moduna... eesfaaaa onları koyup götürmeyi düşünmüyon demi dedi... evet dedim dükkanda yiycem dedim akşama kadar... misafirler falan gelir şimdi onlara veririz dedi. e dedim var orda daha bi tepsi. kayınpederim de yanımda... oda dio hanım burda 1 tepsi var die... neyse ben bıraktım kabıda daha elimi bile süremeden turtalara çektim gittim... ağlaya ağlaya ütümü yaptım giyindim valizimi topladım eşimle beraber çıktım gittim. çıkarken eşime veriyo bi kaba doldurmuş... alma dedim gerek yok.... yolda ananesine verdim o da şahit olaylara... kaynanan kızar bana dedi. al dedim al yoksa atıcam hepsini çöpe... inşallah söylemiştir öyle dediğimi....

ya ben hamileyim dimi insan bi düşünür canı çeker die... bi iştahla yapmışım... hem kendisi dedi çok yapma die. ayrıca akşam sarmaları da ben hemen pişircektim. pişirtmedi sonra pişiririz die meğer onlarıda misafirler için yaptırıyomuş ... o kadar önemliki misafirleri.. alsın başına çalsın misafirini...

allahın üşengeç tembeli...
yemin ediyorum biz işe gittik annesini de almış evde oturdu akşama kadar insan bi yemek yapar demi ya... akşama kadar otur lafla lafla sonra tam akşam olunca kalk bi makarna yappppppppp ohhhh ne güzel... ben yapınca hamur olsun ama..

bu ne tembellik diceksiniz... yaşı daha 42 ... ama hanımımız günlere gitmekten pek evde duramaz... nasıl aldıysa artık babam...o gün senin bu gün benim gezeeer durur... bi günde oturayım evimi temizleyeyim demez...en son kaldığımda sabah kalktım kahvaltı hazırlayayım die. bi açtım dolabi berbatbi koku var... allahım ne bu en bu... milattan kalma şeyler var hepsini çöpe attım bide kıyma gördüm. belki bi aydır dolapta beklemiş.. ne renk kalmış en bişey... ciddi manada leş gibi ölü gibi kokuyodu... bide kustm sabah sabah sayesinde...ihtiyar oılsa anlıcam anlayış göstercem hatta temizlemey bile giderim ama... ben akşama kadar çalışayım o ya evde oturup bi yerini büyütsün yada günlerde sürtsün... işte o zmaan hiiiiiç bişi yapmam...askerlikte yaptım yapcaamı salak gibi 6 ay yanında kaldım..ama artık akıllandım...

eski evinde yani ilk evlendiğim yıllarda 1 sene falan önce sözde hep temizler. giderdim sabah erkenden misafiri geleceği zaman.koltukların minderlerini kaldırmak die bi adetleri yok.. neler topladım o minderlerin altından çoraplar, tesbihler, çöpler,çikolatalar,bozuk paralar,,, artık kumbara yaptım orda bi tane buldupğum paraları koymak için :KK9::KK9::KK9:

yemin ederim aynı benim kaynanamı tarif ediyosun sanki. piiiiiiiis tembeeellll o koltukları bi çeksek altlarından neler çıkar bikeresinde koltun altında ölü çekirge gördüm ya kocamandı ööööögggggg nişanlı olan arkadaşlarda gülen yüzlere fazla aldanmasınlar ama inşaalah iyi çıkar sizinkiler bizimkiler 4 erkekler sadece 1 eltimle iyiyiz diyer hepsinden nefret ediyorum.abimin hanımı annemi çok sevdiği için hep allah benimki gibi kaynana versin die dua ederdi şimdi anlatıyorumda yazık sana ya nasıl dua ediyodum ne buldu diyo.e bizimki tek oğlan biz abimizden çok yengemize düşgünüz annem babam bizden ayıt etmezler bişey alsak ona almasak kızarlar üstüne titrerler beni bulmadı şansıma s...ama yeni evlencek arkadaşlara inşallah benim annem gibi kaynana düşerde kaynanalık değilde annelik yapar.öpüldünüz:KK54:

ay arkadaşım bende koltuk arkalarından sutyen,çorap,ilaç kutuları,kremler falan topluyorummm arada :KK70: benimki evi 1 sene ellemez mesela mutfaktaki sıçrayan yag lekelerine elini sürmez bahar temizliginde ben gider eşek gibi temizlerdim taki bu bahara kadar..makarna suyunda bulaşık yıkar...bulaşık legeninde hamur yoğurur :KK60: etegini ayakta çıkarır üstüne basar geçer...sutyenini ortalara atar ben onu bazen paspas fln sanıyorum kaç bedense sen düşün artık:KK60::KK60: dolaba yemekleri tencereyle koyar...mutfak masasında ne ararsan bulursun zaten...yatagını haftada bir toplar..v.s v.s ama kocasının mutfak havlusuna yüzünü silmesini ve mutfak lavabosunda agzını çalkalamasını problem eder...annem kaynanan gamsız diyo hakikatten gamsız yüzü nar gibi kan fışkırıyor tek bir kırışık bile yok...böyle kadına adamda üstüne evler yapmış kolunda bilezikler amann böyle olunca kıymetli olunuyo gamsızlar dünyası :KK60::KK60::KK60::KK60:

Ben seni yanlıs hatırlamıyorsam kayınvalidenle falan aran cok iyiydi yani ben böyle hatırlıyorum yanlıs hatırlamıyorsam , durum degismis galiba..:KK37:

ay arkadaşım bende koltuk arkalarından sutyen,çorap,ilaç kutuları,kremler falan topluyorummm arada :KK70: benimki evi 1 sene ellemez mesela mutfaktaki sıçrayan yag lekelerine elini sürmez bahar temizliginde ben gider eşek gibi temizlerdim taki bu bahara kadar..makarna suyunda bulaşık yıkar...bulaşık legeninde hamur yoğurur :KK60: etegini ayakta çıkarır üstüne basar geçer...sutyenini ortalara atar ben onu bazen paspas fln sanıyorum kaç bedense sen düşün artık:KK60::KK60: dolaba yemekleri tencereyle koyar...mutfak masasında ne ararsan bulursun zaten...yatagını haftada bir toplar..v.s v.s ama kocasının mutfak havlusuna yüzünü silmesini ve mutfak lavabosunda agzını çalkalamasını problem eder...annem kaynanan gamsız diyo hakikatten gamsız yüzü nar gibi kan fışkırıyor tek bir kırışık bile yok...böyle kadına adamda üstüne evler yapmış kolunda bilezikler amann böyle olunca kıymetli olunuyo gamsızlar dünyası :KK60::KK60::KK60::KK60:

:KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60::KK60:vaybeeeeeee gülmekten kırıldım arkadaş insan insana bukadar benzermi aynı benim kaynanamı anlatıyosun bişeyde ben ekliyim aylaaaarca aynı çorabı giyer artık çorap ayana yapışır yani kokusunu zaten hiç demiyim ayakkabı niyetine giyiyo çoraplarını:KK60::KK60::KK60::KK60:töbe estağfurullah ya amma güldüm haaaaaaaa:KK60::KK60:

X