• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana Kaynana

Kayınvalide iş yaptırsa dert, yaptırmasa dert.
Bende gelinime iş yaptırmam. Sonra arkamdan "bütün işi bana yaptırıyor" diye laf söyler ondan sonra vay beni tutabilene.
Köpek konusunda haksız kayınvalideniz ama bunun bir kabahat olduğunu sanmam. Rahmetli annemde sevmezdi köpekleri. Bu o insanı kötü yapmaz. Sevmiyor işte ne yapsın. Önemli olan hayvanlara zarar vermesin yeter zaten.

Bende nişanlıyım konunda çok ortak noktamız var. Öncesi sonrası yapsak bu Kv yı olay olur, o derece değişti. Boşver yaptırmasın bir şey evlenince en güzellerini yaparsın eşine. Ne yaparsan yap yaranamıyosun ben bunu anladım

Hergün çeşit çeşit KV konusu :))) KV'leri beğenmiyorsunuz ama doğurduklarına bayılıyorsunuz. Naber :p

Ben eşimle sevgiliyken kayınvalidemle 1 kere bir kafede görüştük. Nişanlıyken de ailem olmadan 1 kere iftara gittim, onda da hazır masaya oturdum. Şuan da eşimle ayda bir gider gelirim. Kayınvalidemi çok sevmeme rağmen fazla samimiyet asla kurmam. Daha sonra bu samimiyete dayanarak size bazı noktalarda karışma hakkını kendinde bulabilir. Daha yolun başındasınız, mobilyalarınız gelinliğiniz düğün mekanınız. Bunlar kabusa dönüşebilir. Daha fazla samimiyetle de ne zaman çocuk yapmanız gerektiğine bile karışabilir. Bence biraz mesafe koymalısınız. Mutluluklar..

Benm kaynanada nişanlıyken bi ramazan davet etti yardıma die erken gittim herşeyi hazırlamış 2 de yattı ben gidince sonraki ramazan ailemle gittim bi sürü laf söledi gelin gelir bana yardım eder dedim o da gelmedi falan filan yani yaptırmıyosa boşver tadını çıkar

Kv iş yaptirdi dert yaptirmadi dert.. Og mis gibi ne yapacan, yemeni ye cayini ic cık gel. Daha ne istiyorsun..

Şeker konusunda ben de bir şeyler yaşamıştım. Bayramda biz şeker alıp götürmüştük. O zaman yeni çıkmıştı hani o markasını söylemek istemediğim yumuşak, renkli renkli şekerlerin bayram şekeri versiyonu. Tadına bayıldım ben onların. Bir sürü de aldık. Bayramda girip çıkıp yiyip duruyordum, kayınvalidem önce bir sürü laf söyledi ben omuz silkip yemeye devam edince de götürdü sakladı şekerleri :D Neymiş misafirlerine verecekmiş. Oysa misafire vermek için biz güzel çikolata aldık. Şekeri çoluk çocuk yer, biz yeriz diye aldık. Küçük çocuklara bile yedirmiyor. Huyu bu zaten hep öyle yapar. Eşimin küçük yeğenlerine bile yedirmez, üstelik iki tanesinin babası öldü yetimler. Neden? Çünkü gelene gidene yedirecek, oğlum getirdi diyecek, hatta camiye gidip orada dağıtacak, hatta ve hatta hiç bitiremezse evde bekletecek son kullanma tarihi geçene kadar. Huyu bu ne yapalım. Ben de gittim sakladığı yerden buldum çıkardım yemeye devam ettim :D
Boş ver yani bazıları öyle, takma geç.
Köpek ve iş yaptırmama konusu bağlantılı olabilir. Gerçekten de o yüzden yemekleri haram olur diye inanıyor olabilir. (Hangi mezhepten bahsedildiğini bile bilmiyorum, dini tartışma açmak istemem, ama öyle bir dini olabilir sonuçta) Ya da köpekten dolayı sonsuza dek kirlendiğinize ve yemeklere mikrop bulaştıracağınıza inanabilir. Ben olsam he der geçerdim ve işlere de hiç karışmazdım. Zaten işime gelir.

mezhep olarak fark demıssınız.bızım bı komsumuzda farklı mezhepten baska bı komsumuzun yaptıgı bıseyı yeezdı nebılım eve gelsın gıtsın bısey elletmezdı arkasından temızlık yapardı falan.ama benım aklıma kopek besledıgınız ıcın yapıyo olabılır dıye gelmıstı.sonucta kv ıstemezmı gelını işlensin evınde.sahsen benımkı cok ıster

Ayyy ne güzel işte iş yaptırmıyormuş:))
Bende evde köpek besliyorum fakat bazı insanlar sevmeyip dilini de tutamıyor takılma o konuya artık. Akrabalar içinde oğluna söz geçirsin. Senlik hiçbir şey Yok canım valla bak rahatına ;)

Ay çok güldüm oğlunu salarım kedimi salmam. Bak bu aklımın bir köşesinde kalacak.
Onların mezhebinde köpeğe dokunmak haram ama bu konuda saygı duymuyor bana ve aileme. Ben de düşünüyorum ki acaba bu sebeple mi yaptıgım şeyleri yemekten kaçınıyor? Aklımda deli sorular. :KK53:

Olabilir

Sana yemeğe de gelmez işte daha ne istiyorsun

bekliyoruz da,kibarlık yapıyoruz aklımız sıra.üstelik,benim gelinim.17 aylık evli.hala evimde,sofra kurmak ve toplamak dışında iş yaptırmadım.dur bu hafta geldiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek isterse,karışmayayım.ya da salatayı ona yaptırayım.

Abla 10 yılı Aşkın süredir evliyim Kv nin evinde bir kere salata yaptım

Bir de görümcemi istedikleri akşam ve nişanda bulaşık yıkadım

Boş ver yapmasın

Mesafe iyidir

Memnun edebilir miyim diye gelin de tedirgin ay yanlış anlar mı diye Kv tedirgin olacağına güzelce misafir olsun gitsin evine

Belli ki kayınvalideniz dominant bir kadın, evi de onun krallığı, hele mutfağı. Kadının elinden mutfağını alınca hükmü kalmıyormuş gibi olur ya :KK45: sınır ihlali yapmayın mesafenizi koruyun.

Kızlar öncellikle günaydınlar, merhabalar.

Benim kv biraz garip. Kendisi geçmişe takılı kalmış sorunlu bir kadın.Vaktinde kendi kaynanasının yanından çocukları da alıp çıkmış gitmiş eşinin ailesini de silmiş atmış. Çocuklarında hala, amca kim varsa görüşmelerini istemiyor, yasaklıyor. Bunu da kavga, bağrış çağrışla yapıyor. Nişanlım dinlemiyor tabii görüşüyor ama diğer 2 kardeşi kv'i dinliyor. Bana siz X kişiye gittiniz mi? Sakın gitmeyin falan filan. Ondan izin alacağız anlayacağınız. Ne zaman evlerine gitsem hep bir gergin ortam var. KV'nin zaten bugüne kadar güldüğünü görmedim desem yeridir. Bana karşı her zaman çok iyidir, ılımandır. Seviyor gibi davranıyor ama şöyle de bir şey var kv ne zaman evine gitsem bana iş yaptırmıyor. Yemek yiyoruz sofradan kalkıp bulaşıkları yıkayayım diyorum yok sular soğuk soğuk diye bana zorla bıraktırıyor. 1 değil, 2 değil belki de 20 defadır bu böyle. Nişanlım balık pişirmem için beni arıyor M sen çok güzel yapıyorsun gel pişir yiyelim diye. İşten çıkıp gidiyorum aa kv herşeyi hazırlamış sırf ben yapacağım diye. Bu da 4-5kez tekrarlanmış bir olay ha ona da dikkat çekerim. :skandal:
Her neyse geçen gün tv izliyoruz. KUYU isimli köpeği hepiniz biliyorsunuzdur. Dünya tatlısı bir pati :anneadayı: KV demez mi bu köpek hastalıktır, pistir. Bu insanlar nasıl hasta olmuyor, ölmüyorlar. Benim de köpek baktığımı biliyor ve bunu bilinçli söylüyor. Nişanlım anne diyerek susturdu inanır mısınız? Neyse son bir şey daha yemeğin üzerine çay demledim. Bunlar çayın yanında normal şeker değil de sakızlı bayram şekerleri olur bilirsiniz onlardan yiyorlar. Bende alışmışım artık tepsiye koyuyorum kimse istemeden. Ay bir hışımla daldı sen bir avuç al tepsiye koy hepsini içeri götürme. Bu hafta çarşıdan alamadım evde başka kalmadı diye. BEN ŞOKK.

Ay dert mi bilmem ama bu kadının suratsızlığı beni verem edecek..:kızgın:

Açıkçası kv nin size iş yaptırmaması bence sizin için büyük nimet. Boşverin yaptırmıyor mu, yaptırmasın. İyi tarafından baksanıza bu da dert mi. Diğer taraftan düşününce de diyorum kş acaba köpeği pis buluyor diye mi sizin elinizi bir şeye sürdürmüyor.. Bak oda olabilir. Takıntısı varsa kendince. Her neyse yine de bu sizin için faydalı diye düşünüyorum :) fazla takılmayın.

Düğünlerde tam kv karşısında "hap koydum hap koydum içinede hap koydumm kaynanamın adını kuyruklu yılan koydum" çalar gelin de çekinir ya hani eşlik edemez :KK70:siz kesin söyleye söyleye oynadınız :deli:
Eheheh :oops:çok şükür kaynanam iyi sağolsun tatlım ama kötü olsa oynardım vallahi affetmem :sopa:

Köpek bakıyorsun diye senin yaptığını yemek istemiyor olabilir ! Bazı midesi kaldırmayanlar vardır öle ! Mesela bende evde kedi bakıyorum ama annem bunu hala bilmez zamanında kedi bakmışlığı var ama sonrasında hasta oldu ne kedi ne köpeğe asla tahammülü Yok midesi bulanır yemek felan yiyemez görünce bende evde beslediğimi söylemiyorum ki sorun yaşamayalım diye ! Ondan belki kv adayın da o şekilde olabilir

Back