• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunu

Eğer gündüz geldiklerinde annenizin, kayınvalidenizin yemeklere yardım etmesine izin verseydiniz bu kadar yorulmaz, suratınızı düşürmezdiniz. O masa da misafirlerle birlikte on dakikada kaldırılır, kahveyi de o arada biri yapardı olur biterdi.
Ben anlamıyorum "mıtfığımı kimsi girimiz" deyip de sonra yorgunluktan şikayet edenleri.
Burda hatayı yapan siz olmuşsunuz, etkisi zincirleme gelmiş.

Bak canim insanlarin evden kovulmasi illa hadi hadi evden gidin kovuyorum sizi yoruldum bunalltiniz beni demekle olmuyor..
Zaten siz surat asmanizla mutfakta misafir varken bilincli oyalanmanizla konusmamanizla belli etmissiniz zaten istemediginizi..

Kendisi her zaman misafir varken mutfakta zaman geçiren birisi ben yapıncamı sorun oldu ki ben istediğim bişeyi yapmadım onun sözünü dinledim surat asan tek insan ben değildim kendileride dahil herkesin suratı 5 karıştı. siz gülmeyen insanların yanında gülermisiniz acaba

hepsini okudum tebrikleri alayım :hamarat:

ÖZET

konu sahibi iyi bir gelinmiş,anlayışlı,yardım sever,cefakar,fedakar...

ama eltisi ve kaynanası öyle değilmiş al birini vur ötekine diyor

konu sahibi yıl başında tüm aileyi evine davet etmiş ve bir gün öncesinde de k.validesinde misafir varmış onlara hizmet ettiği için yorulmuş ve hasta gibi hissediyormuş kendisini.ama yine de yıl başı için çok hazırlık yapmış.yemişler içmişler ama konu sahibi sofrayı toplamak istememiş.hem yorgunmuş hem de misafilerle oturmak istemiş.

k.validesi de iki kez sofrayı toplamayacak mısın deyince sinirlenmiş toplamış ve sonra da mutfaktan çıkamamış.yeni yıla mutfakta girmiş :(

bunun üzerine suratı asılmış ve k.validesi de sinirlenip çekip gitmiş.sonra da telefonda bir sürü laf saymış.

hepsini okudum tebrikleri alayım :hamarat:

ÖZET

konu sahibi iyi bir gelinmiş,anlayışlı,yardım sever,cefakar,fedakar...

ama eltisi ve kaynanası öyle değilmiş al birini vur ötekine diyor

konu sahibi yıl başında tüm aileyi evine davet etmiş ve bir gün öncesinde de k.validesinde misafir varmış onlara hizmet ettiği için yorulmuş ve hasta gibi hissediyormuş kendisini.ama yine de yıl başı için çok hazırlık yapmış.yemişler içmişler ama konu sahibi sofrayı toplamak istememiş.hem yorgunmuş hem de misafilerle oturmak istemiş.

k.validesi de iki kez sofrayı toplamayacak mısın deyince sinirlenmiş toplamış ve sonra da mutfaktan çıkamamış.yeni yıla mutfakta girmiş :KK43:

bunun üzerine suratı asılmış ve k.validesi de sinirlenip çekip gitmiş.sonra da telefonda bir sürü laf saymış.
Tebrikler..aynen oyle..uzun yaziyi okuyan biri olarak ozetin dogrulugunu teyit ettim.

Eğer gündüz geldiklerinde annenizin, kayınvalidenizin yemeklere yardım etmesine izin verseydiniz bu kadar yorulmaz, suratınızı düşürmezdiniz. O masa da misafirlerle birlikte on dakikada kaldırılır, kahveyi de o arada biri yapardı olur biterdi.
Ben anlamıyorum "mıtfığımı kimsi girimiz" deyip de sonra yorgunluktan şikayet edenleri.

Kayınvalideme bıraksam bütün yemekleri yapar o bir gerçek o konuda hakkını yemem ama burası benim evim ve siz hiç 1 mutfaga 3 kişi girdiğinizde ayağınız dolanmıyormu. ayrıca kırk yılda bir otursun istedim kayınvalidem çünkü hep hizmet etmeye alışmış.

Kv ye yardım edip yorulmuşsun tamam da bunun o geceki surat asma ile ilgisi ne

Ben de yoruldum yılbaşında yemek vs hazırladım ama açıkça yoruldum şunu da sen yap dedim insanlara Kv gel otur sen dedi hatta

Eşin ne yapıyordu mutfakta

Yani çizdiğiniz imaj hoş olmamış o saate kadar hiçbir şey yapmayan Adam tam yılbaşında gelip mutfakta seninle dikildi ise Kv buna alınmıştır ben kaldır dedim de bana tavır yaptılar diye

Ben de bulaşık vs toplamam misafir varsa ama sizinkiler masadan kalkmış kalan yemekler dolaba bulaşıklar tezgaha atılabilirdi hep birlikte herkes mi yaşlı idi

Sonra da ben yarın yıkarım şimdi oturalım deyip geçerdiniz salona

yine yazacaklarımı yazmışsın aynı şeyleri yazacaktım :27:

konu sahibi, hem yılbaşı yemeği gibi büyük bir organizasyonu ayarlayıp hem de asık suratla gezerseniz insanlar kırılır.. kaldı ki k.validenizin telefonda eşinize saydıkları neydi acaba? ayrıca neden mutfağınıza kimse giremez ki? ben anlamıyorum arkadaş evin her odası özel bazı insanlar için.. ne güzel işte birlikte girin yapın, biri sofrayı hazırlasın, gülerek girseydiniz yılbaşına.. bir de "anlasın diye şöyle yaptım" demek yerine açık açık konuşun.. iğneleyeceğim diye böyle huzursuzluk çıkıyor sonra..

Çok uzun sonlara dogru okumadim
Içiniz rahatsa birsey yapmadiysaniz bukadar onemsemeyin bence...giden gider...cani isterse
Eltiyle kiyaslamayin okadar kendinizi
O kotu ama seviliyo yok bilmem ne
Herkes yakisani yapar

yok aksine sevilen biri değil kendisi ama ben sevilen biriydim ve olan biteni anlamadığım için ağrıma dokundu. Size haketmediğiniz davranışlar sergilense ağrınıza gitmez mi ? içim rahat Allah görüyor ama eşim üzülsün istemiyorum hepsi bu :/

1000 puan.

Yılbaşında eş dostla eğlenmek yerine kayınvalide falan eve çağrılırsa olacağı bu. Kayınvalidenin huyu suyu belli; kendi de hizmetkar, gelininden de onu bekler. Belli bir yaştan sonra kadının değişeceği yok. E madem çağırdınız, siz de hizmet edecektiniz onun gibi. Hamama giren terler. Zaten misafiri geldiğinde yardımına koşarak yeterince iyi gelin imajı çizmişsiniz. Toplaştığınız bir günde bu izlenimi silmeye çalışmak olmamış pek. Surat asmak da yakışmamış size, Uyuklamak da. Bari bir kadeh içip rahatlasaydınız sülalecek:KK49: kötü bir gün geçirmişsiniz. Sonuca bağlarsak arayıp özür dilemeyin. Bu durum mesafe koymanıza olanak sağlamış olur.

Kayınvalideme bıraksam bütün yemekleri yapar o bir gerçek o konuda hakkını yemem ama burası benim evim ve siz hiç 1 mutfaga 3 kişi girdiğinizde ayağınız dolanmıyormu. ayrıca kırk yılda bir otursun istedim kayınvalidem çünkü hep hizmet etmeye alışmış.

Yooo dolanmıyor, veriyorum önlerine al sen salatayı yap, sen çorbayı karıştır diye oluyor bitiyor.
Evinize çağırıp insanlara surat asmanızı, abartıp yeni yıla girerken ev sahipleri olarak eşinizle mutfakta olmanızı ben de olsam "terbiyesizlik" olarak algılarım kusura bakmayın. Ben kayınvalideyi haklı buldum.

yine yazacaklarımı yazmışsın aynı şeyleri yazacaktım :KK53:

konu sahibi, hem yılbaşı yemeği gibi büyük bir organizasyonu ayarlayıp hem de asık suratla gezerseniz insanlar kırılır.. kaldı ki k.validenizin telefonda eşinize saydıkları neydi acaba? ayrıca neden mutfağınıza kimse giremez ki? ben anlamıyorum arkadaş evin her odası özel bazı insanlar için.. ne güzel işte birlikte girin yapın, biri sofrayı hazırlasın, gülerek girseydiniz yılbaşına.. bir de "anlasın diye şöyle yaptım" demek yerine açık açık konuşun.. iğneleyeceğim diye böyle huzursuzluk çıkıyor sonra..
Zaten bana yardımcı olan bir ablam var kendisi kendi annemle birlikte oturup muhabbet etsin gençler hallediyor. illa kimse mutfagıma girmicek diye bi olay yok. Karşımdaki insan tezcanlı olduğu için herşey birbirine dolanıyor bu sebeple istemedim ama o kişiye mutfagıma girmiceksin haYIR OLMAZ gibi birşey demedim tabiki. Fikirlerinizi değerlendiriyorum tabiki kalbi kırılabilir hadi tamam ama lafları ve hareketlerine ne demeli kalbi kırıldı diye bu kadar terbiyesizce davranırmı insan. ki ortada bişey de yok.

Yooo dolanmıyor, veriyorum önlerine al sen salatayı yap, sen çorbayı karıştır diye oluyor bitiyor.
Evinize çağırıp insanlara surat asmanızı, abartıp yeni yıla girerken ev shaipleri olarak eşinizle mutfakta olmanızı ben de olsam "terbiyesizlik" olarak algılarım kusura bakmayın. Ben kayınvalideyi haklı buldum.
Saygı duyarım. sizin etrafınızda herşeye karışan biri yok demekki eşimide ben çağırmadım kendi yanımda olup bana yardım etmek istedi ben git dediğim halde. insanların hepsi sıkıldı diye herkes kendini görmeyip bi bana yönlenmemeli bence. tek suratı asık insan ben değilim. İnsan etrafına göre yönlenir sonuçta gülen insanların yanında gülersiniz suratı asık insanların yanında gülmessiniz.

Zaten bana yardımcı olan bir ablam var kendisi kendi annemle birlikte oturup muhabbet etsin gençler hallediyor. illa kimse mutfagıma girmicek diye bi olay yok. Karşımdaki insan tezcanlı olduğu için herşey birbirine dolanıyor bu sebeple istemedim ama o kişiye mutfagıma girmiceksin haYIR OLMAZ gibi birşey demedim tabiki. Fikirlerinizi değerlendiriyorum tabiki kalbi kırılabilir hadi tamam ama lafları ve hareketlerine ne demeli kalbi kırıldı diye bu kadar terbiyesizce davranırmı insan. ki ortada bişey de yok.

o onun yapısı, bu saatten sonra değiştiremezsin.. ama birileri rahat etsin diye onların adına karar verme.. eğer mutfakta dolanmak bile onu rahatlatacak ise bırak gezsin, yapsın rahat hareket etsin.. yorulduğunu belli etmek için surat asıp insanların seni anlamasını bekleme, yorulduysan yoruldum de.. sorunlarınızın tamamı iletişim problemi, karanlıkta göz kırpıyorsunuz birbirinize anlaşmanız imkansızlaşıyor..

Fazla yüz göz olmuşsun.. Kendinde de çok ödün vermişsin.. Biraz ağırdan sat kendini, araya mesafe koy.
Ayrıca da eltin seni, evine misafir etmiş. SSen neden ev sahibi gibi hizmet ediyorsun da, ayakta duruyorsun... Hizmetçi misin sen, uşak mısın?
Neden soğuk suda bulaşık yıkıyorsun? Sıcak su yok mu? Kusura bakma da, Sen böyle eşek olursan, semer vuran çok olur..
Ki bu kadar yorgunluğun üstüne evin de, misafir ağırlayamamışsın, yorgunluktan helak düşmüşsün..

Kayınvaliden de haklı yani, hem evine misafir et, hem de suratını as.. Madem çok yorgunsun, misafir ağırlayacak durum da değilsin, açık açık söyleyecektin. Ben misafir ağırlayacak durum da değilim; hastayım, üstüm de kırgınlık var diyeceksin..

Saygı duyarım. sizin etrafınızda herşeye karışan biri yok demekki eşimide ben çağırmadım kendi yanımda olup bana yardım etmek istedi ben git dediğim halde. insanların hepsi sıkıldı diye herkes kendini görmeyip bi bana yönlenmemeli bence. tek suratı asık insan ben değilim. İnsan etrafına göre yönlenir sonuçta gülen insanların yanında gülersiniz suratı asık insanların yanında gülmessiniz.

Aradaki fark, siz ev sahibisiniz onlar misafir...

Ev sahibi olan sizsiniz ben misafirlige gittigim evde asik surat sessizlik soguklukla karsilasirsam birdaha gidesim gelmez.siz kimseden yardim almamissiniz haliyle yorgunluktan suratiniz asilmis.ipe de gelmiyorsun sapa da.

mesafe her zaman iyidir... ne olursa olsun gitme.
bende gitmek istemiyorum misafirler varsa.. benim mi misafirm yani..
bana mi gelmiş.. durduk yere gelini de çagiran kaynanam var..
kabul etmemek için bişey diretiyorum neredeyse
eşim de ayip olmasin diye git diyo.. annemde çagirsada misafiri eşim git demiyo yaaa...
herşey eşit bu hayata ona göre davranirim..
çok samimi fiti fiti olmak da istemiyorum. kaynanam benim annem degil. beni doğuran da büyüten de degil. eşimin annesidir.. kendi kızlari gibi davranmakla hata etmişsin gelinisin sonuçta o seni öle görmemiş.. gelini görmüş.. sende öle davranacaksin mesafeni koruyacaksin.. kendi işinize bakacaksin çagirirsa benim işim var diyip susacaksin..
amcamin hanimi yengem öle yapardi babaannemin evine çagiriyodu temizliğe hiç gitmedi :) annemede diyorum bak yengem nasıl davraniyor dedim annem de yapar eder kızıyom işte.

Yılbaşında eş dostla eğlenmek yerine kayınvalide falan eve çağrılırsa olacağı bu. Kayınvalidenin huyu suyu belli; kendi de hizmetkar, gelininden de onu bekler. Belli bir yaştan sonra kadının değişeceği yok. E madem çağırdınız, siz de hizmet edecektiniz onun gibi. Hamama giren terler. Zaten misafiri geldiğinde yardımına koşarak yeterince iyi gelin imajı çizmişsiniz. Toplaştığınız bir günde bu izlenimi silmeye çalışmak olmamış pek. Surat asmak da yakışmamış size, Uyuklamak da. Bari bir kadeh içip rahatlasaydınız sülalecek:KK49: kötü bir gün geçirmişsiniz. Sonuca bağlarsak arayıp özür dilemeyin. Bu durum mesafe koymanıza olanak sağlamış olur.

Valla ben istememiştim çağırmak hasta olduğum için ama herkes bir arada olsun yanlız kalmasınlar dedim.. haklısınız benide bilen biliyor kayınvalidemide.. bazı insanlarda görmek istedikleri gibi görüyorlar ne yazikki.. Burda bunu farkettim. İyi gelin imajı çizilmezki :) iyi olmayan bi insan iyi gibi görünemez eskidenmiş o bence şimdi gelinlerde rahat kayınvalidelerde benim düşüncem yani. ve haklısınız mesafe konusunda benim derdim kocamın üzülmemesi iyide olsa kötüde olsa annesi sonuçta düşüncelerinizi benimle paylaştığınız için teşekkür ederim

Ev sahibi olan sizsiniz ben misafirlige gittigim evde asik surat sessizlik soguklukla karsilasirsam birdaha gidesim gelmez.siz kimseden yardim almamissiniz haliyle yorgunluktan suratiniz asilmis.ipe de gelmiyorsun sapa da.

Yanlış anlatmışım sanırım bütün gün suratsız olarak geçirmedim.. saat aksam 11 olmuş artık iyice yorgunluk çökmüş herkes sıkılmış ve suratsız bu size yansımazmı acaba.

Back