Kaynana görümce sorunu

Ceylan 87

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2023
366
-47
38
Meraba arkadaslar kaynanamla aynı apartmandayiz ,daha önce gorumcem evlilik yıl dönümünde eşim yemeğe çıkarmıştı gittgmz yerde manzaralı yer vardı onu resim çekip atmıştık vatsup duruma , 1 yıllık evliyken ,görümcem eşime yazmış anneme bakmiyorsunz ugramiyorusnz ben uzaktayım siz yakınsnz falan filan hâlbuki en fazla 2 3 günde bir eşim bakar ben de çalışıyorum pek vaktim olmiyor haftada bir anca ,ben o mesajı görünce huzur bozmayla falan ilgili durumlar yaptım biraz mesajla atistik ,bana yazma karışma dedim görümcem de sel gider taş kalır el gider kardas kalır diye durum yapmış bana sen önemli değilsin demek istiyo yani, kaynanama geliyor gelince geçmek istemiyorum evine gitmek hiç istemiyorum ,ama kaynanam da bı sefer eltimin oğlu sünnet oldu kaynanam.orda kalmıştı 5gun sonra gittik diye unutulanlar listesine girdik demişti ,sorun yapiyo sürat yapiyo siz olsanz naparsnz

Kendi huzurunuz ve mental sağlığınz için sınırlar koyun. Lütfen gönderme atmak gibi avam durumlar içine girmeyin. İlişkilerde dengeli olmak önemli kimseyi memnun etme zorunluluğu hissetme. Bu gibi durumlarda sakin kal gerektiğinde mesafeyi koru kimsenin seviyesine inme. Tekrar ediyorum şaçma durumlar atma onların paylaşımları ruh halini bozuyorsa gizle bakma.

Çocuk gibi durum yapıp kendimi rezil etmez, aile apartmanina taşınmaz ,eşim bu tavırlar karşısında dolduruşa gelmeyen biriyse umursamaz onlarla da muhattap olmazdım. Aynı apartmanda kocanız her gün iki dk kapıdan anne nasılsın iyi misin bir ihtiyacın var mı diyemiyor mu ? Senden beklemeleri doğru değil ama AİLE APARTMANİ MANTİGİ budur zaten. Oğlum /kızım bana hal hatır sorsun işimi gorsun.

Kayınvalidenizin neyi var? Ayrıca annesiyle ilgilenmek oğlunun görevi. Salağa anlatır gibi tane tane anlatın anlayan biriyse değilse de muhattap olmayın. Gerçi aile apartmanına sizi boşuna gelin getirmiyorlar. Zihniyet budur. Hiç gitmemeliydiniz.

Öyle yaptım canım o durumdan sonra bitti engelledim durumları gizledim ,memnun etmeye zorunluluğuna girmeyeyim diyorum kaynanam ya sürat yapiyo ya bı laf sokuyo alttan dedigunz gibi kendi huzurumuz kalmiyor,durum ilk sene cok atiyordum bıraktım artık

Eli ayagi tutuyo şükür biseyi yok ,Kaynanalar anlar mı sizce hep kendileri haklı gelin haksız ilk evlendigmz sene beraber yemek yedik çay içtik hemen geçtik evimize onda bile memnun olamdi 9 da. Evimize geçmişiz o 12 de uyurmuş bennde 10?30 da uyurum dedim ,ilk sene seslenmiyodum pek ama şimdiki aklım olsa burda minyatalim.derdim. ,pişmanım zaten şimdiki aklım olsa asla oturmazdim.aile apartmanina

Bu tarz durumlarda eşinizin onların söylemlerine karsilik vermesi gerekiyor. Pasif kalirsa daha cok tartisma yaşarsınız
Eşim asla annesine bişey demez unutulanlar listesine girdik deyince ben sinir oldum nasıl yani dedim eşim gık demedi eşime de sinir iluyorum sessiz kaldıkça bizi savunmadikca

Ay görümceniz ve kayinvalideniz birbirini dolduruyor belli degil mi. Madem görümceniz annesini cok düsünüyor gelsin sizin oldugunuz yere tasinsin. Uzaktan havlamak cok kolay. Nedense bakmayanlar hep bakanlara yüklenme hakkini kendinde görüyor. Madem öyle anneci koca kariyer dinlemez gelir oturur annesinin yanina. Gelmiyorsa cenesini kapatsin. Aynen de öyle söylerim. Sonra da engeli basarim. Kayinvalidenize de herkesin kendi hayati da oldugunu bilsin..herkes kendi hayatini istedigi gibi yasadiktan sonra nedense cocuklarinin hayatina cökme derdinde. Hepimiz ailemizle ilgileniyoruz, ama kendi hayatimiza da bakarak

Aynen canım birbirlerini dolduruyorlar ,aynen bı de eşimden küçük terbiyesiz şey ,kimse kendi suçunu görmez eşim erkeklerde en küçük.diye atiyolar herşeyi eşimin üstüne tam anlayamadım kariyer falan yazmssnz yanlış yazım oldu galiba ,herkes kendi hayatini yaşayınca huzursuzluk kıskançlık çıkarıyorlar ,bı kere de eltimin oğlu üniversiteye yeni baslayacak onlara gdiecekmis biz unuttuk çocuğun gideceği günü 1hafta önce de onlar kaynanamdaydilar görüşüldü aslında ama çocuk uğurlanmaya gidilecekmis bize demedi götürün diye ,3 gün bize sürat yaptı ağladı torunun gittiği gün deseydin anne götürdük dedim demeyle herkes götürür dedi ben de herkesin kendine göre derdi var dedim unutmuşuz dedim ,kendi hayatımıza dalınca da bı sürat bı huzurszluk cikariyo illaki

Görümcenle görüşme ne kadar seviyesiz şeyler yapıyor. Kaynananı doldurur mu peki sana karşı ?
Gorusmuyorum zaten ,kaynanama geldiğinde geçmek istemiyorum ama tüm aile orda olur önemli bişey olur bayrammseyran öyle görüşüyoruz,dolduruyor muhtemelen ,ilk evlendigmz sene kahvaltı yapıyorduk kaynanamı aramıştı sesi geliyor keyifleri yeni mi çattı diye ona neyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…