- 23 Haziran 2021
- 267
- 109
- 18
- 33
- Konu Sahibi makbulecin
-
Ben de buna deginecektim unutmuşum.
Acikcasi benim eltim de saka adi altinda alenen sacmalar.
Ornegin krem surdugumu gorunce ee tabi yas da geldi artik sur sur der, otuzlu yaslarda oldugum icin.
Bu Ona gore sakadir, bilemem tabii niyetini Allah bilir
Bana goreyse yersizdir, tatsizdir, espri biraz zeka barindirmalidir.
Konu sahibi espri yapiyorum gozleriyle beni susturuyor demis, eger espri bu tarzsa ustune atlamadigina sukretmeli :)
Yok degilse espri anlayislari uymuyordur, bu bir suc degil ki.
K.validenin arkadan konusma konusunu yasamayan cok azdir.
Ben bir iki defa sahit olunca yuzlestim,
Cunku bildigim halde samimi davranamazdim ama tabiri caizse ellerine bize yaklasmiyor kozunu vermis oluyordum.
Yuzlesmeyince, bildigimi bildikleri halde kendilerini bak soguk duruyor diye dahi savunabiliyorlardi :)
Benim tecrubeme gore boyle bir durumda aninda ama kizgin olmayan bir tepki ve sonrasi hafif mesafe en ise yarar yontemdir.
Sizin etlinizin espri anlayışı mesela benim eltimle aynı :) ve sizin o espriye bakış açınızda benimkiyle aynı. Benim esprilerim onun aleyhine olan espriler değil aile içi şakalar gülüşmeler vs.Ben de buna deginecektim unutmuşum.
Acikcasi benim eltim de saka adi altinda alenen sacmalar.
Ornegin krem surdugumu gorunce ee tabi yas da geldi artik sur sur der, otuzlu yaslarda oldugum icin.
Bu Ona gore sakadir, bilemem tabii niyetini Allah bilir
Bana goreyse yersizdir, tatsizdir, espri biraz zeka barindirmalidir.
Konu sahibi espri yapiyorum gozleriyle beni susturuyor demis, eger espri bu tarzsa ustune atlamadigina sukretmeli :)
Yok degilse espri anlayislari uymuyordur, bu bir suc degil ki.
K.validenin arkadan konusma konusunu yasamayan cok azdir.
Ben bir iki defa sahit olunca yuzlestim,
Cunku bildigim halde samimi davranamazdim ama tabiri caizse ellerine bize yaklasmiyor kozunu vermis oluyordum.
Yuzlesmeyince, bildigimi bildikleri halde kendilerini bak soguk duruyor diye dahi savunabiliyorlardi :)
Benim tecrubeme gore boyle bir durumda aninda ama kizgin olmayan bir tepki ve sonrasi hafif mesafe en ise yarar yontemdir.
Ben çok hassas ve üzgün buraya içimi döküyorum saçma sapan mesajlara sizin tabirinizle ‘atar’ yapmakta en doğal hakkım elbette. İyi günler
Teşekkür ederim öncelikle cevap yazdığınız için. Buraya içim döküp böyle medet umuyorumya sonra biri alaycı yazıyor linçlemeye çalışıyor. Tepki vermem bu yüzden. Ama zaten olumsuz mesajlara cevap dahi vermiycem şu an itibariyle. Bu arada çok güzel yazmışsınız. İki kere okudum. Faydalı bir yorum olmuş. Tekrar teşekkür ederimNeden burda yazılan her olumsuz yoruma karşı kendinizi ifade edebilmek adına çabalıyorsunuz ki? Bırakın isteyen istediği şekilde anlayıp, yorumlasın. Yazdıklarının size bir faydası yoksa ve yorumları size kendinize "acaba mı ya" sorusu sordurtmuyorsa boşverin bence. Burda tanımadığımız birisini kesin hükümlerle yargılamak veya yaftalamak bana çok manasız geliyor. Yani sonuçta siz kıskanç eltisini kıskanan birisi de olabilirsiniz. Eğer ona karşı bir saygısızlığınız yoksa sıkıntı da yoktur. Ki kaynananıza uyup arkasından dedikodusunu bile yapmamışsınız. Kimisi "kaynanız hem ebrunun arkasından dedikodu yapıyor hem de ebruyu övüyor, isterseniz bir karar verin konuda dengesizlik var" diye tepki göstermiş. Bence bu durum kaynanızın ya dengesiz ve iki yüzlü olduğu ya da sizi denediği (size olta attığı) anlamına gelir.
Şahsen ben kimsenin kimseye karşı durup dururken tavır alabileceğini düşünmüyorum. Eğer kişinin şizofreni bir rahatsızlı yoksa tabi. Ayrıca kimse kimsenin kapısını aşındırmak zırt pırt gidiş geliş yapmak, istemediği halde hoş beş etmek zorunda değil. Eğer istediğiniz, kendinizi rahat hissetiğinız bir ortam olsaydı giderdiniz ve dolayısıyla kimse de size karsı geliş gidiş yapmadığınız için tavır koymazdı.
Eltinizin size karşı olan bakişları da sizi rahatsız etmiş. Bana kalirsa haklisiniz da. Siz aşırı komik, palyaço tipli (kendisini aptal, komik durumuna düşüren) biri olsanız bile size karşı küçümseyici bakışlar atmaya hakkı yok kimsenin. Keza eltiniz aşırı mükemmel biri olsa dahi k.validenizin sizin yanınızda ikinizi kıyas edercesine diğer gelinini övmesi de büyük saygısızlık. Zaten eğer adaletli bir kimse olsaydı arada bir de sizi över sizin de sırtınızı sıvazlardı. Eğer bir ortamda çifte standart varsa bu yalnızca sizi değil aklı ve vicdanı olan herkesi rahatsız eder. Eşiniz de seni anlıyorum, olanları görüyorum, "anne bizene ya ebrudan" diyecegıne daha yapıcı seyler yapsın. Mesela gidip annesiyle bir konuşsun. Sizi hangi durumların rahatsız ettigini, yapılan çifte standartı, onu bunu şunu anlatsın. Kısacası biz huzur, birlik, beraberlik istiyoruz, şu klasik gelin kaynana çatışmasına bir son ver diyebilsin. Oyle kendini olayın dışında tutup "ben her şeyin farkındayım" demenin kimseye bir faydası yok, kusura bakmasın.
Nokta atışını yaptınız valla biz de diyoruz sorun neydi. Siz çözmüşsünüz. Allah sizin çevrenizdekilerede sabır versin.Cocuk gibisiniz vallaha. Allah esinize ve ailesine de sabir versin. Lazim olacak belli ki
Haklısınız ama ben buraya çok açık açık soyut örnekler veremedim. Objektif yorumlara yargısız faydalı olanlara objektif dedim. Bilmiyorum ya yeni evliyim öğrenmem lazım bazı şeyleri sanırım.Bakın konu sahibi belli ki genç ve tecrübesizsiniz. Sizin istediğiniz gibi yorum yapanlara "çok objektif" diyip durmuşsunuz. Siz çok "subjektif" bakıyor olabilir misiniz?
37 yaşında 12 yıllık evli bir ablanız olarak tavsiyem biraz da özeleştiri yapmanız. Eleştiriye kapalı görünüyorsunuz.
Anlattıklarınızda görüşmeyi kesecek kadar büyük bir olay yok. Mesafenizi ayarlamanız gerekiyor. Bir de sessiz kalmayın. Kayınvalidenizi arkanızdan konuşurken duymuşsunuz. O zaman tepki vermelisiniz. "Neden arkamdan konuşuyorsun? Bir sorun varsa yüz yüze çözmeliyiz. Dedikodu bizi uzaklaştırır sadece" demelisiniz. Eltinizi yeriyor mu? "Bunu kendisine söylemelisin anne" demelisiniz. Eltinizi övüyorsa sessiz kalın ya da onaylayın, kıskandığınızı düşünmesinler.
"Nişanda fısır fısır konuştular", "Eltimin bakışları küçümseyici" bunlar çok havada kalan ifadeler. Sonuçta aralarında ne konuştuklarını bilmiyorsunuz. Eltinizin gerçekten sizi küçümseyip küçümsemediğini de... Belki de siz yanlış anlıyorsunuz, belki de alınganlık yapıyorsunuz. Hiç bu açıdan baktınız mı?
Elinizde somut bir şey olmadan ya da insanlarla konuşmadan görüşmemek doğru değil. Eşiniz şimdi yanınızda ama gelecekte "Alıngalık ediyorsun, yanlış anlıyorsun" diyebilir. Bunlar aranızda sorun olabilir. Arada kalıp bunalıp size patlayabilir. Henüz yolun başındasınız. Biraz dikkatli olmanız lazım.
Eşinizin yanında farklı, yalnızken farklı davranıyorlarsa eşiniz olmadan görüşmezsiniz. Eşinizle gider gelirsiniz. Ama bu kadarcık olayda "Görüşmüyorum" diyip atmak uzun vadede size zarar verir.
Yerinizde olsam akşam eşimi de alır kayınvalidenin yanına çıkardım ve içimdekileri konuşurdum. "Bana böyle böyle davrandığınız için kırılıp uzaklaşıyorum" derdim. Sonrasını kayınvalidenizin vereceği tepkiye göre düşünürsünüz.
Size kendimden örnek vereyim. Çalışan bir insan olarak boş vakitlerinde evimde zaman geçirmeyi seven bir insanım. Kolay kolay ev gezmelerine gitmem. Eltim daha 2-3 aylık evliydi ve bunu üzerine alınmış. Kayınvalideme beni şikayet etmiş. "Cotard beni beğenmiyor, küçümsüyor". Eee nereden anladın? "Çünkü bize gelip gitmiyor". Kayınvalidem onun huyu böyle herkese böyle dese de inanmamış. Kaynıma, köydeki görümceme, herkese ağlamış "beni beğenmiyor" diye. Söyler misiniz, ben suçlu muyum bu konuda? Yoksa eltim mi çok alıngan?
Siz de belki yanlış anlıyor olabilirsiniz.
Evet yeni evli olduğum için toy olduğum doğrudur. Evlilikte insan ilişkilerine hakim değilim. Öğrenmeye çalışıyorum işte siz gibi tecrübelilerden. Olaylara herkes gibi ben de kendi açımdan bakıyorum. Ama bir de kaynanam tarafından bakmayı deniycem. Gerçi deniyorum ama yine ben haklıyım.o kadar haklısınız ki. konu sahibi daha çok toy ve olaylara kendi açısından bakıyor hatta kuruntu yapıyor. umarım yazdıklarınızı dikkate alır
Gerçekten bende belli başlı bir sorun göremedim.
Siz yeni bir gelin olarak el üstünde tutulmak ve ilgi odağı olmak istemişsiniz. Ama olmamış. Bu da sizi üzmüş
Biz evlendiğimiz kişinin ailesi ile dolaylı bir akrabalık kursakta kalıcı ve beklenilen ilişkileri kurmak zaman ister, özveri ister. Benimsemek, onlardan biri gibi olmak ya da kızları gibi görülmek zamanla olacak bişey. bizde onları kendi ailemiz gibi göremiyoruz. Bu da zamanla olan bişey.
İlişkilerde çok toysunuz bence. Daha gözlemci olmanızı daha geride izleyen biri olmanızı tavsiye ederim.
Bu arda bende 12-13 yıllık evliyim 2 çocuğum var. Tecrübeli biri olarak
Tamam teşekkürler tavsiyeniz içinHerkesle iyi geçinmeye çalış.
Baktın olmuyor kendini geri çek.
Saygısızlık yapma ama kafaya da takma.
Bu işler böyle ilerliyor.
Sanırım haklısınızBir işe girin lütfen, bunları sorun etmek için çok boş kalmak lazım ve inanın hayat çok kısa
Neden abartiyoruz gerçekten bu kadAr eş ailesiniYaşadıklarınız benim yaşadıklarıma çok benziyor. Siz o insanlara çok anlam yüklemeye çalışmayın bırakın ne halleri varsa görsünler .
Bayramdan bayrama görüşün .
Zaten ben şunu anladım ister en iyi insan ol eş ailesi için hiçbir zaman yaranamazsın. Bende zamanında iyilik güzellik olsun diye diye kendimi çok yıprattım.
Şimdi bayramdan bayrama görüşüyorum kafam rahat kimsenin tribini ,dedikodusunu , yapmacıklığını , ikiyüzlülüğünü çekemem valla.
Bir de şu eş ailesini gerçekten çok abartıyoruz sallayın gitsin stres çocuk yapma aşamasında oldukça fazla etkileyen bir faktördür .
Kızlar kaynanam daha önce eşim uyarmasına rağmen sürekli. Eltimin adını anıyor bana. Mesela ebruda da aynısı var. Ebru böyle yapmıştı. Ebru burayı şöyle dekore etmişti. Ebru çok bilgili Ebru çok iyi anne. Ebru çok resmidir. Ağır başlıdır. Sürekli bana eltimle alakalı gözdağı mı desem artık ne desem siz bulun kelimeyi . Böyle hergün ama kaynanamla ne zaman bir araya gelsek eltim yokken bana hep onu övdü. Ki ben eltimlede görüşmüyorum. Buna rağmen yapıyordu. Eşim uyardı bizene ebrudan diye. Ona rağmen devam etti. Ben sürekli alttan aldım. Ne güzel ne güzel diyerek. Ama insan merak ediyor. Hem sevmiyor ebruyu hemde bana gelince dilinden Ebru ismi düşmüyor. Hatta bana seslenirken bile ismimi söylemeye dili varmıyor Ebru diyor hepgüya…. Eltimle neden aram bozuldu onuda söyliyim kadın en başından beri bana böyle kötü kötü bakıyor süzüyor. Bende tam tersi çok neşeli sıcakkanlıyımdır bir ortamda sevilmeme ihtimalim çok az. Ama gel görki beni bi kabul etmediler. Edemediler. Eltim sürekli o bakışlarıyla bana ağır ol gülme espri yapma dedi bakışlarıyla beni kontrol etmeye çalıştı. Örneğin bi espri yapıyorum ya uzaylıymışım gibi bakıyor bana kendimi tuhaf hissettirmeye çalıştı hep bugüne kadar. Benimle sidik yarıştırıyor sürekli. Bu arada kendiside güzeldir. Çirkin bir kadın değil. Ama bu beni rahatsız etmiyor tabi. Ama o benden hep rahatsız oldu. Ne yapayım kızlar sizce?
Arkadaşlar ben konumla alakalı faydalı bulduğum yorumları dikkate alıcam. Şimdiden iyi güzel yazan herkese teşekkür ediyorum. KHerkese merhaba kızlar. Ben bu aralar bir konuyu çok dert etmeye başladım. Artık eşim ve ben etkileniyoruz gerçekten. Bağırmak istiyorum yeni evlileri bi salııınnnnn artık diyeee. Ama olmuyor maalesef.şimdi konum şöyle. Bu bahsettiğim dörtlü en başından beri beni bi kabullenemediler. Aynı ortama geldiğimizde hepsinin iki yüzlü olduğunu gördükten sonra ben artık iletişimi kestim. İletişimi kesincede kibirli, yobaz gelin oldum. Ama iletişimi kesene kadar çok çaba verdim iyi olmaya çalıştım iyi geçineyim eşimin ailesi sonuçta diyerek. Ama kulaklarım çok şey gördü duydu daha yeni evliyim. Hepsi birden bize cephe aldılar. Neden çünkü ben görüşmüyorum hiçbiriyle. Kimse hatasını anlayıp düzeltme derdinde de değil. O kaynanam olacak sinsi en başından beri eltimle aramı bozmak için neler neler yaptı. Eltim yokken yokken bana kaç kere eltimin dedikodusunu yapmak için ağzımı aradı. Ama benden yüz bulamadı zerre taviz vermedim. Eltimden hiç hoşlanmadığım halde. Politik davranmaya çalıştım. Ama ben yokkende eltimle Gül gibi geçiniyor. Ya da hep bir araya geldiğimizde eltime daha saygılı davranır. Daha yakın davranır. Eltimde komplekslisin tekidir. Beni bir türlü hazmedemedi. Size sorum şimdi herkes beni hor görüyor. Görmezden geliyor. Yok sayıyor. Geçen kayın validem bizi gördü eşimle eşim durdu selam verdi bizi görmezden gelip karşıya geçti direk. Tepkisi banaydı yani. Gidip gelmediğim için. Ama ben artık bana yapılan suratları iki yüzlülğkleri görmek istemediğim için kendimi ortamdan izole ediyorum. Çünkü zarar görüyorum artık. Gebelik planlıyorum sorun olmadığı halde bebeğim olmuyor. Belkide hepsi stresten. Bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? Sizi kimse kaale almıyor, yeni gelinsiniz, daha cicim ayındasınız, benim onlara ne bir ağız dalaşım oldu ne bir saygısızlığım. Bu güne dek. Ama artık bende çizgiden çıktım ve restimi çektim. Bazen diyorum bu bi hata mı ? Onlarla savaşmalı mıyım ? Ama işte girdim ortama zorladım. İğrenç laflar döndü durdu bakışlar olsun. Kendimi iyi hissetmiyorum onlarla bir araya gelince gerçekten. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşim benim tarafımda. Eşim bile diyor görüyorum herşeyi diye. Ama içim çok huzursuz( o negatif insanların enerjileri üstümde hep. Arkamdan konuştuklarına eminim. İnsan hissediyor. Kızlar gerçekten manipüle edildim ve bu duruma getirildim. Şimdi benle küsler. Tabi bende onlarla. Ama sorsanız ben hatalıyım. Onlar suçsuz. Herkes melek, bir ben şeytanım sanki. Ama herşeyin başı o kayınvalidem. Birde eşime ayrı oynuyor. Doldurmaya çalışıyor. Damardan giriyor eşimin duygusallığı ile oynuyor. Ordan vuruyor. Örneğin ağlıyor. Ama timsah gözyaşı bunlar hep. İyi geçinmemizi isteyen kadın daha nişanımda surat asıp yüzüme bile bakmadı. Ne benim ne oğlunun. Eltimle bi köşede oturup fısır fısır konuşup durdular suratsız bir şekilde sanki uzaylı izler gibi izlediler beni.. Neden bunu yaptılar ki daha beni o zaman tanımıyorlardı. Sebepleri yokken bile böylelerdi. Ve o kaynanam eltimi sevmiyor bunuda biliyorum kaç kere söylemeye çalıştı bana müsade etmedim. Dedikodudan hiç hoşlanmam. Özellikle böyle yeni evlenmişim hani laf söz olmasın adım geçmesin diye. Hep tedbirli oldum. Ama gel görki şuan ben kötüyüm korkuyorum. Ya eşimin kafasına girerlerse diye. Ya boşanırsak diye. Eşimle mutluyuz çok şükür. Ama herkes bana küs bu iğrenç enerji hep üstümde. Ne önerirsiniz bana kızlar ne yapmam lazım. Gerçekten güzel taktiklere cevaplara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum okuduğunuz için
teşekkürlerFindik kabugu doldurmayacak seyler. Cok küçüksün daha sanirim. En basiti, kv'de nasil her gün övebiliyor? Niye haftada yada iki haftada bir sadece esin ile gitmiyorsun? Orda 2-3 saat kal, güler yüz göster ve tekrar evine git. Kv'denin eltiyi övemesinide "hi hiii" diye geçistir.
Bakislardan dolayi biri ile küsmek çok cocuksudur. Zaten onun ile samimiyet kurma mecburiyetinde degilsin. Arada bir kv'dede görüsürsün. Esin kardesi ile çok samimi ise arada evine davet edersin. Hiç olmuyorsa davet etmezsin fakat kv'dede gördügünde normal davranirsin.
Ne bilem benNeden abartiyoruz gerçekten bu kadAr eş ailesini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?