• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana, elti, kayın,kayınpeder dörtlüsü tehlikesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İstemeden tutun tanışmadan nikahıma kadar sürekli fısır fısır konuştular, yüzlerinden bir bakışlarından belli oluyordu. Beni eşimin tüm ailesi çok sevdi. Hala dayı teyze.. vs ama bu birinci derece olanlar ne oldu kabullenemedi bilmiyorum. Bi münakaşam olmadı öncesinde de. Ama bana kendimi çok değersiz hissettirdiler. Demişsiniz ya iletişimle tanınır diye. Ben bunu yapmaya çalıştım. Ama kayın validem bir gün iyi iki gün soğuk yaptı. Bana garip bi otorite yapmaya çalışıyordu ama farklı yöntemlerle örneğin biz tatildeyken görüntülü arıyor yavrularım siz mutlu olun gezin eğlenin ben de mutlu olurum diyo. Ertesi gün tatilden dönüyoruz örneğin. Eşim yokken bana surat asıyor gibi. Bu sadece küçücük bir örnek
bakın işte size bir şey denmediği takdirde, bir saygısızlık yapılmadığı takdirde bu surat asmaları sizde yanlış anlıyor olabilirsiniz. kimse yedi yirmi dört gülücükler saçmaz ki. bence siz karakter olarak sevilmemekten korkan, sürekli kabullenilmek isteyen birisiniz. bunu kötü niyetle söylemiyorum bazı insanlar insan ilişkilerinde en ufak bir surat ve ya en ufak bir lafta aralarında problem olduğunu düşünüp bocalamaya başlar, ikileme girer. annem de öyledir oradan biliyorum. mesela birine hayır demek istese bile diyemez, ufacık bir surat asmada acaba aramız bozuldu mu diye düşünür, ekstra kabul görmeye çalışır. ben sizde öyle bir şey sezdim. yoksa kayınvalidem bana saygısızlık etmeyip laf söylemedikten sonra, sadece yanımda surat asıyor gibi olsa ben bunu önemsemem bile..

bakın işte size bir şey denmediği takdirde, bir saygısızlık yapılmadığı takdirde bu surat asmaları sizde yanlış anlıyor olabilirsiniz. kimse yedi yirmi dört gülücükler saçmaz ki. bence siz karakter olarak sevilmemekten korkan, sürekli kabullenilmek isteyen birisiniz. bunu kötü niyetle söylemiyorum bazı insanlar insan ilişkilerinde en ufak bir surat ve ya en ufak bir lafta aralarında problem olduğunu düşünüp bocalamaya başlar, ikileme girer. annem de öyledir oradan biliyorum. mesela birine hayır demek istese bile diyemez, ufacık bir surat asmada acaba aramız bozuldu mu diye düşünür, ekstra kabul görmeye çalışır. ben sizde öyle bir şey sezdim. yoksa kayınvalidem bana saygısızlık etmeyip laf söylemedikten sonra, sadece yanımda surat asıyor gibi olsa ben bunu önemsemem bile..
Evet kötü niyetle söylemediğinizi biliyorum anlıyorum. Gerçekten yapı gereği var ben de bu saydıklarınız onaylamak sevilmek hepsi var. Ama kim istemezki yeni evleniyorsunuz eşinin ailesi tarafından kabul görmek sevilmek ben yapı gereği biraz abartıyorum belkide durumu. Siz direk benim psikolojime değindiniz haklısınız 👏🏻 ama valla billa onlar da melek değil ya 😂

Hangisi bir karar verin.
İkiside. Yorumlarda yazdım. Önce gömdü. Benden tepki bulamayınca sıvamaya çalıştı güya biraz dengesiz yazmışım ya haklısınız🤭 anlatım bozukluğu olmuş yazımda detay vermeden yazdığım için. Kısacası önce gömdü benden yüz bulamayınca yaptığını temizlemeye çalıştı yavaştan övmelere sevmelere başladı. Ben böyle düşünüyorum.

Canım kayın diye yazdım ama sen onu görümce olarak oku 😂 yapamadığım için yazdım zaten buraya zorlandığım için hani burası dertleşme platformu ya 😇 bebeğimin olmamasını yüzde yüz ona bağlamadım. Ama bebek hiçbir sorun yokken olmuyorsa stresten diyor doktorlarımız bende 7 ay içinde en çok bu konulara stres yapıp kafaya takıyorum haliyle. Kaynanam dua etti oldu demem. Çünkü çocuğumun olmasını kaldıramaz kalpten gider iyice. Tam anlamıyla bir aile olacağımız için. Hani sevmiyor beni, istemiyor ya canım✌🏻
büyütmedik.
Üzüldük 🥲hayal kırıklığına uğradık.
Bunların hepsi 7 ay içinde mi oldu?
Ya siz eşinizle hala koklaşıyor olmalıydınız.

Bu yaşadıklarınıza fırsatınız olmamaliydı..

Size birebir doğrudan yapılan bir hareket, bir söz ne bilim kışkırtıcı tek bir laflarıi yok. Kafanızda kurup kurup kendinizi doldurmuşsunuz. Yok yan baktı yok fısır fısır konuştu, yok beni kıskanıyor, yok beni sindirmeye çalışıyor. Hep farazi havada kalan, sizin varsayımlarınızla dolu bir olay örgüsünden bahsediyorsunuz. İnsanlara sorununuzun ne olduğunu söylemeyecekseniz o zaman bıçak gibi görüşmeyi de kesmeyeceksiniz. Öyle yapınca işte haklı iken haksız konuma düşersiniz. Durduk yere arayı açan siz olursunuz. Sizin bu çok waaoow gibi anlattığınız olayların mislini yaşıyor çoğumuz ama kimse kendi kendine cephe alıp sonra da beni sevmiyorlaarrrğğğ diye ağlamıyoruz. Politik davranmayı öğrenmeniz gerekiyor. Daha yolun çok başındasınız.

Evet kötü niyetle söylemediğinizi biliyorum anlıyorum. Gerçekten yapı gereği var ben de bu saydıklarınız onaylamak sevilmek hepsi var. Ama kim istemezki yeni evleniyorsunuz eşinin ailesi tarafından kabul görmek sevilmek ben yapı gereği biraz abartıyorum belkide durumu. Siz direk benim psikolojime değindiniz haklısınız 👏🏻 ama valla billa onlar da melek değil ya 😂
kimse melek değil ki. :-) biz kayınvalidemle iyi anlaşırız. ama bana sorsanız onun kötü, ona sorsanız benim kötü yanlarım illa ki vardır. bence umursayacağınız tek kişi kendiniz ve eşiniz olsun. geri kalanla saygılı bir şekilde mesafeyi koruyun, ilişkinizi bitirerek değil ama umursamayarak ve normal davranarak. yoksa her suratın her bakışmanın altında bir şey arayacak olsak, ortada bir gram gelin kayınvalide ilişkisi kalmaz:-)

Size birebir doğrudan yapılan bir hareket, bir söz ne bilim kışkırtıcı tek bir hareketleri yok. Kafanızda kurup kurup kendinizi doldurmuşsunuz. Yok yan baktı yok fısır fısır konuştu, yok beni kıskanıyor, yok beni sindirmeye çalışıyor. Hep farazi havada kalan, sizin varsayımlarınızla dolu bir olay örgüsünden bahsediyorsunuz. İnsanlara sorununuzun ne olduğunu söylemeyecekseniz o zaman bıçak gibi görüşmeyi de kesmeyeceksiniz. Öyle yapınca işte haklı iken haksız konuma düşersiniz. Durduk yere arayı açan siz olursunuz. Sizin bu çok waaoow gibi anlattığınız olayların mislini yaşıyor çoğumuz ama kimse kendi kendine cephe alıp sonra da beni sevmiyorlaarrrğğğ diye ağlamıyoruz. Politik davranmayı öğrenmeniz gerekiyor. Daha yolun çok başındasınız.
Doğrudan yapılan bir hareket anlatayım o zaman size. Kaynanamın telefonun konuşmasına şahit oldum. Ablasına beni çekiştiriyordu. Ertesi günde yavrum kızım diyordu. Alın size doğrudan bir hareket. şimdi yorumlayın bir de ha bir de eltimi de çekiştirdiğini duydum. Abuk subuk. Ertesi gün gelip onu takdir edici sözler söyledi mesela bana. Ama ben hiçbirini onların yüzüne vurmadım. Aslında vurmak lazımdı. Ben çekingenim işte yapamıyorum. Politik davranmıyorum. Direk kaçıyorum kendimi koruyorum. Ben de isterdim her şey iyi olsun. Gül gibi geçinip gidelim. Yazarken az daha dikkat ederseniz sevinirim. Yok gelip burda ağlamıyoruz diye benim sorunumu ve yaşadıklarımı küçümseyemezsiniz ! Böyle bir hakkınızda yok.

kimse melek değil ki. :-) biz kayınvalidemle iyi anlaşırız. ama bana sorsanız onun kötü, ona sorsanız benim kötü yanlarım illa ki vardır. bence umursayacağınız tek kişi kendiniz ve eşiniz olsun. geri kalanla saygılı bir şekilde mesafeyi koruyun, ilişkinizi bitirerek değil ama umursamayarak ve normal davranarak. yoksa her suratın her bakışmanın altında bir şey arayacak olsak, ortada bir gram gelin kayınvalide ilişkisi kalmaz:-)
Haklısınız belkide 🤗

Yaşadıklarınız benim yaşadıklarıma çok benziyor. Siz o insanlara çok anlam yüklemeye çalışmayın bırakın ne halleri varsa görsünler .
Bayramdan bayrama görüşün .
Zaten ben şunu anladım ister en iyi insan ol eş ailesi için hiçbir zaman yaranamazsın. Bende zamanında iyilik güzellik olsun diye diye kendimi çok yıprattım.
Şimdi bayramdan bayrama görüşüyorum kafam rahat kimsenin tribini ,dedikodusunu , yapmacıklığını , ikiyüzlülüğünü çekemem valla.
Bir de şu eş ailesini gerçekten çok abartıyoruz sallayın gitsin stres çocuk yapma aşamasında oldukça fazla etkileyen bir faktördür .

Herkese merhaba kızlar. Ben bu aralar bir konuyu çok dert etmeye başladım. Artık eşim ve ben etkileniyoruz gerçekten. Bağırmak istiyorum yeni evlileri bi salııınnnnn artık diyeee. Ama olmuyor maalesef.şimdi konum şöyle. Bu bahsettiğim dörtlü en başından beri beni bi kabullenemediler. Aynı ortama geldiğimizde hepsinin iki yüzlü olduğunu gördükten sonra ben artık iletişimi kestim. İletişimi kesincede kibirli, yobaz gelin oldum. Ama iletişimi kesene kadar çok çaba verdim iyi olmaya çalıştım iyi geçineyim eşimin ailesi sonuçta diyerek. Ama kulaklarım çok şey gördü duydu daha yeni evliyim. Hepsi birden bize cephe aldılar. Neden çünkü ben görüşmüyorum hiçbiriyle. Kimse hatasını anlayıp düzeltme derdinde de değil. O kaynanam olacak sinsi en başından beri eltimle aramı bozmak için neler neler yaptı. Eltim yokken yokken bana kaç kere eltimin dedikodusunu yapmak için ağzımı aradı. Ama benden yüz bulamadı zerre taviz vermedim. Eltimden hiç hoşlanmadığım halde. Politik davranmaya çalıştım. Ama ben yokkende eltimle Gül gibi geçiniyor. Ya da hep bir araya geldiğimizde eltime daha saygılı davranır. Daha yakın davranır. Eltimde komplekslisin tekidir. Beni bir türlü hazmedemedi. Size sorum şimdi herkes beni hor görüyor. Görmezden geliyor. Yok sayıyor. Geçen kayın validem bizi gördü eşimle eşim durdu selam verdi bizi görmezden gelip karşıya geçti direk. Tepkisi banaydı yani. Gidip gelmediğim için. Ama ben artık bana yapılan suratları iki yüzlülğkleri görmek istemediğim için kendimi ortamdan izole ediyorum. Çünkü zarar görüyorum artık. Gebelik planlıyorum sorun olmadığı halde bebeğim olmuyor. Belkide hepsi stresten. Bilemiyorum. Siz olsanız ne yapardınız ? Sizi kimse kaale almıyor, yeni gelinsiniz, daha cicim ayındasınız, benim onlara ne bir ağız dalaşım oldu ne bir saygısızlığım. Bu güne dek. Ama artık bende çizgiden çıktım ve restimi çektim. Bazen diyorum bu bi hata mı ? Onlarla savaşmalı mıyım ? Ama işte girdim ortama zorladım. İğrenç laflar döndü durdu bakışlar olsun. Kendimi iyi hissetmiyorum onlarla bir araya gelince gerçekten. Ne yapacağımı şaşırdım. Eşim benim tarafımda. Eşim bile diyor görüyorum herşeyi diye. Ama içim çok huzursuz :KK43:( o negatif insanların enerjileri üstümde hep. Arkamdan konuştuklarına eminim. İnsan hissediyor. Kızlar gerçekten manipüle edildim ve bu duruma getirildim. Şimdi benle küsler. Tabi bende onlarla. Ama sorsanız ben hatalıyım. Onlar suçsuz. Herkes melek, bir ben şeytanım sanki. Ama herşeyin başı o kayınvalidem. Birde eşime ayrı oynuyor. Doldurmaya çalışıyor. Damardan giriyor eşimin duygusallığı ile oynuyor. Ordan vuruyor. Örneğin ağlıyor. Ama timsah gözyaşı bunlar hep. İyi geçinmemizi isteyen kadın daha nişanımda surat asıp yüzüme bile bakmadı. Ne benim ne oğlunun. Eltimle bi köşede oturup fısır fısır konuşup durdular suratsız bir şekilde sanki uzaylı izler gibi izlediler beni.. Neden bunu yaptılar ki daha beni o zaman tanımıyorlardı. Sebepleri yokken bile böylelerdi. Ve o kaynanam eltimi sevmiyor bunuda biliyorum kaç kere söylemeye çalıştı bana müsade etmedim. Dedikodudan hiç hoşlanmam. Özellikle böyle yeni evlenmişim hani laf söz olmasın adım geçmesin diye. Hep tedbirli oldum. Ama gel görki şuan ben kötüyüm😂 korkuyorum. Ya eşimin kafasına girerlerse diye. Ya boşanırsak diye. Eşimle mutluyuz çok şükür. Ama herkes bana küs bu iğrenç enerji hep üstümde. Ne önerirsiniz bana kızlar ne yapmam lazım. Gerçekten güzel taktiklere cevaplara ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ediyorum okuduğunuz için 🙏🏻
Biraz oluruna bırak kendi ruh sağlığın icin

Yaşadıklarınız benim yaşadıklarıma çok benziyor. Siz o insanlara çok anlam yüklemeye çalışmayın bırakın ne halleri varsa görsünler .
Bayramdan bayrama görüşün .
Zaten ben şunu anladım ister en iyi insan ol eş ailesi için hiçbir zaman yaranamazsın. Bende zamanında iyilik güzellik olsun diye diye kendimi çok yıprattım.
Şimdi bayramdan bayrama görüşüyorum kafam rahat kimsenin tribini ,dedikodusunu , yapmacıklığını , ikiyüzlülüğünü çekemem valla.
Bir de şu eş ailesini gerçekten çok abartıyoruz sallayın gitsin stres çocuk yapma aşamasında oldukça fazla etkileyen bir faktördür .
Teşekkür ederim güzel yorumlamanız için 🤗 benim tek korkum bu durumlar eşimi etkiler benden boşanır mı yönünde şimdilik öyle bi şey sezmiyorum ama insan korkuyor ya :(

Ev

evet doğru anlamışsınız. Dedikoduyu hiç sevmem. Ama komik gelen ne ben bunu anlamadım.
Dedikoduyu hiç sevmem diyen bir insanın bu kadar ayrıntılı arkalarindan konuşmasi hiç ama hiç inandırıcı değil de onun için. Kendinizi hep haklı görürseniz de hicbir şey çözülmez. Karşı taraf için de aynı şey geçerli tabii. Hadi filenin sultanlarının maçı başladı şu an. Uyumayan herkes izlesin bence:))

Dedikoduyu hiç sevmem mi :KK70: Bana aslında hepiniz iyi anlaşırmışsınız gibi geldi niye böyle olmuş ki şimdi
İnsanlar buraya derdini anlatıyor siz gibiler böyle alay etsin diye değil. Sarmıyorsa yazmayın. Bakmayın. Böyle gevrek gevrek gülmeniz sizce hoş mu ? Gülmek istiyorsanız gidin karikatür falan okuyun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back