- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.651
- 598
- Konu Sahibi ladygaga20
-
Bak canim insanlarin evden kovulmasi illa hadi hadi evden gidin kovuyorum sizi yoruldum bunalltiniz beni demekle olmuyor..
Zaten siz surat asmanizla mutfakta misafir varken bilincli oyalanmanizla konusmamanizla belli etmissiniz zaten istemediginizi..
Tebrikler..aynen oyle..uzun yaziyi okuyan biri olarak ozetin dogrulugunu teyit ettim.hepsini okudum tebrikleri alayım
ÖZET
konu sahibi iyi bir gelinmiş,anlayışlı,yardım sever,cefakar,fedakar...
ama eltisi ve kaynanası öyle değilmiş al birini vur ötekine diyor
konu sahibi yıl başında tüm aileyi evine davet etmiş ve bir gün öncesinde de k.validesinde misafir varmış onlara hizmet ettiği için yorulmuş ve hasta gibi hissediyormuş kendisini.ama yine de yıl başı için çok hazırlık yapmış.yemişler içmişler ama konu sahibi sofrayı toplamak istememiş.hem yorgunmuş hem de misafilerle oturmak istemiş.
k.validesi de iki kez sofrayı toplamayacak mısın deyince sinirlenmiş toplamış ve sonra da mutfaktan çıkamamış.yeni yıla mutfakta girmiş
bunun üzerine suratı asılmış ve k.validesi de sinirlenip çekip gitmiş.sonra da telefonda bir sürü laf saymış.
Eğer gündüz geldiklerinde annenizin, kayınvalidenizin yemeklere yardım etmesine izin verseydiniz bu kadar yorulmaz, suratınızı düşürmezdiniz. O masa da misafirlerle birlikte on dakikada kaldırılır, kahveyi de o arada biri yapardı olur biterdi.
Ben anlamıyorum "mıtfığımı kimsi girimiz" deyip de sonra yorgunluktan şikayet edenleri.
Burda hatayı yapan siz olmuşsunuz, etkisi zincirleme gelmiş.
Eğer gündüz geldiklerinde annenizin, kayınvalidenizin yemeklere yardım etmesine izin verseydiniz bu kadar yorulmaz, suratınızı düşürmezdiniz. O masa da misafirlerle birlikte on dakikada kaldırılır, kahveyi de o arada biri yapardı olur biterdi.
Ben anlamıyorum "mıtfığımı kimsi girimiz" deyip de sonra yorgunluktan şikayet edenleri.
Çok uzun sonlara dogru okumadim
Içiniz rahatsa birsey yapmadiysaniz bukadar onemsemeyin bence...giden gider...cani isterse
Eltiyle kiyaslamayin okadar kendinizi
O kotu ama seviliyo yok bilmem ne
Herkes yakisani yapar
1000 puan.Eğer gündüz geldiklerinde annenizin, kayınvalidenizin yemeklere yardım etmesine izin verseydiniz bu kadar yorulmaz, suratınızı düşürmezdiniz. O masa da misafirlerle birlikte on dakikada kaldırılır, kahveyi de o arada biri yapardı olur biterdi.
Kayınvalideme bıraksam bütün yemekleri yapar o bir gerçek o konuda hakkını yemem ama burası benim evim ve siz hiç 1 mutfaga 3 kişi girdiğinizde ayağınız dolanmıyormu. ayrıca kırk yılda bir otursun istedim kayınvalidem çünkü hep hizmet etmeye alışmış.
Zaten bana yardımcı olan bir ablam var kendisi kendi annemle birlikte oturup muhabbet etsin gençler hallediyor. illa kimse mutfagıma girmicek diye bi olay yok. Karşımdaki insan tezcanlı olduğu için herşey birbirine dolanıyor bu sebeple istemedim ama o kişiye mutfagıma girmiceksin haYIR OLMAZ gibi birşey demedim tabiki. Fikirlerinizi değerlendiriyorum tabiki kalbi kırılabilir hadi tamam ama lafları ve hareketlerine ne demeli kalbi kırıldı diye bu kadar terbiyesizce davranırmı insan. ki ortada bişey de yok.yine yazacaklarımı yazmışsın aynı şeyleri yazacaktım
konu sahibi, hem yılbaşı yemeği gibi büyük bir organizasyonu ayarlayıp hem de asık suratla gezerseniz insanlar kırılır.. kaldı ki k.validenizin telefonda eşinize saydıkları neydi acaba? ayrıca neden mutfağınıza kimse giremez ki? ben anlamıyorum arkadaş evin her odası özel bazı insanlar için.. ne güzel işte birlikte girin yapın, biri sofrayı hazırlasın, gülerek girseydiniz yılbaşına.. bir de "anlasın diye şöyle yaptım" demek yerine açık açık konuşun.. iğneleyeceğim diye böyle huzursuzluk çıkıyor sonra..
Saygı duyarım. sizin etrafınızda herşeye karışan biri yok demekki eşimide ben çağırmadım kendi yanımda olup bana yardım etmek istedi ben git dediğim halde. insanların hepsi sıkıldı diye herkes kendini görmeyip bi bana yönlenmemeli bence. tek suratı asık insan ben değilim. İnsan etrafına göre yönlenir sonuçta gülen insanların yanında gülersiniz suratı asık insanların yanında gülmessiniz.Yooo dolanmıyor, veriyorum önlerine al sen salatayı yap, sen çorbayı karıştır diye oluyor bitiyor.
Evinize çağırıp insanlara surat asmanızı, abartıp yeni yıla girerken ev shaipleri olarak eşinizle mutfakta olmanızı ben de olsam "terbiyesizlik" olarak algılarım kusura bakmayın. Ben kayınvalideyi haklı buldum.
Zaten bana yardımcı olan bir ablam var kendisi kendi annemle birlikte oturup muhabbet etsin gençler hallediyor. illa kimse mutfagıma girmicek diye bi olay yok. Karşımdaki insan tezcanlı olduğu için herşey birbirine dolanıyor bu sebeple istemedim ama o kişiye mutfagıma girmiceksin haYIR OLMAZ gibi birşey demedim tabiki. Fikirlerinizi değerlendiriyorum tabiki kalbi kırılabilir hadi tamam ama lafları ve hareketlerine ne demeli kalbi kırıldı diye bu kadar terbiyesizce davranırmı insan. ki ortada bişey de yok.
Saygı duyarım. sizin etrafınızda herşeye karışan biri yok demekki eşimide ben çağırmadım kendi yanımda olup bana yardım etmek istedi ben git dediğim halde. insanların hepsi sıkıldı diye herkes kendini görmeyip bi bana yönlenmemeli bence. tek suratı asık insan ben değilim. İnsan etrafına göre yönlenir sonuçta gülen insanların yanında gülersiniz suratı asık insanların yanında gülmessiniz.
Ev sahibi olan sizsiniz ben misafirlige gittigim evde asik surat sessizlik soguklukla karsilasirsam birdaha gidesim gelmez.siz kimseden yardim almamissiniz haliyle yorgunluktan suratiniz asilmis.ipe de gelmiyorsun sapa da.Saygı duyarım. sizin etrafınızda herşeye karışan biri yok demekki eşimide ben çağırmadım kendi yanımda olup bana yardım etmek istedi ben git dediğim halde. insanların hepsi sıkıldı diye herkes kendini görmeyip bi bana yönlenmemeli bence. tek suratı asık insan ben değilim. İnsan etrafına göre yönlenir sonuçta gülen insanların yanında gülersiniz suratı asık insanların yanında gülmessiniz.
Yılbaşında eş dostla eğlenmek yerine kayınvalide falan eve çağrılırsa olacağı bu. Kayınvalidenin huyu suyu belli; kendi de hizmetkar, gelininden de onu bekler. Belli bir yaştan sonra kadının değişeceği yok. E madem çağırdınız, siz de hizmet edecektiniz onun gibi. Hamama giren terler. Zaten misafiri geldiğinde yardımına koşarak yeterince iyi gelin imajı çizmişsiniz. Toplaştığınız bir günde bu izlenimi silmeye çalışmak olmamış pek. Surat asmak da yakışmamış size, Uyuklamak da. Bari bir kadeh içip rahatlasaydınız sülalecekkötü bir gün geçirmişsiniz. Sonuca bağlarsak arayıp özür dilemeyin. Bu durum mesafe koymanıza olanak sağlamış olur.
Ev sahibi olan sizsiniz ben misafirlige gittigim evde asik surat sessizlik soguklukla karsilasirsam birdaha gidesim gelmez.siz kimseden yardim almamissiniz haliyle yorgunluktan suratiniz asilmis.ipe de gelmiyorsun sapa da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?