• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana Kaynana

ozgurhayalim

Uçur beni spaydi
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2016
621
1.719
63
33
Bursa
Kızlar öncellikle günaydınlar, merhabalar.

Benim kv biraz garip. Kendisi geçmişe takılı kalmış sorunlu bir kadın.Vaktinde kendi kaynanasının yanından çocukları da alıp çıkmış gitmiş eşinin ailesini de silmiş atmış. Çocuklarında hala, amca kim varsa görüşmelerini istemiyor, yasaklıyor. Bunu da kavga, bağrış çağrışla yapıyor. Nişanlım dinlemiyor tabii görüşüyor ama diğer 2 kardeşi kv'i dinliyor. Bana siz X kişiye gittiniz mi? Sakın gitmeyin falan filan. Ondan izin alacağız anlayacağınız. Ne zaman evlerine gitsem hep bir gergin ortam var. KV'nin zaten bugüne kadar güldüğünü görmedim desem yeridir. Bana karşı her zaman çok iyidir, ılımandır. Seviyor gibi davranıyor ama şöyle de bir şey var kv ne zaman evine gitsem bana iş yaptırmıyor. Yemek yiyoruz sofradan kalkıp bulaşıkları yıkayayım diyorum yok sular soğuk soğuk diye bana zorla bıraktırıyor. 1 değil, 2 değil belki de 20 defadır bu böyle. Nişanlım balık pişirmem için beni arıyor M sen çok güzel yapıyorsun gel pişir yiyelim diye. İşten çıkıp gidiyorum aa kv herşeyi hazırlamış sırf ben yapacağım diye. Bu da 4-5kez tekrarlanmış bir olay ha ona da dikkat çekerim. :skandal:
Her neyse geçen gün tv izliyoruz. KUYU isimli köpeği hepiniz biliyorsunuzdur. Dünya tatlısı bir pati :anneadayı: KV demez mi bu köpek hastalıktır, pistir. Bu insanlar nasıl hasta olmuyor, ölmüyorlar. Benim de köpek baktığımı biliyor ve bunu bilinçli söylüyor. Nişanlım anne diyerek susturdu inanır mısınız? Neyse son bir şey daha yemeğin üzerine çay demledim. Bunlar çayın yanında normal şeker değil de sakızlı bayram şekerleri olur bilirsiniz onlardan yiyorlar. Bende alışmışım artık tepsiye koyuyorum kimse istemeden. Ay bir hışımla daldı sen bir avuç al tepsiye koy hepsini içeri götürme. Bu hafta çarşıdan alamadım evde başka kalmadı diye. BEN ŞOKK.

Ay dert mi bilmem ama bu kadının suratsızlığı beni verem edecek..:kızgın:

dert edilecek bir durum yok, kadın böyle, kv iş yaptırmıyor diye bir dert olsaydı en dertli ben olurdum burda :D tamam de çık su soğuk dediğinde. akraba ile görüşüp görüşmemek de nişanlının derdi olsun sen napıcan zaten nişanlının amcası halasıyla görüşüp, boşver.....

benim de kedim vardı "sal onu dışarı" diyorlardı, nasıl kıyarım anne , oğlunu salarım dışarı onu salmam :D diyodum. gerçi kendi annem de abingil gelir tüyünden falan rahatsız olmasınlar demişti ona da tüyünden rahatsız olan gelmesin evime demiştim. bende laflar iki tarafa da eşit yani. o yüzden içim rahat.

kayınvalide konusu,tam benlik,geline saydırayım diye konuya bodoslama daldım ama kuyu köpeği okuyunca kayınvalideye saydırasım geldi.
sadece ilk yazdığınız konuyu ben de yapıyorum ya.ama tamamen kibarlık olsun diye.yani bir art niyetim yok.gelinim,gelince
aman kızım sen bırak,zahmet etme.zaten tüm gün çalışmışsın,yorulma diye,yaptırmıyorum.demek ki yanlışmış.

Kadın geçmişine takıntılı kendin soylemişsin. Sorunu da seninle degil bahsettiğin kişilerle. Sana iş yaptırmaması falan kötü niyetli gelmedi bana. Ama köpek meselesinde ayıp etmiş seni de kastettiği belli. Nişanlıyken bu kadar takarsan evlenince hiç rahat edemezsin. Bu kadar cok düşünme boşver

dert edilecek bir durum yok, kadın böyle, kv iş yaptırmıyor diye bir dert olsaydı en dertli ben olurdum burda :KK70: tamam de çık su soğuk dediğinde. akraba ile görüşüp görüşmemek de nişanlının derdi olsun sen napıcan zaten nişanlının amcası halasıyla görüşüp, boşver.....

benim de kedim vardı "sal onu dışarı" diyorlardı, nasıl kıyarım anne , oğlunu salarım dışarı onu salmam :KK70: diyodum. gerçi kendi annem de abingil gelir tüyünden falan rahatsız olmasınlar demişti ona da tüyünden rahatsız olan gelmesin evime demiştim. bende laflar iki tarafa da eşit yani. o yüzden içim rahat.
Ay çok güldüm oğlunu salarım kedimi salmam. Bak bu aklımın bir köşesinde kalacak.
Onların mezhebinde köpeğe dokunmak haram ama bu konuda saygı duymuyor bana ve aileme. Ben de düşünüyorum ki acaba bu sebeple mi yaptıgım şeyleri yemekten kaçınıyor? Aklımda deli sorular. :KK53:

kayınvalide konusu,tam benlik,geline saydırayım diye konuya bodoslama daldım ama kuyu köpeği okuyunca kayınvalideye saydırasım geldi.
sadece ilk yazdığınız konuyu ben de yapıyorum ya.ama tamamen kibarlık olsun diye.yani bir art niyetim yok.gelinim,gelince
aman kızım sen bırak,zahmet etme.zaten tüm gün çalışmışsın,yorulma diye,yaptırmıyorum.demek ki yanlışmış.
Ama insan ufakta olsa bir yardım beklemez mi? Ben yardımcı olmak istiyorum bana hep mani oluyor. Vallah alınıyorum :bicak:

Benim de kayınvalidem bana hiçbir şey yaptırmaz evinde.
Dert değil güzel bir durum bence.
Aman zaten kendilerine akıl fikir erdirmek zor.
Dert edilecek bir konu yok he deyip geçin.

Ama insan ufakta olsa bir yardım beklemez mi? Ben yardımcı olmak istiyorum bana hep mani oluyor. Vallah alınıyorum :bicak:

bekliyoruz da,kibarlık yapıyoruz aklımız sıra.üstelik,benim gelinim.17 aylık evli.hala evimde,sofra kurmak ve toplamak dışında iş yaptırmadım.dur bu hafta geldiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek isterse,karışmayayım.ya da salatayı ona yaptırayım.

Ay çok güldüm oğlunu salarım kedimi salmam. Bak bu aklımın bir köşesinde kalacak.
Onların mezhebinde köpeğe dokunmak haram ama bu konuda saygı duymuyor bana ve aileme. Ben de düşünüyorum ki acaba bu sebeple mi yaptıgım şeyleri yemekten kaçınıyor? Aklımda deli sorular. :KK53:
ah bu kaynanalar boşver canım kendi yapsın daha iyi dert etme böyle şeyleri evlenince tanırsın daha iyi

ayyy kendın kaşınıyorsun bırak ne iş yapacan ,

kadının sorunu senınle ilgili değil kendisiyle

hee bazı insanların hayvanlara karşı tepkileri net ,

bizde evin içinde köpek olayına asla sıcak bakmıyoruz ,

bekliyoruz da,kibarlık yapıyoruz aklımız sıra.üstelik,benim gelinim.17 aylık evli.hala evimde,sofra kurmak ve toplamak dışında iş yaptırmadım.dur bu hafta geldiğinde,bulaşıkları makineye yerleştirmek isterse,karışmayayım.ya da salatayı ona yaptırayım.
İlahi. Bence de yaptırın. Sizin gelinde şikayetçi olabilir :KK45:

Hayvanlar konusunda kötü biri
ama diğer konuda ne güzel işte size hizmet ettirmiyor
niye sürekli onlardasiniz ki
nisanlinizin yemek yapmaya çağırmasi bile saçma balık yapmak da ne var yapsın öyle davet etsin kendi kendinizi hizmet eder konuma surukluyorsunuz

Ben kayınvalidemin evine gittiğim zaman genelde menüyü ben belirlerim ve yemeklerin hepsini olmasa da büyük kısmını ben yaparım tabi buna vakit bulduğum zamanlarda bu böyle. Sende yemekten önce gittiğin vakitler şunu şunu yapayım diyebilirsin. Benim sevgili kayınvalidecigim tatlıyı çok sever mutlaka her gidişimde bir tatlı yapar götürürüm :kahve: sende eğer yaptıklarımı yemekten çekiniyor mu acaba diye düşünüyorsan evde bir şeyler yapıp götürebilirsin yeyip yemedigini ordan anlayabilirsin

Hayvanlar konusunda kötü biri
ama diğer konuda ne güzel işte size hizmet ettirmiyor
niye sürekli onlardasiniz ki
nisanlinizin yemek yapmaya çağırmasi bile saçma balık yapmak da ne var yapsın öyle davet etsin kendi kendinizi hizmet eder konuma surukluyorsunuz
Eşimin annesi yemek yapmayı bilmiyor hanımefendi. Böyle bir durum da var. Bir de bu olay zinciri tek bir akşamda olmuştur.

Ben nisanliylen esimin evine belki 2 yada 3 kere gitmisimdir ne geregi var. Ki zaten misafirim yani :) Gerci kv hala bana birsey yaptirtmaz hic kotu niyet aramadim altinda. Herkesin kendi duzeni belki benim toparlama seklim ona daha cok is cikartir diye ellemiyorum bende :)

Kızlar öncellikle günaydınlar, merhabalar.

Benim kv biraz garip. Kendisi geçmişe takılı kalmış sorunlu bir kadın.Vaktinde kendi kaynanasının yanından çocukları da alıp çıkmış gitmiş eşinin ailesini de silmiş atmış. Çocuklarında hala, amca kim varsa görüşmelerini istemiyor, yasaklıyor. Bunu da kavga, bağrış çağrışla yapıyor. Nişanlım dinlemiyor tabii görüşüyor ama diğer 2 kardeşi kv'i dinliyor. Bana siz X kişiye gittiniz mi? Sakın gitmeyin falan filan. Ondan izin alacağız anlayacağınız. Ne zaman evlerine gitsem hep bir gergin ortam var. KV'nin zaten bugüne kadar güldüğünü görmedim desem yeridir. Bana karşı her zaman çok iyidir, ılımandır. Seviyor gibi davranıyor ama şöyle de bir şey var kv ne zaman evine gitsem bana iş yaptırmıyor. Yemek yiyoruz sofradan kalkıp bulaşıkları yıkayayım diyorum yok sular soğuk soğuk diye bana zorla bıraktırıyor. 1 değil, 2 değil belki de 20 defadır bu böyle. Nişanlım balık pişirmem için beni arıyor M sen çok güzel yapıyorsun gel pişir yiyelim diye. İşten çıkıp gidiyorum aa kv herşeyi hazırlamış sırf ben yapacağım diye. Bu da 4-5kez tekrarlanmış bir olay ha ona da dikkat çekerim. :skandal:
Her neyse geçen gün tv izliyoruz. KUYU isimli köpeği hepiniz biliyorsunuzdur. Dünya tatlısı bir pati :anneadayı: KV demez mi bu köpek hastalıktır, pistir. Bu insanlar nasıl hasta olmuyor, ölmüyorlar. Benim de köpek baktığımı biliyor ve bunu bilinçli söylüyor. Nişanlım anne diyerek susturdu inanır mısınız? Neyse son bir şey daha yemeğin üzerine çay demledim. Bunlar çayın yanında normal şeker değil de sakızlı bayram şekerleri olur bilirsiniz onlardan yiyorlar. Bende alışmışım artık tepsiye koyuyorum kimse istemeden. Ay bir hışımla daldı sen bir avuç al tepsiye koy hepsini içeri götürme. Bu hafta çarşıdan alamadım evde başka kalmadı diye. BEN ŞOKK.

Ay dert mi bilmem ama bu kadının suratsızlığı beni verem edecek..:kızgın:
Ben olsam kötü niyet aramazdım. Belki işten geliyorsunuz yorulmayın diye sizi düşünerek hareket ediyor olabilir. İlginçtir ama bazen böyle abartabiliyorlar. Köpek konusunda bence siz aklına gelmeden pot kırmış olabilir. O kadın da öyle yapacak bişey Yok. Çok üstünde durmayın bence. Hem nişanlınızda annesinin hatalarını kapatıyor bu çok hoş. Çok incelemeyin herşeyi.

Ben olsam kötü niyet aramazdım. Belki işten geliyorsunuz yorulmayın diye sizi düşünerek hareket ediyor olabilir. İlginçtir ama bazen böyle abartabiliyorlar. Köpek konusunda bence siz aklına gelmeden pot kırmış olabilir. O kadın da öyle yapacak bişey Yok. Çok üstünde durmayın bence. Hem nişanlınızda annesinin hatalarını kapatıyor bu çok hoş. Çok incelemeyin herşeyi.
Haklısınız ya niye dert ettim ki bu kadar. Ben başkalarında bu durumu farklı zannederdim. Bundan sonra keyfim keyf.. :dondurma:

mesela benim kaynanada hep kendi yaptığını güzel sanır yapar biz bişey yapamıyomuşuz gibi kendini öne atar evlendikten sonra daha iyi tanıcaksın emin ol

Niye bu kadar dert ediyorsun ki bırak yaptırmasın daha nişanlısın zaten bu ne merak iş yapmak konusunda demek ki daha o aşamada görmüyor işten çıkıp gidiyorsun bir de yemek yaptırmak istemiyor demek ki. Ayrıca halalarıyla görüşüyorsanız gizli görüşün haberi olmasın nasıl haberi oluyor. Ben büyütecek bir şey göremedim yani çok abartıyorsunuz daha şimdide böyleyse evlenince nasıl olacak? çok iş yaptırsa bu seferde vay kaynana evinde bana iş yaptırıyor dersiniz. Garip.

İyi de çekmeyen bilemez derler ya sizin ki o hesap. Bir kadın çok örkmiş bir başına çocuklarını büyütmüş belli ki çok haksızlık görmüş kendi doğurduğu görüşmelerini istemeyebilir bu en doğal birşey sanki kv size kötü davransa siz çocuğu kvye göstereceksiniz de.
Ikıncısı kadının kendi evi değil mi ister iş yapar ister yapmaz ne diye iş yapıcam da yapıcam şeklinde ortaya atıyorsunuz kendinizi anlamadım ki çok mu lazım sizin yaptığınız iş

Back