Kaynana gelin görümce bir çeşit Şizofreni meselesi 🤣

Eşim var gorumcelerim de var. Hatta gorumcelerimden bir tanesiyle 2 yildir filan gorusmuyoruz.
Siz bilirsiniz daha cok saciniz beyazlar.
Maalesef benim de o görüşmediğim günler gelir umarım , ben de yüzyüze görmüyorum bu arada iki senedir ama telefonda her an sanki yazacak hissi bile sinir bozucu He bu arada ben hiç yazmam kendisi yazar boş boş muhabbetler aylarca yazmadığım da olmuştur Aynı şekilde onlarında ama atamalar ve aynı şehir olunca kaynana ile iletişimleri arttı benimle önceden uzaktık süperdi :/

Peki siz ne yapıyorsunuz bu gibi durumlar karşısında.

Bu gibi durumlarla karşılaşmıyorum çünkü insanların özel yazışmalarını okumuyorum.

Küçük kardeş kaç yaşında bilmiyorum ama annesiyle ablasının mesajlarını size okutması terbiyesizlik. O gösterse bile siz okumamalıydınız.
Sonra böyle düşünür durursunuz işte "ne yapsam ne etsem" diye.

Bu gibi durumlarla karşılaşmıyorum çünkü insanların özel yazışmalarını okumuyorum.

Küçük kardeş kaç yaşında bilmiyorum ama annesiyle ablasının mesajlarını size okutması terbiyesizlik. O gösterse bile siz okumamalıydınız.
Sonra böyle düşünür durursunuz işte "ne yapsam ne etsem" diye.
Haklısınız ama bilmek iyi değil mi sizce yoksa güvenip çok çok iyi olacaktım onlara şimdi

Haklısınız ama bilmek iyi değil mi sizce yoksa güvenip çok çok iyi olacaktım onlara şimdi

Her şeyi bilmek iyi değil. Herkes annesiyle dedikodu yapar. Evet abartmışlar, o kelimeyi de hakaret olarak kullanmışlar ama şimdi bildiniz de ne oldu?
Bildiğinizi söyleyemeyeceksiniz, istemsizce soğuk davranacaksınız ve suçlu siz olacaksınız. "Durduk yerde surat asıyor" diyecekler.
Çok çok iyi olmaya gerek yok ama yüz yüze bakamayacak duruma gelmeye de gerek yok.

Daha kocanizla ilgili sorunu cozmeden baska konu acmissiniz caniniz sıkılıyor galiba. Burada sizinle ilgili bir dert yok bence ortada birbirini sevmeyen aile üyeleri var karismayin gorusmeyin dert aramayin kendinize
Unutmaya çalışmak diyelim teşekkürler

Annesinin ve ablasının mesajlarını nasıl gösterdi ? Kendi telefonunda olmayacağına göre ya kayınvalidenizin ya da görümcenizin telefonunu ele geçirip size okuttu. İçinde her ne yazarsa yazsın başkasının telefonundaki mesajları okumak doğru değil bence..
Evet yazdıkları şeyler kötü ama dikkat ederseniz anne kız kendi aralarında konuşmuşlar, içeriği ne kadar yanlış da olsa, o onların ana kız arasındaki bir sohbet. Bu sohbetin kalitesi onların kalitesine göredir ama o onların özeli. Bence onu size okutması başlı başına kotu niyet ara bozma amacı taşıyor. Zira 22 yaşındaki kızın başkasının telefonunu kurcalamaması, hele hele orda gördüklerini ifşalamaması gerektiğini bilmesi gerekir.
Siz öğrenmiş oldunuz art niyetli olduklarını. Bundan sonra samimiyetinizi ona göre ayarlarsınız. Çok kötü bir şey insanın arkasından konuşulması. O konuda haklısınız.

Küçük görümce de dahil mümkün olduğu kadar uzak durun.Bende de 2 elti,2 görümce var,birbirilerine yakın yerlerde yaşıyorlar,tahmin edersinizki tam bir entrika kaos ortamı 🤣 Eminim ben de payımı alıyorumdur ama benim kulağıma gelmediği sürece sorun yok.Biri bana bak bunları yazmışlar arkandan dese okumak istemem.Bilsem ne olucakki,zaten baştan koymuşum mesafemi,umursamam açıkçası.

Şahsen okumam da bana okumasına izin de vermem. Inanılmaz gelebilir ama hiç merak etmiyorum iki kişinin arasında konuştuğu şeyi genelde. Bilmezsem daha iyi hem bana ne. Kaostan beslenmiyorum. Siz de az değilsiniz ama şimdi siz de arkalarindan şöyleler böyleler diye konuşuyorsunuz mesela.

Bir önceki konumdan sonra biraz gülmek istediğim için anlatıyorum. Küçük görümcem çok saygılıdır ve hep benim yanımdadır sadece sevsemde ser veririm sır vermem kendisine. Neyse bir gün annesinin ve ablasının mesajlarını gösterdi. Pek anlaşamazlar çünkü küçük görümcem bana göre haklının yanında olan ve banada gör,bil güvenme diye anlatan biri. Mesajlar hep şu şekilde benim paylaşımlarım söz konusu whatsap insta gibi 🤣 annesi kızına yazıyor kızı annesine şunu paylaşmış gördün mü, bunu yazmış gördün mü, böyle demiş gördün mü :KK70: bir mesajda büyük görümcem tam bir şizofren, annesi olacak kadında demiş ki .... oğlum çok çeker bu şizofrenden...görünce şok oldum bütün mesajları nerdeyse benim paylaşımlarımla ilgili... velhasıl kelam, bu iki anne kızın arası da şuan pek iyi değil, iyi olacağını da sanmam soğuk bir yapıları var genelde ve dikbaşlılık. İkisi de gelip ayrı ayrı bana dert anlatıyorlar. Yani normal olmadıklarını ben de biliyorum genel de insani olarak tepkilerim işte kızıştırmaya yönelik değil, normalleştirmeye yönelik oluyor. Eşim kişisi sana bir şey derlerse ağızlarının payını ver diyen biri. Fakat mesajlarınızı okuttu kardeşin, kıızn diyemem ki , o da zan altında kalır bu sefer. e bu insanlar bi de gelip yüzüme gülüyor? Kaynana görümce kişisiyse mesafe koymak imkansız oluyor yüzümüze hakaret edilse hadi neyse. Peki siz ne yapıyorsunuz bu gibi durumlar karşısında.
Küçük görümceye de güvenme

Bir önceki konumdan sonra biraz gülmek istediğim için anlatıyorum. Küçük görümcem çok saygılıdır ve hep benim yanımdadır sadece sevsemde ser veririm sır vermem kendisine. Neyse bir gün annesinin ve ablasının mesajlarını gösterdi. Pek anlaşamazlar çünkü küçük görümcem bana göre haklının yanında olan ve banada gör,bil güvenme diye anlatan biri. Mesajlar hep şu şekilde benim paylaşımlarım söz konusu whatsap insta gibi 🤣 annesi kızına yazıyor kızı annesine şunu paylaşmış gördün mü, bunu yazmış gördün mü, böyle demiş gördün mü :KK70: bir mesajda büyük görümcem tam bir şizofren, annesi olacak kadında demiş ki .... oğlum çok çeker bu şizofrenden...görünce şok oldum bütün mesajları nerdeyse benim paylaşımlarımla ilgili... velhasıl kelam, bu iki anne kızın arası da şuan pek iyi değil, iyi olacağını da sanmam soğuk bir yapıları var genelde ve dikbaşlılık. İkisi de gelip ayrı ayrı bana dert anlatıyorlar. Yani normal olmadıklarını ben de biliyorum genel de insani olarak tepkilerim işte kızıştırmaya yönelik değil, normalleştirmeye yönelik oluyor. Eşim kişisi sana bir şey derlerse ağızlarının payını ver diyen biri. Fakat mesajlarınızı okuttu kardeşin, kıızn diyemem ki , o da zan altında kalır bu sefer. e bu insanlar bi de gelip yüzüme gülüyor? Kaynana görümce kişisiyse mesafe koymak imkansız oluyor yüzümüze hakaret edilse hadi neyse. Peki siz ne yapıyorsunuz bu gibi durumlar karşısında.
Ya sonuçta siz bi aile oldunuz niye bu tarz işleri konuşursunuzki anlamam.. iyisiyle kötüsüyle bazı şeyleri görmezden gelin.. Küçük görümcenin başka işi yokmuduydu da gelip size bunları göstermiş.. ayrıca siz onu niye uyarmadınız.. böyle şeyleri size iletmesi çok saçma..

Görümce fitne yapıyor sende düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek beraber işbirliği yapıyorsun ama görümcen bir gün akıllanıpta bunu yapmaktan vazgectiginde ilk seni yakacak haberin olsun.. Ayrıca biri size birilerinin ayıplarını alenen açıyorsa bilinki aynısını size de yapıyordur, yapacaktır.. Bununla ilgili birsürü söz ve hadis var , uyanık olmakta hayır var , ava giderken avlanabilirsin..

Onlar sizin, siz de onların yüzüne gülüyorsunuz. Bir nevi al takke ver külah hesabı. Aslında pek bir farkınız yok gibi kusura bakmayın.

X