Kaynana eş sorunsalı

Hep aynı nedenler aynı hatalı sonuçlar, anneci bir adam, evlenmeden aksaklıkları görüp de evleneyim düzelir diyen, düzelmezse çocuk yapıp düzeltmeye çalışan bir kadın. Burnu her b.kun içinde bir kaynana. Evlenmeden önce çiftlere eğitim verilse buradaki konular ders diye okutulur. Kızlarım büyüdüğünde buraya getirip konuları okutacağım ki, ne yapmamaları gerektiğini örneklerle öğrensinler.
O kadr haklısınz ki şimdiki aklım olsa evlenmeden önce bı kırk defa daha düşünürdüm ☹️

Ailesini hastaneye falan götürmesine de ses çıkartmayın bi zahmet
Örnek verdim buna tabiki kizilmaz ama gel beni gezmeye şuraya götür buraya götür akraba gezmesine götür e gdiince orda çay kahve vs ben bu hafta üç akşam cocugmlaa tek kaldm eşim yoktu kv gezdiriyo bu duruma kızıyorum

Çok haklısınz ben sürekli bı evlilik danismanina gitmek istediğimi söylüyorum ama eşim tamamen karşı cocgun yanında kavga ediyoruz ve çok etkileniyo korkuyo böyle olunca daha çok üzülüyorum ☹️☹️

Eşimin kararı ve evet hep gergin bı ortam ☹️

Tam bir ana kuzusu. Mesela sürekli el eleler çocuk gibi bu duruma sinir oluyorum belki haksizm bilmiyorum. Kaynnm Sürekli müdahale ediyo sende calisysn oğluma yardm et vs bu tarz emrivakiler bana itici geliyo hasta oluyo misal arayamiyorm buna tavır yapıyı yine kavga birz modum düşse o ortamda surat asmis oluyorm kavga daha anlatamadgm bı sürü saçma şey
Anlattınız herhalde ama ben yine bir şey anlamadım

O kadr haklısınz ki şimdiki aklım olsa evlenmeden önce bı kırk defa daha düşünürdüm ☹️

Örnek verdim buna tabiki kizilmaz ama gel beni gezmeye şuraya götür buraya götür akraba gezmesine götür e gdiince orda çay kahve vs ben bu hafta üç akşam cocugmlaa tek kaldm eşim yoktu kv gezdiriyo bu duruma kızıyorum
Hayır oğlu annesini gezdiriyor, kendi isteğiyle…..

Yalnız değilsiniz burada sizin gibi o kadar çok kadın var ki. Sizler başınızı yakmışsınız, umarım bekar kadınlar buradan ders alır da bu hatalara düşmezler.

Siz tepki gösterdikçe ters mi tepiyor acaba. Daha sakin ve suyuna giderek yaklaşsanız eşiniz "ya aslında eşimin annemle derdi yok" der mi? Ne bileyim sadece bir fikir. Zaten bu şekilde de düzelmiyorsa düzelmeyecektir

Ztn öyle olcak ailem artk eşimden nefret ediyo olaylara az çok şahit oldular. Yrn öbür gün nasıl yüz yüze bakılacak bilmiyorum. Kesin onun ailesi de beni istemiyodr artk. Ya eşim sürekli onların işini hallediyo yok doktor işi yok şuraya gidicem gotur yok market vs sürekli getir götür bunlara ses çıkarmıyorm ama işte kv sürekli ilgi istiyo sürekli cagirym gelsn hatta bizde yatsın oğlunu koklasn ben hep guluyim hep agirliym oğluna maddi destek oluym vs kendi aileme çok gitmiym böyle şeyler.
aileniz eşinizden nefret edecek kadar hangi olaya şahit oldular? bunu da merak ettim açıkçası. bir de en çok neyden rahatsız oluyorsunuz ve eşinize tepkinizi nasıl gösteriyorsunuz? tam olarak konuları anlatmamışsınız bence üstünkörü olunca da insan neye yorum yapacağını şaşırıyor biraz :halay: mesela kayınvalideniz size kendi ailenize gitmenizle ilgili kendi ağızıyla bir şey dedi mi yoksa sizin varsayımınız mı? geldiğinde kalmak istediğini belirtti mi yoksa siz öyle mi hissettiniz? vs vs..

Tam anlatmadığınız için sağlıklı bir yorum yapamıyorum. Olayların sadece sonucunu yazmışsınız. sebebinden bahsetmemişsiniz. Evli değilim şu güne kadar okuduğum tüm bu konulardan anladığım anneci erkek değişmez. Ya siz bir adım geri atacak politik davranacaksınız huzurunuz için. yani siz de kadın hastalandığında arayın elbette politik davranın eşinize yansıtmayın kv ile de mesafeli ama görüşüyor olun. Ya da boşanın başka çözümü yok anneci eş değişmiyor maalesef

Yazım için kusura bakmayın. Benim demek istediğim gorusmeyince de evde soğukluk ve gergin bir ortam oluyo bu bir çözüm değil eşimle ve ailesyle konuşup sorunu çözmek istiyorum yani haklı olduğum ve haksız olduğum konuları konuşup beni anlamalarni istyorm bu şekilde ailelerle gorusmeyince hersy daha kötü oluyo eşim çıkıp gidio ben annme herkes ayri yerde duzen yok anlatabiliyomuym ama karsmdaki eşim beni anlamiyo her konuda ben haksizm ona göre. Bu sebeple orta yol bulamıyorum
sizizn şunu kavramanız gerekiyor, onlara siz haksızısınız. siz gelinsiniz dizini kırıp oturcan . büyüğe saygı . bu kafadaki insanlarla oturup konuşup haklı olduğunuzu koymaya çalışıyorsunuz. onların çıkarlarına uymuyor sizin haklılığınız. kendinizi paralamayyın . ya kabullenip gelinlik yapın yada boşanaın.

Bu
Yazım için kusura bakmayın. Benim demek istediğim gorusmeyince de evde soğukluk ve gergin bir ortam oluyo bu bir çözüm değil eşimle ve ailesyle konuşup sorunu çözmek istiyorum yani haklı olduğum ve haksız olduğum konuları konuşup beni anlamalarni istyorm bu şekilde ailelerle gorusmeyince hersy daha kötü oluyo eşim çıkıp gidio ben annme herkes ayri yerde duzen yok anlatabiliyomuym ama karsmdaki eşim beni anlamiyo her konuda ben haksizm ona göre. Bu sebeple orta yol bulamıyorum
boyle olmaz. Bosansaniz ailesi rahat mı edecek . Etmemesi lazim ep kadar bebek var ortada. Aileleri ayrı ayrı yemege davet edin eskinin uzerine sunger cekin. Sonra iki aileyi birlikte davet edin . Buzlar erisin. Boyle evlilik hayatinız cok dayanmaz

Merhaba kizlar uzun süredir burdayım ama pek aktif değilim. İsmimi değiştim biri görür tanır vs korktum. Şimdi sorunumu anlatıyorum sizden yardım bekliyorum ne yapmalıyım tükendim artk gerçekten ☹️
Eşimle uzun süre flört ettk snra evlendik ailesine yani annesine aşık bı adam şimdi diceksinz e tanismssn gorusmussun hiç mi anlamadn. Evet anladm farkındaydım ama o zmn bana karşı da çok iyiydi ztn bı kahve içmekle bı kaç saat görüşmekle kimse kimseyi tanimiyomus çok geç anladm☹️ 2 senedir evliyiz sürekli kavga ediyoruz bı bebegmz var artk saygı sevgi hiç bisy kalmadi. Her ne sorun olursa eşime göre annesi haklı ben haksizm iki gün iyi beş gün kötü günler böyle geçiyor smdi son kavgada karar aldk eşim ailemle gorusmuyo bende ailesiyle gorusmuyorm ama bu bı çözüm değil anlatamiyorm aksamlari anneme gidiyorm diyo çıkıyor gidiyo bazen. O kadr sogudm ki yzuune bakmak istemiyorum bizi eve bağlayan tek şey cocugmz napcam hiç bilmiyorum çok mutsuzm
Bzim komşu karısına şey derdi seni bosarsam sen eski karım olursun ama anam bacım eski olmaz hiçbir zaman derdi. Değiştiremezsiniz madem değişmiyor sizde annesini sevmeye bakın madem arayı tutmak istiyorsun eşinin sevdiklerini istemesen de sevmelisin çünkü asla onlardan sogumucak

Mesela sürekli el eleler
Bu şahıs soyunu devam ettirmek için evlenmiş gibi görünüyor.

Sizle yaşaması gereken duygusallığı annesiyle mi yaşıyor, bu ne demek?

Kendisini hala anne rahminde zanneden bu kişilerin düzeldiğine hiç şahit olmadım. Çözüm bulan varsa, umarım yazar.

aileniz eşinizden nefret edecek kadar hangi olaya şahit oldular? bunu da merak ettim açıkçası. bir de en çok neyden rahatsız oluyorsunuz ve eşinize tepkinizi nasıl gösteriyorsunuz? tam olarak konuları anlatmamışsınız bence üstünkörü olunca da insan neye yorum yapacağını şaşırıyor biraz :halay: mesela kayınvalideniz size kendi ailenize gitmenizle ilgili kendi ağızıyla bir şey dedi mi yoksa sizin varsayımınız mı? geldiğinde kalmak istediğini belirtti mi yoksa siz öyle mi hissettiniz? vs vs..
Kv konusmasiyla ztn herşeyi anlatiyo hissettirio eltim annesine çok giderdi diye hep laf söylerdi yani bende üstüme aliniym diye 😒 ailem yani annem daha doğrusu ses tonumdan bile bisy olduğunu anlar anlatmasam rahat vermez az çok bisyler duydu son kavgalarda babam bile duydu haliyle tepkililer artk.olaylar şöyle kısaca eşim tam bir ana kuzusu bı grip bile olsa napcagini sasriri gün içinde sürekli arar eder hergun uğrar bazı akşamlar getir götür işlerini yapar yani tamam benim de ailem var ama insan evlenince öncelik eşinin ve çocuğunun olması gerekir diye düşünüyorum malesf bizde öyle değil. Evlendgmz haftası kavgalar başladı. Mesela işten gelmişim kv ye gitmişz artk geç olmuş modum düşmüş akşam saat 10 suratım asilmis kavga kıyamet sürekli kavga kavga artk küçük bı sorun büyük kavgalara donuyo yüz göz olduk saygı fln kalmadı bir hafta aramasam kv yi aramadigm için kavga olay sorunlar böyle
Tam anlatmadığınız için sağlıklı bir yorum yapamıyorum. Olayların sadece sonucunu yazmışsınız. sebebinden bahsetmemişsiniz. Evli değilim şu güne kadar okuduğum tüm bu konulardan anladığım anneci erkek değişmez. Ya siz bir adım geri atacak politik davranacaksınız huzurunuz için. yani siz de kadın hastalandığında arayın elbette politik davranın eşinize yansıtmayın kv ile de mesafeli ama görüşüyor olun. Ya da boşanın başka çözümü yok anneci eş değişmiyor maalesef
Herkes öyle diyo ana kuzusu degismiyo ☹️
sizizn şunu kavramanız gerekiyor, onlara siz haksızısınız. siz gelinsiniz dizini kırıp oturcan . büyüğe saygı . bu kafadaki insanlarla oturup konuşup haklı olduğunuzu koymaya çalışıyorsunuz. onların çıkarlarına uymuyor sizin haklılığınız. kendinizi paralamayyın . ya kabullenip gelinlik yapın yada boşanaın.
İşte eşim güya üniv mezunu ben alıp karşıma konuşsam bı aile danışmanına gitsek belki bı çözüm bulurz diyorum ama malesf laf anlatamiyorm bir gün bile demedi ya sen haklisn annem haksz
Bu

boyle olmaz. Bosansaniz ailesi rahat mı edecek . Etmemesi lazim ep kadar bebek var ortada. Aileleri ayrı ayrı yemege davet edin eskinin uzerine sunger cekin. Sonra iki aileyi birlikte davet edin . Buzlar erisin. Boyle evlilik hayatinız cok dayanmaz
Ztn eşim çocuğa cok düşkün şuan onu evde tutan tek şey çocuk. Yoksa yüz kere boşanmstk. Eşim ztn gorusmek istemio aileme gelmio beni kapıda bırakıp gidio ailesine de götürmüyor çok mantıksız bir çözüm ama anlayana 😒
Bzim komşu karısına şey derdi seni bosarsam sen eski karım olursun ama anam bacım eski olmaz hiçbir zaman derdi. Değiştiremezsiniz madem değişmiyor sizde annesini sevmeye bakın madem arayı tutmak istiyorsun eşinin sevdiklerini istemesen de sevmelisin çünkü asla onlardan sogumucak
Malesf babamın lafı eş çocuk bulunur ama ana baba kardeş bulunmaz derdi 😒 kınadığım başıma geldi eşim de aynı kafada. Her zmn iyi olmaya ısınmaya calstm snra pat bı laf bı olay sogudm snra kavga fln hep aynı şeyler
Bu şahıs soyunu devam ettirmek için evlenmiş gibi görünüyor.

Sizle yaşaması gereken duygusallığı annesiyle mi yaşıyor, bu ne demek?

Kendisini hala anne rahminde zanneden bu kişilerin düzeldiğine hiç şahit olmadım. Çözüm bulan varsa, umarım yazar.
Sanırım öyle. Kv sürekli işte şey der belim ağrıyor dizim ağrıyor eşim masaj yapar snra işte başlar ogluna dualar fln snra el ele bende izlerm öyle. Snra başlar bana konuşmaya sen oğlum gibisini bulamazsın över de över biz tabi o arada kussek tam delirirm eşim çok iyi bir baba çok iyi bir evlat ama maalesef kötü bir eş

Allah yardımcınız olsun maalesef evlilikler bu şekilde zor oluyor. Çok aileci yazmışsınız eşiniz için. Neredeyse aynı sorunlar bizde de vardı. Ama benim kv değil kp her zaman küserdi. 2gün aramayayım 3 gün eşimle haber geliyordu “ Babam sana küsmüş haberin olsun 🤪”. Niye ne yaptım ki diye sorunca da aramamışsın gibi saçma sapan konular. İlk zamanlar sizin gibi çok tartıştım ama bir gün eşime dedim ki “ Sen bizimkileri en son ne zaman aradın ?” Annemi ya da babamı en son ne zaman aradığını sordum. Hatırlamadı bile. Çünkü aramıyor. Bu ne benim için bir sorun ne de ailem için. Bizimkiler hiç bir zaman küsmediler eşime. Ondan sonra eşim bizimkileri aramaya başladı ben şok :KK35::KK35:

Her hafta 2 3 gün giderdim kv ye. Şimdi okulum var kursum var diyip 2 haftada 1 gidiyorum. Hatta önceden ben derdim eşime gidelim diye şimdi demiyorum da. Oda demiyor. Tek başına annemlere gideceğim diyor akşam tamam diyorum. Nedenini bile sormuyorum. Ya da ben de geleyim mi demiyorum. Canıma minnet yani.

Kv eşinizi sürekli el eleler yazmışsınız. Aynısını bende yaşadım yeminle. Hatta o kadar garibime gitti ki. Yeni evliyiz 1 aylık falan. Kv ye gidiyoruz bunlar analı oğullu bir odaya gidip hasret gideriyorlar 😂 Ben mi gelin gitmişim oğlu mu belli değil 😂😂 . Hele ben yapaydım annemle öyle bit şeyi vuuuu eşim 2 ay konuşurdu. Ama hala eşim ile annesi aynı. Hiç de kıskanmıyorum anası sonuçta isterse yüzünü gözünü yalasın akşam olunca varlı vakitli eviiimize gidiyoruz biz.

Demem o ki bazı şeyleri görme. Abartılmadığı sürece. Kv hastaneye de götürecek , hasta olduğunda bakacak da evladı çünkü. Sende umursamamazlıktan gel. Bırak El ele otursunlar akşam olunca evinize gidiyorsunuz zaten. Kv kendisini avutsun dursun 😂. yani yoksa bu şekilde çok üzülürsünüz o yüzden söylüyorum yanlış anlamayın. Kendimde aynı şeyleri yaşadığım için uzun uzun yazdım.

Bende hala çocuk yok ve işin en iyi tarafında bu galiba. Tekrardan Allah yardımcınız olsun.

Şu kötü giden evliliklerde hemen çocuk yapılmasa şaşırırdım zaten. Öncelikler sizin niyetiniz bu evliliğe deham etmek mi onun kararını verin. Yazdığınız örnekleri okudum si de çok toy davranmışsınız. Evlilik her şeyden önce idare etme sanatıdır. Bu beceri yok sizde. Mesela yazmışsınız modum düşünce hemen yüzüm asılıyor. Yetişkin bir insan mimiklerini gayet kontrol edebilir. Bir ortamda saat 10 oldu hala oturuyorsunuz ve buna bozulmanızı ifade etme şekliniz surat asmak olmamalı. O zaman ortamda huzursuzluk yaratan kişi konumuna düşersiniz. Annesi oğlunu övüyormuş. E övsün ne olmuş yani? Her şeyi duyup her şeyi takıyorsunuz bu şekilde ömür geçmez. He deyip geçmek bazı şeyleri duymamak çok mu zor?

Allah yardımcınız olsun maalesef evlilikler bu şekilde zor oluyor. Çok aileci yazmışsınız eşiniz için. Neredeyse aynı sorunlar bizde de vardı. Ama benim kv değil kp her zaman küserdi. 2gün aramayayım 3 gün eşimle haber geliyordu “ Babam sana küsmüş haberin olsun 🤪”. Niye ne yaptım ki diye sorunca da aramamışsın gibi saçma sapan konular. İlk zamanlar sizin gibi çok tartıştım ama bir gün eşime dedim ki “ Sen bizimkileri en son ne zaman aradın ?” Annemi ya da babamı en son ne zaman aradığını sordum. Hatırlamadı bile. Çünkü aramıyor. Bu ne benim için bir sorun ne de ailem için. Bizimkiler hiç bir zaman küsmediler eşime. Ondan sonra eşim bizimkileri aramaya başladı ben şok :KK35::KK35:

Her hafta 2 3 gün giderdim kv ye. Şimdi okulum var kursum var diyip 2 haftada 1 gidiyorum. Hatta önceden ben derdim eşime gidelim diye şimdi demiyorum da. Oda demiyor. Tek başına annemlere gideceğim diyor akşam tamam diyorum. Nedenini bile sormuyorum. Ya da ben de geleyim mi demiyorum. Canıma minnet yani.

Kv eşinizi sürekli el eleler yazmışsınız. Aynısını bende yaşadım yeminle. Hatta o kadar garibime gitti ki. Yeni evliyiz 1 aylık falan. Kv ye gidiyoruz bunlar analı oğullu bir odaya gidip hasret gideriyorlar 😂 Ben mi gelin gitmişim oğlu mu belli değil 😂😂 . Hele ben yapaydım annemle öyle bit şeyi vuuuu eşim 2 ay konuşurdu. Ama hala eşim ile annesi aynı. Hiç de kıskanmıyorum anası sonuçta isterse yüzünü gözünü yalasın akşam olunca varlı vakitli eviiimize gidiyoruz biz.

Demem o ki bazı şeyleri görme. Abartılmadığı sürece. Kv hastaneye de götürecek , hasta olduğunda bakacak da evladı çünkü. Sende umursamamazlıktan gel. Bırak El ele otursunlar akşam olunca evinize gidiyorsunuz zaten. Kv kendisini avutsun dursun 😂. yani yoksa bu şekilde çok üzülürsünüz o yüzden söylüyorum yanlış anlamayın. Kendimde aynı şeyleri yaşadığım için uzun uzun yazdım.

Bende hala çocuk yok ve işin en iyi tarafında bu galiba. Tekrardan Allah yardımcınız olsun.
Ya şükür yaşadığımı yaşayan biri 🙃 ama tebrik ediyorum siz idare etmişsiniz ve bazı şeyleri asmissiniz. Bende eşime sordum en son ne zmn benim ailemi aradın kardeşim seneledr farklı ilde ne zmn aradn dedm bana dediği şu ben hep böyleydim ailemi arayan soran sendin senin aramaman sorun oldu. Bende dedm ki o zmn her cuma babamı arycaksin emir vermiş gibi konuştum diye inat etti aramadı.
Eşim de tek başına çıkıp gidio dün akşam yine gitti bugün ben aileme gittim akşam geldi bizi aldı. Ama aile kavramı kalmadı yani bölük pörçük olduk bı o gidiyo bı ben yani gittikçe çekilmez oluyo dün akşam aldm karşıma konstm bu böyle olmaz ailelere gitmemek çok saçma ikimzn de ailesi yanmzda. Annesi bı keresinde demistiki ben istemedim oldu evlendiler bu lafı kalabalık bı ortamda söyledi ben çok bozuldm snra iş yermde bı keresinde aradı bı gece önce orda surat asmism istemiyorsan gelme sürat asiyosan gelme fln ben nasl ağlıyorum şoktayım eşim geldi tesadüf adam hiç ses etmedi annem hakli dedi gitti bunun gibi bı sürü şey.
Dedm ki anneni al karşına konuş gülü seven dikenine katlanr seni çok seviyosa beni idare etsin yani yada sen arayi bul bı kere de arkmda dur soylenen şeyler çok mu normal snra yine kavga fln smdi yine konuşmuyoruz daha ne kadr böyle devam edicek hiç bilmiyorum

Şu kötü giden evliliklerde hemen çocuk yapılmasa şaşırırdım zaten. Öncelikler sizin niyetiniz bu evliliğe deham etmek mi onun kararını verin. Yazdığınız örnekleri okudum si de çok toy davranmışsınız. Evlilik her şeyden önce idare etme sanatıdır. Bu beceri yok sizde. Mesela yazmışsınız modum düşünce hemen yüzüm asılıyor. Yetişkin bir insan mimiklerini gayet kontrol edebilir. Bir ortamda saat 10 oldu hala oturuyorsunuz ve buna bozulmanızı ifade etme şekliniz surat asmak olmamalı. O zaman ortamda huzursuzluk yaratan kişi konumuna düşersiniz. Annesi oğlunu övüyormuş. E övsün ne olmuş yani? Her şeyi duyup her şeyi takıyorsunuz bu şekilde ömür geçmez. He deyip geçmek bazı şeyleri duymamak çok mu zor?
Haklısınz bebegm olmasa bu evde bir saniye durmam keşke smdiki aklm olsaydı çocuk olayını uzun vadede dusunmezdm. Benim de yanlışlarm var tabi ama dediğim gibi bı insan hiç mi karısını savunmaz hep mi yanlism. Eşim çok sinirli konuşmaz suratı asiktr. Laf arasi kv diyo ki bu çocuk kime çekmiş bende diyorum babasına babası gibi asik suratlı sinirli başlıyo konuşmaya benim oğlum güler yüzlü sakin fln . Ya diyorm ki değil evde gel gör o zmn da diyo sen oglumu sinirlendiriyosndr 😒 düşünceye bakarmisnz hep bende hata kendisi de oğlu da dört dörtlük sorun hep bende

Haklısınz bebegm olmasa bu evde bir saniye durmam keşke smdiki aklm olsaydı çocuk olayını uzun vadede dusunmezdm. Benim de yanlışlarm var tabi ama dediğim gibi bı insan hiç mi karısını savunmaz hep mi yanlism. Eşim çok sinirli konuşmaz suratı asiktr. Laf arasi kv diyo ki bu çocuk kime çekmiş bende diyorum babasına babası gibi asik suratlı sinirli başlıyo konuşmaya benim oğlum güler yüzlü sakin fln . Ya diyorm ki değil evde gel gör o zmn da diyo sen oglumu sinirlendiriyosndr 😒 düşünceye bakarmisnz hep bende hata kendisi de oğlu da dört dörtlük sorun hep bende

Siz niye oğlunu kötülüyorsunuz ki annesine? Altın kuraldır ne kayınvalideye oğlu ne oğluna annesi kötülenmez. E siz evde sinirli gelin görün derseniz o da der demek ki evde sen sinirlendiriyorsun. Dümdüz mantık. Tabi ki onların da hatası var. Hiçbir olayda tek taraf yüzde yüz haklı değildir. Konuyu siz açtığınız için sizin hatanızı yazıyorum. Konuyu kayınvalideniz açsa paragraf paragraf ona da yazardım yanlışlarını

Kv dem oğlunu övmeye başlayınca bende kendimi övüyorum 🤣🤣🤣 konu kapanıyor

Back
X