Eşim de sorun ,yakın oturduğum ivin ksynanam da sorun gelmediler etmediler konuşur dururbu yazdiklarinizdan kaynana sorunu degil es probleminiz var gibi anlasiliyor. esinize evimde olmak istiyorum, canim ister ya da uygun görürsem giderim diyemiyor musunuz?
Evin işini yemeğini 2 gün yapma git orda kahve çay iç bakalım 2 gün sonra birikmiş işlere ne diyecek söyleyecek lafın olur. Aslında bunların bi bahane olduğunu biliyoruz :) erken kalkan işlerini Hall eder bitirir ama sen çalışan insanın hafta sonu bunu senden istemesi anlayışsızlık düşüncesizlik 1-2 saat tamam ama sonrası fazla olmaz yani ..Meraba arkadaslar ben kaynanamla aynı binada yaşıyorum aile apartmanı eltim de var ,çalışıyorum hafta içi hafta sonu tatil ,eşim de gündüz evde gece calisiyor ,bugün kaynanama eşimin dayisgil geldi gündüz yengesi geldi akşama dayısı gekecekti gündüz eşimle geçtik 1saat akşama eşim ose gidecek giderken bana diyo ki sen de annengilin yanına geç bı kaç saat halbuki eşim ise gitsr katlanavak çamaşır var utu var ev supurilecek ,eşim hunduz uyuduğu için mskine acamiyorim eşime biraz tarystik beni anlamıyorsun diye siz olsanız ne yaparsnx
Muhtemelen kaynana oğlunu dolduruyor gelsin etsin diye. Kocasıda ben yokken git işte ne var modunda. Anasının gönlü olsun maksat.Burada kaynana sorunu olan kısım hangisi?
Sizi bu Türkçe ile kimse kolay kolay anlayamaz, bu nedir ya hu?Meraba arkadaslar ben kaynanamla aynı binada yaşıyorum aile apartmanı eltim de var ,çalışıyorum hafta içi hafta sonu tatil ,eşim de gündüz evde gece calisiyor ,bugün kaynanama eşimin dayisgil geldi gündüz yengesi geldi akşama dayısı gekecekti gündüz eşimle geçtik 1saat akşama eşim ose gidecek giderken bana diyo ki sen de annengilin yanına geç bı kaç saat halbuki eşim ise gitsr katlanavak çamaşır var utu var ev supurilecek ,eşim hunduz uyuduğu için mskine acamiyorim eşime biraz tarystik beni anlamıyorsun diye siz olsanız ne yaparsnx
Elti detayı neden verildi ?Meraba arkadaslar ben kaynanamla aynı binada yaşıyorum aile apartmanı eltim de var ,çalışıyorum hafta içi hafta sonu tatil ,eşim de gündüz evde gece calisiyor ,bugün kaynanama eşimin dayisgil geldi gündüz yengesi geldi akşama dayısı gekecekti gündüz eşimle geçtik 1saat akşama eşim ose gidecek giderken bana diyo ki sen de annengilin yanına geç bı kaç saat halbuki eşim ise gitsr katlanavak çamaşır var utu var ev supurilecek ,eşim hunduz uyuduğu için mskine acamiyorim eşime biraz tarystik beni anlamıyorsun diye siz olsanız ne yaparsnx
Abartma bence çık 1 saat işler beklesin yaniMeraba arkadaslar ben kaynanamla aynı binada yaşıyorum aile apartmanı eltim de var ,çalışıyorum hafta içi hafta sonu tatil ,eşim de gündüz evde gece calisiyor ,bugün kaynanama eşimin dayisgil geldi gündüz yengesi geldi akşama dayısı gekecekti gündüz eşimle geçtik 1saat akşama eşim ose gidecek giderken bana diyo ki sen de annengilin yanına geç bı kaç saat halbuki eşim ise gitsr katlanavak çamaşır var utu var ev supurilecek ,eşim hunduz uyuduğu için mskine acamiyorim eşime biraz tarystik beni anlamıyorsun diye siz olsanız ne yaparsnx
Kpss trendine siz de katılabilirsiniz. Hem gitmemeye bahane olur hem de imlanız düzelir.Meraba arkadaslar ben kaynanamla aynı binada yaşıyorum aile apartmanı eltim de var ,çalışıyorum hafta içi hafta sonu tatil ,eşim de gündüz evde gece calisiyor ,bugün kaynanama eşimin dayisgil geldi gündüz yengesi geldi akşama dayısı gekecekti gündüz eşimle geçtik 1saat akşama eşim ose gidecek giderken bana diyo ki sen de annengilin yanına geç bı kaç saat halbuki eşim ise gitsr katlanavak çamaşır var utu var ev supurilecek ,eşim hunduz uyuduğu için mskine acamiyorim eşime biraz tarystik beni anlamıyorsun diye siz olsanız ne yaparsnx
-gil isimden isim yapma eklerindendir. "onlar" anlamında zamir işlevi de görür. Ünlü dilbilimci Tahsin Banguoğlu'nun kitabında da geçmekte. Yadırganacak en son şey "-gil" eki bu yazıdaBu sonuna eklediğiniz "gil" ne anlama geliyor?
Lar anlamına gelir örneğin babamgil yani babamlar ya da nenemgil nenemlerBu sonuna eklediğiniz "gil" ne anlama geliyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?