• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana Evinde Tek Başına-1

Uyeolmakistiyorum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
176
132
103
Merhaba arkadaşlar,

8 senelik evli, otuzu aşmış iki çocuk annesiyim.
Kayınvalidemlerle yakın şehirlerde oturuyoruz, eltim ve k.valideler aynı şehirde.
Eltimin oturduğu şehir merkezine gittik, yeni evliler ve biz ilk defa evini göreceğiz diye azıcık özendim
Kimono tarzı bir şey giydim pembe uçuş uçuş salaş bir şey hava sıcak olduğu için öyle tercih ettim.
Evde giyerim diye bir de tunik almıştım yanıma.

Eltim iyi biridir, yani çok da tanımıyoruz birbirimizi ama güler yüzlü, neşeli bir kız.
K.valideme de kötü diyemem ama benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışan biridir.
Otururken eltim, yenge rahat bir şeyler vereyim mi, dedi.
Yanımda var dedim tuniğimi giydim.
Tuniği giyince eltim aa bu güzelmiş, ütü de istemez deyince k.validem "madem bu vardı onu neden giymişsin hey Allahım" demeye başladı
Çok utandım ama duymazdan gelerek eltime hava sıcak ya onu giydim yanimda getirdim zaten tuniği diyordum
K.validem hala o neydi öyle gecelik gibi ya bu varmış işte mis gibi bunu ne diye giymiyosun diye devam etti.
Ben anne bunlar şu an çok moda :)) tarzında geçiştirmeye çalıştım.
Eltim de evet çok moda falan dedi kızcağız da hakkını yiyemem.

Sonra biraz yürüyüş yapalım dedim hep birlikte çıktık ve bir yere oturduk
Kaynımın büyükşehirlerden sıkıldığından konuşuyorduk
K.valide "tabii meleği yoktu yanında ondan sıkılıyordu" diyerek eltime sarıldı (kaynım eltimi meleğim diye sever)
Eşim de o arada çocuklar uzaklaşmasın diye onlari alıp gelecekti.
Ben de ayaklandım "sen ne demeye gidiyosun otur bakayım" dedi k.valide.
Ayy yookk gidicem eşimle dedim gülerek ve gittim.
Ama içime oturdu.

Bu kıskançlık değil ama neden bana bu muamele de ona o muamele diye düşündüm.
Zaten pek bir şeyimi beğenmez, benim yaptığımla eltimin yaptığı aynı bile olsa bana seninki güzel olmamış der, kaynım sorar eltim için x'inki nasıl diye ya da mesela bir gün benim karımı kimmiş bu dünya güzeli diye sordular mi deyince k.valide ooo sormazlar mi bu dünya güzeli kim dediler ben de x dedim demişti, bunlara aldırmıyorum.

Çünkü bazen birilerini daha çok sevebiliriz ya da diger evladıyla daha fazla vakit geçirmiştir onun eşini daha çok sevebilir ya da her şeyden bağımsız daha cana yakın bulabilir her neyse ama en azından benim gururumu kıracak hareketler yapmamalı sevmek zorunda değilse de saygı duymalı diye düşünüyorum.

Eşime annenle bi şeyler konuşacağım dedim tamam dedi.
Arabayla dönerken k.valideme ben sana kırıldım, ben kaç yaşında insanım, ne giyip giymeyeceğimi bilirim, beğenmeyebilirsin elbette ama uslubun hatalıydı ve sertti dedim, ayrıca eşimle gitmeme de karışmamalıydın dedim.
Ben iyi niyetle soyledim, hep seni dusundum, peki kızım peki, sen alıngan olma da ben kötü niyetli olayım falan gibi şeyler demeye başlayınca kötü niyet demedim ama azarlar gibi konuşmamalısın deyip daha uzatmadım.
Eşim ve görümcem (henüz bir genç kız) bir şey demediler konu kapandı.
Elbette k.valide bir süre soğuk yaptı ama neyse dedim geçtim.

Daha önce de sorun yasadik, arkamdan konuştukları için ben gidip yüzlerine lütfen sorunu olan benimle konuşsun diyerek iletişim kurmaya ve her şeyin farkında oldugumu belli etmeye çalıştım.
Ama artik esime kirginim.
Cok kirginim.
Eger gidip ogluma soylerse oglum bize kizabilir, kirilabilir gibi bir his yaşatsaydi ta en başından olaylara müdahil olabilseydi, arkamdan konuştuklarında yine gidip ben benimle konuşun eşimle değil, demek zorunda kalmasaydım bana karışma hakkini bulamazlardi belki de.
Ben çıkıntı gibi ya da alinganlik ediyormusum gibi gorunmezdim belki de.
Tek basima mucadele ediyormusum gibi hissediyorum artik.
Kayinvalide ya da digerleri bir sekilde halledilir, takmamayi basarmaya calisabilirsin ama bu his, bu yalnizlik hissi, bunca sene sonra oturdu kaldi gogsumde.

İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var.

Siz kayınvalideniz ile bunları konuşurken eşiniz ne dedi ?

Hiçbir şey.
Sadece dinliyor, dediğim gibi geçen senekinde de vay efendim neden çocuklara bağırmıyormuşum, neden yemek yemiyormuşum, neden kahveyi sen yap demişim, neden köyün içine gidiyormuşum çocuklarla gibi saçma sapan şeylerden arkamdan şikayet ettiğinde eşime ve bu soğukluk devam ettiğinde de ben konuşacağım, düzelsin bu ortam diye eşime dedim.
O zaman da sadece kabul etti ve sadece bizi dinledi.

Hiçbir şey.
Sadece dinliyor, dediğim gibi geçen senekinde de vay efendim neden çocuklara bağırmıyormuşum, neden yemek yemiyormuşum, neden kahveyi sen yap demişim, neden köyün içine gidiyormuşum çocuklarla gibi saçma sapan şeylerden arkamdan şikayet ettiğinde eşime ve bu soğukluk devam ettiğinde de ben konuşacağım, düzelsin bu ortam diye eşime dedim.
O zaman da sadece kabul etti ve sadece bizi dinledi.
Eşimde böyle , gerçekten hiç çekilmiyor böyle erkekler .

Kv'nin tutumu yanlış ama malesef değiştirebileceğine inanmıyorum. Bir yaştan sonra insanlara hatalarını kabul ettirmek de davranışlarını değiştirmek de çok zor oluyor.
Zaten farklı şehirlerdeymişsiniz, umursamayın, varsın eltinizi sizden daha çok sevsin, varsın ayrımcılık yapsın, boşverin.
Herkes kendine yakışanı yapar, siz kendinizi üzmeyin.
Bence eşinize de yüklenmeyin. Eşiniz kendince politik olmaya çalışmış. Ben de gelin kaynana arasına giren kocalardan pek haz etmem, olay sanki bazen daha fazla büyüyor onlar karışınca.

Merhaba arkadaşlar,

8 senelik evli, otuzu aşmış iki çocuk annesiyim.
Kayınvalidemlerle yakın şehirlerde oturuyoruz, eltim ve k.valideler aynı şehirde.
Eltimin oturduğu şehir merkezine gittik, yeni evliler ve biz ilk defa evini göreceğiz diye azıcık özendim
Kimono tarzı bir şey giydim pembe uçuş uçuş salaş bir şey hava sıcak olduğu için öyle tercih ettim.
Evde giyerim diye bir de tunik almıştım yanıma.

Eltim iyi biridir, yani çok da tanımıyoruz birbirimizi ama güler yüzlü, neşeli bir kız.
K.valideme de kötü diyemem ama benim üzerimde hakimiyet kurmaya çalışan biridir.
Otururken eltim, yenge rahat bir şeyler vereyim mi, dedi.
Yanımda var dedim tuniğimi giydim.
Tuniği giyince eltim aa bu güzelmiş, ütü de istemez deyince k.validem "madem bu vardı onu neden giymişsin hey Allahım" demeye başladı
Çok utandım ama duymazdan gelerek eltime hava sıcak ya onu giydim yanimda getirdim zaten tuniği diyordum
K.validem hala o neydi öyle gecelik gibi ya bu varmış işte mis gibi bunu ne diye giymiyosun diye devam etti.
Ben anne bunlar şu an çok moda :)) tarzında geçiştirmeye çalıştım.
Eltim de evet çok moda falan dedi kızcağız da hakkını yiyemem.

Sonra biraz yürüyüş yapalım dedim hep birlikte çıktık ve bir yere oturduk
Kaynımın büyükşehirlerden sıkıldığından konuşuyorduk
K.valide "tabii meleği yoktu yanında ondan sıkılıyordu" diyerek eltime sarıldı (kaynım eltimi meleğim diye sever)
Eşim de o arada çocuklar uzaklaşmasın diye onlari alıp gelecekti.
Ben de ayaklandım "sen ne demeye gidiyosun otur bakayım" dedi k.valide.
Ayy yookk gidicem eşimle dedim gülerek ve gittim.
Ama içime oturdu.

Bu kıskançlık değil ama neden bana bu muamele de ona o muamele diye düşündüm.
Zaten pek bir şeyimi beğenmez, benim yaptığımla eltimin yaptığı aynı bile olsa bana seninki güzel olmamış der, kaynım sorar eltim için x'inki nasıl diye ya da mesela bir gün benim karımı kimmiş bu dünya güzeli diye sordular mi deyince k.valide ooo sormazlar mi bu dünya güzeli kim dediler ben de x dedim demişti, bunlara aldırmıyorum.

Çünkü bazen birilerini daha çok sevebiliriz ya da diger evladıyla daha fazla vakit geçirmiştir onun eşini daha çok sevebilir ya da her şeyden bağımsız daha cana yakın bulabilir her neyse ama en azından benim gururumu kıracak hareketler yapmamalı sevmek zorunda değilse de saygı duymalı diye düşünüyorum.

Eşime annenle bi şeyler konuşacağım dedim tamam dedi.
Arabayla dönerken k.valideme ben sana kırıldım, ben kaç yaşında insanım, ne giyip giymeyeceğimi bilirim, beğenmeyebilirsin elbette ama uslubun hatalıydı ve sertti dedim, ayrıca eşimle gitmeme de karışmamalıydın dedim.
Ben iyi niyetle soyledim, hep seni dusundum, peki kızım peki, sen alıngan olma da ben kötü niyetli olayım falan gibi şeyler demeye başlayınca kötü niyet demedim ama azarlar gibi konuşmamalısın deyip daha uzatmadım.
Eşim ve görümcem (henüz bir genç kız) bir şey demediler konu kapandı.
Elbette k.valide bir süre soğuk yaptı ama neyse dedim geçtim.

Daha önce de sorun yasadik, arkamdan konuştukları için ben gidip yüzlerine lütfen sorunu olan benimle konuşsun diyerek iletişim kurmaya ve her şeyin farkında oldugumu belli etmeye çalıştım.
Ama artik esime kirginim.
Cok kirginim.
Eger gidip ogluma soylerse oglum bize kizabilir, kirilabilir gibi bir his yaşatsaydi ta en başından olaylara müdahil olabilseydi, arkamdan konuştuklarında yine gidip ben benimle konuşun eşimle değil, demek zorunda kalmasaydım bana karışma hakkini bulamazlardi belki de.
Ben çıkıntı gibi ya da alinganlik ediyormusum gibi gorunmezdim belki de.
Tek basima mucadele ediyormusum gibi hissediyorum artik.
Kayinvalide ya da digerleri bir sekilde halledilir, takmamayi basarmaya calisabilirsin ama bu his, bu yalnizlik hissi, bunca sene sonra oturdu kaldi gogsumde.

İyi bir şeyler duymaya ihtiyacım var.
Bence kayınvalideniz ve eltiniz bir aradayken görüşmeyin fazla.Kayınvalideniz onu sevip sizi ezdikçe diğer eltide size karşı saçma bi duruş sergileyebilir daha çok üzülürsünüz sonra.Kayınvalideye de gitmeyin görüşmeyin bayram seyran harici

Bir şey söyleyeyim mi, kaynınız, kayınvalideniz ve eltinizin arasındaki muhabbete tanık olsam gülme krizi geçiririm :KK70:
Bu dünya güzeli kim diye sormuşlar mıymış da sormuşlarmış x in eşi demiş o da , hadi ya :KK70::KK70: yok yanında meleği varmış artık sıkılmazmış:confused:
Benimle şöyle konuşacaklarına hiç sohbet etmemelerini tercih ederim, buram buram yapaylık kokuyor.
Siz mesafenizi koruyun, kıyafet konusunda fikrinizi de çok güzel dile getirmişsiniz, içiniz rahat olsun.

Kaynanana söylemişsin nelere bozulduğunu, ki haklısın, bundan sonra soğuk dur bir daha yapamasın. Eşlerin çoğu ise bocalıyor anne-karısı arasında.

Yalnız bana kaynanam öyle laflar edemedi hiç. Başlarda diyecek oldu, öyle bir pis bakıp soğuk durdum ki haddini bilmek zorunda kaldı. Bir dahakine anında ver cevabını, bekleme.

Kv'nin tutumu yanlış ama malesef değiştirebileceğine inanmıyorum. Bir yaştan sonra insanlara hatalarını kabul ettirmek de davranışlarını değiştirmek de çok zor oluyor.
Zaten farklı şehirlerdeymişsiniz, umursamayın, varsın eltinizi sizden daha çok sevsin, varsın ayrımcılık yapsın, boşverin.
Herkes kendine yakışanı yapar, siz kendinizi üzmeyin.
Bence eşinize de yüklenmeyin. Eşiniz kendince politik olmaya çalışmış. Ben de gelin kaynana arasına giren kocalardan pek haz etmem, olay sanki bazen daha fazla büyüyor onlar karışınca.

Değişeceğini ben de düşünmüyorum.
Evet elbette uslup farkını görebiliyorum eltimle aramızda ama benim takıldığım daha çok eşimin sessiz kalması.
Kaynımın eşine ya da olacak çocuklarına bir şeyler diyemez çünkü kaynım delirir.
Ben bunu da istemiyorum araları bozulsun istemem ama ben de en azından her geldiğimde bir sorunla karşılaşmazdım belki bu kadar sessiz kalmasaydı.

Bence kayınvalideniz ve eltiniz bir aradayken görüşmeyin fazla.Kayınvalideniz onu sevip sizi ezdikçe diğer eltide size karşı saçma bi duruş sergileyebilir daha çok üzülürsünüz sonra.Kayınvalideye de gitmeyin görüşmeyin bayram seyran harici

Olabilir tabii ki ama yapacak bir şeyim yok.
Elbette görüşüyoruz ben de insan gibi derdimi anlatıyorum ama destek görmediğim için öylece kalıyor.

Bir şey söyleyeyim mi, kaynınız, kayınvalideniz ve eltinizin arasındaki muhabbete tanık olsam gülme krizi geçiririm :KK70:
Bu dünya güzeli kim diye sormuşlar mıymış da sormuşlarmış x in eşi demiş o da , hadi ya :KK70::KK70: yok yanında meleği varmış artık sıkılmazmış:confused:
Benimle şöyle konuşacaklarına hiç sohbet etmemelerini tercih ederim, buram buram yapaylık kokuyor.
Siz mesafenizi koruyun, kıyafet konusunda fikrinizi de çok güzel dile getirmişsiniz, içiniz rahat olsun.

Ben bu vıcık vıcık samimiyetin içine girmeye hiç niyetli değilim, açıkcası ben de banel buluyorum.
Daha anlatsam neler var, biraz çocuk kafalılar ama beni ilgilendirmez deyip geçiyorum.

Beni sevmesinler önemli değil ama bulaşmasın da.
Bilmiyorum suçlu mu arıyorum ama eşim keşke bu kadar sessiz kalmasaydı.
Çünkü tablo "uyeolmakistiyorum kendi kendine söylensin dursun oğlum da karışmadığına göre biz haklıyız" oluyor gibi geliyor bana.

Neden ben bunlar olurken donkişot gibi tek başıma ve olmayan bir yel değirmenine karşı savaşmak zorundayım?

Erkekler nedense ailelerine hiç toz konduramıyorlar, bişey dediğin zaman "öyle demek istememiştir, şöyle demek istemiştir, sen yanlış anlamışsındır" diye hep kadını suçlu duruma düşürüyorlar.

Suçlu durumda değilim, yani beni suçlamıyor eşim ama ben tek başıma ulan neden böyle dediniz diye racon kesiyor gibi hissediyorum.
Yakında kafa kesecek gibiyim ama ahahah :)

Ben çizginizi sevdim. Böyle devam edin. Kendinizi ezdirmiyorsunuz zaten eşiniz ondan girmiyor olabilir. Benim de bir ara böyle bir konuşmam olmuştu. Benim kıyafetimi açık bulmuştu eşimin akrabası. Ben böyle mutluyum, kimseyi de ilgilendirmez diye cevaplarını verdim. Eşim karışmadı ki iyi de yaptı. Velim değil neticede karışmamalı. Asıl karışsaydı o zaman kendimi küçük düşmüş hissederdim.

Eltiyle olan muhabbetleri de gerçekten samimiyetsiz. Vıcık vıcık nedir yani midem bulandı.

Kaynanana söylemişsin nelere bozulduğunu, ki haklısın, bundan sonra soğuk dur bir daha yapamasın. Eşlerin çoğu ise bocalıyor anne-karısı arasında.

Yalnız bana kaynanam öyle laflar edemedi hiç. Başlarda diyecek oldu, öyle bir pis bakıp soğuk durdum ki haddini bilmek zorunda kaldı. Bir dahakine anında ver cevabını, bekleme.

Ne cevap verirdiniz siz mesela?
Hiç hazır cevap değilim.
Ben ilk defa kızın evine gitmişim, kendime hakim olamam diye yuvarlak cevaplarla geçiştirdim, gerilmesini istemedim ortamın çünkü dediğim gibi haklıyım diyecekken malım ben de diyebilirim kafam çabuk karışıyor ahahah :)

Ama o erkeklerin karışmaması her geldiğimde bir soruna sebep oluyorsa..bilmiyorum eşime kırılıyorum ya kırılıyorum.

Suçlu durumda değilim, yani beni suçlamıyor eşim ama ben tek başıma ulan neden böyle dediniz diye racon kesiyor gibi hissediyorum.
Yakında kafa kesecek gibiyim ama ahahah :)
Tabii ki direkt sen suçlusun demiyorlar ama sessizlikleriyle bile bunu hissettiriyorlar.

benim kv demişti ki; ben hep tek oğlum ve tek gelinim olsun istedim, işin içine elti girince hep huzursuzluk oluyor.
gerçekten de tek oğlu var ve ben tek gelinim.

Ben çizginizi sevdim. Böyle devam edin. Kendinizi ezdirmiyorsunuz zaten eşiniz ondan girmiyor olabilir. Benim de bir ara böyle bir konuşmam olmuştu. Benim kıyafetimi açık bulmuştu eşimin akrabası. Ben böyle mutluyum, kimseyi de ilgilendirmez diye cevaplarını verdim. Eşim karışmadı ki iyi de yaptı. Velim değil neticede karışmamalı. Asıl karışsaydı o zaman kendimi küçük düşmüş hissederdim.

Eltiyle olan muhabbetleri de gerçekten samimiyetsiz. Vıcık vıcık nedir yani midem bulandı.

Ya ben de sevmiyorum ama onlar öyle mutluysa bana ne diyorum.
Eşimin karışması.. ya bilmiyorum arkadaşım, peki neden ben her geldiğimde bir sorunla karşılaşmak alıngan gibi görünmek zorundayım?
Bu defa diğer arkadaşa yazdığım gibi "kendi kendine küsüp barışıyor işte deli biraz, bizim oğlan da yazık ses çıkaramıyor" oluyor.
Böyle düşünüyorlar çünkü, böyle de söylüyorlar.
K.valide o seni çok eziyor, ona azcık bağır diyor mesela :)

Ya ben de sevmiyorum ama onlar öyle mutluysa bana ne diyorum.
Eşimin karışması.. ya bilmiyorum arkadaşım, peki neden ben her geldiğimde bir sorunla karşılaşmak alıngan gibi görünmek zorundayım?
Bu defa diğer arkadaşa yazdığım gibi "kendi kendine küsüp barışıyor işte deli biraz, bizim oğlan da yazık ses çıkaramıyor" oluyor.
Böyle düşünüyorlar çünkü, böyle de söylüyorlar.
K.valide o seni çok eziyor, ona azcık bağır diyor mesela :)

Burada eşinize mi diyor vu lafı? E o zaman eşiniz ne diyor? Direkt kendiyle ilgili neticede.

Bu konuda da küstüm, kırıldım filan diye sonradan konuşmayın en iyisi. O anda gerekli cevabı verin ve kapatın konuyu. Habire küsüyor, alıngan vs. demezler.

Back